Gość: olo 'Zle ulozony piesek' byl bo dobre nie gryza IP: 62.29.248.* 09.08.05, 14:32 Ile jeszcze tragedii by imbecyle w koncu przestaly robic nam zwierzyniec z zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:37 Pozabijac wszystkie psy, ktore chodza bez smyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia : Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.amg.gda.pl 09.08.05, 14:38 mam amsatfa to najspokojniejszy pies jaki jest na osiedlu sasiadka ma jamnika pogryzl ja w twaz moja amstafka mie nie dotknela piszecie glupoty jakie bydle to ze one groznie wygladaja nie znaczy ze takie sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Zarżnąć kundla - pies zagryzł nastolatkę IP: *.pkobp.pl 09.08.05, 14:39 I teraz z nim do hycla i zarżnąć kundla. Ale nie, nie, bo obrońcy zwierząt zaprowadzą pieska do psychologa i będą debatować, jak go wyleczyć z nerwicy. Kiedy u nas bedzie normalnie? To bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Zarżnąć kundla - pies zagryzł nastolatkę IP: *.ichf.edu.pl 09.08.05, 14:48 sam sie zarznij - tak bedzie najlepiej - bo agresje zwierząt wywołują takie właśnie mądrale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.ichf.edu.pl 09.08.05, 14:46 Kazdy pies moze pogryżć , bez względu na rase czy bezrasowość - zalezy od wlaściciela ( znam takich ktorzy sie szczycą ze "ich jest jest ostry " ). Ja mam bullteriera 10 lat i juz nie raz obskoczył na spacerze od jakiegos małego wypierdka .... odchodzi obrazony i w d.. pie ma takich kolegów . Zero agresji , spotykam nie raz bullteriery na spacerze i równiez sa przymilne - ale ich włascieciele w rozmowie są rowniez "normalni " . Co moze zrobić pies ... juz wiemy , ale zebyscie wiedzieli co moze zrobić człowiek psu... to nie mieści się w głowie ...szkoda ze takich rzeczy nie opisują - przydałoby sie niektórym dowiedzieć .... a kar zadnych lub minimalne . Ze te zwierzeta jeszcze bezgranicznie nas kochaj ...az trudno uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk 09.08.05, 15:51 W ub. roku facet spalił zywcem swojego psa w piecu, bodajze w Bydgoszczy. Jak dla mnie-dożywotnie kamieniołomy. Psa szkoda, a i co ludziom może taki bydlak zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 09.08.05, 22:13 ja dzisiaj zgniotlem zywcem 5 komarow a Ty pozarles kurczaka. Krzeslo elektryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re-Re Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:48 Ten pies powinien zostać uśpiony. Wszystkie psy ras niebezpiecznych powinny być rejestrowane a podatek za ich posiadanie na tyle wysoki, by nie opłacało się ludkom trzymać bestie w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.if.pwr.wroc.pl 09.08.05, 14:51 Według oficjalnych statystyk w wypadkach drogowych ginie w Polsce 5 osób dziennie. To dla porównania Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk 09.08.05, 14:55 słusznie - uśpić wszystkich kierowców i wydać ZAKAZ prowadzenia samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oregano Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:52 Ja mam też Amstaffkę. Uważam, że wszystko zależy od wychowania psa jego psychiki, owszem czasami nawet najbardziej łagodny pies może zaatakować człowieka, ale najbardziej dziwi mnie to, że zawsze napisane jest o przypadkach z amstafami.. a nie tylko one mają ostre zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45 PSY MAJA CI, CO SIE Z LUDZMI DOGADAC NIE MOGA IP: *.aster.pl 09.08.05, 14:55 Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: PSY MAJA CI, CO SIE Z LUDZMI DOGADAC NIE MOGA 09.08.05, 15:02 nie krzycz, Gościu, nikt tu nie jest głuchy widzę że ty też masz kłopoty z dogadaniem się jeśli od razu zaczynasz krzyczeć ;) kup sobie pieska, łatwiej ci będzie a poza tym bzdurzysz oczywiście niemożebnie, ale to już twój problem... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: PSY MAJA CI, CO SIE Z LUDZMI DOGADAC NIE MOGA 09.08.05, 15:53 Ja mam psa, bo znalazła Go moja dziewczyna na drodze, potraconego. Ty byś pewnie jeszcze po Nim przejechał?? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: PSY MAJA CI, CO SIE Z LUDZMI DOGADAC NIE MOGA 09.08.05, 16:32 pozdrów psa i dziewczynę! a ten krzykacz pewnie by nie przejechał, aż tak źle z nim nie jest, ale pomóc też by nie pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: PSY MAJA CI, CO SIE Z LUDZMI DOGADAC NIE MOGA 09.08.05, 17:50 Zrobi się, dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:53 bez pzesady, wszystko zalezy od wychowania psiaka. ja mam bulterierke, ktora boi sie klekotu bocianow!!! (i pekinczykow, bo jej pod nogi wlaza;)). jak idiota bierze takiego psa, to owszem moze z niego zrobic potwora, ale zeby od razy najezdzac na wszystkie rasy tego typu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profes79 Niebezpieczne rasy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:06 Niestety - nie ma czegoś takiego jak zły pies - zły może być właściciel, który tego psa wychowuje. Owszem, niektóre rasy mają genetycznie "zaprogramowaną"walkę, ale sam widziałem, jak amstaff pilnował małego dziecka w wózku, żeby nikt obcy nie podszedł. Smycz + kaganiec + ew. kolczatka (nie wiem, czy utrzymałbym dorosłego rotwailera na samej smyczy). I nie jest to kwestia agresji - np w tramwaju można nadepnąć niechcący psu na łapę (zdarzyło mi się, zarobiłem kagańcem tak, że aż mni zgięło. Jakby nie kaganiec, to pewnie byłoby nieciekawie - ale wina była moja!) Dlaczego każdy uważa za straszną krzywdę trzymanie psa na smyczy i w kagańcu na spacerze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.supernet.pl 09.08.05, 14:58 Przejeżdzałem tam 45 minut temu i się zastanwiałem co się stało. Ten pies należy do gangstera. Mam nadzieje ze wreszcie bedzie ich tu mniej; amstaffow i gangsterow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.podroznicy.tk Kurdino:(Wspolczucia dla rodziny.... IP: *.access.as9105.com 09.08.05, 15:01 To sie dzieje co ten pies musial miec w glowie???Kto go tej agresji nauczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
222.xxx Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk 09.08.05, 15:02 Trudno wypowiadać mi się konkretnie w tym przypadku.Ale kiedy jeździłam na tesurę do Bydgoszczy ze swoim dogiem niemieckim to widziałam inną młodą dziewczynę także z amstafem.Jak ona go szrpała, kopała i krzyczała.Pies był zdezorientowany i nie słuchał jej poleceń.Jest to trudna rasa i tylko ludzie którzy wiedzą jak ułozyć takiego psa i jakie on ma potrzeby mogą posiadać go. Tylko że to pęd za modą na dana rasę psów decyduje o jego posiadaniu.Uważam mimo tej tragedii, że to ludzie są winni, że te psy atakują.Trzeba naprawdę posiadać dużą wiedzę na temat psów aby być jego właścicielem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk 09.08.05, 15:32 Może parę takich pogryzień i psiarze zrozumieją, że pies to nie zabawka... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: 195.136.186.* 09.08.05, 15:34 W tym POPIER......m kraju nigdy nic nie będzie normalnie. Karki będą chodzić ze swoimi pieskami bez kagańca i bez smyczy,a gliniarze bedą im sie kłaniac w pół. POPI.....ny K...a kraj debili. nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:41 To chyba mało słyszałaś - całkiem niedawno w Janówku pod Warszawą dwa zwykłe kundelki podwórkowe zagryzły starszą kobietę (przechodziła obok, a psy nie były zamknięte BO BYŁY ŁAGODNE)i wiele innych podobnych przypadków też było. Rozumiem, że są rasy mniej i bardziej agresywne ale tak naprawdę wszystko zależy od właściciela - jak sobie to w końcu wszyscy uświadomią to może przestaną się czepiać psów, a zaczną krytykować ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spojrzenie nie tylko amstaff moze zagryzc IP: *.eo.pl 09.08.05, 15:45 te bydleta wilczury, te bydleta... kazdy duzy pies moze zagryzc czlowieka. W stadzie zagryza czlowieka nawet male psy. Problem nie w pojedynczym psie ale w przewodniku jego stada, czyli zwykle w czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia mialam amstafa IP: *.uibk.ac.at 09.08.05, 15:46 Mialam amstafa w domu przez 3 miesiace....nie swojego oczywiscie....mily pies, ale jak mu odbilo to sie nic nie dalo zrobic. 10 razy silniejszy os czlowieka. Jesli ktos jest normalny to na pewno nie trzyma takiego psa w domu, a juz na pewno nie jak MA DZIECI!!!!!!!!!! I dobrze radze, jak ktos chce miec psa...to nie zadnego amstafa ani rotweilera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: mialam amstafa 09.08.05, 16:05 Źle ułożony. Moja dziewczyna ma od kilkunastu miesięcy sukę amstaffa, można powiedzieć, że "w spadku". Pies był szkolony, miał wcześniej właściciela o silnej ręce, ale sprawiedliwego, a nie jakiegoś niedowartościowqanego furiata. Gdy Panama przyszła do nowego domu bałem się Jej, w końcu tyle się pisze o "tych rasach". Dziś mam do Niej zaufanie, jest posłuszna i bardzo inteligentna. Nadal czuję respekt, ale tego nie brakuje mi nawet wobec jamników. Nie należy zapominać, że takie psy mają inny model zachowań niż retlerki i dlatego mogą je posiadac tylko odpowiedni ludzie. I w tym tkwi sedno sprawy-za tragedie(z każdym psem,nie tylko tej rasy)odpowiada człowiek, bo nie zadbał o kaganiec i smycz, nie zadbał o wychowanie, jest wobec psa agresywny, a często daltego, że w ogóle zdecydował się na żywe zwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Właściciele amstafów to przewaznie szefowie mafii! IP: *.chello.pl 09.08.05, 15:54 Nie patrz na niego bo cie zje!!A najlepsza beka jak mamuśka rano wychodzi z pieskiem bez smyczy bo nic nie qma a synalek śpi nawąchany świnstwem po imprezie z innymi mafiozami!!Uwaga!!!Z drogi to ja ide boss ze świnią na smyczy!!Jestem wielki i grożny i zaraz wezme zastrzyk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter świnia to jest bullterier a nie amstaff dziecinko IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.08.05, 16:13 znasz się na rasach jak policjanci i dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter uroczy prażanie nie mają amstaffów lecz mieszańce. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 09.08.05, 16:02 poza tym policjant czy dziennikarz nie odróżni amstaffa(prawidłowo american staffordshire terrier) od pitbulla , więc nie warto wierzyć że to był stafford. stafford nie znajduje się na liście ras niebezpiecznych i nie ma szczękościsku. bywam cząsto na Pradze i widuje jak ci ludzie co nie mają na chleb chodzą z krzyżówkami pitbulli,rotweillerów,bulterierami bez smyczy i bez kagańca , często pijani w towarzystwie małych dzieci..aż się zimno robi...stafford nie nadaje się do hodowli w bloku.otoczenie wypacza mu psychikę.jest pamiętliwy i każde wyrządzone mu kuku w odpowiedniej chwili sobie przypomina i może się zemścić.ponieważ jest psem o ogromnej sile fizycznej i energii musi mieć teren do zbijania tej energii.mam stafforda z konieczności.zastępuje skutecznie policję jako strażnik jest niezasąpiony.musi być dobrze karmiony a odwdzięczy się swoim przywiązaniem i przyjaźnią.nie jestem jednak miłośnikiem tych psów. wolałbym łagodnego labradora ,musiałaby jednak istnieć policja ,która zamyka do kicia złodziei.a to trudno sobie wyobrazić... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d niech zgadne... 09.08.05, 16:05 dziewczyna nei byla farbowana na blond, byla swietna uczennica i wogole ach i ech.. nie czarujmy sie tylko glupiutkie laski dla dresiarzy trzymaja w dmu amistaffy... bo czuja sie silniejsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gee Re: niech zgadne... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.08.05, 16:59 czaru czaru........amstafffffffffff. hehheheh dobre, a wlasciciele jamnikow maja kompleks malego penisa i dlatego maja dluuuuugiego psa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bullicja Re: niech zgadne... IP: *.acn.waw.pl 12.08.05, 13:30 A ja mam dziwne wrazenie,ze napisac mógł to jedynie zastraszony przez kolegów z podwórka"siusiumajtek"dla którego straszliwym potworem jest każdy pies powyżej,dajmy na to 10 kilo...Załuje,ze nie mieszkasz obok,mam bullteriera(taką świnię)i wiesz..miała bym świetny ubaw z Ciebie...Tym bardziej,ze bull nie jest na liscie i moze łazic ile wlezie bez kagańca...oj,chyba by Cię przesladował..ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulgator gdyby to był jamnik to bym się zdziwił. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:15 a to normalka. pewnie go drażniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ojciec morderca IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.08.05, 16:23 Tatus kupił sobie pieska i poświęcił własne dziecko dla przedłużenia sobie penisa. Chciał tatus pieska który będzie robił wrażenie na spacerze? No to sie pożegnał z dzieckiem. Psa oczywiście trzeba teraz uspić ale takiego tepego tatusia także należało by uspić. Tyle jest na świecie ras psów które maja w mózgu więcej niz dwa zwoje ale zawsze sie znajdzie kretyn który zaryzykuje los swojej rodziny kupując mutanta a nie psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kharid Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:27 Głupota nie boli prawda? To nie jest problem po stronie rasy pra, ale po stronie kretynów, którzy nei potrafia wychować takiego psa. Jeżeli się ktoś podejmuje posiadania takiego pupilka w domu, to musi zdawać sobie sprawe, że to odpowiedzialność wieksza niz z pudlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość111 Re: Na warszawskiej Pradze pies zagryzł nastolatk IP: 212.160.148.* 09.08.05, 16:33 Ciekawe co po takiej tragedii powie właściciel psa (być może ojciec dziewczyny), który pewnie wcześniej nigdy by złego słowa nie pwiedział na takie psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane pozwolenie na psa IP: *.compower.pl 09.08.05, 16:34 Sorry ale nie powinno tak być, że tak tudno jest dostać pozwolenie na broń a psa typu amstaff czy inna świnia może mieć każdy. Przecież byle ograniczony umysłowo po*eb może sobie kupić takiego pieska i nawet nieumyślnie stanowić zagrożenie dla innych psów, dzieci, w sumie wszystkich. Jeszcze troche i sam sobie kupie broń, żeby mieć chociaż jakąś możliwość obrony. Odpowiedz Link Zgłoś