Dodaj do ulubionych

Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ

12.08.02, 13:06
Witam
Zastanawiam sie nad przeprowadzka w powyzej wymienione okolice (kwestie
finansowe itp).Czy ktos jest zainteresowany w "klimatach" tam panujacych?
Jakie sa problemy z przedostaniem sie przez most(ale prawdziwe,a nie
narzekanie,ze jest porazka i itp),bezpieczenstwo okolicy,kradzieze itp.Bede
wdzieczny za informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ann.k Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 12.08.02, 15:01
      jako mieszkanka tych okolic od wieeeeelu lat powiem tak: bylo slicznie i
      spokojnie dopoki sie nie nawalilo tam nowobogackiej warszawki; a teraz jest
      taka sama beznadzieja jak w warszawie;
      • Gość: mac Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ IP: *.war.gleiss 12.08.02, 15:42
        skrzyżowanie w jablłonnej przed legionowej, tu często tłok, czasem dwa światła czasem 20 minut, zwężenie na
        końcu modlińskiej, oj nie ciekawie, czasem wszystkie pasy stojąjakies 15 do 20 minut, wjazd na most, rano
        szczególnie teraz stojąc w kolumnie b. długo, ale mozna się wpychać 5 minut, czyli tak jak wszędzie, mozna by długo
        pisac, tak to wyglada od strony dojazdów, bo to mam na codzień, chociaż ostatnio jeżdż eskrótem, nawet o połowe
        czasuale nie zdradze go

pozdrówka

mac
    • Gość: omen Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 16:40
      nomen napisał(a):

> Witam
      > Zastanawiam sie nad przeprowadzka w powyzej wymienione okolice (kwestie
      > finansowe itp).Czy ktos jest zainteresowany w "klimatach" tam panujacych?
      > Jakie sa problemy z przedostaniem sie przez most(ale prawdziwe,a nie
      > narzekanie,ze jest porazka i itp),bezpieczenstwo okolicy,kradzieze itp.Bede
      > wdzieczny za informacje.
      > Pozdrawiam

Polecam okolice Grodziska , finansowo rozsądnie,dojazdy bez problemu,cisza
      spokój i lasy zielone.
    • Gość: jtb Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ IP: *.chello.pl 12.08.02, 17:36

A ja polecam Chotomów. Ze zwykłej wiochy robi ię tam piękna miejcowoć. Niestety
      nie jest już tanio bo ciągle przybywają nowi mieszkańcy. Tam się wychowałem i
      pamiętam jeszcze słynne odpusty chotomowkie 15 sierpnia. Przejedż ię tam
      samochodem sam zobaczysz. Jedziesz na Nowy Dwór i za Jablonną jakiś kilometr
      jest skręt w prawo na Chotomów.
      • ann.k Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 13.08.02, 09:34
        a ja nie polecam ze wzgledow, o ktorych pisalam wyzej; to rowniez moja wies i
        chcialabym aby wsia pozostala, a nie jakas marna namiastka warszawy, ktora to
        nowobogactwo z owego miasta usilnie tworzy:(((;

a przy okazji: po ktorej stronie torow mieszkasz?
        • Gość: jtb Re: Do ann.k IP: *.chello.pl 13.08.02, 12:40
          ann.k napisała:

> a przy okazji: po ktorej stronie torow mieszkasz?

Jestem jednym ze starszych miezkańców Chotomowa. Mieszkam za torami na
          przeciwko Domu Dziecka.
          Pozdrowienia
          • ann.k Re: Do jtb 13.08.02, 13:34
            Dom Dziecka jest po stronie stacji, czyli nie "za torami". Chyba, ze mieszkasz
            kolo nowej cukiernio-piekarni naprzeciwko Domu Dziecka....
            • Gość: jtb Re: Do ann.k IP: *.chello.pl 13.08.02, 15:18
              ann.k napisała:

> Dom Dziecka jest po stronie stacji, czyli nie "za torami". Chyba, ze
              mieszkasz
              > kolo nowej cukiernio-piekarni naprzeciwko Domu Dziecka....

Wszytko się zgadza a ja mieszkam "za torami", tylko trochę dalej niż nowa
              piekarnia. Ten mój dom stoi tam już od przedwojny ale trochę zmieniony.
              Twoi rodzice jeżeli są z Chotomowa to powinni mnie znać, bo ty pewnie jesteś za
              młoda.
              Nietety, czasy falujących łanów zbóż, zapachu łubinu czy skoszonego siana,
              śpiewu skowronków i rechoczących żab już pewnie bezpowrotnie w Chotomowie się
              skończyły.
              W moim rejonie jeszcze jest spokój ale już planowana jet budowa drogi od
              Chotomowa do Legionowa przez te lasy a wtedy i tam przyjdą ci nowobogaccy, o
              których piszesz.
              Pozdrowienia

Czy ty u siebie masz stałe łącze internetowe czy korzystasz z modemu

• ann.k Re: Do jtb 13.08.02, 15:55
                ja pamietam jeszcze ten cudowny chlod w upalne letnie popoludnie jaki sie czulo
                wchodzac miedzy lany zboz wprost ze stacji :)
                moja rodzina nie pochodzi z Chotomowa, dziadkowie zjechali tu w 1960 roku z
                Warmii; moze rzeczywiscie jestes kolega ze szkolnej lawy mojego ojca :)) i byc
                moze znales rowniez moja babcie, poniewaz dlugo byla sekretarka w szkole;
                my mieszkamy za torami zaraz za zakretem;
                • Gość: jtb Re: Do ann.k IP: *.chello.pl 13.08.02, 17:11

Zaraz za zakrętem po prawej stronie mieszkał facet,który wytwarzał siatki
                  ogrodzeniowe a po lewej stronie był a może jeszcze i jest jeden z najstarszych
                  warsztatów samochodowych w Chotomowie.
                  Pozdrowienia
                  • ann.k Re: Do jtb 14.08.02, 09:25
                    zgadza sie; siatki chyba ten facet nadal robi, a warsztat, a konkretnie jego
                    tyl, jest dokladnie naprzeciwko moich okien; troche sie nieprecyzyjnie
                    wyrazilam :)
                    zas pytalam dzis mojego tate - jesli w Twoim nicku ostatnia literka to od
                    nazwiska, to kojarzy nazwisko, Ciebie z widzenia, ale osobiscie sie nie
                    znacie:) pozdrawiam
                    • Gość: jtb Re: Do ann.k IP: *.chello.pl 14.08.02, 23:53

Ok. Już cię zlokalizowałem, koło posesji p. Świątka. Rzeczywiscie, mój nick na
                      forum to są moje inicjały. Mieszkam w takim piętrowym domu pokrytym czerwoną
                      blachą. W tym domu ja nie rządze tylko mój syn ze swoją rodziną. Ja jestem z
                      Epoki Segregatora i tylko korzystam z komputera syna.
                      Jeżeli jeszce chcesz coś wiedzieć o Chotomowie to ci napisze, że tą stacje w
                      Chotomowie, bocznicę kolejową, rampę i te drogi trylinkowe "zawdzięczamy"
                      Niemcom bo to oni je zbudowali dla swoich wojsk. Przystanek kolejowy dla ludzi
                      był koło samego przejazdu od strony Legionowa. Funkcje budynku spełniał duży
                      wagon towarowy. Chotomów był ostatnią stacją Generalnej Guberni. Nowy Dwór był
                      już na terenie Rzeszy Niemieckiej. Po tej "naszej" stronie było bardzo dużo
                      starych drzew sosnowych ale w czasie wojny zostały zniszczone.
                      Pozdrowienia
    • nomen Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 13.08.02, 10:26
      Dzieki wszystkim za uwagi-dla mnie bardzi cenne:) ann.k:To przecierz zaszczyt
      miec w okolicy Budke Suflera;) ;mac:Rany,nie chwal sie skoro nie chcesz sie
      podzielic ;P BTW ile zajmuje Ci czasu dostanie sie na drugi brzeg i zjazd z
      mostu (najlepiej Grota,interesuje mnie kierunek Ursynow); jtb:THX za
      propozycje,lecz niestety mam tylko Jablonna(nie obrazajac kolezanki ann.k
      oczywiscie); omen:niestety nie mam mozliwosci skorzystac. Jakos nikt nie
      wspomnial jeszcze o "bezpieczenstwie okolicy" :| Jeszcze raz THX wszystkim!!!
      • ann.k Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 13.08.02, 12:06
        nie wiem jak jest w Jablonnie; okolice Jablonny i Legionowa to m.in. chotomow,
        o ktorym moge cos powiedziec;
        bezpieczenstwo? tak samo jak wszedzie;
        dojazd? byle nie po poludniami samochodem, bo utkniesz w korku;
        na ursynow? 35 km, sam policz ile bedziesz jechal;
        warunki mieszkaniowe? juz niedlugo takie same jak w warszawie
        • nomen Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 13.08.02, 14:00
          Hmmm...zdaje sobie z tego sprawe:( Czy z porannym przejazdem jest podobnie?
          Jakos do pracy musze sie dostac.
          • ann.k Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ 13.08.02, 15:49
            wiesz ci co wracaja wieczorami poza warszawe tworzac korki, prawdopodobnie rano
            jezdza do pracy...
      • Gość: Renia Re: Okolice LEGIONOWA i JABŁONNEJ IP: *.emrsn.co.uk 14.08.02, 12:13
        Mieszkam w Jabłonnej, pracuję na Służewcu. Dojazd do pracy (wychodzę około
        godz.7) zajmuje mi 30-40 minut. Rano nie ma takich korków, ale zaznaczam, że
        mieszkam patrząc od strony Warszawy, przed zakrętem do Legionowa. Nie stoję
        więc w korku samochodów jadących do Warszawy z Legionowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka