Dodaj do ulubionych

Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy

06.07.05, 23:07
Zdesperowani mieszkańcy Wlodawy "wzieli" sprawy w "Swoje" ręce,bezkarny
bandyta, a jednocześnie bezradna policja doprowidzili do tragedii,a to dlatego
że ludzie przestali się bać, i uwolnili się od "diabla"pomóżmy im!!! potrzebne
są pieniadze na adwokata, aby On z kolei wydobyl ludzi z aresztu!!!!!!!
- """Był górą za życia, bo wszyscy się go bali, i teraz jest górą po śmierci,
bo aż dwie wioski przez niego cierpią - tak spotkana przed sklepem we Włodowie
kobieta komentowała wczoraj zabicie Józefa C. Mężczyzna przesiedział w
więzieniu 34 lata, a od kilku dni naprzykrzał się ludziom we Włodowie i
sąsiednim Brzydowie, gdzie mieszkał."""""""
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:13
      Stary, to we Włodawie, czy we Włodowie?
      • ergo10 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 06.07.05, 23:14
        Tak Wlodowo!!! sorry!!
    • ergo10 Mioejscowosć nazywa się Wlodowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.05, 23:15
      Sorry!!
      • pan_pndzelek Re: Mioejscowosć nazywa się Wlodowo!!!!!!!!!!!!!! 07.07.05, 09:14
        Podaj jakiś konkretny sposób, ja jestem ZA...
        • jasiek111 Re: Mioejscowosć nazywa się Wlodowo!!!!!!!!!!!!!! 07.07.05, 09:39
          Ano . Jako i ja . może numer konta, czy coś? Nie powiem, dużo nie dam (bo nie
          mam), ale zawsze to coś. Trzymam z żywymi i gratuluję odwagi.

pozdrawiam - jasiek
        • Gość: Ergo10 Re: Miejscowosć nazywa się Wlodowo!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:58
          Prowadzona jest zbiórka pieniędzy przez lokalną spoleczność,a w sprawę
          zaangażowali się adwokaci z Olsztyna,sprobuję do nich dotrzeć, i napiszę w jaki
          sposób zebrane pieniądze przekazać
          • jaa_ga Re: Numer konta za ok. 2 godz 13.07.05, 12:48
            Kopiuję swój post z wątku założonego przez hotto:

Przed chwilą rozmawiałam z sołtysem Włodowa,
            panią Elżbietą Klisz. Ponieważ jest poza Włodowem,
            a będzie u siebie za dwie godziny,
            musimy jeszcze te dwie godziny poczekać.
            Ważne że konto jest i ważne, że uwiarygodni jego numer i cel
            najwyższy urzędnik Włodowa - pani sołtys.
            Kiedy przekaże mi numer konta -
            natychmiast Wam ten numer udostępnię:)
            PS. Pani sołtys pozdrawia internautów i dziękuje za zainteresowanie
            • Gość: XXXXXXXXX Re: Numer konta za ok. 2 godz n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:12
    • jaa_ga MAMY numer konta ! Pomoc dla WŁODOWA:) 13.07.05, 13:12
      Z upoważnienia pani sołtys Włodowa - Elżbiety Klisz
      podaję informację, że osobą odpowiedzialną za zbiórkę pieniędzy
      jest mieszkanka Włodowa - pani Wiesława Przerwa.

Dane do wpłat:
      Właściciel konta:
      Komitet Społeczny Wsi Włodowo, Brzydowo, Boguchwały
      Włodowo 4a, 11-008 Świątki
      Bank Spółdzielczy Świątki
      Nr konta: 91 8857 1025 3001 0000 0983 0001

PS. Są wzruszeni chęcią pomocy i dziekują:)
      • jaa_ga Re: MAMY numer konta ! Pomoc dla WŁODOWA:) 13.07.05, 14:12
        Dokonałam już przelewu:)
        • Gość: nijaki Re: MAMY numer konta ! Pomoc dla WŁODOWA:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:53
          bedziecie siedziec za podzeganie do morderstwa
          • Gość: ja Re: MAMY numer konta ! Pomoc dla WŁODOWA:) IP: *.pgi.waw.pl 13.07.05, 15:10
            Gdzie tu niby jest podżeganie?
      • Gość: Ergo10 Do Ja_ga dziekuję za pomoc,próbowalem IP: *.aster.pl 13.07.05, 15:38
        się skontaktowac z prawnikami w Olsztynie, ale są problemy natury
        technicznej.Mam nadzieję ze W/W konto jest wiarygodne,ok placę!!!
    • Gość: Ergo10 Przyklad z Wlodowa może być zarazliwy! IP: *.aster.pl 13.07.05, 15:46
      Myslę, że gdyby takie przypadki powtórzyly się w Polsce,to może "wzięto' by się
      za recydywistów wreszcie.
      • jaa_ga Re: Przyklad z Wlodowa może być zarazliwy! 13.07.05, 16:13
        Numer konta pewny:)Wysłałam z konta internetowego
        Jestem w kontakcie telefonicznym z p. sołtys.
        Nie mają internetu, ale opowiadała mi Jej siostra,
        że takiej solidarności w tych tzrech wioskach dawno nie było...
        Biedni emeryci, renciści po 20, 50 zł ze swej marniuchnej "zapomogi" przynoszą,
        żeby się włączyć...codziennie wpływają większe lub mniejsze kwoty:)
        Są wzruszeni i zaszczyceni, że Warszawiacy tez chcą pomóc, więc mam nadzieję,
        że Ich nie zawiedziemy:)
        PS. Ponieważ ja tylko Ci pomogłam, uznając apel za słuszny,
        wysyłam Ci na priva wszelkie namiary telefoniczne:)
        • werter-6 dziękuje Tobie Jaa _go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.05, 16:30
          Zaapelowalem do naszych sumień, bo wiem jak Ci ludzie są biedni!!!!!!!!!!!!!!!ja
          wysylam wieczorem, zróbmy z tego większą aferę!!!!!!może "gazeta"
          pomoże???pozdrawiam Ergo10!!!
          • ergo10 Re: dziękuje Tobie Jaa _go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.05, 16:49
            Pozdrawiać możesz w Swoim imieniu Werterze 6,a co robi mój nick, w Twoim poście?
    • Gość: Ergo10 Do Robina 2 IP: *.aster.pl 13.07.05, 16:10
      puknij się w glówkę kolego!Ten psychopata zginąl na wlasne życzenie,
      terroryzujac bezbronną ludnosć!Dośc bezkrólewia w Polsce , ja nie popieram
      samosądów, ale ten ostatnio dokonany, z rozpaczy zresztą, unaocznil nam
      wszystkim, w
      jakim "szambie" zyjemy.Może wlasnie ów gwalt "odciśnięty" zmieni wreszcie coś w
      Polsce!!
    • h108 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:15
      A to nie jest czasem popieranie samosadu?

Osobiscie nie wiem, co o tym myslec. Znam przypadek pewnej wsi, gdzie pewien pan - nazwijmy go
      Wróbelkiem - poszedl siedziec za to ze po pijaku notrycznie gwalcil swoja corke. Wrocil, zrobil to samo
      i znowu poszed siedziec. Jak powtorzyl akcje trzeci raz, to nagle sluch po Wrobelku zaginal i na darmo
      policja go szukala. I nikt we wsi "nie wiedzial", co sie z nim stalo.

Ale z popieraniem takich akcji bylabym ostrozna. A co jesli w innej wsi ktos sie nie spodoba, bo bedzie
      za rzadko chodzil do kosciola? Albo pojdzie w siano z jakas apetyczna Jagna, zona sasiada? Gdzie jest
      ta granica, za ktora lincz jest "sprawiedliwy"?
      • artuab Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:20
        nikt tu nie popiera niczego złego,o ile mi wiadomo pieniądze zbierane są na
        adwokatów, a chyba nie odmówisz im prawa do obrony? o ich winie i karze orzeknie
        dopiero sąd.
        Swoją drogą co się dzieje z ludźmi którym względy formlne odbierają możliwość
        sprawiedliwego osądu? Czy to są jeszcze ludzie???
        • h108 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:27
          Nie odmowie im prawa do obrony. Ale jesli ktos kaze udzielic mi poparcia takim dzialaniom, to sie
          wstrzymam.
        • jaa_ga Włodowo - jak to było? dlaczego do tego doszło? 13.07.05, 16:32
          Lincz na wsi. Zaniedbania policjantów

Joanna Wojciechowska, Olsztyn 10-07-2005, ostatnia aktualizacja 11-07-2005 19:39

- Zlekceważenie sygnałów mieszkańców, że po wsi szaleje recydywista z nożem to
          gorsze niż grzech - ocenili zachowanie policjantów z Dobrego Miasta przełożeni z
          Olsztyna i zawiadomili prokuraturę, że ich podwładni zaniedbali obowiązki

Do linczu doszło 1 lipca we Włodowie. Choć w tragicznym dniu mieszkańcy wsi od
          południa alarmowali policję, że po wsi biega uzbrojony w nóż Józef C.,
          wielokrotny recydywista, nie przyjechał żaden radiowóz. W końcu wieczorem
          siedmiu mężczyzn dopadło Józefa C. na skraju wsi i zatłukło go szpadlami.
          Wszyscy zostali aresztowani, ale wieś uważa ich za bohaterów.

Bogusław S. i Andrzej J, którzy mieli wtedy dyżur w komendzie w Dobrym Mieście,
          od tygodnia są zawieszeni w obowiązkach. Komendant miejski w Olsztynie rozpoczął
          wobec nich postępowanie dyscyplinarne, w piątek sprawa trafiła do prokuratury.

Zdzisław Gazda, komendant wojewódzki w Olsztynie: - Błąd, który popełnili
          policjanci, jest niewybaczalny, bezwzględnie powinni przyjechać do Włodowa. Ale
          trzeba też pamiętać, że nic, kompletnie nic, nie upoważnia ludzi do zabijania.
      • werter-6 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:37
        Oczywiscie, jest pewne ryzyko,mnie chodzi jednak, jedynie o zwrócenie uwagi na
        kompletną demoralizację wladzy "pomrocznej"a lincz jest dla mnie oczywiscie nie
        do przyjecia,w tym jednak przypadku,zadzialal instynk samozachowawczy ludzi
        terroryzowanych!!!myślę że "wypadek" we Wlodowie sprowokuje dyskusje,"Na lamach"
        • Gość: Razputin Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:44
          Dziwie ci sie, sasiedzi zaciukali sasiada tylko dlatego, ze byl
          homoseksualista, a ty to pochwalasz.
        • h108 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:47
          Wiem. Ja tylko zwracam uwage na to, ze granica pomiedzy dzialaniem w obronie koniecznej a
          samosadem w wyniku ktorego dochodzi do zabojstwa jest szalenie plynna. I nie mam odwagi
          wyrokowac, gdzie ona przebiega w tym konkretnym przypadku.
          • jaa_ga Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:52
            Dlatego jest oczywiste, że muszą być osądzeni.
            I nie o to chodzi w wątku.
            • h108 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:57
              Z tym nie dyskutuje. Jesli ktos chce, niech sie sklada na prawnika.
        • ergo10 Re: Pomózmy Wlodawie finansowo!!, my Warszawiacy 13.07.05, 16:52
          proponuję napisz do mnie, to wyjasnimy wszystkie wątpliwosci, cos mi tu się nie
          zgadza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka