Gość: dob IP: *.chello.pl 04.06.05, 01:42 Mam być 11 czerwca pod Sejmem o której godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-sport Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 07:09 Proponuję, aby organizatorzy parady wydali oświadczenie o treści: "Oświadczamy, że w dniu ... w miejscu ... nie organizujemy żadnej parady. Proszę nie przychodzić i nie przynosić rekwizytów, takich jak: ... Parada nie przejdzie ulicami: ..." itd. itp. Po takiej reklamie, jaką wykonał Kaczyński, wystarczy prawdopodobnie kilka smsów, emaili i... nie będzie żadnej wielkiej parady ;-) Róbmy swoje - niech biurokraci kopią biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tweed Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 08:59 A policja niech kopie obywateli. W koncu jezeli lejemy na obowiazujacy porzadek prawny, bo nam sie akurat nie podoba to dlaczego chlopaki mieliby sie przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwa kwa kwa... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 09:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 12:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisek Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:18 o 12.oo :) - 11 czerwca, sobota - pod Sejmem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyndalski Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:00 Po raz kolejny okazuje sie ze ci co krzycza o lamaniu prawa sami je lamia. Brawo Panie Prezydencie, dzieki Panu mamy mozliwosc poznac prawdziwe oblicze tych ludzi. Za potokiem frazesow o praworzadnosci stoja ludzie gotowi lamac prawo RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.wa.bigpond.net.au 04.06.05, 10:58 To nie lamanie prawa, to domaganie sie prawa dla wszystkich. Brak tolerancji to straszna choroba. Rodem z komitetow partyjnych i z zakrystii. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Mam pytanie do Marii 04.06.05, 11:44 Czy wsrod Aborygenow tez sa pedaly? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: odpowiedz 04.06.05, 21:22 tak, 5-6%, tak samo jak wsrod kazdej innej rasy ludzi. % jest stały. zachowania homoseksualne obserwuje się także u około 400 gatunków zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie bede logowac! Re: odpowiedz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 21:29 > zachowania > homoseksualne obserwuje się także u około 400 gatunków zwierząt. Wsrod 1200 gatunkow zwierzat zaobserwowano kanibalizm. Kogo dzis serwuja na kolacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulgator poligamia też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 01:25 u tysięcy gatunków zwierząt zaobserwowałem poligamię. to dobry znak, pora skończyć z dyskryminacją poligamistów w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dob Re: poligamia też IP: *.chello.pl 05.06.05, 01:34 u niektórych ludzi zaobserwowałam poliandrię. to dobry znak, pora skończyć z dyskryminacją poliandryjek w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory do wora! Re: poligamia też IP: *.Interpl / 217.17.41.* 08.06.05, 09:57 kaczory do wora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.aster.pl 06.06.05, 00:18 Gość portalu: Maria napisał(a): > To nie lamanie prawa, to domaganie sie prawa dla wszystkich. Brak tolerancji to > > straszna choroba. Rodem z komitetow partyjnych i z zakrystii. O, pedał Kagan zmienił płeć. Ty Lech Maria K., jesteś tranwestyta czy transseksualistą ? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 11:39 reprezentuję tą większościową orientację ale w pełni popieram organizatorów parady! czy też mogę przyjść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:57 ok.przyjdz,ale nie opuszczaj przed Sejmem spodni,dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 14:18 jestem baba ale owszem, chadzam w spodniach obiecuję że ich nie opuszczę, na ogół zresztą tego nie robię, w moim wieku nie wypada OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 00:49 Ok. 11 czerwca w południe pod sejmem. Co do opuszczania spodni - w pewnym wieku nie wypada, ale korci :-D Im jestem starsza tym mam większą ochotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: 193.29.207.* 04.06.05, 16:00 Jeśli manifestacj odbędzie się nielegalnie, to Kaczyński - zgodnie z tym co zapowiedział - użyje środków przewidzianych przez przepisy. Czyli - wezwanie do rozejścia się, a potem - ROZPĘDZIĆ HAŁASTRĘ Z PIÓRKAMI W ZADKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: prawo a "prawo" 04.06.05, 21:24 skoro decyzja zabraniająca jest wydana z naruszeniem prawa, nie ma mocy prawnej. kaczyński powinien gruntownie odswieżyć swoją wiedzę prawniczą, bo mocno wywietrzała. albo zmienić nazwę partii na BiN (bezprawie i niesprawiedliwosć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michele Re: prawo a "prawo" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 08:41 > skoro decyzja zabraniająca jest wydana z naruszeniem prawa, nie ma mocy prawnej. > kaczyński powinien gruntownie odswieżyć swoją wiedzę prawniczą, bo mocno > wywietrzała. albo zmienić nazwę partii na BiN (bezprawie i niesprawiedliwosć) To czy decyzja została wydana z naruszeniem prawa orzeka sąd, a nie geje, czy forumowicze. Dopóki nie ma prawomocnego orzeczenia, decyzja jest wiążąca. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) 05.06.05, 00:34 pokaż JEDNO zdjęcie z parady w Polsce gdzie paradowali chłopcy z piórami w zadkach. Może by tak przestać wreszcie podpierać się łgarstwem na każdym kroku i debilnymi argumentami wyssanymi z palca? Przeciwnicy parady, nie macie ANI JEDNEGO argumentu opartego na faktach, wszystkie wasze fobie są oparte na chorej wyobraźni i oszczerstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:00 W kazdej chwili moge ci podac z tuzin racjonalnych argumentow przeciw, podaj jeden logiczny za, bo jeszcze takiego nie slyszalem? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) 05.06.05, 16:58 no to pokaż, a nie gadaj, że możesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: *.catv.net.pl 05.06.05, 14:02 Ale to nie Kaczka jest szefem policji - a ktoś zupełnie inny, i nam przychylny! Homo, hetero - spotkamy się pod Sejmem. W 1980 też nam chciano zamknąć usta, a w końcu demokracja wygrała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aetius O! To homoseksualisci tworzyli Solidarnosc w 80 r? IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 01:57 Moze jakies nazwiska? No, nie kryjcie sie, przeciez sami chcecie, zeby was bylo widac. Najlepsza okazja - nadchodzi 25-lecie "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.kosson.com 04.06.05, 18:06 I bardzo dobrze, że zakazał. Jaka równość? Do czego? Równość jest wtedy, gdy są dwa równorzędne argumenty. Znak równości można stawiać pomiędzy dwoma zboczeniami. Chyba, że za kilka lat bycie hetero będzie postrzegane jako mocno atawistyczne zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:43 Nie przejmuj się. Kiedyś słyszałem, że _to_ się leczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.mikrolan.pl / *.crowley.pl 06.06.05, 00:11 Niemcy leczyli zboczenia w obozach koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aetius Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 01:59 ale chorzy byli tez wsrod "lekarzy" i to baaardzo aktywnych... Poczynajac od szefa bojowek SA, dopoki go nie zalatwili w wewnatrzpartyjnych porachunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johngalt Jaka rownosc IP: *.phil.east.verizon.net 04.06.05, 21:53 > I bardzo dobrze, że zakazał. Jaka równość? Do czego? Rownosc w tym wypadku prawo do uprawiania seksu pomiedzy dwoma zgadzajacymi sie na to osobami doroslymi. Zrozumcie ludzie, seks uprawiasz dla siebie, samego siebie i tylko siebie, nie dlatego, ze koletkyw chcialby twoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Tylko dla siebie? 04.06.05, 22:07 A o partnerze nic nie pomyslisz? Wygladasz mi na egoistyczna meska szowinistyczna swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Tylko dla siebie? 04.06.05, 23:09 sceptyk napisała: > A o partnerze nic nie pomyslisz? Wygladasz mi na egoistyczna meska > szowinistyczna swinie. jakos umkneło ci że jest mowa o _dwóch_osobach_? czy celowa manipulacja rodem z radia z ludzką twarzą? Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re: Tylko dla siebie? 05.06.05, 00:12 > jakos umkneło ci że jest mowa o _dwóch_osobach_? czy celowa manipulacja rodem z > radia z ludzką twarzą? No wlasnie, typowa manipulacja. Dwie osoby chca uszczesliwic siebie [jeden drugiego powinienem powiedziec???] i ida do lozka. I w tym zawiera sie cala moralnosc seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aetius a co z seksem osoby i zwierzecia? IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 02:02 Oj, co za brak tolerancji dla innych orientacji seksulanych. Trzeba z tym walczyc. Za kilkanascie lat WHO moze uznac, ze zoofilia to nie zboczenie i co wtedy ty szowinisto(tko)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Jaka rownosc IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:03 abslutnie sie z toba zgadzam, wiec po jaka cholere trzeba wylazic z tym na ulice i obwieszcac calemu swiatu, kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 05.06.05, 00:30 Proszę bardzo - klasyczny przykład dla tych, którzy twierdzą, że w Polsce nie ma nietolerancji dla homo Odpowiedz Link Zgłoś
ronlen2 Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 20:52 O prosze, na takich zasadach funkcjonuja "toleracnyjne" spoleczenstwo gejow. Najpierw chca sie ekshibicjonowac tlumaczac to demokracja. A po demokratycznej negatywnej decyzji pluja na demokracje i zamiast sie dostosowac robia co chca. To anarchia ukrywajaca sie pod plaszczykiem demokracji, kiedy z tego czerpie korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: pisatiel - ale czy czytatiel? 04.06.05, 21:25 zwłaszcza, ze trzeba by jeszcze rozumiec co sie czyta Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz To juz bedzie parada masochistow, a nie rownosci. 04.06.05, 21:32 Ale to chyba blisko tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.06.05, 22:07 Ulice są do jeżdżenia a nie demonstrowania. Płacę w benzynie podatek drogowy na ich utrzymanie i uważam, że jest absurdem, że co kilka dni ktoś łazi z transparentami po ulicach czegoś chcąc, a ja marnuję czas w korkach. Uważam, że należy zakazać demonstrowania na ulicach, ewentualnie wprowadzić za to opłaty. I na koniec chcę dodać, że mimo iż nie jestem zwolennikiem Kaczora, w tym przypadku go popieram. A dodatkowo mówienie, że jego decyzja jest antydemokratyczna jest absurdem: to w końcu jego wybrała demokratycznie większość Warszawiaków, a gejów nikt nie wybierał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.aster.pl 04.06.05, 23:11 primo skarbie, nie sadze zebys stal w korkach, bo z tego co piszesz wynika ze jestes mlody (nie zakladam ze jestes po prostu glupi, a moglbym), a prawko daja od 17 lat chyba. po drugie primo :) ja tez place z moim facetem podatki i wierz mi to sa duuuuze kwoty i w zwiazku z tym wymagam, zreszta tego co sam zapewniam (np. toleruje procesje choc tez mnie wkurzaja zamkniete ulice i te zawodzenia na falszywa nute, bogobojnego tlumu gotowego zabijac w imie Boga). Poza tym, to juz nie jest walka o parade tylko o demokracje i wolnosc, o respektowanie konstytucji. Zauwaz, ze gdyby kiedys Solidarnosc nie organizowala zgromadzen wbrew owczesnemu prawu, to dzisiaj nie mielibysmy demokracji (jak sie okazuje wciaz raczkujacej) Kaczka szykuje nam panstwo policyjne, jak to pieknie powiedzial tydzien temu: demokracja sie nie sprawdzila - mnie takie slowa przerazaja. ciebie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:10 primo skarbie, place podatkow piec razy wiecej niz ty kiedykolwiek zarobisz, jezeli jest to dla ciebie takie istotne. Po drugie demokracja to nie tyrania mniejszosci, poczytaj troche to farmazonow nie bedziesz wypisywal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.aster.pl 05.06.05, 20:44 nie zamierzam sie z toba misiu licytowac, wierz mi jednak, dwoch mezczyzn mieszkajacych i pracujacych w stolicy, ktorzy nie maja dzieci na utrzymaniu, jest w stanie calkiem niezle zarobic, tym samym placic wysokie podatki. I nie pieprze Ci tu frazesow, tylko wyrazam swoj pukt widzenia, ktory jest inny od twojego ci jest dla ciebie nie do zaakceptowania. polecam bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH 05.06.05, 00:38 Proszę bardzo, zatem w pierwszym rzędzie należy zakazać procesji bożocielskich i wszystkich im podobnych bałwochwalczych guseł Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH 05.06.05, 20:12 A dodatkowo mówienie, że jego decyzja jest > antydemokratyczna jest absurdem: to w końcu jego wybrała demokratycznie > większość Warszawiaków, a gejów nikt nie wybierał... o ile pamietam, nie nadano Kaczyńskiemu uprawnień dyktatorskich, więc nadal obowiazują go standardy demokratyczne. kto twierdzi, że z chwilą demokratycznego wyboru na urząd mozna robić co sie chce, nie rozumie istoty demokracji. przypuszczam, że i Ciebie nikt nie wybrał, ale to nie znaczy, ze nie masz prawa poruszać się po ulicach miasta, działać na forum publicznym, czy demonstrować w obronie demokracji. skoro Ty masz takie prawa, to mamy je wszyscy w tym kraju - ja, pani Szyszkowska, geje, ksiadz proboszcz i młodzieńcy z mieczykami chrobrego w klapie, a takze obrońcy zwierząt, wegetarianie czy wielbiciele futer oraz krwistego befsztyka. TO jest właśnie demokracja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 2 Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 06.06.05, 19:59 Demokracja to nie jest ZAMORDYZM.Mam żonę, dwoje dzieci, ale szanuję wszystkich ludzi niezależnie od ich upodoban seksualnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 Idę na tę Paradę IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:11 Pójdzie bardzo dużo ludzi,będą to tysiące,i żadni "Katolicy Polscy" nie mogą mi tego zabronić,a jeśli zaatakują odpowiemy!!!! pamiętajcie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk [...] 04.06.05, 22:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek [...] IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk [...] 04.06.05, 22:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh [...] IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudziny Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.aster.pl 04.06.05, 23:15 Ja tam bym ich na ksiezyc nie wysylal, bo wtedy populaja gejow zmniejszyla by sie w polsce gwaltownie. sam kilku znam, niektorzy calkiem calkiem :) i do tego calkiem aktywni :) choc przyznam ze mnie jakos to odpychalo, ale czasami sami sie nie przyznawali i rwali. Pamietam jak jeden na pytanie gdzie pracuje, odpowiadal w duzym panstwowym przedsiebiorstwie :)))) pozdrowianie dla braciszkow i ojczolkow :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:14 jak bediesz miala dzieci homo to pewnie sie cieszyc bedziesz, ze takie postepowe. Zenujacy jestes, do talk-show w polsacie sie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.aster.pl 05.06.05, 20:54 pierdu, pierdu. czyzby zabraklo ci "normalny" argumentow, ze piszesz zupelnie nie na temat? co do dzieci, coz staramy sie z moim facetem od wielu lat (juz z 7 bedzie), ale bez skutku, nie mialbym nic przeciwko zeby byl homo jak tatusiowie. musze przyznac ze mnie rozbawiles z tymi dziecmi. Niech ci twoj bog (dla ktorego niektorze ludzie sa bardziej) blogoslawi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Idę na tę Paradę IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:12 se pazurkow tylko nie polamcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot [...] IP: *.54.170.130.tisdip.tiscali.de 04.06.05, 23:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donKichot [...] IP: *.54.170.130.tisdip.tiscali.de 04.06.05, 23:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypedal [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.06.05, 06:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMPROMIS [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.06.05, 06:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
speer [...] 05.06.05, 09:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 [...] 05.06.05, 11:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony [...] IP: *.aster.pl 05.06.05, 12:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misterxy Nie głosujcie na PiS, a już na pewno nie na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:51 ... Kaczora. Takie prezydent to wstyd dla Polski. Wystarczy popatrzeć jak "rządzi" Wa-wą (wszystkie decyzje wymagają jego zgody- blokada inwestycji). A zastanówcie się na tyk, jak bu zarządzał całą Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 12:57 Skad w ludziach ta nieodparta chec wychodzenia ze swoimi dewiacjami seksualnymi na ulice i opowiadanie o tym calemu miastu? Kogo to obchodzi kto z kim i jak to robi? Rownie dobrze parady moga zarzadac feteszysci, milosnicy trojkatow i sexu oralnego. Przeciez to zenujace, jak w kretynskich talk-show z polsatu gdzie jakis matol opowiada calemu swiatu ze lubi sikac na swoja zone i co o tym sadza telewidzowie. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Les Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.catv.net.pl 05.06.05, 14:10 A co robią heteroseksualiści dzień w dzień, 24 godziny na dobę? Bombardują nas swoim heteroseksualizmem. Gdy popatrzę przez okno (a tam trasa spacerowa) widzę paradę heteryków - starych, młodych. Heterycy wciąż gadają o swoich mężach, żonach, chłopakach, dziewczynach. Opowiadają o swoich dzieciach i pokazują je - wyraźny znak, że UPRAWIAJĄ SEKS. Reklamy, filmy, media ociekają heteroseksualizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho ho [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 mieszkańcu wsi Warszawa, poznaj metropolię IP: *.aster.pl 05.06.05, 19:43 Berlin!!!!! Gejowska metropolia nad Sprewą Berlin obok Londynu i Amsterdamu jest największą metropolią gejowską w Europie. Mieszka tu około 30 tysięcy gejów, nie licząc odwiedzających stolicę Niemiec rzesz branżowych turystów z całego świata. Dynamicznie pulsująca życiem scena ("die Szene"- tłumaczone jako środowisko) gejowskiego życia nie należy już do jednej z wielu istniejących tu "subkultur", lecz uznawana jest powszechnie, dzięki swej wielopłaszczyznowości i bogactwu przejawów za jeden z elementów tworzących obraz miasta. Berlińskie " Gay by night" funkcjonuje jako wizytówka i motyw promocyjny stolicy. Berlińczycy na czele ze swym burmistrzem - gejem dumni są z tego, ze na świecie ich miasto postrzegane jest jako europejska Mekka gejowska. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Geje i lesbijki, Bi, Transi, Queer-Queens, Drags, Dragkings, -w samym Berlinie jest około 150 lokali gejowskich, zrzeszonych w związku pedalskich resauratorów (Verein schwuler Wirte); wydawane są dwa bezpłatne magazyny gejowskie; są wydawnictwa książkowe i specjalistyczne księgarnie, apteki, kluby sportowe, szkoły tańca dla jednopłciowych par, wreszcie kursy językowe, sklepy odzieżowe dla ciotek i dla fetyszystów, nawet na jednym z głównych placów Berlina jest budka z typowymi berlińskimi kiełbaskami prowadzona oficjalnie pod flagą tęczy przez parę młodych gejów. (ostatnio odkryłem drugą przy Aleksanderplatz, w centrum Berlina Wschodniego, lokal branżowy o wymownej nazwie "Die Szene am Alex"- też były kiełbaski i piwo -i to o 9 rano! Sic!). W Berlinie nadaje swoje audycje dla Szwuli (der Schwul- po niemiecku można tłumaczyć jako: "pedał", słowo to jednak zostało przyswojone (czyt. oswojone) przez środowisko i nie ma już żadnego wydźwięku obraźliwego czy pejoratywnego) Radio Knackpunkt, jest przyznawana nagroda filmowa TEDDY-Film-Award, są niezliczone organizacje, punkty konsultacyjne, miejsca spotkań, stowarzyszenia i wiele wiele innych.... Berlin niczym olbrzymi magnes przyciągał zawsze i do dziś przyciąga homoseksualistów, którzy w ucieczce przed represjami czekającymi ich na konserwatywnej -jak prawie wszędzie na świecie prowincji, wybrali na swoje miejsce ucieczki atrakcje, ale też i trudy, życia i bycia w wielkim mieście. Historia oficjalnie postrzeganego i uznawanego ruchu gejowskiego w Berlinie rozpoczęła się przed ponad stu laty i łączy się z postacią Magnusa Hirschfelda i jego walką o równouprawnienie oraz zlikwidowanie słynnego paragrafu 175 (dot. prześladowania homoseksualistów i stanowił podstawę zsyłania ich w czasach nazistowskich do obozów koncentracyjnych). Magnus Hirschfeld utworzył w 1919 roku Instytut Seksuologii (Institut für Sexualwissenschaft), w którym opierając się na metodach naukowych realizował cele oświatowe i polityczne. Za pomocą metod naukowej argumentacji próbował Hirschfeld przeprowadzić swoistą reformę seksualną, zaś homoseksualistów wyłączyć z kręgów kryminalnych i kryminogennych, (do których ich wtedy zaliczano). Instytut został jednak w 1933 roku zamknięty przez nazistów a jego bibliotekę, zawierającą między innymi prace Magnusa Hirschfelda i jego współpracowników, zostały publicznie spalone na placu opery (dzisiejszy Bebelplatz). W "roaring twenties" homoseksualizm i androgynizm były przejawem ducha czasu i znajdowały swe odzwierciedlenie w licznych publikacjach, książkach a także w kinie zaangażowanym. W dzielnicy Schöneberg powstają enklawy rozrywki i rozkoszy, gdzie na dyskusjach w salonach i spelunkach spotykali się artyści i pisarze, niezależnie od prezentowanej przez nich orientacji seksualnej. W.H. Auden i Christopher Isherwood czerpali w całej pełni z możliwości oferowanych przez nocne życie Berlina. Swoje berlińskie wspomnienia Isherwood opisał potem w znanych powieściach, "Mr. Norris changes Trains" oraz "Goodbye to Berlin"; na podstawie tej ostatniej nakręcony został słynny film "Cabaret". Auden opisywał w swoich wierszach bardziej ducha miasta i jego atmosferę niż sam Berlin, w jego utworach odnajdujemy też aluzje do istniejącej w stolicy Niemiec napiętej coraz bardziej atmosfery politycznej. Wraz z przejęciem władzy przez narodowych socjalistów rozpoczyna się w Berlinie okres wielkiej dyskryminacji, któremu towarzyszy zamykanie lokali dla homoseksualistów i lesbijek, deportacje czy wreszcie morderstwa, często dokonywane w majestacie obowiązującego wówczas "prawa". Niektórym prześladowanym udaje się ucieczka. Na przymusową emigrację udaję się między innymi znany i powszechnie ceniony pisarz Klaus Mann. Po zakończeniu II Wojny Światowej w epoce Adenauera, która pomogła wyjść społeczeństwu niemieckiemu z post-wojennej traumy, homoseksualizm podlegał jednak nadal sankcjom prawnym. We wschodniej części miasta w 1950 słynny paragraf 175 został zmieniony i od 1968 czynności homoseksualne dorosłych zostały zalegalizowane. Punktem zwrotnym w historii światowego ruchu gejowskiego stał się rok 1969, kiedy goście Stonewall, nowojorskiej knajpy gejowskiej mieszczącej się przy ulicy Christopher Street, stawili czynny opór oddziałom nowojorskiej policji. W rocznicę tych wydarzeń obchodzony jest Gay-Pride-Parades Day, czyli dzień dumy gejowskiej, który w kilka lat później przewędrował przez ocean do Europy stając się jako CSD Parade wizytówką i atrakcją turystyczną wielu stolic starego kontynentu w tym także Berlina. Na początku lat 70- tych tworzą się w stolicy Niemiec, na fali ogólnych politycznych i socjo- krytycznych przemian, stowarzyszenia i zorganizowane grupy gejowskie, zdominowana głownie przez mężczyzn. W Berlinie Wschodnim, gdzie "koleżanki" spotykają się głownie w dzielnicy Prenzlauer Berg powstaje "Homosexuelle Interessengemeinschaft Berlin". Spotkania grupy odbywają się nieformalnie u znanej berlińskiej megacioty Charlotty von Mahlsdorf. Zaawansowany proces emancypacji gejów i lesbijek rozpoczął się od połowy lat siedemdziesiątych głównie dzięki filmom znanego reżysera Rosy von Praunheim, którego najsłynniejszy film "Nicht der Homosexuelle ist pervers, sondern die Situation in der er lebt" (Nie homoseksualista jest perwersyjny, lecz sytuacja, w której żyje) zrobił furorę nie tylko wśród branżowej publiki i stał się swoistym manifestem wszelkich powstających w tym czasie ruchów emancypacyjnych homoseksualistów niemieckich. Jak grzyby po deszczu zaczęły powstawać także gejowskie kawiarnie, knajpy i lokale, wydawnictwa i księgarnie .W roku 1983 Deutsche AIDS-Hilfe poczęło reprezentować interesy zainfekowanych wirusem HIV i chorych na AIDS a także propagować konieczność uprawiania bezpiecznego seksu. Od tego czasu w całych Niemczech powstało 130 lokalnych jednostek AIDS-Hilfe. Od 1985 wydawany jest w Berlinie magazyn dla gejów i lesbijek- Siegessäule; tematyka lesbijska prezentowana jest w nim od połowy lat 90- tych. Stolica zjednoczonych Niemiec - Berlin na początku XXI wieku jest koronnym przykładem nowoczesnej, światowej, demokratycznej i tolerancyjnej światowej metropolii, gdzie środowisko homoseksualne istnieje w całej swojej pełni i różnorodności, gdzie każdy może znaleźć coś dla siebie zgodnie z mottem: dla każdego coś miłego. Środowisko, czyli "die Szene" Schöneberg Najbardziej znaną dzielnicą "pedalską" jest Schöneberg, gdzie środowisko branżowe spotyka się na każdym kroku a tęczowe flagi i naklejki zdobią nie tylko liczne kawiarnie, bary, hotele i inne instytucje, lecz także budki z piwem, kiełbaskami czy frytkami. Życie branżowe koncentruje się tu od lat w trójkącie: Fuggerstrasse, Eisenacherstrasse oraz Motzstraße. Pierwszym znanym lokalem było Eldorado, który już w latach 20-tych został wzięty w posiadanie przez berlińskich awangardystów. Także filmowcy już od 1919 roku traktowali Schöneberg, jako naturalne dekoracje dla wielu filmów, w których tematyka homoseksualna odgrywała nie poślednią rolę. Wiele do dziś istniejących lokali i barów powstało tu już w latach 70- tych, wśród nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-bus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 19:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 Wieśniaku warszawski,nie zaspokoje twojej IP: *.aster.pl 05.06.05, 19:57 ciekawości, bo nie lubie plebejskich mord!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp [...] 05.06.05, 21:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 05.06.05, 21:58 Gość portalu: q-bus napisał(a): > A wy tlko jebiecie sie w odbycik!Nie chce wam sie rzygac kiedy to robicie? > A może pozniej wzajemnie lizecie sobie te zółte banay? slyszales o lewatywie koles? niech zyje demokracja, prawo i sprawiedliwosc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:06 slyszales o lewatywie koles? Od kiedy lewatywe robi sie własna spermą.Koleś!? Tez lizesz zólte banany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 23:26 W zawodach na "skasowane posty" jesteśmy chyba w czołówce. 18 do tej pory! Pobijmy tego rekorda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 23:56 Gratujacje! Już jest 19 :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 06.06.05, 00:17 Sory ale nie chciałbym za 10 lat przeczytać książki pod tytułem : << O nowej żonie tatusia zwanej Robertem >> Uważam, że co nie jest zgodne z naturą i przykazaniami Bożymi ,jest dewiacją , adewiantów nie lubię oglądać . I niek tu mi nikt nie chrzani żę to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Samochód! Samochód jest dewiacją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:37 Otóż nie ma go w naturze (jest wytworem człowieka) i nie jest zgodny z przykazaniami, bo ludzie przez samochody: a) kradną b) zabijają (wypadki drogowe!) c) pożądają rzeczy bliźniego swego. Słowem - samochód jest dewiacją, albo do dupy z twoją argumentacją (ot, zrymowało mi się) Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: 06.06.05, 00:19 Sory ale nie chciałbym za 10 lat przeczytać książki pod tytułem : << O nowej żonie tatusia zwanej Robertem >> Uważam, że co nie jest zgodne z naturą i przykazaniami Bożymi ,jest dewiacją , a dewiantów nie lubię oglądać . I niech mi tu nikt nie chrzani że to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: 06.06.05, 01:18 > a dewiantów nie lubię oglądać . > I niech mi tu nikt nie chrzani że to jest normalne. a ja nie lubię czytać dewiantów umysłowych, więc spieprzaj dziadu na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re:Koniec zabawy ! IP: *.195-96-207.hull.mt.videotron.ca 06.06.05, 05:24 Tu juz skonczyla sie wszelka zabawa na temat wolnosci dla gejow. Prosze zbierac dokladne dane osob bioracych udzial w tego rodzaju politycznych prowokacjach i fotografowac tych sku..synow. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re:Koniec zabawy ! 06.06.05, 12:01 A co?? Będziecie nas po przejęciu władzy eksterminować? No i powiedz.., co Cię tak zdenerwowało? Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: 08.06.05, 22:30 Mój poziom inteligencji jest o wiele wyższy od ciebie mutancie. A ty jesteś nią czy nim ?? I nie mów że jesteś normalnym facetem bo się koń uśmieje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$ Parada pedalow i lesbij IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.06.05, 20:20 musi byc parada - mlodziesz wszechpolska i inni beda mogli sie zabawic i trochu potloc tych nienormalnych osobnikow nizszej klasy spolecznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha?! Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.Interpl / 217.17.41.* 08.06.05, 20:03 odbedzie sie odbędzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał z śrómieścia Parada Równości zakazana i się nie odbędzie nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:06 won lewusy 해피플러스 월-금 오전 9:00~9:30 대한민국을 이끄는 힘! 아줌마! 바쁜 일상에 지... 리얼터치 오늘 월-목 오후 7:10~8:00 <리얼터치 오늘>이란 타이틀에서도 잘 반영돼 있... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dob Re: Parada Równości zakazana i się nie odbędzie n IP: *.chello.pl 08.06.05, 23:24 Osiągnęliśmy wspólnymi siłami wynik: 19. skasowanych postów w wątku! Może jakaś liga? Rozgrywki dzielnicowe... ps. jestem niewinna! pytałam tylko o godzinę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Singapur:Rząd zakazał parady gejów i lesbijek IP: *.aster.pl 09.06.05, 00:06 Singapur:Rząd zakazał parady gejów i lesbijek PAP 08-06-2005, ostatnia aktualizacja 08-06-2005 12:10 Rząd Singapuru zakazał jako "pozostającej w sprzeczności z interesami społeczeństwa" organizowanej tu co roku największej w Azji parady gejów i lesbijek. Jak podaje agencja Reutera, singapurskie władze już po raz trzeci w ciągu ostatniego półrocza zdelegalizowały festiwal, sygnalizując w ten sposób znaczącą zmianę w polityce rządu, do niedawna wykazującego bardziej tolerancyjne nastawienie wobec mniejszości seksualnych. Rzecznik singapurskiej policji oświadczył w środę, że zdaniem służb bezpieczeństwa, "festiwal będzie organizowany jako impreza wyłącznie gejowska, co pozostaje w sprzeczności z interesem publicznym". Festiwal - "Nation.05" - odbywał się w Singapurze co roku od 2001 r. W ubiegłym roku wzięło w nim udział około ośmiu tysięcy ludzi. Tegoroczna azjatycka taneczna parada gejów i lesbijek prawdopodobnie zostanie przeniesiona do Tajlandii, na chętnie odwiedzaną przez turystów wyspę Phuket. Singapurska społeczność gejów zareagowała na zakaz oskarżeniem władz o homofobię. Mniejszości seksualne Singapuru korzystają z większej swobody od 2003 r., kiedy to ówczesny premier Goh Chok Tong zadecydował, iż homoseksualiści mogą być zatrudniani na kluczowych stanowiskach w administracji i nie będą dyskryminowani. Mniejszości seksualne znalazły się jednak ponownie pod pręgierzem, gdy po ubiegłorocznej sierpniowej paradzie, wysokiej rangi urzędnik Ministerstwa Zdrowia Singapuru oświadczył, że festiwal gejów i lesbijek mógł przyczynić się do wzrostu przypadków AIDS w państwie. Uwaga ta wywołała oburzenie w środowiskach gejów. Jakkolwiek w Singapurze liczba osób zarażonych wirusem HIV - w porównaniu z innymi krajami Azji - jest stosunkowo niewielka, w 2004 r. notowano rekordowo wysoką liczbę aż 311 nowych przypadków - o 28 procent wyższą niż rok wcześniej. Jedną trzecią osób, które zaraziły się wirusem, stanowili mężczyźni ze środowiska gejów. W pozostałych przypadkach głównym źródłem zarażenia były prostytutki w sąsiednich krajach Azji Południowo-Wschodniej. W marcu rząd Singapuru nie wyraził zgody na zorganizowanie koncertu na rzecz ofiar AIDS, a w grudniu 2004 r. - na świąteczną gejowską paradę tańca. Jak podano, parada ta była sprzeczna z "moralnymi wartościami, wyznawanymi przez większość Singapurczyków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michele Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 08:35 Oj, niedobrze. Nierozsądna decyzja. Homoseksualiści sami wkładają w rękę Kaczorowi argumenty. Teraz będzie mógł z czystm sumieniem głosić, że to osoby, które nie szanują porządku prawnego. A jeżeli jeszcze skini czy Młodzież wszechpolska rozpoczną jakąś burdę, będzie miał wspaniały pretekst do odmawiania legalizacji innych demostracji w przyszłości. A homofobów spod znaku LPR i Radia Maryja może być dziś w Warszawie więcej, bo dziśjest odsłonięcie pomnika Grota-Roweckiego. A homoseksualiści zapowiedzieli, że i tam się stawią, żeby spotkać się z Kaczorem. Po co? Po to, żeby jeszcze dorobić sobie etykietkę osób zakłócających patriotyczne uroczystości? Warszawa jest duża, zmieściłaby się i demonstracja i uroczystość, ale oni się uparli, że potwierdzać najidiotyczniejsze obawy związane z mającą się odbyć Paradą Równości. Trzeba było iść do WSA, a jak nie do do ETS. Tam na pewno by wygrali i jeszcze dostali kasę za straty moralne. Termin by przeleciał, zrobiliby legalną Paradę za rok, trudno. Ale przynajmniej Kaczor nie mógłby przeciw nim złego słowa powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczorek Ludzie ktorzy nawoluja do lamania prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 09:48 sami wystawiaja sobie swiadectwo. Nalezy przykladnie karac prowodyrow nawolujacych do lamania prawa. Przwiduje to Kodeks Karny. Odpowiedz Link Zgłoś