Dodaj do ulubionych

143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt )

03.07.02, 09:50
Obserwuj wątek
    • Gość: iwo Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 11:28
      143 - dwa warianty trasy; 1.Rembertów - Stegny , 2.Rembertów - M. Wilanowska
      Trasa: Rembertów - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa -
      Ostrobramska - gen. E. Fieldorfa - Trasa Siekierkowska - Witosa - Sobieskiego -
      Św. Bonifacego - Stegny lub dalej Sikorskiego - Al. Wilanowska - M. Wilanowska.
      A ja zaproponowałbym 3. wariant do Wilanowa od Trasy S. przez Powsińską i
      Wiertniczą lub Witosa, Sobieskiego - al. Wilanowską. Co Wy na to?
      • sloggi Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) 03.07.02, 11:40
        Jaka linia zapewni połaczenie Rembertowa z pl.Szembeka i R.Wiatraczną ?
        Chyba 327 to nie jest dobra opcja.
        • Gość: iwo Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 11:58
          Oprócz 327 Marsa i Grochowską kursuje 115, 137, 145 i 183, ale trzeba by się
          przesiadać :-( No cóż, takie są koszty zmian. Jeśli Rembertowianie chcą mieć
          dobre połączenie z centrum to muszą zrezygnować z Pl. Szembeka.
          • sloggi Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) 03.07.02, 12:00
            Z jakim Centrum ?
            Żaden z wariantów proponowanych przez Ciebie nie zahacza o Centrum.

Dla mnie Śródmieście kończy się na Gagarina, a Centrum na Trasie Łazienkowskiej.
            • Gość: iwo Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 12:37
              sloggi napisał(a):

> Z jakim Centrum ?
              Pisałem o gminie Centrum, bo o ile wiem, jesteśmy przed wyborami samorządowymi, a
              nowy podział będzie dopiero po nich. Gmina Centrum kończy się przy Dolinie
              Służewieckiej i za al. Wilanowską. A poza tym nie musisz się czepiać. Jak Ci tak
              zależy to chodziło mi Czerniaków, Sadybę, Stegny i Wilanów, ale prościej jest -
              Centrum
              > Żaden z wariantów proponowanych przez Ciebie nie zahacza o Centrum.
              Pierwsze dwa nie są moje tylko wyczytane w "Życiu Warszawy"
              > Dla mnie Śródmieście kończy się na Gagarina, a Centrum na Trasie Łazienkowskiej
              > .

• sloggi Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) 03.07.02, 12:59
                Przecież się nie czepiam, ja tylko stwierdzam, że :
                1/ trasa 143 będzie pierwszym krokiem do kasacji 301.
                2/ strumień pasażerski w 141 jest duży, ale wystarczy zwiększyć częstotliwość
                141, a nie dublować do poprzez 143.
                3/ Ilość pasażerów w 143 pomiędzy Wiatraczną, a Marsa świadczy, że jest to
                trasa bardzo potrzebna. Po korekcie linia 143 nie styka się z trakcją
                tramwajową.
                • Gość: iwo Re: 143 - to jaka byłaby ta nowa trasa ? ( n/txt ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 13:02
                  No nie wiem... chyba masz rację ;-(
                  • sloggi Gdybanka o Rembertowie 03.07.02, 13:17
                    Przeraża mnie, to co ZTM robi z komunikacją w Rembertowie.

1/ Brak połączenia Nowego Rembertowa ze Starym Rembertowem.
                    2/ Osiedle J.W. Construction ma tylko linię 153
                    3/ 327 od PKP Rembertów do Szatkowników wozi powietrze ( powinno jechać na
                    Mokry Ług ).
                    4/ 143, 408, 515 jadą tą samą trasą przez cały Stary Rembertów.
                    5/ Jak długo 415 będzie znikało na wakacje ?
                    6/ Czy ten przejazd jest aż tak niebezpieczny, że uniemożliwia puszczenie linii
                    łączącej oba Rembertowy ?
                    • Gość: iwo Re: Gdybanka o Rembertowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 14:03
                      To ten 153 to tak jak 132...
                      • sloggi Re: Gdybanka o Rembertowie - o 153 03.07.02, 14:15
                        153 jest dobrą linią, jeśli chodzi o częstotliwość.
                        Ale to linia lokalna.
                        Dla obsługi ulicy Cyrulików jest wystarczająca, natomiast odkąd zniesiono zakaz
                        budowy domostw na Magencie, Mokrym Ługu i w północnej części Starego Rembertowa
                        linia ta jest mało wydolna. Po zasiedleniu Sadów Rembertowskich będzie musiała
                        być albo skierowana na Wiatraczną, albo zdublowana wzdłuż Paderewskiego linią z
                        Centrum ( choćby Pragi Płd. ).
                    • Gość: Marioosh Re: Gdybanka o Rembertowie IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.07.02, 14:15
                      sloggi napisał(a):

> Przeraża mnie, to co ZTM robi z komunikacją w Rembertowie.

mnie tez

> 1/ Brak połączenia Nowego Rembertowa ze Starym Rembertowem.

tu chyba takie polaczenie nie jest potrzebne bo mozna dojechac do przystanku PKP
                      Rembertow lub pod ratusz,przejsc kawalek przez tory i podjechac 183 lub 415.
                      Ewentualnie dobrym polaczeniem byloby puszczenie lini na Marysin i wtedy mogalby
                      laczyc oba Rembertowy i Marysin bez przesiadek

> 2/ Osiedle J.W. Construction ma tylko linię 153

a co to za osiedle?

> 3/ 327 od PKP Rembertów do Szatkowników wozi powietrze ( powinno jechać na
                      > Mokry Ług ).

a ciekawe co wtedy bedzie jezdzilo na Szatkownikow. Tylko 153?

> 4/ 143, 408, 515 jadą tą samą trasą przez cały Stary Rembertów.

Bo tu wlasciwie nie ma innej trasy

> 5/ Jak długo 415 będzie znikało na wakacje ?

zgadzam sie, kasacja 415 to jest skandal

> 6/ Czy ten przejazd jest aż tak niebezpieczny, że uniemożliwia puszczenie linii
                      >
                      > łączącej oba Rembertowy ?

jak juz pisalem to nie ma sensu.

Pozdrawiam
                      Marioosh
                      • Gość: Krzychu Re: Gdybanka o Rembertowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:21

>
                        > > 2/ Osiedle J.W. Construction ma tylko linię 153
                        >
                        > a co to za osiedle?

Osiedle powstanie wzdłuż Paderewskiego. A wię albo 153 powinno wykraczać poz
                        Rembertó, albo np. 143 mógłby jeździć za AON Al. Sztandarów i w lewo do
                        Czwartaków i kończyć na pętli 153.

>
                        > > 3/ 327 od PKP Rembertów do Szatkowników wozi powietrze ( powinno jechać na
                        >
                        > > Mokry Ług ).
                        Owszem - ale Al. Sztandarów (trzeba poprawić nawierzchnię) i ZMIENIĆ ją na
                        całodzienną!

A 143 na Stegny - lub dalej to bdb pomysł, tylko, że z trasy Siekierkowskiej
                        powinien skręcić w lewo do Powsińskiej , w prawo do Bonifacego, aby nie
                        dublował 141, bo ZTM uzna to za powód do likwidacji 141, albo zabrania go gdzie
                        indziej!

Pozdrowionka,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka