Gość: Bianca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 15:07 Czy ktos moze polecic jakas fajna knajpe z mexykanskim menu? Na cactusa i el popo raczej mnie nie stac:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: Mexykanska knajpa IP: 157.25.128.* 12.08.02, 16:17 Blue cactus wcale nie jest taki bardzo drogi (pod warunkiem, ze poprzestaniesz na jednym piwku np. koronie). Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: Mexykanska knajpa IP: 195.145.215.* 13.08.02, 00:35 Kiedys (nie wiem jak teraz, nie mieszkam w Warszawie juz prawie rok...) fajny byl taki bar Warsaw Tortilla Factory na Wspolnej (na dole jest taka dyskoteka w schronie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elgreco Re: Mexykanska knajpa IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 13.08.02, 11:42 Tortilla Factory przeniosla sie kawalek dalej na Poznanska Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god Re: Mexykanska knajpa 13.08.02, 13:50 na ursynowie, na Teligi jest knajpa, której nazwy nie pomnę. jeśli Ci to pomoże to kiedyś tam było metro cafe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mexykanska knajpa IP: *.empik.pl / 172.16.18.* 11.09.02, 11:18 > Blue cactus wcale nie jest taki bardzo drogi (pod warunkiem, ze poprzestaniesz > na jednym piwku np. koronie). > Pozdrawiam > Syrena czy pojscie do meksykanskiej knajpy = wypicie piwa?? raczej nie o to chodzi... pywko moge wypic w kazdej knajpie, a jesli tanio to pod sklepem ;P jesli chodzi o meksykanska knajpe polecam tam tam na foksal, chili cafe w klifie na okopowej :) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Mexykanska knajpa IP: 10.96.1.* 28.08.02, 09:57 nachos za 3.50 w Auchan i do tego sos - wszystko około 10 złotych ..polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Mexykanska knajpa 11.09.02, 23:16 Jest taka budka, na wysokości Brackiej 20. Taco Loco. Troszke drogie jak na takie male porcje, ale mozna czasem zjesc. Z tym, ze jak na mnie malo - kebabem za 7pln sie najem, tym nie :( Ale dobre jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Mexykanska knajpa IP: 217.153.44.* 18.10.02, 16:06 W Warszawie to tylko Blue Cactus - El Popo sie nie umywa moim zdaniem. Ale najlepsza knajpa meksykanska jak dla mnie jest w Krakowie na Starowce il. Poselska 20. Wielkie porcje , ale najwazniejsza cena......burito na wielgasny talerz z dwoma rodzajami salatek za ok. 12-15 zl! Pycha! Pozdrawiam Lucy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: 217.197.165.* 18.10.02, 16:24 Tak, tak, wlasnie ta. Taco Mexicano. Ona jest w jakiejs sieci - maja jeszcze dwie, ale znam te na Poselskiej. Kupujesz przekaske - salatke czy patata, dostajesz spory talerz, obiadu juz nie lykniesz, a placisz jak za przekaske. A do tego leja do kufla porter zywiecki. W Warszawie tak cie obskubia, ze na szklanke wody z kranu ci nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł Re: Mexykanska knajpa IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.11.02, 17:15 Ostatnio widzialam jakas meksykanska knajpe na foksal a raczej na lewo od foksal skrecasz w taka ulicze w lewo zaraz za tam tamem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: 217.197.165.* 05.11.02, 17:40 Znaczy sie Galczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaate Re: Mexykanska knajpa 06.11.02, 11:11 Gość portalu: Niech napisał(a): > Znaczy sie Galczynskiego. Z tego co wiem nie chodzi o Galczynskiego, tylko o mala uliczke laczaca Foksal i Szczygla (od strony parku i Akademii Muzycznej). Niestety nigdy w niej nie bylam. Moze ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: 217.197.165.* 06.11.02, 15:16 Ale na tej ulicy po jednej stronie jest dom mieszkalny, a po drugiej budynek bylego RONIK-u, obecnie Urzad Nadzoru nad NFI. Odpowiedz Link Zgłoś
kaate Re: Mexykanska knajpa 07.11.02, 09:41 Ta knajpa jest - idac od Foksal - po prawej stronie. Jest wcisnieta miedzy inne budynki, ale nie sposob jej nie zauwazyc. Jak sie w koncu tam wybiore, to dam znac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: 217.197.165.* 07.11.02, 13:38 Czyli jest w starym RONIKu. To bylo kultowe miejsce - byla tam kiedys knajpa rosyjska z prawdziwym moskiewskim szampanem i kawiorem w ludzkiej cenie. No to i ja przy okazji tam wdepne - a bywam tam rzadko, bo miejsca typu Tam-Tam czy wloska knajpa w PIW-ie odstraszaja mnie skutecznie - a raczej moj pugilares. Odpowiedz Link Zgłoś
kaate Re: Mexykanska knajpa 07.11.02, 14:49 Jesli lubisz lokalne klimaty (i przystepne ceny) to polecam bulgarska knajpe na tylach Panoramy. Pyszne jedzenie, fajny klimat i niedrogo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Mexykanska knajpa IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 06.11.02, 12:07 Najlepsza meksykańska knajpa w jakiej bylem to Mexico Bar na ul. Kiełbaśniczej we Wrocławiu - solidne danie obiadowe + żywczyk około 20 zl., Uwaga: kelner może slabo mówić po polsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 01:50 Polazlem wreszcie do The Mexican. W srodku byl full, wiecej niz gosci bylo kelnerek w strojach Zorro. Nie bylo wolnych miejsc, ale jestem (na razie) rozczarowany. Ciasno, ale za to siedza cale rodziny z dziecmi. No coz, sprobuje w tygodniu. Napisze. PS. Za to wyladowalem U Szwejka na pl. Prostytucji. Zarcie srednie, raczej drogo, salatka szopska - 14 zl - to spora przesada za 1 pomidora, cwierc ogorka i jakis utarty kiepskawy serek. W ilosciach sladowych oczywiscie. O innych daniach nie napisze, bo pomyslicie, ze jestem zamozny, a ja po prostu okradlem parkomat przed wejsciem. Jako podziekowanie od lokalu nalali mi 50 g Nalewki Babuni. Ja to wypije mocz alkoholika, ale oni nie musieli o tym wiedziec. A stolik dostalem przy drzwiach, weszlo w ciagu godziny ze 100 klientow, a ja mialem sople na nogach. Na genitaliach nie mialem, bo sie tak skurczyly, ze ich tez nie mialem. Generalnie lepiej zostac w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfuego Re: Mexykanska knajpa IP: *.pf.com.pl / 10.1.5.* 17.01.03, 15:46 Mexican- Foksal 10a. Naprawde niezly! Bardzo fajnie wystylizowane wnętrze, ladne i mile kelnerki. Jak na wawe b. tanio- dania główne ok 16-18 zł, margarita 9 zł (nie oszukana!). Samo jedzenie- może nie mistrzostwo swiata, ale calkiem przyzwoite. Jesli wybieracie sie wieczorem to rezerwujcie stolik. A w zeszly weekend obok otworzyli klub o tej samej nazwie. Jeszcze nie bylem :) A Blue Cactus, jesli porowna sie go z tym, jaki byl 3-4 lata temu, naprawde zszedl na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: req Re: Mexykanska knajpa IP: 192.146.136.* 17.01.03, 16:13 tez polecam the mexican! mila atmosfera, mile kelnerki, swietna lokalizacja z dobrym sasiedztwem a i jedzenie jest spox! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Mexykanska knajpa IP: 217.197.165.* 17.01.03, 16:35 A ja przeczytalem dwie obszerne i dosc chlodne recenzje i sie chyba nie wybiore. Kiedy tam zajrzalem byl tlok, halas, dzieciaki prawie biegaly po stolach, kelnerek bylo z dziesiec, a zamiast nich przydalby mi sie raczej jeden wolny stolik. Chyba na dobre meksykanskie jadelko bede musial znowu pojechac do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś