Gość: N-Cute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:21 pzdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilly Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 08.05.05, 11:38 Ciekawa jestem kiedy im się to znudzi...Co jakiś czas robią takie badania i za każdym razem "wielkie odkrycie Ameryki" !! Przecież to jest tak oczywiste, że aż bije po oczach. A za badaniami oczywiście nie idą żadne działania.... A mnie ostatnio próbowano spisać za picie piwa w miejscu publicznym...to było nad Odrą, na tyłach działek. Moje piwo przeszkadzało tylko panom ze straży miejskiem i....co najwyżej kaczkom krzyżówkom, bo nikogo więcej tam nie było. Ale picie piwka na szkolnym boisku??? Proszę bardzo... ZDRÓWKO!! :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:54 Jak chodzilem do gimnazjum to jeden kolo przyszedl pijany na lekcje i zaheftal klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jana Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:46 ty debilu czym ty się chwalisz ośle że pilłes i rzygałeś to właśnie jest nasze społeczenstwo-sku..ele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:26 sam jestes debilem, naucz sie czytac ze zrozumieniem zanim zaczniesz obrażać innym, chamidło z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Srodki zaradcze IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.05.05, 14:33 Trzeba tych ludzi czyms zająć np sportem i jednoczesnie konsekwentnie karac za przewinienia nawet najdrobniejsze np praca publiczna. Tylko polaczenie tych dwoch dzialan przyniesie poprawe sytuacji w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Srodki zaradcze IP: 62.233.175.* 09.05.05, 12:24 Czyli "Kraft durch Freude"? Ktoś już tego próbował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Srodki zaradcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:19 Wiesz powinni im polecieć po zachowaniu. Po drugie jakiś pożądny mandat finanasowy. Myślę ze 100 za papieroska to rozsadna kwota za przybycie do szkoły po dw pływem arkoholu 200 . Gdy sytuacja się powtarza 10 godzin pracy społecznej. No i kamerki w toiletach dla skutecznej egzekucji przepsisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 12:20 a ja chodzilem na zajecia pod wplywem roznych narkotykow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:54 Pracuje w szkole gdzie dyrekcja i znakomita większości kadry wierna jest starym pruskim wzorom, uczniowie są ostro strofowani za noszenie czapek na korytarzach, żucie gumy, a bazgranie po ławce to już poważne przestępstwo. Efekt to systematycznie spadający nabór do gimnazjum, gdyż rodzice twierdzą, że czepiamy się byle czego, ograniczamy wolność ich pociech itd. Długo by pisać o zabawnych przypadkach, ostatnio usłyszałem że dziecko trafi do innej szkoły gdyż obecna „zabija jego kreatywność, a przeciąż to jest dzisiaj najważniejsze w życiu i pracy”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~greenpeace Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:09 ja jak chodzilem do liceum to odstawialem regularny greenpeace (czytaj jaranie ciagami ile wlezie w ramach chronienia zieleni ;D). rekord to byly 3 miesiace, dzien w dzien, palilem na terenie szkoly. nikt mnie nie zlapal, a nauczylka od wosu ktora chwalila sie ze kazdego "pod wplywem" potrafi rozpoznac nigdy mnie nie rozgryzla. patrzylem jej w oczy i smialem sie w duchu (czasem nie tylko jak faza byla za duza ;)). ogolnie o narkotyki jest bardzo latwo, zwlaszcza miekkie, gorzej na predkosci zalatwic H lub tym podobne. mit o szkolach bez nalogow to bajka dla naiwnych rodzicow. pzdr wszystkich milosnikow ziola i innych uzywek. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:26 ręce opadają... to jest powód do dumy? mózg masz teraz wysuszony jak orzech włoski. ciekawe czy bedziesz mial normalne dzieci. ciekawe tez gdzie je wyslesz do szkoly... jaranie i chlanie w szkole jest sprwa normalna, ale jak to mozna zmienic? post o zabijaniu kreatywnosci mnie dobil. w tym przypadku rodzic byl winny. ale czemu zawsze jak dzieciak cos zrobi to mowi sie o tym ze rodzice sa winni? jak dzieciak ma mozg to sam wie co jest dobre/normalne/nieszkodzace. po co informowac rodzica ze jego pociecha pali w szkole? trzeba takiego szczuna upomniec, a jak to nie poskutkuje to wyrzucic ze szkoly (najlepiej z wilczym biletem). takie jest moje zdanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chan Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:12 Rodzice wolą wychować narkomana z dyplomem niż zdrowego bez dyplomu. Poprzeczka jest na przystanku wykształcenie. Tyle że ta choroba jest zaraźliwa i pozostali rodzice powinni bronić dzieci przed kontaktem z nią. Ale oni znowu tak jak ci pierwsi - najważniejsza jest kasa. Czyli czeka nas pokolenie wykształconych narkomanów. Tu mogłoby zadziałać państwo poprzez prawo, ale liberalizm nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:15 Gość portalu: kir napisał(a): > po co > informowac rodzica ze jego pociecha pali w szkole? trzeba takiego szczuna > upomniec, a jak to nie poskutkuje to wyrzucic ze szkoly (najlepiej z wilczym > biletem). Z przyjemnością;) Niestety nauka w naszym kraju na poziomie gimnazjum jest obowiązkowa, tak więc nie mamy prawa, by "wyrzucić" ucznia ze szkoły, choć czasem bardzo byśmy chcieli. PS temat rozwinięty kilka dni temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:51 a propos kir "to jest powód do dumy?" NIE JEST "Efekt to systematycznie spadający nabór do gimnazjum" – CZYLI SZKOŁA NIE JEST MAEDIALNA, WIĘC TA PLACÓWKA NIE SPEŁNIA OCZEKIWAŃ SPOŁECZNYCH ####################################################### "ale czemu zawsze jak dzieciak cos zrobi to mowi sie o tym ze rodzice sa winni?" RODZICE NIE POCHODZĄ Z KSIEZYCA LECZ STANOWIĄ INTEGRALNĄ CZEŚC SPOŁECZEŃSTWA DO KTÓREGO MY TEŻ NALEŻYMY. PRZYKŁADOWO – KIR – WIEKSZOSC LUDZI KIEDYŚ CHODIZŁA DO SZKOŁY A POTEM ZOSTAŁA RODZICAMI „i nieco złośliwie” CZEŚC ZAS JEST NAWET NAUCZYCIELAMI ####################################################### „jak dzieciak ma mozg to sam wie co jest dobre/normalne/nieszkodzac” Z tego wynika że każdy posiada model samowychowawczy, a szkoła policja, więzienia i inne instytucje społeczne władające systemem kar i nagród są zbędne. ####################################################### W poście chodziło o to że alarmistyczne badania, artykuły, dyskusje a w szczególności wskazywanie winnych i wyciąganie dalekosiężnych wniosków jest jałowe, gdyż zachowania uczniów rodziców nauczycieli itd. to tylko wypadkowa konkretnych procesów społecznych, w szczególności zaś postępującej zmiany hierarchii norm i wartości, to tylko ilustracja typowych słabości gwałtownie liberalizującego się społeczeństwa. Innymi słowy za taki stan rzeczy jesteśmy winni wszyscy i każdy z nas z osobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonick Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.mt.pl / *.mt.pl 08.05.05, 17:51 Wyrzucić - jasne! Tylko kogo wtedy nauczyciele będą uczyć, jak już stają na głowie, bo jest mało dzieci i nie ma etatów. I dlatego nawet najgorsztch patałachów się trzyma i przepuszcza, byle tylko byli, brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opelek Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:52 Ach!!! Boże widzisz i nie grzmisz !!! Szkola to ksztalcenie młodego człowieka na dobrego madrego obywatela za ogólne piniądze społeczne!!!!a tu gnoje żarty sobie robją,ale:jak świat w tym Europa i Polska a w nij decydencipozwolili żeby uczeń robil to co sam zechce to mamy skutki.SZKOŁA POWINNA DYKTOWAĆ WARUNKI!!!! Uczniowie POWINNI BYC POKORNI!!! SZKOLA TO MIEJSCE NAUKI A JAK SIE NIE PODOBA TO WONT DO DOMU A NIE ROZRABIC,KARY POWINNY BYC CIELESNE,FINANSOWE,I WIEZIENIE DLA CHULIGANOW. UCYNIOWIE POWINNI CHODZIC W JEDNAKOWYCH ,SKROMNYCH STROJACH .A NIE PRAWA UCZNIA CO ZA IDIOCI TAK WYMYSLILI, TERAZ SA SKUTKI GLUPOTY RZADZACYCH. RYGOR I RYGOR I JESZCZE RAZ RYGOR MOZE TYLKO TO ZMIENIC!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieciolek Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:19 czyzbys mial problem ze swoim homoseksualizmem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:34 Spokojnie opelek. Owszem szkoła powinna dyktować warunki, zgadzam się ale co do tego że uczniowie powinii być pokorni już nie. Nigdy pokorna nie byłam, i nie zamierzam być. Mam być pokorna przy wystawainiu ocen gdy widzę co się kroi. Gdy spotykamnie nie sprawiedliwość też mam bbyć pokorna ! Szkoła jest miejscem nauki owszem tu się z tobą zgodzę, ale chodzenie w mundurkach to przegięcie ! To zabija wszelki indywidualizm. Po za tym tak samo to oznacza się serki w Biedronce a nie ludzi. Po za tym chcę zachować prywatność idąc ulicom. Mundurki są debilne pod k\ażdym względem, a jak szukasz skromnościi to jedż na Białoruś . Bo jeśli wprowadzicie mundurki to może zakażecie noszenia długich paznokci i malowania ust błyszczykiem ! Praw ucznia nie wymyślili żadni idioci tylko śwaitłe osoby. Nastolatek też człowiek. Kary powinny być owszem finansowe za popalenie tytoniu w szkole czy za spożywanie arkoholu w placówce szkolnej, ale era kar cielesnych się skończyła. Przemoc rodzi przemoc. Za przyłap[anie na fajce jakieś 10 goodzin prac społecznych. Kamery w toaletach i wystarczy. Jęśli chodzi o graficiarzy i innych chuliganów którzy wymuszają haracze czy biją owszem dla bloxersów nawqeyt nieletnich kary powinny być sporo wyżesze. Ale szkoły trzeba reformować tak aby nie udzerzyć w dobrych uczniów, a twoje propzycje w dobrych uczniów uderzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.eu.org / *.eu.org 08.05.05, 19:11 A w "mojej" szkole jest duży nabór. Właśnie ze względu na wymagania nauczycieli i dyrekcji co do stroju i zachowania - konsekwentne. Rodzice są zadowoleni, że ktoś dba o wizerunek szkoły. Nawet ci niepokorni w końcu się dostosowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciej inny Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:39 ...i niech sobie idzie do innej szkoły...tam popadnie w alkoholizm, narkotyki i inne patologie. Po prostu naturalna selekcja. Zawsze słabszy przegrywa, często nie od razu....poczekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Student Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:00 I ty się chwalisz Debilu żę brałes narkotyki? dlatego jesteś teraz Debilem idjotą co pisze o tym .jesteś gównem wielkim idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadyks Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 13:42 Trzeba się tego nauczyć.Czym wcześniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george BO WARSZAWA TO WIELKA WIOCHA!!!! IP: *.netkomp.net / 80.51.197.* 08.05.05, 14:05 przyklad idzie ze stolicy....deprawacja mlodziezy jest wynikiem deprwawacji ich rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VEKTRA Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:26 PO DJABŁA TE BADANIA? ZA MORDE CHULIGANOW DO PUSZKI A TYCH MLODSZYCH TO CHŁOSTA ,STO BATÓW NA GOŁĄ DUPE ZA WYBRYKI .NARKOTYKI -ZAMKNĄĆ GNOJA DO KOZY I ZAMIAST JEDZENIA DAWAĆ SAME NARKOTYKI NIECH ZDECHNIE NYGUS -WYWALAĆ ZE SZKOŁY ZA CHULIGAŃSTWO.W LATACH SZEŚDZIESIĄTYCH TEGO NIE BYŁO ,UCZEŃ TO BYŁ UCZEŃ.ALE JAK IDJOCI RZĄDZĄ KRAJEM TO SĄ SKUTKI .JAK MAMY MIEĆ MĄDRE I UCZCIWE SPOŁECZEŃSTWO TO NIESTETY TERAZ TRZEBA WALKI Z MŁODZIEZĄ A NIE PRAWA IM DAWAC.MUSICIE ZROZUMIEĆ MŁODZI LUDZIE ŻE ŻARCIE ,UBRANIE I WASZE WYBRYKI TO SĄ KOSZTY WASZYCH RODZICOW .A JEŻELI O RODZICÓW CHODZI TO ONI POGŁUPIELI NA TLE SWOICH PUPILOW . DZIWIMY SIE KTO NACHOWAŁ TAKICH DEBILI CHULIGANÓW TO WLAŚNIE NADOPIEKUŃCZE MAMUSIE I TATUSIE A PÓZNIEJ PŁACZĄ BO SYN DOSTAŁ SIĘ DO PUSZKI .BARDZO DOBRZE POWINNO BYĆ TAKIE PRAWO ŻE WSZYSCY KTÓRZY TERAZ DOSTAJĄ DOŻYWOCIE TO POWINNI BYĆ ROZSTRZELANI NA OCZACH NARODUA RESZTA OBOZY PRACY CIĘZKIEJ Z ŁAŃCUCHAMI PRZY NOGACH ,TYLKO KARY WYSOKIE PORZĄDKUJĄ SPOŁECZEŃSTWO. W OSTATNICH LATACH NAROSLO WTYM KRAJU B.DUŻO BANDYTÓW ,CHULIGANÓW ,DEBILI I ZBOCZEŃCÓW -POWINNO SIĘ ICH USUNĄC Z TEGO ŚWIATA BO SĄ GROŻNI NIE ŻALOWAĆ BO CODZIENNIE UMIERA I GINIE OD NICH DUŻO UCZCIWYCH OBYWATELI. MUSICIE TO ZROZUMIEĆ RZĄDZĄCY I KOŚCIÓŁ KAT. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka4127 Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich 08.05.05, 15:06 Ale mi to nowośc!!! Nagle sie wszyscy obudzili i zauważtli problem. Gdy ja 6 lat temu chodziłam do pierwszej klasy gimnazjum poraz pierwszy spróbowałam alkoholu ( i nie było to piwo tylko nalewka bo to jest najtańsze i najbardzieł łupało w głowę) gdy byłam w 3 klasie sięgnęłam po marihuanę amfetaminę i tabletki. Nie jestem teraz z tego dumna ale wtedy to było jak najbardziej normalne. Teraz z naszego gimnazjium dochodzą coraz straszniejsze głosy. Chłopak się naćpał powiedział że wyskoczy z okna, przyjechała straż pożarna żeby go ściagnąć, skopał dodatkowo siostrę zakonną i złamał jej nos. Niedawno chłopcy robili sobie jaja i wrzucili do klasy w której była pani od chemii gaz. Kobieta była w ciąży dobrze że nic poważnego sie nie stało. Nie zostali ukarani bo ojciec jednego z nich jest dobrze p[ostawionym lekarzem i karę w postaci obniżenbia sprawowania nie można chyba nazwać sprawiedliwą. Później ktoś zamknął pani/ą od polskiego w klasie i tez podrzucił jej gaz. Oczywiście rzadnych konsekfencji bo "nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał". Gimnazjium jako instytucja jest w ogóle wielkim zagrożeniem bo uczniowie moja tam wieksze prawa od uczniów. Rzekome wyrównanie szans dla wszystkoch niezależnie od pochodzenia zamieniło się w koszmar. Teraz ci lepsi podporzadkowują sie tym gorszym. Gdy ja chodziłam do gimnazjum pluliśmy księdzu do kawy, wkładaliśmy gazety z gołymi paniami do dziennika, rzucaliśmy kanapkami w panią od matematyki i oni nie mogli nam praktycznie nic zrobić jedynie wstawić punkty do dzienniczka. a dla kogoś kto ma 100 czy 200 na minusie kolejne 50 nie robi zadnej róźnicy. Kiedys ksiądz przyczepił sie do jedego kolesia to ten mu spuścił łomot. Do tej pory matka chłopaka nie wie o zajściu. Ten stan rzeczy nie zależy od wieku ani czasów w jakich żyjemy po prostu gimnazja stały się forteca mieszczącą dużą grupe młodzieży z różnych domów i środowisk w wieku dojrzewania. Trudno ich okrzesac zw łaszcza że mają więcej praw niż ich opiekunowie. Dodam jeszcze że pochodzę z małego miasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Ewka Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 15:45 Czym ty się chwalisz to wlaśnie tacy jak ty roskręcali to gowno co jest teraz majtki ci bylo zdjąć i 100 batów na gołą dupe w pieprzyc i za łeb ze szkoły wywalic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Nowe jest lepsze, stre jest gorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:11 No właśnie. Nie są tajemnicą uwagi na temat nie specjalnie przemyślanej decyzji o stworzeniu gimnazjów nowych praw i "obowiązków" uczniów i nauczycieli. Po każdym doniesieniu prasowym, czy telewizyjnym na temat patologii w szkole podnoszą się głosy potępienia, po nich następują mało zwięzłe wypowiedzi odpowiedzialnych władz oświatowych, potem opinię specjalistów pedagogów i psychologów ( teoretyków wychowania ). Dziwnym jednak trafem oczywiste wnioski nasuwające się większości rodziców i nauczycieli nie mogą się przebić przez zastępy osób walczących o karierę w systemie edukacji, ci bardziej zainteresowani są bezustannym przemielaniem tez żywcem przeniesionych z realiów szkół anglosaskich. To co podpowiada rozsądek kłóci się z filozofią maniakalnej wręcz chęci rewolucjonizowania metod wychowawczych, podejścia do ucznia rodzica ich praw itd. Przecież nowe jest lepsze bo nowe a stare gorsze bo stare. Co gorsza o starym już wszystko napisano w starych publikacjach, a o nowym JA twórczy nauczyciel napisze coś nowego. Dziwi mnie tylko dlaczego nie zreformowano rodziny i tak wielu rodziców bez gruntownego przestudiowania nowych publikacji z zakresu pedagogiki tkwi w edukacyjnych zabobonach, stosuje metody żywcem zaczerpnięte z barbarzyńskich zwyczajów wieków przedchrześcijańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Chodzi tylko o szmal na kolejne badania i pseudosz 08.05.05, 15:47 kolenia!!! Dopóki szkoła(gimnazjum i liceum!) nie będzie mogła szczególnie zdemoralizoawnych usunąć do odpowiednich placówek, które się nimi zajmą(kadra wyspecjalizowana w terapii i resocjalizacji oraz sportach obronnych;-)), a obowiązku szkolnego nie obniży się (jak np. w USA!) do 16 roku życia,żadne pogadanki ani inne wodolejstwo nic nie pomoże!Większość uczniów będzie terroryzowana przez bandy bezkarnych i wiedzących o tym degeneratów, którym głupota i brak wyobraźni posłów dostarczają setek bezbronnych ofiar przemocy, rabunku i znęcania się.Nie jest ważne prawo do bezpiecznej i efektywnej(!) nauki 90% uczniów - wazne jest prawo 10% degeneratów do łaskawej obecności w szkole i zamiany tej instytucji w swoje przeciwieństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
clk A ja w LO mialam palarnie 08.05.05, 16:17 W moim liceum szkola zrobila palarnie dla uczniow na dworze, zaraz przed wejsciem postawila popielniczki, zrobila zadaszenie. Teoretycznie od 18 lat, ale przymykano na to oko. i wiecie co? Rewelacyjna sprawa. Nikt nie palil w toaletach - skonczylo sie! Zdrowe zasady. Jak w szkole zabronione jest palenie, to i tak ludzie beda palic. z zakazem czy bez. i wiecie czyj to byl pomysl? Wspolny - rodzice - uczniowie - nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss Re: A ja w LO mialam palarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:40 W liceach sa juz porawie doros.li ludzie al;e mimo wszsytko gratulauje pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.rybnet.pl 08.05.05, 16:37 faktycznie artykuł...odkrywczy...Ameryka spod czapki...najbardziej rozbawiło mnei w tym stwierdzenie że 31%nauczycieli widzi, ze ma nałogówców w szkole...reszta to chyab ślepa albo porostu nie chce widzieć. zrobienie wspólnych toalet nic nei da bo (bynajmneij u nas) paliło sie nie w toalecie a przed szkołą(jak ktoś i tak miał angane0 albo w lasku(szkołą położona po wąwozach dookoła same laski, nawet bazanty podchodziły pod okna) a moim zdaniem (z które mnie tu pewnie zaraz zakrzyczą)to cała ta patologia bierze sie z NUDY! tzn alko, dragi i fajki znajdują się w szkole dlatego , ze znajduja sie po szkole a dlaczego znajduja sie po szkole?? w Warszawce to pewnie nie ale w takiej małe dziurze ajk moje miastto porostu nie ma co robić!! (jedno boisko o nawierzchni tak krzywej , ze jak sie idąć nie wywalisz na pysk to juz jest sukces i chyba nic wiecej)Więc sie poszukuje rozrywek...i to w połączeniu z brakiem zainteresowania ze strony rodziców i innymi czynnikami daje efekty jakie daje...Jak ktoś ma innne pryiorytety i chce sie uczyć itd to nei robi cyrków i nie kombinuje ze wszystkimi możliwymi używkami!Zaostrzenie kar spowoduje tylko większą hermetyzacje srodowiska a nic nie da! pozdrawiam i nie krzyczeć po mnie...tak głośno;) Odpowiedz Link Zgłoś
mameja2 Próbowałam z tym walczyć 08.05.05, 17:04 w swoim gimnazjum. Z mizernym skutkiem. Łatwo wyczuwam zapach alkoholu. Jeśli złapię ucznia (często na dyskotece szkolnej albo na dyżurze w szatni) to dyrektor nigdy nie zgodzi się na wezwanie policji. (mam nadzieje, że kiedyś się zgodzi) Jedyne, co mi zostaje, to wezwać rodziców. Czasem wcale nie mają czasu przyjść do szkoły, wiedzą, że jeśli nie przyjdą, to dla nich lepiej. Zwykle odbywa się to tak, że uczeń idzie sobie do domu za wiedzą rodziców, którzy potem mówią, że to nauczyciel się pomylił a dziecko nie piło. Jeśli już przyjadą, to jest rozmowa, zwykle również z pedagogiem, obniżenie oceny, jeśli to nikt ważny i.. na tym się kończy. Szkoła nie ma narzędzi do ukarania. Kuratorzy sądowi takich osób mają na pęczki! Nie są w stanie nic zrobic, jeśli brak współpracy z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
diagnosta7 Re: Próbowałam z tym walczyć 08.05.05, 17:37 Podstawowe problemy: 1.Brak zajec profilaktycznych z prawdziwego zdarzenia. 2.Prawo, ktore nie jest egzekwowane (zabieranie koncesji za sprzedaz alkoholu nieletnim), prowadzi do glebokiej demoralizacji i w efekcie lekcewazenia prawa. 3.Szkola musi miec narzedzia do walki z patologiami i mozliwosc ich stosowania (prawo zawieszanie uczniow, a w ostatecznosci ich relegowania). 5.Polska szkola jest instytucja, w ktorej dominuja kary. Skuteczniejszym narzedziem wychowawczym sa nagrody, natomiast kary choc rzadsze, powinny byc nieuchronne. 6.Brak zajec pozaszkolnych i mozliwosci uprawiania sportow powoduja poszukiwanie innych „wypelniaczy”czasu. I niestety dlugo szukac nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad diagnosta 7 - popieram 08.05.05, 18:21 Ja się zgadzam właśnie z takimi pomysłami, z nie z programami pod hasłem "zero tolerancji". Wieluu uczniów jest zdemoralizowanych, ale kiedyś mogą zmądrzeć, ciężko pożałować - i nie mieć już szansy?! Jeżeli ktoś ćpa, to przecież i tak niewiele się nauczy... Ja bardzo wierzę choćby właśnie w sport, w to, że bycie zawodnikiem mogłoby oferować takiemu dzieciakowi jakąś alternatywę, mogłoby być dużo ciekawsze i od narkotyków czy alkoholu, i od kultury pokroju "Bravo". Tylko w Polsce nie istnieje promocja sportu, tylko brakuje obiektów, tylko wszystkim wydaje się, że w Warszawie da się uprawiać tylko kopaną czy siatkówkę... Mamy dobre warunki choćby do biegów narciarskich; kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basq4 Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.kom.pl 08.05.05, 17:55 To nic nowego. W moim gimnazjum do którego kiedyś chodziłem przychodzenie na lekcje pod wplywem alkoholu (nie mówię o dużej ilości) było czymś normalnym dla nas - uczniów. Nauczyciele albo tego nie widzieli, albo tylko udawali ze tego nie widza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Udawali - po co mieli z siebie robić durniów!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 18:05 Skoro praktycznie nic nie mogli zrobić winowajcom, a mieli świadomość, że ośmieszają się wygłaszając kolejne kazanie "o szkodliwości", to jaki sens miało robienie afery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxusowy_yacht Dobre sobie, te statystyki są zaniżone.. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 20:41 Te statystyki chyba są zaniżone. Jakie 40%??? 98 powinno być. U mnie w klasie nie pije alkoholu jedna osoba... Aha. Głupia akcjA - "NIE sprzedaży alkoholu dzieciom!" To głupota. Jak se nie można załatwić legalnie alkoholu w sklepie i wypić jak kulturalny człowiek :) to teraz się pije: - denaturat - paliwo lotnicze - jakieś wody kolońskie, itp. - ruski spiryt nie wiadomo, w którym garażu rozlewany... Nawet teraz moda jest taka, żeby pić jakieś "niekonwencjonalne płyny" :)) A jakie to paskudne jest! Wypijcie sobie kubek ruskiego spirytu na pusty żołądek... Niedobrze sie robi i przez dwa dni odbija się po kościach. Paskudne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel inny Re: Dobre sobie, te statystyki są zaniżone.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:55 wypij sobie nawet dwa kubeczki tego o czym piszesz...naturalna selekcja. To Ty zdechniesz za kilka lat albo bedziesz szperał po smietnikach..Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 20:49 najlepszy jest fragment: "Występujemy o odebranie koncesji na sprzedaż alkoholu, także do prokuratury, bo to przestępstwo. Ale prokuratury umarzają sprawy..." Takie sprawy umarzaja, ale jak dorosly czlowiek zostanie zlapany z gramem trawy to juz tak prosto nie ma... Jedni slowem na lamanie dobrego prawa oko jest przymykane, a zle egzekwowane z cala surowoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amis Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 09.05.05, 08:26 A później kretyński tatuś przyjdzie do szkoły i wydrze paszczę, że to "szkoła ma wychowywać". Rozmnaża się gó.. bez rozumu, to mamy skutki tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 10:19 Teraz po przeczytaniu tego artykulułu taK się oburzamy a kto z nas reaguje gdy widzi paląca czy tez pijaca młodziez. Kto się interesuje uczniem podstawówki, który zamiast w szkle jest w centrum misata n awagarach? Czy kltoś z nas zwraca uwagę obcym dzieciom? Nie mówie o nastolatkach ale choćby o uczniach podastwówki. Pijemy alkohol na wszystkich uroczystosciac rodzinnych nawet dzieciom kupujemy bezalkoholowy szampan aby sobie mogli wznościc toasty. Istnieje w społeczenstwie takie przyzwoleniei na picie i palenie choc nikt o tym nie mówi ale pokazuje to swoimi czynami <Mam nadziej ze kiedys to zrozumiemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ferein Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich 09.05.05, 11:19 no nie następny raport. Mam wrażenie, że wszystkie te raporty powstają tylko i wyłącznie po to, by ich twórcy mogli wziąć kasę. Co tydzień nowy raporcik w zasadzie o tym samym i kaska jest. Przecież to co jest w tym raporcie to żadna nowość. Zamiast tworzenia coraz to nowych raportów powinni jeden z drugim zastanowić się i napisać raport o: 1. Dlaczego tak się dzieje 2. Co z tym fantem zrobić i to mogłoby przynieść jakieś korzyści. A teraz, ktoś napisze raport, media go opiszą, kilka osób w mediach opisze swój szok wywołany raportem, ludzie pogadają, ponarzekają, pojęczą i ... tyle, nic, cisza, aż do następnego raportu. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich 09.05.05, 11:47 Eh, ktoś chyba zadając pytanie nie odróżnia picia od picia. W tym roku szkolnym był juz Sylwester. Zgodnie z wynikami badań, mój syn (10 lat) zalicza się do grupy 43% pijacych. Bo został poczęstowany przez rodziców małym kieliszkiem szampana. A więc pił alkohol w tym roku szkolnym - i o czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczy Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.eurocom.olkusz.pl / 83.238.85.* 09.05.05, 12:08 EEEEEEE tam pierdoły piszecie każdy wie ze dostep do alkoholu a juz tymbardzierj narkotyków ma każdy i tyle i te procenty są dóżo wieksze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuha Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:11 popieram Dawidku same pierdoly.... nie maja jak zniechecic i nie zniecheca w ren sposob nikogo niech ZALEGALIZUJA WSZYSTKO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorek Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.eurocom.olkusz.pl / 83.238.85.* 09.05.05, 12:16 Dla mnie to co dzisjaj wyczytałem to istna paranoja eliksembryczna elekstezja nieadekwatnie gotowa na somowyzwanczą która powoduje istrukcionizm 21 wieku dl;atego BEZ AMMFY SAME CÓKIERKI I nie kłuc sie ze mną Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martushia Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:19 bez amfy nie chce legalizacji na ch.. ludzia dropsy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EE tam Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.eurocom.olkusz.pl / 83.238.85.* 09.05.05, 12:21 Bez dropsów do Uni co ty Marta jak cza to cza a jak bedziesz pyskować to cie ugryze w kolano i bede za zniesieniem legalizacj piwa a jeszczwe jedno Balcerowicz musi odyjsc Pozdro dla Martuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:26 popieram popieram Balcerowicz sio!!!!!!! a jak ugryziesz to zobaczysz jak sie piwem i bialym nie podziele. pozdrowienia dla nieogolonego Dawidka i nie przeszkadzaj jak pisze bo dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: 217.11.129.* 09.05.05, 12:38 Po pierwsze, to już drugie takie badanie. Pierwszego, które zostało przeprowadzone rok wcześniej nie opracował nikt. Po drugie. Mam dwie siostrzenice w wieku gimnazjalnym. To, co od nich słyszę jest przerażające. Szkoła nie radzi sobie z ekscesami uczniów, rodzice nie wychowują dzieci. W szkole na zebraniach próbowano rozmawiać z rodzicami i szukać wyjść. Powstal pomysł, by jedno z rodziców siedziało na lekcjach. Byłam . TO JEST NIE DO UWIERZENIA. To co robią "dzieci" nie mieści się w glowie. Nie patologiczne, nie z marginesu, bo chętnie tak tłumaczymy problemy. Ja znam rodziców i opowiadałam to, co widziałam na własne oczy. Nie uwierzyli. Szkoła nie może wiele zdziałać. Tak stanowi prawo. Co więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Raport z badań bezpieczeństwa w warszawskich IP: *.x / 81.21.194.* 09.05.05, 14:19 Gazeta Wyborcza zajmuje się tematem, ktorego niestety jest sprawcą.Proszę poczytać dodatek krakowski i artykuły Szpunar- znanej z działań antywychowawczych, torpedujących wszystkie działania szkół, węszącej jedynie sensacji.Problem jest poważny, to widzimy i wiemy i to jest problem całego społeczeństwa,gazety też , rodziców i szkoły także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer To "GW" do tego doprowadziła, a teraz "Łapaj zło- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 20:03 dzieja!"Wystarczy sięgnąć do publicystyki Pacewicza i Staszewskiego z lat 1998 i 1999;-), a i wcześniejszej - od roku 1989!!! Odpowiedz Link Zgłoś