Dodaj do ulubionych

Parada Równości zakazana, ale i tak się odbędzie

IP: *.chello.pl 04.06.05, 01:42
Mam być 11 czerwca pod Sejmem o której godzinie?
Obserwuj wątek
    • m-sport Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 07:09
      Proponuję, aby organizatorzy parady wydali oświadczenie o treści: "Oświadczamy, że w dniu ... w miejscu ... nie organizujemy żadnej parady. Proszę nie przychodzić i nie przynosić rekwizytów, takich jak: ... Parada nie przejdzie ulicami: ..." itd. itp. Po takiej reklamie, jaką wykonał Kaczyński, wystarczy prawdopodobnie kilka smsów, emaili i... nie będzie żadnej wielkiej parady ;-) Róbmy swoje - niech biurokraci kopią biurka.
      • Gość: Tweed Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 08:59
        A policja niech kopie obywateli. W koncu jezeli lejemy na obowiazujacy porzadek
        prawny, bo nam sie akurat nie podoba to dlaczego chlopaki mieliby sie
        przejmowac.
        • Gość: kwa kwa kwa... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 09:43
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 12:51
    • Gość: chrisek Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:18
      o 12.oo :) - 11 czerwca, sobota - pod Sejmem !!!!
      • Gość: dyndalski Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:00
        Po raz kolejny okazuje sie ze ci co krzycza o lamaniu prawa sami je lamia.
        Brawo Panie Prezydencie, dzieki Panu mamy mozliwosc poznac prawdziwe oblicze
        tych ludzi. Za potokiem frazesow o praworzadnosci stoja ludzie gotowi lamac
        prawo RP.
        • Gość: Maria Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.wa.bigpond.net.au 04.06.05, 10:58
          To nie lamanie prawa, to domaganie sie prawa dla wszystkich. Brak tolerancji to
          straszna choroba. Rodem z komitetow partyjnych i z zakrystii.
          • sceptyk Mam pytanie do Marii 04.06.05, 11:44
            Czy wsrod Aborygenow tez sa pedaly?
            • holyboy_666 Re: odpowiedz 04.06.05, 21:22
              tak, 5-6%, tak samo jak wsrod kazdej innej rasy ludzi. % jest stały. zachowania
              homoseksualne obserwuje się także u około 400 gatunków zwierząt.
              • Gość: Nie bede logowac! Re: odpowiedz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 21:29
                > zachowania
                > homoseksualne obserwuje się także u około 400 gatunków zwierząt.

Wsrod 1200 gatunkow zwierzat zaobserwowano kanibalizm.
                Kogo dzis serwuja na kolacje?
                • Gość: regulgator poligamia też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 01:25
                  u tysięcy gatunków zwierząt zaobserwowałem poligamię. to dobry znak, pora
                  skończyć z dyskryminacją poligamistów w tym kraju!
                  • Gość: dob Re: poligamia też IP: *.chello.pl 05.06.05, 01:34
                    u niektórych ludzi zaobserwowałam poliandrię. to dobry znak, pora skończyć z
                    dyskryminacją poliandryjek w tym kraju!
                    • Gość: kaczory do wora! Re: poligamia też IP: *.Interpl / 217.17.41.* 08.06.05, 09:57
                      kaczory do wora!
          • Gość: Mario Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.aster.pl 06.06.05, 00:18
            Gość portalu: Maria napisał(a):

> To nie lamanie prawa, to domaganie sie prawa dla wszystkich. Brak tolerancji
            to
            >
            > straszna choroba. Rodem z komitetow partyjnych i z zakrystii.

O, pedał Kagan zmienił płeć. Ty Lech Maria K., jesteś tranwestyta czy
            transseksualistą ?
    • jotembi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 11:39
      reprezentuję tą większościową orientację ale w pełni popieram organizatorów
      parady!
      czy też mogę przyjść?
      • Gość: arek Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 12:57
        ok.przyjdz,ale nie opuszczaj przed Sejmem spodni,dobra?
        • jotembi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 14:18
          jestem baba ale owszem, chadzam w spodniach
          obiecuję że ich nie opuszczę, na ogół zresztą tego nie robię, w moim wieku nie
          wypada
          OK?
          • Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 00:49
            Ok. 11 czerwca w południe pod sejmem.

Co do opuszczania spodni - w pewnym wieku nie wypada, ale korci :-D
            Im jestem starsza tym mam większą ochotę...
    • Gość: DDD No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: 193.29.207.* 04.06.05, 16:00
      Jeśli manifestacj odbędzie się nielegalnie, to Kaczyński - zgodnie z tym co
      zapowiedział - użyje środków przewidzianych przez przepisy. Czyli - wezwanie do
      rozejścia się, a potem - ROZPĘDZIĆ HAŁASTRĘ Z PIÓRKAMI W ZADKACH.
      • holyboy_666 Re: prawo a "prawo" 04.06.05, 21:24
        skoro decyzja zabraniająca jest wydana z naruszeniem prawa, nie ma mocy prawnej.
        kaczyński powinien gruntownie odswieżyć swoją wiedzę prawniczą, bo mocno
        wywietrzała. albo zmienić nazwę partii na BiN (bezprawie i niesprawiedliwosć)
        • Gość: michele Re: prawo a "prawo" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 08:41
          > skoro decyzja zabraniająca jest wydana z naruszeniem prawa, nie ma mocy prawnej.
          > kaczyński powinien gruntownie odswieżyć swoją wiedzę prawniczą, bo mocno
          > wywietrzała. albo zmienić nazwę partii na BiN (bezprawie i niesprawiedliwosć)

To czy decyzja została wydana z naruszeniem prawa orzeka sąd, a nie geje, czy
          forumowicze. Dopóki nie ma prawomocnego orzeczenia, decyzja jest wiążąca.
      • pe1 Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) 05.06.05, 00:34
        pokaż JEDNO zdjęcie z parady w Polsce gdzie paradowali chłopcy z piórami w zadkach. Może by tak przestać wreszcie podpierać się łgarstwem na każdym kroku i debilnymi argumentami wyssanymi z palca? Przeciwnicy parady, nie macie ANI JEDNEGO argumentu opartego na faktach, wszystkie wasze fobie są oparte na chorej wyobraźni i oszczerstwie
        • Gość: normalny Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:00
          W kazdej chwili moge ci podac z tuzin racjonalnych argumentow przeciw, podaj
          jeden logiczny za, bo jeszcze takiego nie slyszalem?
          • pe1 Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) 05.06.05, 16:58
            no to pokaż, a nie gadaj, że możesz
      • Gość: les Re: No to policja pogoni chłopców... PAŁAMI (!!!) IP: *.catv.net.pl 05.06.05, 14:02
        Ale to nie Kaczka jest szefem policji - a ktoś zupełnie inny, i nam przychylny!

Homo, hetero - spotkamy się pod Sejmem. W 1980 też nam chciano zamknąć usta, a
        w końcu demokracja wygrała!
        • Gość: Aetius O! To homoseksualisci tworzyli Solidarnosc w 80 r? IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 01:57
          Moze jakies nazwiska? No, nie kryjcie sie, przeciez sami chcecie, zeby was bylo
          widac. Najlepsza okazja - nadchodzi 25-lecie "S".
    • Gość: mikulasz Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.kosson.com 04.06.05, 18:06
      I bardzo dobrze, że zakazał. Jaka równość? Do czego? Równość jest wtedy, gdy są
      dwa równorzędne argumenty. Znak równości można stawiać pomiędzy dwoma
      zboczeniami. Chyba, że za kilka lat bycie hetero będzie postrzegane jako mocno
      atawistyczne zboczenie.
      • Gość: Krzyś Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:43
        Nie przejmuj się. Kiedyś słyszałem, że _to_ się leczy...
        • Gość: gościu Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.mikrolan.pl / *.crowley.pl 06.06.05, 00:11
          Niemcy leczyli zboczenia w obozach koncentracyjnych
          • Gość: Aetius Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 01:59
            ale chorzy byli tez wsrod "lekarzy" i to baaardzo aktywnych...

Poczynajac od szefa bojowek SA, dopoki go nie zalatwili w wewnatrzpartyjnych
            porachunkach.
      • Gość: johngalt Jaka rownosc IP: *.phil.east.verizon.net 04.06.05, 21:53
        > I bardzo dobrze, że zakazał. Jaka równość? Do czego?

Rownosc w tym wypadku prawo do uprawiania seksu pomiedzy dwoma zgadzajacymi sie
        na to osobami doroslymi.
        Zrozumcie ludzie, seks uprawiasz dla siebie, samego siebie i tylko siebie, nie
        dlatego, ze koletkyw chcialby twoje dzieci.
        • sceptyk Tylko dla siebie? 04.06.05, 22:07
          A o partnerze nic nie pomyslisz? Wygladasz mi na egoistyczna meska
          szowinistyczna swinie.
          • wiewiorzasta Re: Tylko dla siebie? 04.06.05, 23:09
            sceptyk napisała:

> A o partnerze nic nie pomyslisz? Wygladasz mi na egoistyczna meska
            > szowinistyczna swinie.
            jakos umkneło ci że jest mowa o _dwóch_osobach_? czy celowa manipulacja rodem z
            radia z ludzką twarzą?
            • johngalt Re: Tylko dla siebie? 05.06.05, 00:12

> jakos umkneło ci że jest mowa o _dwóch_osobach_? czy celowa manipulacja rodem z
              > radia z ludzką twarzą?

No wlasnie, typowa manipulacja.
              Dwie osoby chca uszczesliwic siebie [jeden drugiego powinienem powiedziec???] i
              ida do lozka. I w tym zawiera sie cala moralnosc seksu.
            • Gość: Aetius a co z seksem osoby i zwierzecia? IP: *.dc.dc.cox.net 06.06.05, 02:02
              Oj, co za brak tolerancji dla innych orientacji seksulanych. Trzeba z tym
              walczyc. Za kilkanascie lat WHO moze uznac, ze zoofilia to nie zboczenie i co
              wtedy ty szowinisto(tko)?
        • Gość: normalny Re: Jaka rownosc IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:03
          abslutnie sie z toba zgadzam, wiec po jaka cholere trzeba wylazic z tym na
          ulice i obwieszcac calemu swiatu, kogo to obchodzi?
    • Gość: zyga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:31
      • pe1 Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 05.06.05, 00:30
        Proszę bardzo - klasyczny przykład dla tych, którzy twierdzą, że w Polsce nie ma nietolerancji dla homo
    • ronlen2 Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 04.06.05, 20:52
      O prosze, na takich zasadach funkcjonuja "toleracnyjne" spoleczenstwo gejow.
      Najpierw chca sie ekshibicjonowac tlumaczac to demokracja. A po demokratycznej
      negatywnej decyzji pluja na demokracje i zamiast sie dostosowac robia co chca.
      To anarchia ukrywajaca sie pod plaszczykiem demokracji, kiedy z tego czerpie
      korzysci.
      • holyboy_666 Re: pisatiel - ale czy czytatiel? 04.06.05, 21:25
        zwłaszcza, ze trzeba by jeszcze rozumiec co sie czyta
    • ronlen2 NIE dla parady PERWERSYJNOSCI!!!! 04.06.05, 20:53
    • warzaw_bike_killerz To juz bedzie parada masochistow, a nie rownosci. 04.06.05, 21:32
      Ale to chyba blisko tematu.
    • Gość: kondorek NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.06.05, 22:07
      Ulice są do jeżdżenia a nie demonstrowania. Płacę w benzynie podatek drogowy na
      ich utrzymanie i uważam, że jest absurdem, że co kilka dni ktoś łazi z
      transparentami po ulicach czegoś chcąc, a ja marnuję czas w korkach. Uważam, że
      należy zakazać demonstrowania na ulicach, ewentualnie wprowadzić za to opłaty.
      I na koniec chcę dodać, że mimo iż nie jestem zwolennikiem Kaczora, w tym
      przypadku go popieram. A dodatkowo mówienie, że jego decyzja jest
      antydemokratyczna jest absurdem: to w końcu jego wybrała demokratycznie
      większość Warszawiaków, a gejów nikt nie wybierał...
      • Gość: znudzony Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.aster.pl 04.06.05, 23:11
        primo skarbie, nie sadze zebys stal w korkach, bo z tego co piszesz wynika ze
        jestes mlody (nie zakladam ze jestes po prostu glupi, a moglbym), a prawko daja
        od 17 lat chyba. po drugie primo :) ja tez place z moim facetem podatki i wierz
        mi to sa duuuuze kwoty i w zwiazku z tym wymagam, zreszta tego co sam zapewniam
        (np. toleruje procesje choc tez mnie wkurzaja zamkniete ulice i te zawodzenia
        na falszywa nute, bogobojnego tlumu gotowego zabijac w imie Boga). Poza tym, to
        juz nie jest walka o parade tylko o demokracje i wolnosc, o respektowanie
        konstytucji. Zauwaz, ze gdyby kiedys Solidarnosc nie organizowala zgromadzen
        wbrew owczesnemu prawu, to dzisiaj nie mielibysmy demokracji (jak sie okazuje
        wciaz raczkujacej) Kaczka szykuje nam panstwo policyjne, jak to pieknie
        powiedzial tydzien temu: demokracja sie nie sprawdzila - mnie takie slowa
        przerazaja. ciebie nie?
        • Gość: normalny Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:10
          primo skarbie, place podatkow piec razy wiecej niz ty kiedykolwiek zarobisz,
          jezeli jest to dla ciebie takie istotne. Po drugie demokracja to nie tyrania
          mniejszosci, poczytaj troche to farmazonow nie bedziesz wypisywal.
          • Gość: znudzony Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.aster.pl 05.06.05, 20:44
            nie zamierzam sie z toba misiu licytowac, wierz mi jednak, dwoch mezczyzn
            mieszkajacych i pracujacych w stolicy, ktorzy nie maja dzieci na utrzymaniu,
            jest w stanie calkiem niezle zarobic, tym samym placic wysokie podatki. I nie
            pieprze Ci tu frazesow, tylko wyrazam swoj pukt widzenia, ktory jest inny od
            twojego ci jest dla ciebie nie do zaakceptowania. polecam bialorus.
      • pe1 Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH 05.06.05, 00:38
        Proszę bardzo, zatem w pierwszym rzędzie należy zakazać procesji bożocielskich i wszystkich im podobnych bałwochwalczych guseł
      • katmoso Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH 05.06.05, 20:12
        A dodatkowo mówienie, że jego decyzja jest
        > antydemokratyczna jest absurdem: to w końcu jego wybrała demokratycznie
        > większość Warszawiaków, a gejów nikt nie wybierał...

o ile pamietam, nie nadano Kaczyńskiemu uprawnień dyktatorskich, więc nadal
        obowiazują go standardy demokratyczne. kto twierdzi, że z chwilą
        demokratycznego wyboru na urząd mozna robić co sie chce, nie rozumie istoty
        demokracji. przypuszczam, że i Ciebie nikt nie wybrał, ale to nie znaczy, ze
        nie masz prawa poruszać się po ulicach miasta, działać na forum publicznym, czy
        demonstrować w obronie demokracji. skoro Ty masz takie prawa, to mamy je
        wszyscy w tym kraju - ja, pani Szyszkowska, geje, ksiadz proboszcz i młodzieńcy
        z mieczykami chrobrego w klapie, a takze obrońcy zwierząt, wegetarianie czy
        wielbiciele futer oraz krwistego befsztyka. TO jest właśnie demokracja!!
        • Gość: gosc 2 Re: NIE DLA WSZYSTKICH PARAD NA ULICACH IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 06.06.05, 19:59
          Demokracja to nie jest ZAMORDYZM.Mam żonę, dwoje dzieci, ale szanuję wszystkich
          ludzi niezależnie od ich upodoban seksualnych
    • Gość: Werter-6 Idę na tę Paradę IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:11
      Pójdzie bardzo dużo ludzi,będą to tysiące,i żadni "Katolicy Polscy" nie mogą mi
      tego zabronić,a jeśli zaatakują odpowiemy!!!! pamiętajcie!!!!!!!!!!!!!!!
      • sceptyk [...] 04.06.05, 22:16
        • Gość: Zbyszek [...] IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:24
          • sceptyk [...] 04.06.05, 22:32
            • Gość: hhh [...] IP: *.aster.pl 04.06.05, 22:54
              • Gość: znudziny Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.aster.pl 04.06.05, 23:15
                Ja tam bym ich na ksiezyc nie wysylal, bo wtedy populaja gejow zmniejszyla by
                sie w polsce gwaltownie. sam kilku znam, niektorzy calkiem calkiem :) i do tego
                calkiem aktywni :) choc przyznam ze mnie jakos to odpychalo, ale czasami sami
                sie nie przyznawali i rwali. Pamietam jak jeden na pytanie gdzie pracuje,
                odpowiadal w duzym panstwowym przedsiebiorstwie :)))) pozdrowianie dla
                braciszkow i ojczolkow :*
              • Gość: normalny Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:14
                jak bediesz miala dzieci homo to pewnie sie cieszyc bedziesz, ze takie
                postepowe. Zenujacy jestes, do talk-show w polsacie sie nadajesz.
                • Gość: znudzony Re: Nie gratuluj, nie gratuluj IP: *.aster.pl 05.06.05, 20:54
                  pierdu, pierdu. czyzby zabraklo ci "normalny" argumentow, ze piszesz zupelnie
                  nie na temat? co do dzieci, coz staramy sie z moim facetem od wielu lat (juz z
                  7 bedzie), ale bez skutku, nie mialbym nic przeciwko zeby byl homo jak
                  tatusiowie. musze przyznac ze mnie rozbawiles z tymi dziecmi. Niech ci twoj bog
                  (dla ktorego niektorze ludzie sa bardziej) blogoslawi :)))
      • Gość: normalny Re: Idę na tę Paradę IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:12
        se pazurkow tylko nie polamcie...
    • Gość: donKichot [...] IP: *.54.170.130.tisdip.tiscali.de 04.06.05, 23:31
    • Gość: donKichot [...] IP: *.54.170.130.tisdip.tiscali.de 04.06.05, 23:33
    • Gość: antypedal [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.06.05, 06:29
      • Gość: Rex [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:56
        • Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:16
    • Gość: KOMPROMIS [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.06.05, 06:39
      • speer [...] 05.06.05, 09:33
      • pe1 [...] 05.06.05, 11:14
        • Gość: rozbawiony [...] IP: *.aster.pl 05.06.05, 12:13
        • Gość: normalny [...] IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 13:18
    • Gość: misterxy Nie głosujcie na PiS, a już na pewno nie na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:51
      ... Kaczora. Takie prezydent to wstyd dla Polski. Wystarczy popatrzeć
      jak "rządzi" Wa-wą (wszystkie decyzje wymagają jego zgody- blokada inwestycji).
      A zastanówcie się na tyk, jak bu zarządzał całą Polską?
    • Gość: racjonalista Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.range81-153.btcentralplus.com 05.06.05, 12:57
      Skad w ludziach ta nieodparta chec wychodzenia ze swoimi dewiacjami seksualnymi
      na ulice i opowiadanie o tym calemu miastu? Kogo to obchodzi kto z kim i jak to
      robi? Rownie dobrze parady moga zarzadac feteszysci, milosnicy trojkatow i sexu
      oralnego. Przeciez to zenujace, jak w kretynskich talk-show z polsatu gdzie
      jakis matol opowiada calemu swiatu ze lubi sikac na swoja zone i co o tym sadza
      telewidzowie. Zenada.
      • Gość: Les Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.catv.net.pl 05.06.05, 14:10
        A co robią heteroseksualiści dzień w dzień, 24 godziny na dobę? Bombardują nas
        swoim heteroseksualizmem. Gdy popatrzę przez okno (a tam trasa spacerowa) widzę
        paradę heteryków - starych, młodych. Heterycy wciąż gadają o swoich mężach,
        żonach, chłopakach, dziewczynach. Opowiadają o swoich dzieciach i pokazują je -
        wyraźny znak, że UPRAWIAJĄ SEKS. Reklamy, filmy, media ociekają
        heteroseksualizmem.
        • Gość: ho ho [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:40
          • Gość: Werter-6 mieszkańcu wsi Warszawa, poznaj metropolię IP: *.aster.pl 05.06.05, 19:43
            Berlin!!!!!
            Gejowska metropolia nad Sprewą

Berlin obok Londynu i Amsterdamu jest największą metropolią gejowską w Europie.
            Mieszka tu około 30 tysięcy gejów, nie licząc odwiedzających stolicę Niemiec
            rzesz branżowych turystów z całego świata. Dynamicznie pulsująca życiem scena
            ("die Szene"- tłumaczone jako środowisko) gejowskiego życia nie należy już do
            jednej z wielu istniejących tu "subkultur", lecz uznawana jest powszechnie,
            dzięki swej wielopłaszczyznowości i bogactwu przejawów za jeden z elementów
            tworzących obraz miasta. Berlińskie " Gay by night" funkcjonuje jako wizytówka i
            motyw promocyjny stolicy. Berlińczycy na czele ze swym burmistrzem - gejem dumni
            są z tego, ze na świecie ich miasto postrzegane jest jako europejska Mekka gejowska.

Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Geje i lesbijki, Bi, Transi, Queer-Queens,
            Drags, Dragkings, -w samym Berlinie jest około 150 lokali gejowskich,
            zrzeszonych w związku pedalskich resauratorów (Verein schwuler Wirte); wydawane
            są dwa bezpłatne magazyny gejowskie; są wydawnictwa książkowe i specjalistyczne
            księgarnie, apteki, kluby sportowe, szkoły tańca dla jednopłciowych par,
            wreszcie kursy językowe, sklepy odzieżowe dla ciotek i dla fetyszystów, nawet na
            jednym z głównych placów Berlina jest budka z typowymi berlińskimi kiełbaskami
            prowadzona oficjalnie pod flagą tęczy przez parę młodych gejów. (ostatnio
            odkryłem drugą przy Aleksanderplatz, w centrum Berlina Wschodniego, lokal
            branżowy o wymownej nazwie "Die Szene am Alex"- też były kiełbaski i piwo -i to
            o 9 rano! Sic!). W Berlinie nadaje swoje audycje dla Szwuli (der Schwul- po
            niemiecku można tłumaczyć jako: "pedał", słowo to jednak zostało przyswojone
            (czyt. oswojone) przez środowisko i nie ma już żadnego wydźwięku obraźliwego czy
            pejoratywnego) Radio Knackpunkt, jest przyznawana nagroda filmowa
            TEDDY-Film-Award, są niezliczone organizacje, punkty konsultacyjne, miejsca
            spotkań, stowarzyszenia i wiele wiele innych....

Berlin niczym olbrzymi magnes przyciągał zawsze i do dziś przyciąga
            homoseksualistów, którzy w ucieczce przed represjami czekającymi ich na
            konserwatywnej -jak prawie wszędzie na świecie prowincji, wybrali na swoje
            miejsce ucieczki atrakcje, ale też i trudy, życia i bycia w wielkim mieście.

Historia oficjalnie postrzeganego i uznawanego ruchu gejowskiego w Berlinie
            rozpoczęła się przed ponad stu laty i łączy się z postacią Magnusa Hirschfelda i
            jego walką o równouprawnienie oraz zlikwidowanie słynnego paragrafu 175 (dot.
            prześladowania homoseksualistów i stanowił podstawę zsyłania ich w czasach
            nazistowskich do obozów koncentracyjnych). Magnus Hirschfeld utworzył w 1919
            roku Instytut Seksuologii (Institut für Sexualwissenschaft), w którym opierając
            się na metodach naukowych realizował cele oświatowe i polityczne. Za pomocą
            metod naukowej argumentacji próbował Hirschfeld przeprowadzić swoistą reformę
            seksualną, zaś homoseksualistów wyłączyć z kręgów kryminalnych i kryminogennych,
            (do których ich wtedy zaliczano). Instytut został jednak w 1933 roku zamknięty
            przez nazistów a jego bibliotekę, zawierającą między innymi prace Magnusa
            Hirschfelda i jego współpracowników, zostały publicznie spalone na placu opery
            (dzisiejszy Bebelplatz).

W "roaring twenties" homoseksualizm i androgynizm były przejawem ducha czasu i
            znajdowały swe odzwierciedlenie w licznych publikacjach, książkach a także w
            kinie zaangażowanym. W dzielnicy Schöneberg powstają enklawy rozrywki i
            rozkoszy, gdzie na dyskusjach w salonach i spelunkach spotykali się artyści i
            pisarze, niezależnie od prezentowanej przez nich orientacji seksualnej. W.H.
            Auden i Christopher Isherwood czerpali w całej pełni z możliwości oferowanych
            przez nocne życie Berlina. Swoje berlińskie wspomnienia Isherwood opisał potem w
            znanych powieściach, "Mr. Norris changes Trains" oraz "Goodbye to Berlin"; na
            podstawie tej ostatniej nakręcony został słynny film "Cabaret". Auden opisywał w
            swoich wierszach bardziej ducha miasta i jego atmosferę niż sam Berlin, w jego
            utworach odnajdujemy też aluzje do istniejącej w stolicy Niemiec napiętej coraz
            bardziej atmosfery politycznej.

Wraz z przejęciem władzy przez narodowych socjalistów rozpoczyna się w Berlinie
            okres wielkiej dyskryminacji, któremu towarzyszy zamykanie lokali dla
            homoseksualistów i lesbijek, deportacje czy wreszcie morderstwa, często
            dokonywane w majestacie obowiązującego wówczas "prawa". Niektórym prześladowanym
            udaje się ucieczka. Na przymusową emigrację udaję się między innymi znany i
            powszechnie ceniony pisarz Klaus Mann.

Po zakończeniu II Wojny Światowej w epoce Adenauera, która pomogła wyjść
            społeczeństwu niemieckiemu z post-wojennej traumy, homoseksualizm podlegał
            jednak nadal sankcjom prawnym. We wschodniej części miasta w 1950 słynny
            paragraf 175 został zmieniony i od 1968 czynności homoseksualne dorosłych
            zostały zalegalizowane.

Punktem zwrotnym w historii światowego ruchu gejowskiego stał się rok 1969,
            kiedy goście Stonewall, nowojorskiej knajpy gejowskiej mieszczącej się przy
            ulicy Christopher Street, stawili czynny opór oddziałom nowojorskiej policji. W
            rocznicę tych wydarzeń obchodzony jest Gay-Pride-Parades Day, czyli dzień dumy
            gejowskiej, który w kilka lat później przewędrował przez ocean do Europy stając
            się jako CSD Parade wizytówką i atrakcją turystyczną wielu stolic starego
            kontynentu w tym także Berlina.

Na początku lat 70- tych tworzą się w stolicy Niemiec, na fali ogólnych
            politycznych i socjo- krytycznych przemian, stowarzyszenia i zorganizowane grupy
            gejowskie, zdominowana głownie przez mężczyzn. W Berlinie Wschodnim, gdzie
            "koleżanki" spotykają się głownie w dzielnicy Prenzlauer Berg powstaje
            "Homosexuelle Interessengemeinschaft Berlin". Spotkania grupy odbywają się
            nieformalnie u znanej berlińskiej megacioty Charlotty von Mahlsdorf.
            Zaawansowany proces emancypacji gejów i lesbijek rozpoczął się od połowy lat
            siedemdziesiątych głównie dzięki filmom znanego reżysera Rosy von Praunheim,
            którego najsłynniejszy film "Nicht der Homosexuelle ist pervers, sondern die
            Situation in der er lebt" (Nie homoseksualista jest perwersyjny, lecz sytuacja,
            w której żyje) zrobił furorę nie tylko wśród branżowej publiki i stał się
            swoistym manifestem wszelkich powstających w tym czasie ruchów emancypacyjnych
            homoseksualistów niemieckich. Jak grzyby po deszczu zaczęły powstawać także
            gejowskie kawiarnie, knajpy i lokale, wydawnictwa i księgarnie .W roku 1983
            Deutsche AIDS-Hilfe poczęło reprezentować interesy zainfekowanych wirusem HIV i
            chorych na AIDS a także propagować konieczność uprawiania bezpiecznego seksu. Od
            tego czasu w całych Niemczech powstało 130 lokalnych jednostek AIDS-Hilfe. Od
            1985 wydawany jest w Berlinie magazyn dla gejów i lesbijek- Siegessäule;
            tematyka lesbijska prezentowana jest w nim od połowy lat 90- tych.
            Stolica zjednoczonych Niemiec - Berlin na początku XXI wieku jest koronnym
            przykładem nowoczesnej, światowej, demokratycznej i tolerancyjnej światowej
            metropolii, gdzie środowisko homoseksualne istnieje w całej swojej pełni i
            różnorodności, gdzie każdy może znaleźć coś dla siebie zgodnie z mottem: dla
            każdego coś miłego.

Środowisko, czyli "die Szene"

Schöneberg
            Najbardziej znaną dzielnicą "pedalską" jest Schöneberg, gdzie środowisko
            branżowe spotyka się na każdym kroku a tęczowe flagi i naklejki zdobią nie tylko
            liczne kawiarnie, bary, hotele i inne instytucje, lecz także budki z piwem,
            kiełbaskami czy frytkami. Życie branżowe koncentruje się tu od lat w trójkącie:
            Fuggerstrasse, Eisenacherstrasse oraz Motzstraße. Pierwszym znanym lokalem było
            Eldorado, który już w latach 20-tych został wzięty w posiadanie przez
            berlińskich awangardystów.

Także filmowcy już od 1919 roku traktowali Schöneberg, jako naturalne dekoracje
            dla wielu filmów, w których tematyka homoseksualna odgrywała nie poślednią rolę.

Wiele do dziś istniejących lokali i barów powstało tu już w latach 70- tych,
            wśród nich
        • Gość: q-bus [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 19:53
          • Gość: Werter-6 Wieśniaku warszawski,nie zaspokoje twojej IP: *.aster.pl 05.06.05, 19:57
            ciekawości, bo nie lubie plebejskich mord!!!!!!!!!!!!!!!!1
          • tomxp [...] 05.06.05, 21:56
          • tomxp Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 05.06.05, 21:58
            Gość portalu: q-bus napisał(a):

> A wy tlko jebiecie sie w odbycik!Nie chce wam sie rzygac kiedy to robicie?
            > A może pozniej wzajemnie lizecie sobie te zółte banay?

slyszales o lewatywie koles?

niech zyje demokracja, prawo i sprawiedliwosc !!!
            • Gość: kazik Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:06
              slyszales o lewatywie koles?

Od kiedy lewatywe robi sie własna spermą.Koleś!?
              Tez lizesz zólte banany?
    • Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 23:26
      W zawodach na "skasowane posty" jesteśmy chyba w czołówce. 18 do tej pory!
      Pobijmy tego rekorda!
      • Gość: dob Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.chello.pl 05.06.05, 23:56
        Gratujacje! Już jest 19 :-D
        • mushasi Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd 06.06.05, 00:17
          Sory ale nie chciałbym za 10 lat przeczytać książki pod tytułem :
          << O nowej żonie tatusia zwanej Robertem >>
          Uważam, że co nie jest zgodne z naturą i przykazaniami Bożymi ,jest dewiacją ,
          adewiantów nie lubię oglądać .
          I niek tu mi nikt nie chrzani żę to jest normalne.
          • Gość: P.S.J. Samochód! Samochód jest dewiacją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:37
            Otóż nie ma go w naturze (jest wytworem człowieka) i nie jest zgodny z
            przykazaniami, bo ludzie przez samochody:

a) kradną
            b) zabijają (wypadki drogowe!)
            c) pożądają rzeczy bliźniego swego.

Słowem - samochód jest dewiacją, albo do dupy z twoją argumentacją (ot,
            zrymowało mi się)
        • mushasi Re: 06.06.05, 00:19
          Sory ale nie chciałbym za 10 lat przeczytać książki pod tytułem :
          << O nowej żonie tatusia zwanej Robertem >>
          Uważam, że co nie jest zgodne z naturą i przykazaniami Bożymi ,jest dewiacją ,
          a dewiantów nie lubię oglądać .
          I niech mi tu nikt nie chrzani że to jest normalne.
          • pe1 Re: 06.06.05, 01:18
            > a dewiantów nie lubię oglądać .
            > I niech mi tu nikt nie chrzani że to jest normalne.

a ja nie lubię czytać dewiantów umysłowych, więc spieprzaj dziadu na drzewo
            • Gość: Filip Re:Koniec zabawy ! IP: *.195-96-207.hull.mt.videotron.ca 06.06.05, 05:24
              Tu juz skonczyla sie wszelka zabawa na temat wolnosci dla gejow.
              Prosze zbierac dokladne dane osob bioracych udzial w tego rodzaju politycznych
              prowokacjach i fotografowac tych sku..synow.
              • shygay Re:Koniec zabawy ! 06.06.05, 12:01
                A co?? Będziecie nas po przejęciu władzy eksterminować?
                No i powiedz.., co Cię tak zdenerwowało?
            • mushasi Re: 08.06.05, 22:30
              Mój poziom inteligencji jest o wiele wyższy od ciebie mutancie.
              A ty jesteś nią czy nim ??
              I nie mów że jesteś normalnym facetem bo się koń uśmieje .
    • Gość: $$ Parada pedalow i lesbij IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.06.05, 20:20
      musi byc parada - mlodziesz wszechpolska i inni beda mogli sie zabawic i trochu
      potloc tych nienormalnych osobnikow nizszej klasy spolecznej
    • Gość: ha?! Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.Interpl / 217.17.41.* 08.06.05, 20:03
      odbedzie sie odbędzie :)))
    • Gość: pedał z śrómieścia Parada Równości zakazana i się nie odbędzie nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:06
      won lewusy
      해피플러스
      월-금 오전 9:00~9:30

대한민국을 이끄는 힘! 아줌마! 바쁜 일상에 지...

리얼터치 오늘
      월-목 오후 7:10~8:00

<리얼터치 오늘>이란 타이틀에서도 잘 반영돼 있...
      • Gość: dob Re: Parada Równości zakazana i się nie odbędzie n IP: *.chello.pl 08.06.05, 23:24
        Osiągnęliśmy wspólnymi siłami wynik: 19. skasowanych postów w wątku!
        Może jakaś liga? Rozgrywki dzielnicowe...

ps. jestem niewinna! pytałam tylko o godzinę!
        • Gość: FF Singapur:Rząd zakazał parady gejów i lesbijek IP: *.aster.pl 09.06.05, 00:06
          Singapur:Rząd zakazał parady gejów i lesbijek

PAP 08-06-2005, ostatnia aktualizacja 08-06-2005 12:10

Rząd Singapuru zakazał jako "pozostającej w sprzeczności z interesami
          społeczeństwa" organizowanej tu co roku największej w Azji parady gejów i
          lesbijek.

Jak podaje agencja Reutera, singapurskie władze już po raz trzeci w ciągu
          ostatniego półrocza zdelegalizowały festiwal, sygnalizując w ten sposób
          znaczącą zmianę w polityce rządu, do niedawna wykazującego bardziej
          tolerancyjne nastawienie wobec mniejszości seksualnych.

Rzecznik singapurskiej policji oświadczył w środę, że zdaniem służb
          bezpieczeństwa, "festiwal będzie organizowany jako impreza wyłącznie gejowska,
          co pozostaje w sprzeczności z interesem publicznym".

Festiwal - "Nation.05" - odbywał się w Singapurze co roku od 2001 r. W ubiegłym
          roku wzięło w nim udział około ośmiu tysięcy ludzi.

Tegoroczna azjatycka taneczna parada gejów i lesbijek prawdopodobnie zostanie
          przeniesiona do Tajlandii, na chętnie odwiedzaną przez turystów wyspę Phuket.

Singapurska społeczność gejów zareagowała na zakaz oskarżeniem władz o
          homofobię.

Mniejszości seksualne Singapuru korzystają z większej swobody od 2003 r., kiedy
          to ówczesny premier Goh Chok Tong zadecydował, iż homoseksualiści mogą być
          zatrudniani na kluczowych stanowiskach w administracji i nie będą
          dyskryminowani. Mniejszości seksualne znalazły się jednak ponownie pod
          pręgierzem, gdy po ubiegłorocznej sierpniowej paradzie, wysokiej rangi urzędnik
          Ministerstwa Zdrowia Singapuru oświadczył, że festiwal gejów i lesbijek mógł
          przyczynić się do wzrostu przypadków AIDS w państwie. Uwaga ta wywołała
          oburzenie w środowiskach gejów.

Jakkolwiek w Singapurze liczba osób zarażonych wirusem HIV - w porównaniu z
          innymi krajami Azji - jest stosunkowo niewielka, w 2004 r. notowano rekordowo
          wysoką liczbę aż 311 nowych przypadków - o 28 procent wyższą niż rok wcześniej.
          Jedną trzecią osób, które zaraziły się wirusem, stanowili mężczyźni ze
          środowiska gejów. W pozostałych przypadkach głównym źródłem zarażenia były
          prostytutki w sąsiednich krajach Azji Południowo-Wschodniej.

W marcu rząd Singapuru nie wyraził zgody na zorganizowanie koncertu na rzecz
          ofiar AIDS, a w grudniu 2004 r. - na świąteczną gejowską paradę tańca. Jak
          podano, parada ta była sprzeczna z "moralnymi wartościami, wyznawanymi przez
          większość Singapurczyków".
    • Gość: michele Re: Parada Równości zakazana, ale i tak się odbęd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 08:35
      Oj, niedobrze. Nierozsądna decyzja. Homoseksualiści sami wkładają w rękę
      Kaczorowi argumenty. Teraz będzie mógł z czystm sumieniem głosić, że to osoby,
      które nie szanują porządku prawnego. A jeżeli jeszcze skini czy Młodzież
      wszechpolska rozpoczną jakąś burdę, będzie miał wspaniały pretekst do odmawiania
      legalizacji innych demostracji w przyszłości. A homofobów spod znaku LPR i Radia
      Maryja może być dziś w Warszawie więcej, bo dziśjest odsłonięcie pomnika
      Grota-Roweckiego. A homoseksualiści zapowiedzieli, że i tam się stawią, żeby
      spotkać się z Kaczorem. Po co? Po to, żeby jeszcze dorobić sobie etykietkę osób
      zakłócających patriotyczne uroczystości? Warszawa jest duża, zmieściłaby się i
      demonstracja i uroczystość, ale oni się uparli, że potwierdzać
      najidiotyczniejsze obawy związane z mającą się odbyć Paradą Równości.
      Trzeba było iść do WSA, a jak nie do do ETS. Tam na pewno by wygrali i jeszcze
      dostali kasę za straty moralne. Termin by przeleciał, zrobiliby legalną Paradę
      za rok, trudno. Ale przynajmniej Kaczor nie mógłby przeciw nim złego słowa
      powiedzieć.
      • Gość: kaczorek Ludzie ktorzy nawoluja do lamania prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 09:48
        sami wystawiaja sobie swiadectwo. Nalezy przykladnie karac prowodyrow
        nawolujacych do lamania prawa. Przwiduje to Kodeks Karny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka