Dodaj do ulubionych

STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 20:32
Złodziejskie ADM-y kontratakują! Za pieniądze podatników rozłożono w
administracjach ulotki skierowane do mieszkańców domów. Sentencja tych ulotek
brzmiałA (dokładnie tak, dokumentacja u P. Pndzelka): "Dopóki nie będzie
prawidłowej kontroli rynku prywatnych zarządców - Wspólnoty Mieszkaniowe nie
zgadzajcie się na ich zarząd. To skandal, aby nas zmuszać do zmiany zarządu
jeśli tego nie chcemy. Dosyć decydowania za nas. Pracujmy dla naszych budynków
i interesujmy się ich sprawami. Zyskamy na tym wszyscy. Współpracujmy ściślej
ze swoimi ADM-ami. Nie rezygnujmy z naszych zarządców bo możemy trafić dużo
gorzej"

Ta ulotka jest rozprowadzana przez ZBK Mokotów, jednego z bardziej nieudolnych
zarządców nieruchomości, kopiowanie i rozprowadzanie odbywa się oczywiście na
koszt podatników, gdyż jest to firma komunalna. Język żywcem wyjęty
z "Alternatywy 4".

Nieudolne komunalne ADM-y boją się konkurencji LEPSZYCH prywatnych firm i
dostają zwykłego ZAJOBA na tym tle!!!

To po prostu kolejny przykład socjalizmu do dzisiaj obowiązującego w naszym
życiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pndzelek Re: STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 20:35
      Oczywiście chodzi o to, że konkurencja podgryza brudne pięty komunalników z dyr.
      Albińskim na czele. A o nim możnaby...

>>>---
      • chaladia Jak sobie Pndzelku pościeliłeś, tak śpij 12.07.02, 21:35
        Jakbyś zamiast w rozlatującej się czynszówce w Centrum mieszkał w porządnym nowym
        osiedlu na obrzeżach miasta, to być miał takiego administratora, jakiego sobie
        Wspólnota Mieszkańców zakontraktuje.
        A jak masz dom częściowo komunalny, a częściowo wykupiony - to będzie taka
        przepychanka, przynajmniej dopóki "wykupieni" nie zdobędą zdecydowanej przewagi
        nad "kwaterunkowymi".

Powodzenia w walce z upiorem ADMu!
        (mieszkałem w domu komunalnym 40 lat)

Chaladia Bolandi
    • e._ Re: STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują 13.07.02, 10:23
      Rzecz w tym, że teraz, by zarządzać nieruchomościami, trzeba mieć - o ile dobrze
      wiem - specjalny certyfikat, który otrzymuje się po egzaminie kończącym kurs na
      zerządcę nieruchomości. Miałam w ręku materiały, jest to dobrze pomyślany zasób
      przydatnej wiedzy techniczno - prawno - praktycznej, której większość (nie
      przesadzam) dzisiejszych zasiedziałych od lat administratorów nie posiada w
      komplecie, choć pewne jej elementy ma każdy z nich. Mnie się pomysł certyfikatów
      podoba, w mojej spółdzielni administruja ci sami ludzie, lecz teraz po kursie i
      pomyślnym przejściu egzaminów i widać gołym okiem różnicę.
      Na Mokotowie zdarzyła sie historia (jedna z wielu, lecz najbardziej mna
      wstrząsnęła) kiedy do adm komunalnej, pod którą podlegają kamienice przy ul.
      Okrąg poszła kobiecina z dzieckiem swoim specjalnej troski (niedowidzi itp),
      jednym z trojga jej b. uzdolnionych (serio!) dzieci z prośbą o pomoc w zamianie
      pokoiku w którym się gnieździli śpiąc, gotując, piorąc, na wyszukany przez nią
      pustostan (po jej ciotce, też w komunalce, stojący bez lokatora przez cztery lata
      od śmierci ciotki). Łysy dziad od interwencji lokatorskich potraktował ją jak
      ostatnie chamiszcze, wrzeszczac, żeby mu nie właziła z dzieciakiem, że tych troje
      dzieci to pewnie każde z innym facetem (co było nieprawdą, ale co go to
      obchodzi?!!) i ogólnie rzecz biorąc nic poza upokorzeniem nieszczęśnicy,
      przerażonym płaczem nic nie rozumiejącego z wrzasków dziada dziecka nic nie
      wyszło. Pustostan stał jeszcze chyba z rok, a jej pomagałam osobiście z pomocą
      poselską, bardzo skuteczną jak się okazało.
      Więc skoro taki dziad ma świetna fuchę, w której beż absolutnie żadnych
      kompetencji moze sprawować władzę nad nieboraczkami i jeszcze przepysznie
      nasrożyć się by rozładować domowe stresy, czegóż oczekiwać jak nie tego, że
      pazurami (sorry, Czarek) będzie bronił ciepłej podsadki. Jak go stąd wyrzucą, to
      gdzie pójdzie? Przecież on nic nie umie robić, poza "kolesiowaniem się" z kim
      trzeba. Anie wiedzy, ani wykształcenia. Takie smutne to jest, niestety.
      • Gość: Pndzelek Re: STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 11:51
        Coś ja o tej sprawie słyszałem chyba a jak się skończyła, bo piszesz tylko
        o "skutecznej" interwencji?

A wracając do tematu cała ta ulotka jest tak bulwersująca, że zastanawiam się czy
        nie pójść z nią gdzieś, może sąd (nieuczciwa konkurencja)?

Piszą w niej o jakimś budynku, który podobno wrócił do ZBK-u od prywatnego
        administratora. Znam dość dobrze rynek i nie słyszałem o takiej sprawie, ale nie
        wykluczam, że zaistniała. Z tym, że te ZBoKi nie piszą, że rocznie odchodzi od
        nich kilkadziesiąt nieruchomości a od siedmiu lat wrócił jeden.

I jeszcze te teksty o "prawidłowej" kontroli w sytuacji, kiedy od stycznia działa
        Komisja Odpowiedzialności Zawodowej zarządców, bardzo ostra i sformowana na
        zasadzie regularnego sądu. A oni piszą, że to niewystarczająca kontrola.

Kolejna już władza bierze się za rozpirzenie tych nieudacznych komunalnych
        administracji i kolejna jakoś traci parę. Kolejny przejaw wszechogarniającego
        socjalizmu. Tam jest DUUUUŻO naszych pieniędzy, nawet tych którzy mieszkają w
        spółdzielniach (to do chaladii) i dużo miejsc pracy dla pocioteczków swoich.

Do chaladii: nie możesz spać spokojnie, Twoja Gmina ma sklepy np., ale
        właścicielem tych sklepów jesteś Ty (ja, my). Ale zarobione w ten sposób
        pieniądze gmina pakuje w swoich urzędasów-pseudoadministratorów. Ty na tym nie
        korzystasz, bo oprócz tego płacisz przecież na swoją administrację, która z nimi
        nie ma nic wspólnego. Oczywiście pieniądze płyną jeszcze z innych źródeł, ale
        wszystko to Twoje (moje, nasze) pieniądze. Tak działa ten mechanizm...

>>>---
        • chaladia Re: STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują 13.07.02, 12:09
          Myślę, że się mylisz.
          Moja gmina sklepów nie ma, albo może ma jeden - taki, którego nikt nie chciał
          sprywatyzować. U nas Gmina UBIEGA SIĘ o prawo dostarczania nam wody z gminnego
          wodociągu konkurując ceną i jakością z naszym własnym ujęciem. To MY ocenimy, co
          się nam lepiej opłaci. Tak na dobrą sprawę to moje stosunki z Gminą są poprawne,
          bo ograniczyły się dotychczas do wydania mi dowodu osobistego, pozwolenia na
          budowę, pozwolenia na użytkowanie i jeszcze raz pozwolenia na budowę garażu. I to
          wszystko.
          Inna sprawa, że sołtys pobiera tak śmiesznie mały podatek gruntowy, że trudno
          oczekiwać, by z tego można było wiele zdziałać. Jak wprowadzą kataster, to będzie
          można żądać więcej i trzeba będzie bardzo dojkładnie kontrolować, na co to
          poszło...
          Robią remonty dróg, budują chodniki, ścieżki rowerowej nad Kanałkiem Żerańskim
          robić im się nie chce... Reasumując - jak w Gminie jest niecałe 10 000
          mieszkańców i wszystcy wiedzą kto jest kto, to każdy ewentualny przekręt jest nie
          do ukrycia. Za to w Gminie Centrum jesrt Was tyle, że nikt o nikim nic nie wie i
          wątpię, być wiedział wiele o swoich urzędnikach, a nawet radnych.

Chaladia Bolandi
          • Gość: Pndzelek Re: Do Chaladii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 16:11
            Poniekąd masz rację, nie wiedziałem po prostu gdzie mieszkasz, ja jednak pisałem
            o gminach z olbrzymimi zasobami administrowanymi przez różne ZaDKi, ZBoKi, ZeNKi
            i temuż podobnież, w których jednocześnie sporą część stanowią spółdzielnie
            mieszkaniowe.

To co pisałem jak ulał pasuje np. do Gminy Centrum czy Targówek. Temu nie możesz
            zaprzeczyć. Jednocześnie wiem, że istnieją takie sielskie gminy ja Twoja, w
            ktrych realia są zupełnie inne (jednak nie dzięki władzom, a z przyczyn
            obiektywnych - brak zasobów do administrowania).

>>>---
        • e._ Re: STOŁKU!!! Złodziejskie ADM-y kontratakują 13.07.02, 13:40
          Ta rodzina już tam nie mieszka. A mogłeś słyszeć o dziesiątkach podobnych spraw,
          bo ten typ generalnie tak się odnosił... nie, nie tylko do kobiet. Do każdego,
          nad kim czuł przewagę. Trochę to psychopatycznie wyglądało. Ale sprawdziłam, łysy
          w domu jest pantoflarzem na 102, za to wyzywa się w pracy "społecznej" na forum
          jednej z praskich spółdzielni. Ten sam mechanizm: serwilista wobec tych, przed
          którymi czuje mores, sadysta wobec słabszyh, ugrzeczniony wobec nowopoznanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka