Gość: noshadow IP: *.aster.pl 25.05.05, 00:35 a co ludzie maja robic i z czego zyc?! nie ma pracy, kazdy sie lapie czego sie da. Koszty najmu lokali uslugowych w warszawie sa z sufitu - czlowiek pracuje wtedy tylko na czynsz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzizas Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.aster.pl 25.05.05, 00:58 Gratuluje redakcji tak przebieglych redaktorow sledczych!!! wspaniala dziennikarska robota. wirtuozja intelektu i sprytu aby rozszyfrowac tak przebiegly spisek jak handel uliczny. Ciekawe czy nastepnym odkryciem bedzie ze w KDT lub na Stadionie tez jeden wlasciciel ma kilka stoisk.... a pytanie moje brzmi: CO Z TYM ZROBIL PAN KACZYNSKI? CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogorek Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:27 stadion juz sie konczy a kdt też niedlugo ludzie pujdą na bruk miasto też na tym nie zarobi wzrosnie tylko bezrobocie ale to norma .bo kogoś boli serce ze ktoś sie rozwija a inne firmy zagraniczne zajmują nasz rynek hiper markety np.a z nimi to już nikt nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulgator Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 01:11 tylko że ci uczciwi ludzie wynajmujący sklepy, płacący Zusy i podatki plajtują właśnie przez takich tandeciarzy, bo oni nic nie płacą a w urzędzie są oczywiście zarejestrowani jako bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.pool.mediaWays.net 25.05.05, 01:13 co maja robic ? handlowac swoimi zeczami na stadionie albo na osiedlach ,a nie na prestizowych placach w samym centrum stolicy srodkowoeuropejskiego kraju ,ktory jest odwiedzany przez turystow ,bisnesmenow. i oni w centrum nie chca kupowac majtek ani stanikow ,tylko chodzic spokojnie po chodnikach...a nie w slalomie jak na jakims straganie w kabulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 01:15 To ciekawe dlaczego we Wrocławiu i Poznaniu nie ma prawie żadnego handlu ulicznego, bezrobocie tam spada, inwestorzy coraz częściej wybierają tamte miasta na miejsca swoich inwestycji zamiast Warszawy, może właśnie dlatego, że nia ma na ulicy tego syfu. Może dlatego, że miejsce na taki handelek jest na bazarze, a nie na Nowym Świeci. poza tym, w Warszawie bezrobocie wynosi 6%, czyli najmniej w kraju, jakoś w innych miastach nie ględzi sie takich gŁupot, żeby utrzymać podstawowy porządek i ład w przestrzeni publicznej. Ten ład jest w stanie zapewnić więcej miejsc pracy niż ten handelek, ten ład jest w stanie doprowadzić do zmniejszenia przestępczości i wzrostu poczucia bezpieczeństwa niż setki nowych policyjnych etatów. Niestety niektrzy są 1)zbyt ograniczeni 2) za starzy mentalnie (Kaczka np.) żeby zauważy takie szczegóły. Kup-cy uliczni to zaraza, a nie żadni biedni ludzie, to najczęściej dresiarze z bucowatymi mordami handlujący albo tym co jest kradzione, albo tym, co odkupili parę godzin wcześniej od kogośna stadionie. Trzeba skończy z tym pobłażaniem. Róg Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej nie może wyglądać jak chlew, a tak wygląda od czasu, kiedy w ratuszu słychać kwakanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znikomka Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.chello.pl 26.05.05, 02:55 ZDECYDOWANIE POPIERAM. Nic dodać nic ujać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlujący Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:40 to sie ciesz czlowieku ze ci ludzie mają jakieś zajecie lepiej zeby chodzili komuś morde obić albo kogoś napaść zrozum jak ci ludzie nie bedą mieli zajecia to sie wcale nie poprawi masz prace to sie ciesz niewszyskim sie tak udaje .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytka Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:56 handlujący ma racje mi też sie w zyciu tak nie ulożylo też mam trudną sytuacje to zaraz jestem brana za margines spoleczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:04 > Uwaga, nie chcę podpisywać się nazwiskiem, może Katarzyna Nowacka? Może być :) Ludzie!!! Jak tak czytam te wszystkie protesty przeciwko handlarzom, to ciągle się zastanawiam - kto u nich kupuje?!?! Przecież te kramiki nie stoją na ulicach z potrzeby serca i chęci urozmaicenia tego miasta. Ani też dlatego, że pracujący tam ludzie nie wyobrażają sobie dnia bez kilku godzin spędzonych w smrodzie spalin i hałasie ulicznego ruchu... *Ktoś* musi kupować u nich te wszystkie ogórki, gacie, ciastka, pomidory, skarpetki, chusteczki i inne sznurówki... Więc skoro jest popyt, to podaż musi być sterowana odgórnie za pomocą np. Straży Miejskiej, która to weźmie i zabezpieczy majątek na rzecz późniejszego postępowania. A potem się nie cyckać, tylko wszystkie te dobra do jednego wora :) Albo - lepiej nawet, ale nie wiem, czy legalnie - do domu dziecka czy jakiegoś schroniska dla bezdomnych - tam się z tego ucieszą! A poza tym - mam jeszcze jeden argument przeciwko sprzedawcom kwiatów. Wielokrotnie widziałem, jak jakiś złodziej kradł wodę oligoceńską właśnie na potrzeby stoiska z kwiatami. Tak przy jednym kursie to on kradł pewnie z 200 litrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: 195.85.243.* 25.05.05, 08:10 ..i oczywiście trzeba dodać handel przy Wileńskim (tam już nie chodzi o ogórki) - fajki bez akcyzy dostępne są przez 24H... Są godziny, że wogóle nie można przejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hong Li Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 08:39 My Chińczycy jesteśmy wdzięczni Prezydentowi Kaczyńskiemu że pozwolił nam zamienić Warszawę w chińskie miasto. To najlepszy prezydent na świecie! Niedługo rozpoczynamy stawianie kramów w biurowcach i blokach mieszkalnych a nawet windach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivy Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: 217.153.132.* 25.05.05, 10:03 Tych handlarzy i ich dzikich stoisk się nie usunie dopoki beda mieli zysk. Gdyby ludzie mieli alternatywę czyli np. na Pl. Bankowym w drodze do pracy mogli w "uczciwym" sklepie kupić owoce, warzywa, rogalika, to by kupowali. Niestety - zeby w centrum takie rzeczy kupic "na szybko" nie ma szans, same eleganckie sklepy, delikatesy, kafejki. A ja chcę tylko winogrono lub drożdżówkę - moze nawet nie taniej, ale napewno szybciej kupić to na straganie. I choc tego handlu nie popieram i tez chcialabym go usunac z centrum miasta, rozumiem potrzebę jego istnienia zarówno dla sprzedających jak i kupujących. I myślę, że takie stoiska są potrzebne, kwestią jest jednak, jak m.in. wkomponować je w wygląd miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 25.05.05, 10:31 I tak powstaje błędne koło, bo kto zainwestuje w sklep gdzie będzie można kupić przysłowiową drożdżówkę jak za rogiem stanie łóżko sprzedające to samo tylko po niższych cenach bo bez zusu i podatku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
create ojejku biedni ludzie muszą pracować dla mafii 25.05.05, 10:29 Ludzie albo my sie boimy albo mafia, trzeba głosno gadać głosno krzyczeć, ze my mafii w stolicy nie chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykaczka Kramy dla wszyskich, Kaczka na prezydenta IP: 217.153.72.* 25.05.05, 11:02 szeryf kaczka to załatwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.mofnet.gov.pl 25.05.05, 11:06 Był taki komendant Straży Miejskiej o bujnym wąsie Kujawa, który wykazał skuteczność w likwidacji nielegalnego ulicznego handlu.Ale to było za prezydentury Kozaka. Wtedy dbano o estetykę Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slusznosc Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.05, 11:35 Oczywiscie, ze nie mozna im zabronic handlu, ale niech chociaz o pozwolenie sie postaraja i podatki placa...kazdy z nas placi podatki i troche smiesznie miec wyrozumialosc dla tych, ktorzy zyja z naszych pieniedzy... bo czy mamy pewnosc, ze sa calkiem uczciwi i biedni?? a moze z jednej strony biora zasilek dla bezrobotnych a z drugiej zarabiaja calkiem niezle na czarno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwoy Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 12:23 Ciekawe czy w Warszawie jest jakas organizacja kupiecka zrzeszajaca włascicieli sklepów ? W normalnym kraju taka organizacja podałaby miasto do sądu - przecież to do czego dopuscił Kaczor to pogwałcenie równosci podmiotów wobec prawa. Dlaczego jedni płacą czynsz i inwestują w swoje miejsca pracy, a inni handlują na krzywy ryj. Nie tylko nie płacą ani czynszu ani podatków i zatrudniają na czarno, ale i dewastują okoliczną roslinnosc i pozostawiają po sobie burdel, który miasto musi codziennie sprzatać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFF A co z nielegalną siecią gazeciarzy z "Wyborczą"?? IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 25.05.05, 13:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwoy Re: A co z nielegalną siecią gazeciarzy z "Wyborc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 13:56 Też bym zlikwidowała. Ale sprzedawanie gazet na ulicach ma stuletnią tradycję i nadal funkcjonuje w wielu miastach swiata. Poza tym gazeciarze nie tarasują chodników i nie smiecą (bo na szczęscie nie mają czym) Odpowiedz Link Zgłoś
gurak Re piskorski!!!! 25.05.05, 14:52 myślałem że to aferzysta, cwaniacek ale teraz po chrześcijańsku mu odpuszczam winę. Panie Pawle WRóć!!! gdyby nie on to warszawa byłaby do ZAORANIA! a co ta zniewieściała dziwka uliczna miernota niedorobiony karzełkowaty gnom robi na tym stanowisku to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikes bazar na bazarze IP: *.chello.pl 25.05.05, 20:07 fragment chodnika na skrzyzowaniu Wałbrzyskiej z Puławską - naprezciwko supermarketu Mokpol oraz McDonald'sa kilka lat temu powstał prawdziwy bazar. Kiedys byly tylko kwiaciarki stojące pod Mokpolem, na calej jego dlugosci. Kwiaciarki sa od tam od dawna i chociaz handluja bez zezwolen to maja chyba plecy bo straz miejsa im nigdy nie wlepia mandatów!!!!!!!!!!! to taka "kwiatowa" mafia, nawet Mokpol ich nie mógł stamtąd wykurzyć, handlują do dziś...Ale pół biedy z kwiatami...chociaż handlują nielegalnie, opłacają SM najprawdopodbniej, a wieczorami wylewają wodę po kwiatach wprost na chodnik robiąc jedno wielkie bajoro, ktore splywa aż na ulicę...to przynajmniej swoimi stosiskami nie tarasują całego chodnika....Od kilku lat oprócz kwiatów chodnikiem zawładnęli jeszcze chłopi ze swoimi warzywami oraz cwaniaki z "mydłem i powidłem". Generalnie jest jeden wielki bajzel i zrobilo sie strasznie ciasno, to jest moim zdaniem skandal że na chodniku szerokim na 20 metrów trzeba sie przeciskać pomiedzy rzedami stoisk!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.chello.pl 25.05.05, 20:10 Ty no moze oni musza jakos zarabiac...ale sory niech mi kartofli i majtek nie sprzedają kuźwa na chodniku albo na przystanku autobusowym...kurna troche jakijś ogłady....nie żyjemy w dzikim azjatyckim kraju...jak bedziemy tak podchodzic do sprawy i usprawiedliwiac ulicznych handlarzy to nigdy nie bedzie w wawie czysto! Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 25.05.05, 20:38 Warszawa to nie jest europejskie miasto, to środkowa Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutel Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:51 kaczor ma z tymi bandytami pewien układ. on pozwala im handlowac bez pozwoleń a oni w zamian wspólnie ze swoimi kolegami łysymi dresiarzami przyjdą z odsieczą podzas parady równości, bo kaczor to homofob i gnom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znikomka Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.chello.pl 26.05.05, 03:00 chciałam tylko zauważyć, ze niespełna tydzień temu powróciłam z tych azjatyckich krajówi (przyznam, prowincji nie oglądałam) nigdzie takiego bajzlu jakos nie widziałam (jeśli chodzi o centra miast)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 09:57 Czy Kaczyński, który tak szanuje prawo, nie jest w stanie nic z tą mafią zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzis Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:03 generalnie to wspanialy artykol. ale sadze ze szkody sa mniejsze niz te robione przez niekompetencje i zla wole urzednikow i ich prywate. a co do prestizu placow to maja one swoj klimat. oprocz tych straganow w centrum nie uswiadczy np owocow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: testor Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:04 Jak Kaczyński poradzi sobie będąc prezydentem Polski, jeśli robi go w balona grupa kilkudziesięciu (pod)warszawskich cwaniaków? Odpowiedz Link Zgłoś
israel [...] 26.05.05, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranni Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:43 Zatrudnieni na tych nielegalnych kramach sa strasznie wykozystywani przez owych pracodawcow. Ludzie stoja na ulicy w sloncu i sniegu, od rana do wieczora, za 3-4zl na godzine a taki pracodawca ma kilka, lub tez kilkanascie stoisk rozlokowanych w roznych miejscach Warszawy. A niech tylko ktos z poza "branzy" sprobuje postawic stoisko w sasiedztwie nawet dalszym , a przeokona sie o wladzy i dobrym sercu miejscowych handlarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 15:42 stan naszych ulic jest tylko odbiciem tego co sie dzieje w warszawskim ratuszu. To z tamtad idzie sygnal ze prawo jest stosowane wedlug uznania (patrz parada rownosci) ze interes malej grupek nacisku jest w stanie zablokowac lub przedluzyc latami gigantyczne i potrzebne inwestycje (patrz mieszkancy okecia). Dopoki Warszawa bedzie rzadzic czlowiek mentalnie pochodzacy z zascianka dopoty stolica bedzie wygladac jak Ułan Bator. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal977 Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 27.05.05, 19:22 pytanie do pańi redaktor i wszystkich co bendzie z tymi ludzmi sie działo jak oni stracą jedyne zrodło utrzymania czy wtedy im pani pomoże jak stracą swoje miejsce pracy . marze o tym zeby mieć swoj sklep ale mnie na to niestać .a wten sposob skrzywdzicie duzo ludzi ktorzy mają także rodziny.pomożcie jak co ucywilizować a niewszystko tylko byśćie chcieli likfidować.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:32 lepiej isć kraść albo z pałą chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 28.05.05, 11:11 rafal977 napisał: > pytanie do pańi redaktor i wszystkich co bendzie z tymi ludzmi sie działo jak > oni stracą jedyne zrodło utrzymania czy wtedy im pani pomoże jak stracą swoje > miejsce pracy . marze o tym zeby mieć swoj sklep ale mnie na to niestać .a wten > sposob skrzywdzicie duzo ludzi ktorzy mają także rodziny.pomożcie jak co > ucywilizować a niewszystko tylko byśćie chcieli likfidować.pozdrawiam Ich źródło utrzymania jest NIELEGALNE I ŁAMIE PRAWO. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka9 Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 28.05.05, 11:23 Dla wielu osób źródłem utrzymania są wpływy z handlu narkotykami lub włamań do mieszkań, czy zamierzasz zalegalizwoać również ten sposób pracy, osiołku? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal977 Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 28.05.05, 16:12 marhefka ale ty glupiutka jesteś ? bierzesz ciezko pracujących ludzi za złodzieji i handlarzy narkotykow mylisz kategorie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:52 Ciężko pracujący sprzedawcy tandety i sznurowadeł, którzy zamienili Warszawę w brudne, zawszone miasto. Przy stacji Wilanowska, stoją najczęściej Ukrainki i Białorusinki (ciekawe, czy mają pozwolenie na pracę?), a obok nich podchmieleni panowie. Nie rozśmieszaj mnie koleś i nie udawaj Janosika. A może sam handlujesz tandetą? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Jak powstaje sieć nielegalnych kramów 28.05.05, 19:16 Gdyby ludzie nie kupowali od tych przekupek to nie byłoby problemu! Ja nie kupuję i dziwię się tym szaleńcom którzy to robią! To skandal te "średniowieczne stoiska handlowe" :o( Odpowiedz Link Zgłoś