Dodaj do ulubionych

psychoza na Targowej

11.07.05, 20:35
odmawiajac zgody na Paradę Równości wiele się mowilo o tym, ze organizatorzy
nie dostarczyli planu rozplanowania ruchu ulicznego w zwiazku z zamknieciem
na pare godzin kilku ulic
a czy taki plan powstal w zwiazku z gigantyczna rozpierducha na skrzyzowaniu
Targowej z Solidarnosci? bo to co sie tam dzis dzialo to byla tragedia :////
korek siegal niemalze Ronda Starzynskiego i Ronda Wiatraczna
jak znam zycie roboty drogowe potrwaja kilka dni (oby nie tygodni). wiec ja
sie pytam co madrego wymyslil ratusz w zwiazku z sytuacja na drogach?
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: psychoza na Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:44
      Troszkę sie synku zapędziłeś. Skoro porównujesz parady gejów z wymianą torów
      tramwajowych, niedługo przejazd miejskiej śmieciarki będzie wzbudzał w tobie
      odruch protestu - kto na to pozwolił?! Czy ktoś wytyczył jej przebieg trasy?!
      Czy sprawdził kwalifikacje obsługi?! Na czas remontu (a jego termin możesz
      wyczytać chociażby w tym portalu - nie musisz znać życia) wytyczono objazdy. Są
      zakorkowane - takie życie. Ale może by pochylić się nad ciężkim losem geja
      należy zaprzestać remontu dróg i torowisk?
      • Gość: kixx Re: psychoza na Targowej IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 21:00
        ty stefan to pewnie na tramwajach pracujesz

norek
      • Gość: kubissimo Re: psychoza na Targowej IP: *.chello.pl 11.07.05, 21:19
        za to u Ciebie cienko z czytaniem ze zrozumieniem, synku. gdzie ja pisze o
        prostescie?
        chodzilo mi o to, ze w ramach Parady Ratusz uwazal, ze wymyslenie
        alternatywnych rozwiazan komunikacyjnych to podstawa, a przypomne, ze chodzilo
        o kilkugodzinne zamkniecie ulic podczas weekendu
        za to przy dlugoterminowym utrudnieniu ruchu wladze miasta totalnie umywaja
        rece. bo nawet jezeli wytyczono objazdy to one kompletnie nie zdaly egzaminu
        gdybys byl w tamtych okolicach, to wiedzialbys o czym mowie
        a skoro nie wiesz, to po co zabierasz glos?
        • Gość: stefan Re: psychoza na Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:46
          Drogi kubidioto. Nie dość że pracuje w tej okolicy, to zmuszony jestem kilka
          razy dziennie przemieszczać się z Pragi do centrum i odwrotnie. To po pierwsze.
          Po drugie to wiem o czym raczysz pisać na tym forum - jeśli tym tematem jest
          komunikacja to wyłącznie rowerowa - lub dokładniej pedałowa. A przy okazji -
          skąd wiesz o czym piszesz skoro nie wiesz o objazdach? Ani o terminie
          zakończenia prac? Skoro nie wiesz to po co zabierasz głos? Udaj się na jakieś
          forum inaczej - tam komunikacja jest bardzo popularna.
          • kubissimo Re: psychoza na Targowej 11.07.05, 22:10
            zalosne
            • sloggi Re: psychoza na Targowej 12.07.05, 11:45
              Trafiłeś Kubo na frustrata - z takimi tak bywa.
      • Gość: Werter-6 Stefan homofob maści mazowieckiej, zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:03
        czujny!!Zdumiewa mnie ten facet! ilokroć przewija się wątek dotyczący Gejów,
        to On musi zawsze wtrącic Swoje glupie "pięc" groszy!
        • Gość: Automobilista Re: Stefan homofob maści mazowieckiej, zawsze IP: *.bumar.com 12.07.05, 12:05
          Masz rację, rozmowy o gejach odciągają ludzi od znacznie ważniejszej kwestii,
          którą jest promocja ruchu rowerowego w mieście.
    • chaladia A oto moje wrażenia... 11.07.05, 21:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=26318890&v=2&s=0
      Zawsze twierdziłem, że zanim cokolwiek zacenie się robić przy Czterech
      Śpiących, wczesniej trzeba udrożnić ul. Boruty i zrobic przejazd przez tereny
      kolejowe od Dw. Wschodniego. Ale dla Kaczora ważniejsze są inne sprawy.
      prezydentura na ten przykład...
      • pra_gosia Omijajcie Targową szerokim łukiem! 11.07.05, 21:30
        Dzisiaj przechodziłam koło Twojego dawnego miejsca zamieszkania, Chaladio.
        Zrobiło mi się żal tych kierowców, którzy stali w niewielkim "koreczku"
        na Kawęczyńskiej - bo wiedziałam, co ich czeka dalej - i kazałam im zawrócić
        i jechać w kierunku przeciwnym do Targowej jakimś objazdem. Tylko dwóch kie-
        rowców mnie posłuchało. Potem na rogu Radzymińskiej i Ząbkowskiej słyszałam
        jakieś niecenzuralne słowa poganiających się kierowców, ale i tak dzisiaj
        ślimak był szybszy. Współczuję tym, którzy stali w korkach. Najlepszy jednak
        był mój tata, który postanowił zrobić mały "eksperyment". O godzinie 16.00
        wsiadł do autobusu 169 przy Dworcu Wschodnim i do Dworca Wileńskiego (trzy
        przystanki) jechał półtorej godziny. Sam tego chciał!!!
        • hotto Widziałem, fatalna sprawa 11.07.05, 21:51
          Widziałem, widziałem, ponieważ też obracam się w tym rejonie - fatalna sprawa.
          Jak to ma tak potrwać przez całe wakacje a może i dłużej, to ja dziękuję !
          Nikt władny nie pomyślał, a powinien, bo za darmo pensji się nie bierze.
          Wpadek jest więcej, pamiętacie co się działo po otworzeniu ARKADII ?
          -------------------------------------------
          • d.z Re: Widziałem, fatalna sprawa 11.07.05, 22:38
            Też widziałem i mogę powiedzieć tylko tyle, że około 21.00 korek na Targowej
            sięgał Kijowskiej.
            Wcześniej Al. Zieleniecka do połowy była zablokowana.
            Praktycznie można powiedzieć, że Praga "stoi".
            • Gość: Automobilista Re: Widziałem, fatalna sprawa IP: *.bumar.com 12.07.05, 08:02
              Buuu, wychodzi na to, że jednak Rowert ma rację :D
              • kilovolt Re: Widziałem, fatalna sprawa 12.07.05, 08:49
                Dzisiaj nic się nie poprawiło?
                • Gość: Automobilista Re: Widziałem, fatalna sprawa IP: *.bumar.com 12.07.05, 08:54
                  Pewnie wszyscy kierowcy pojechali rowerem i się poprawiło :)
                  • kilovolt Re: Widziałem, fatalna sprawa 12.07.05, 09:12
                    Rowerem, albo objazdami omijając całkowicie te skrzyżowanie. Zatem dzisiaj już
                    się dużo krócej stoi, a autobusy jeżdżą w miarę punktualnie?
                    • Gość: Automobilista Re: Widziałem, fatalna sprawa IP: *.bumar.com 12.07.05, 09:27
                      Fatalny ukłąd komunikacyjny prawobrzeżnej Warszawy sprawia, że bardzo trudno
                      jest ominąc tamto skrzyżowanie i tamten rejon. Jeśli ktoś jedzie z Targówka czy
                      Grochowa do centrum, to pół biedy, bo może ominąc ten obszar i śmigac innym
                      mostem (Gdański, Poniatowszczak lub Świętokrzyki), ale dojazd z Pragi Płn na
                      Prage Płd to już masakra, skoro obie te dzielnice "wiszą" na jednej ulicy i na
                      jednym skrzyżowaniu (plus trasa nad Wisłą, tez zakorkowana). Ja bym chyba z
                      Pragi Płn. na Płd jechał przez Ząbki i Kawęczyn i szybciej by było...

• d.z Re: Można czasowo poprawić 12.07.05, 09:29
                        Pozwalając aby z ul. Jagiellońskiej można było skręcać w lewo w Trasę WZ.
                        Oznacza to, że część stojących w korku na Targowej, mogłaby przy Teatrze
                        Powszszechnym wjechac w ul Jagiellońską i następnie od Jagiellońskiej w lewo w
                        Trasę WZ. W ten sposób część samochodów z Targowej mogłaby to jakoś czasowo
                        objechać.
                        • Gość: albert Trasa Tysiąclecia IP: *.crowley.pl 12.07.05, 09:54
                          A mieszkańcy Pragi protestuja przeciwko budowie Trasy Tysiąclecia. Zamiast niej
                          proponuja trase gdzies daleko od Warszawy.

Tak trzymać..............
                          • Gość: Automobilista Re: Trasa Tysiąclecia IP: *.bumar.com 12.07.05, 10:04
                            Są tacy, którzy mówia, że Warszawie bardziej potrzebna jest obwodnica a nie
                            drogi międzydzielnicowe. Ot "balszaja łogika" - zamiast sprawnie przejechac
                            przez Warszawę, będzie można pokręcić się w kółko gdzieś na podwarszawskich
                            polach, najlepiej (według pomysłodawców) oczywiscie pod Górą Kalwarią.
                            • d.z Re: Trasa Tysiąclecia 12.07.05, 10:12
                              O trasie Tysiąclecia mówiono i pisano chyba od końca lat 60-tych.
                              Mówiono i nic więcej a przepraszam nadano dumną nazwę torom tramwajowym
                              biegnącym wzdłuż planowanego traktu (Al. Tysiącelecia bez jednej jezdni nawet).
                              Praga pod względem drogowym jest zaniedbana.
                              Brakuje małej obwodnicy i tyle.
                            • oblesnik Re: Trasa Tysiąclecia 12.07.05, 11:15
                              Tak, wprowadzenie ruchu tranzytowego do miasta na pewno zmniejszy ruch.
                              Czlowieku, potrzebne jest jedno i drugie - prawdziwa obwodnica, przebiegajaca
                              poza miastem, i usprawnienie ruchu w miescie.
                              • Gość: Automobilista Re: Trasa Tysiąclecia IP: *.bumar.com 12.07.05, 11:24
                                Popełniasz zasadniczy błąd w swoim rozumowaniu. Widzisz, że 99% samochodów
                                wjeżdżajacych do Garwolina opuszcza Garwolin z drugiej strony. Widzisz, że 99%
                                samocodów wjeżdżjacych do Wyszkowa opuszcza Wyszków. A potem beztrosko
                                porównujesz Warszawę z Garwolinem i Wyszkowem.

Takie "rozumowanie" można o kant dupy potłuc. Miasto zatkał ruch
                                międzydzielnicowy, a ty wszędize widzisz tranzyt.
                                • d.z Re: Praga 12.07.05, 11:39
                                  Raz jeszcze widać, że skrzyżowanie Targowa/Al. Solidarności jest bardzo ważnym
                                  skrzyżowaniem.
                                  Nie zaplanowano objazdów zastepczych, nie ustawiono czasowych posterunków
                                  policji do regulacji ruchu i no mamy klops komunikacyjny.
                                  Zamknięty (ze względu na wymianę torów - a były one juz tam w złym stanie i
                                  remont jest konieczny) jest przejazd przez skrzyżowanie wzdłuż Al. Solidarności.
                                  Dlaczego nie pomyślano o sensowych objazdach.
                                  Można było ruch od strony Śródmieścia w kierunku na Białystok skierować
                                  Jagiellońską, Ząbkowską, Radzymińską a powrotny Szwedzką i Wileńską do Targowej.
                                  Przy ustawieniu policjanów regulujących ruchem jakos to by jechało.
                                  Pozostawiono wszystko sobie i stąd te korki.
    • sloggi Trasy północ-południe na Pradze: 12.07.05, 11:53
      1. Wybrzeże Szczecińskie
      2. Targowa (korek)
      3. Strażacka/Gwarków (odcinek jest drogą gruntową)
      4. Ząbki: Piłsudskiego-Warszawska-Janowiecka (lub Łodygowa)
    • magda-malinowska Re: psychoza na Targowej 12.07.05, 12:28
      Jak widac nie tylko al kaida potrafi sparalizowac ruch w miescie. Gratulacje!
    • Gość: cocosh Re: psychoza na Targowej IP: 212.160.172.* 12.07.05, 12:55
      Ja wiem tylko jedno. Gdyby na środku skrzyzowana Solidarnosci/Targowa postawic
      ludzi odpowiedzialnych za "ten korek", to... miej ich Panie w swojej opiece...;-
      )
    • Gość: to ja Re: psychoza na Targowej IP: *.tele2.pl 12.07.05, 17:12
      tak...
      byłam tam wczoraj, przypadkiem (całe szczęście, że nie muszę tam jeżdzić
      częściej!!!).
      jakieś 40 minut czekałam na autobus, naoglądałam się okolicy i "miejscowych";)

ten co to wymyślił ma coś z głową nie tak :/
      powinien się przejechać codziennie w jedną i drugą stronę i Targową i
      Solidarności!!!
      • Gość: No to Re: psychoza na Targowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:39
        No to trzeba kierować pretensje bezpośrednio do Kaczyńskiego.
        Jak wygra wybory cała Polska bedzie tak funkcjonowała jak obecnie ul Targowa.
        • asiaasia1 Re: psychoza na Targowej 13.07.05, 00:24
          Moja babcia jechała z Pragi Północ do mnie na Pragę Południe przez ponad godzinę .
          Normalnie jedzie przez 15 minut . Tramwajem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka