ternura 04.07.05, 14:13 Kto zna jakis kościół w Centrum lub na Mokotowie, gdzie podczas niedzielnej mszy śpiewa schola (zespół oazowy)? Chciałabym znalezć jakaś mszę z ładną oprawą muzyczną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xkropka Re: kościoły gdzie śpiewa schola 05.07.05, 09:15 Obecność scholi nie zawsze równa się ładnej oprawie muzycznej. I nie ograniczałabym się tyllko do mszy ze śpiewami oazowymi. W każdym razie mam kilka propozycji: rano (9.30) msza w kościele Wniebowzięcia NMP na Przyrynku na Nowym Mieście (tam akurat prym wiedzie oaza rodzin). Jeśli chodzi o msze popołudniowe i wieczorne: o 16 u dominikanów na Freta msza dla spacerowiczów (45 min.), śpiewy dominikańske, później, w tym samym kościele o 19.30 msza akademicka - schola w większym składzie, więc piękniej brzmi. O 19 na Domaniewskiej śpiewa mała schola powiązana chyba z neokatechumenatem - ciekawe wrażenia, bo w żadnym innym kościele nie słyszałam gitary elektrycznej. I jeszcze są dominikanie służewscy, tam msza akademicka jest chyba o 20. Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: kościoły gdzie śpiewa schola 05.07.05, 09:52 >I jeszcze są dominikanie służewscy, tam msza akademicka jest chyba o 20. Akademicka jest o 20.15, ale lepsza oprawa muzyczna jest chyba na tej mlodziezowej o 19.00. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ternura Re: kościoły gdzie śpiewa schola 05.07.05, 11:09 Dziekuję Wam bardzo pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnireszka Re: kościoły gdzie śpiewa schola IP: 62.29.248.* 06.07.05, 08:12 domaniewska o 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wader Re: kościoły gdzie śpiewa schola IP: *.szpitalmadalinskiego.pl 05.04.16, 08:44 szczerze polecam chór Schola parafii MB Królowej Aniołów na Bemowie (Michalici) !!! To co usłyszałem w czasie TRIDUUM to majstersztyk! Wspaniała uczta duchowa a przede wszystkim fantastyczne wykonanie utworów pasyjnych i takich jak Locus Iste, Misericordias, Panis Angelicus, czy Jesus Christ, Jezus zwyciężył, Ave Maria i utwory w jezyku włoskim! Dech zapiera i ciarki przechodzą! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś