Dodaj do ulubionych

mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-)

IP: *.itpp.pl 28.08.02, 12:12
Jestem po prostu zachwycony ;-)

ciekawe jak będzie po zakończeniu okresu testowego, na razie jest 49 pln
netto za interek - taniocha - nieograniczony czas i zero ograniczen w ilosci
sciaganych danych :-) Polecam tym, ktorzy u siebie w domu nie mają szans na
stałe łącze...
Obserwuj wątek
    • draconessa Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) 28.08.02, 12:44
      A co to jest, na czym polega i jak to mozna dostac? Ile mozna na tym
      stracic????:)))
      • Gość: mnk Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.08.02, 12:52
        Radiodostęp do interku. Prędkość podobna do modemu - okolo 8 kilobajtów na
        sekundę, ale bez żadnych limitów - siedzisz i ściągasz ile chcesz, a płacisz w
        okresie testowym 49 pln.

Biuro Obslugi Klienta jest w Babka Tower, do podpisania umowy trzeba miec 2
        dokumenty tozsamosci i zaswiadczenie o zatrudnieniu. Infolinia 0801 130160

Umowe na razie podpisuje sie tylko na okres testowy - do konca wrzesnia, potem
        bedzie mozna albo wypowiedziec albo dorobic aneks - przedluzenie, juz na nowych
        warunkach cenowych (nie wiem jakich, ale mysle, ze nie wiecej jak 60-80 pln)

Od rana katuję to łącze najróżniejszymi zadaniami i naprawde ladnie dziala :-)
        • draconessa Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) 28.08.02, 13:04
          Ok, dzieki!!! Moze wyprobuje, bo tutaj sie chyba stalego lacza nie doczekam do
          poznej starosci.
          • Gość: hejira Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: 213.17.161.* 28.08.02, 13:06
            a jakie ty mu dajez zadania przy takim transferze??? wiem ze mozna miec
            wlaczony komputer cala dobe ale zeby byl jakis efekt a nie 10 mp3 sciagniete
            przez noc
        • Gość: beata_ Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.08.02, 13:08
          Gość portalu: mnk napisał(a):

> Radiodostęp do interku. Prędkość podobna do modemu - okolo 8 kilobajtów na
          > sekundę, ale bez żadnych limitów - siedzisz i ściągasz ile chcesz, a płacisz
          w
          > okresie testowym 49 pln.
          >
          > Biuro Obslugi Klienta jest w Babka Tower, do podpisania umowy trzeba miec 2
          > dokumenty tozsamosci i zaswiadczenie o zatrudnieniu. Infolinia 0801 130160
          >
          > Umowe na razie podpisuje sie tylko na okres testowy - do konca wrzesnia,
          potem
          > bedzie mozna albo wypowiedziec albo dorobic aneks - przedluzenie, juz na
          nowych
          >
          > warunkach cenowych (nie wiem jakich, ale mysle, ze nie wiecej jak 60-80 pln)
          >
          > Od rana katuję to łącze najróżniejszymi zadaniami i naprawde ladnie dziala :-)

A powiedz jeszcze, co z 'oprzyrządowaniem' radiowym do tego i jakie toto ma
          wymagania - piętro, strona świata itp...?
          • Gość: mnk Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.08.02, 14:24
            Zasięg jest w prawie całej Warszawie (z wyjątkiem różnych wawrów, falenic,
            itp), nie jest wymagana bezposrednia widocznosc miedzy nadajnikiem a antenka w
            mieszkaniu.

Terminal to pudelko 20x10x5 cm z 15 cm anteną - działa to mniej wiecej na
            zasadzie podobnej do telefonow komorkowych.

Na Infolinii wszystko Ci powiedzą ;-)
            • Gość: beata_ Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.08.02, 14:58

> Zasięg jest w prawie całej Warszawie (z wyjątkiem różnych wawrów, falenic,
              > itp), nie jest wymagana bezposrednia widocznosc miedzy nadajnikiem a antenka
              w
              > mieszkaniu.
              >
              > Terminal to pudelko 20x10x5 cm z 15 cm anteną - działa to mniej wiecej na
              > zasadzie podobnej do telefonow komorkowych.
              >
              > Na Infolinii wszystko Ci powiedzą ;-)

Dzięki za info - zostanie wykorzystane z pewnością:-)
    • Gość: beata_ Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.08.02, 17:49

> Jestem po prostu zachwycony ;-)
      >
      > ciekawe jak będzie po zakończeniu okresu testowego, na razie jest 49 pln
      > netto za interek - taniocha - nieograniczony czas i zero ograniczen w ilosci
      > sciaganych danych :-) Polecam tym, ktorzy u siebie w domu nie mają szans na
      > stałe łącze...

Właśnie trafiłam na coś takiego - co Ty na to, mnk???? Jestem przerażona...

www.telix.pl/article.php?sid=1518
      • Gość: mnk Re: mnk ma Sferię !!!!!!!! :-) :-) :-) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 29.08.02, 07:52
        Fakt, częściowo autor tego artykulu ma racje, jednakze jest kilka PODSTAWOWYCH
        błędów, które wypaczają sens tej pisaniny.

Przede wszystkim nieścisła informacja o opłatach w okresie testowym: Mamy teraz
        jako klienci do wyboru dwie taryfy: 8 albo 12 groszy za minute zależnie od pory
        dnia ALBO R Y C Z A L T - nieograniczony dostep czasowy i nieograniczona ilosc
        danych do sciagniecia w ramach tego ryczaltu.

Prawdą natomiast jest to, ze Sferia pod panowaniem jeszcze poprzedniego
        kierownictwa przez ponad pol roku przekladala terminy i robila ludzi w jajo.
        Tego niestety nie da się ukryć. Teraz jest nowy zarząd, nowi menedzerowie i z
        tego, co wiem, tylko jakis kataklizm moze zniweczyc plany komercyjnego startu
        od 1 pazdziernika.

Jezeli chodzi o przytoczony w artykule zarzut kiepskich transferow, zrywania
        polaczen, itp, to nalezy pamietac, ze jest to radiolinia - jakosc dzialania
        zalezy od jakosci sygnalu w danej lokalizacji. Akurat u siebie w domu mam
        maksymalny poziom sygnalu i - siedziałem wczoraj w Internecie od 18 do 3 w nocy
        i ani razu mi nie zerwało połączenia, a transfery utrzymywały się na poziomie 6-
        10 kB/s, czyli przyzwoitym. W innych lokalizacjach, gdzie jest slabszy sygnal,
        Sferia sama się oferuje, że gratis zamontuje anteny dipolowe np. za oknem,
        ktore maja wiekszy zysk energetyczny niz te 15-cm patyczki na terminalu. Tak
        przynajmniej uslyszalem na Infolinii - w przypadku stwierdzenia slabego sygnalu
        (sygnalizuje to lampka na terminalu) wystarczy zadzwonic i zamowic technika,
        ktory przyjedzie z antena i zamontuje.

Ogolnie wrazenia z pierwszych dwoch dni naprawde intensywnego korzystania mam
        pozytywne i mam nadzieje, ze po 1 pazdziernika zostana zaoferowane klientom
        rownie atrakcyjne warunki cenowe, jak teraz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka