Dodaj do ulubionych

Ślepa selekcja w klubach

• Gość: k Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.08.05, 19:00
      Selekcja w klubach jest pomyslem dobrym i powinna byc praktykowana. W tym
      przyopadku doszlo poprostu do nieporozumienia i nie wydaje mi sie, ze obwinianie
      kogokolwiek, albo wyciaganie jakis daleko idacych wnioskow, refleksji i
      komentarzy bylo po tym incydencie uzasadnione.
    • Gość: barti111 Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:05
      Co tu gadać, zwykłe chamstwo ćwoków, którzy stoją na bramce. Z tego Warszawa
      słynie już w całej Europie.
    • Gość: Koleś Specjaliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:13
      "...nawet takiemu specjaliście może się zdarzyć pomyłka..." - ha ha ha,
      przecież na bramkach w klubach stoją największe matoły, a tu proszę specjalista.
    • Gość: make love Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:17
      Znam tych ochraniaczy z Enklawy. To zupełne zera. Zresztą powiedzcie sami - jak
      ma sie czuć facet w wieku około 40 lat, którego największym osiagnięciem jest
      to, iz stoi na bramce w pożal sie boże klubiku? Wiadomo, że swoją frustracje i
      brak osiagnięć i nic nieznaczącą, żałosną prace bedzie staral sie nadrobic
      tupetem, chamstwem, arogancja. A do tego wychodzi jeszcze prymitywizm takich
      ludzi. Ochraniacze z Enklawy - jesli to czytacie - pamietajcie, ze jak was
      wywala z tej bramki to kible bedziecie na Centralnym czyscili albo radia z
      samochodow wyjmowali bo przeciez nikt inny tak wygladajacych tepakow jak wy nie
      zatrudni. Bosze, czy naprawde na takich kretynow nie ma sily???
    • Gość: paweł Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:30
      czytam w jednym z powyższych postów: do klubu chce wejść sześcioosbowa grupa
      przyjaciół - trzy zostają wpuszczone, trzy nie .... yyyyy .... zaraz zaraz,
      jeżeli to przyjaciele te trzy wpuszczone powinny natychmiast ten klub opuścić,
      nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy wychodzę z kumplami na piwo, trzech
      wpuszczają trzech nie, czyli rozdzielamy się i druga trójka idzie do innej
      knajpy, wpuszczeni klienci od razu powinni taki klbu opuszczać!!!
      • Gość: KAR najmądrzejsi !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 08:40
        W większości (w dobrych klubach) na bramkach stoją policjanci - dorabiają
        sobie !! Taka jest ich praca - wpuszczają tych którzy im odpowiadają ( my też
        tak robimy w danych sytuacjach codziennych- wybieramy). Poprostu większość
        opinii jest podyktowana faktem nie wpuszczenia do danego klubu ... i chęcią
        wykrzyczenia się!!! ze złości :-))
        pozdrawiam
    • piotr7777 Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 19:32
      "Ochroniarz musi dbać o bezpieczeństwo naszych gości. Nie wpuści nikogo, kto
      wygląda groźnie, jakby wyszedł z siłowni. Zwykle się nie myli, ale czasem nawet
      takiemu specjaliście może się zdarzyć pomyłka - usprawiedliwia się Wiesław
      Stynwak, jeden z menedżerów Enklawy. - Przykro mi, że doszło do tego
      nieporozumienia. Żeby uniknąć podobnych sytuacji, osoby chore - tak jak pan
      Karol - powinny poprosić menedżera i wyjaśnić mu sprawę. Selekcjoner nie wdaje
      się w dyskusję, bo ludzie często kłamią."
      Krótko - choroba i to tak poważna to prywatna sprawa chorego a nie jakiegoś
      ochroniarza.
    • Gość: lena36 Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.08.05, 19:33
      Nie wymagajmy od ochroniarza rozumu!
      • Gość: Magnificencja Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 83.238.146.* 27.08.05, 19:42
        Jestem ochroniarzem w jednym z warszwskich klubow. Pragne zauwazyc, ze glebokim
        nieporozumieniem jest wylaczne scedowanie odpowiedzialnosci za selekcje na
        bramkarzy. W wiekszosci przypadkow selekcja jest wynikiem takiej a nie innej
        strategii rynkowej (?) wlasciciela badz menegera knajpy. Jesli dla przykladu
        wpuszcze dresiarza tam gdzie pracuje, to sam strace prace.

Ja sam, czuje sie bardzo odpowiedzialny za samopoczucie klientow knajpy, w
        ktorej jestem bramkarzem, do tego stopnia, ze nie wpuszczam nikogo.
        • Gość: polak Re: :-D IP: *.icpnet.pl 28.08.05, 14:11
          mega lol
      • Gość: xxx Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.05, 19:44
        Gość portalu: lena36 napisał(a):

> Nie wymagajmy od ochroniarza rozumu!

Rozumu wole oczekiwac od kazdego.
    • Gość: Anonim Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:02
      Myślę, że kluby mylą tutaj pojęcia albo chcą zaoszczędzić. Selekcjoner to
      powinna być osoba o wysokiej kulturze osobistej, potrafiąca po kilku
      zamienionych słowach ocenić danego delikwenta, choćby czy kłamie czy mówi
      prawdę, ocenić jego wygląd i na tej podstawie zaprosić do klubu lub też nie.

Natomiast ochroniarze to zupełnie odrębny temat i nie powinni mieć nic
      wspólnego z selekcją, a z dbaniem o bezpieczeństwo i spokój.

W wielu lokalach w Wawie da się zauważyć już prawidłowy porządek, na przykład:
      Sheesha, Organza, Amnezja, Desperados. Bardzo mi się podobał też fakt, że w
      Desperados selekcjonerem była kobieta - myślę, że kobiet trudniących się
      selekcją w klubach powinno być znacznie więcej. Nie ukrywajmy bowiem, że to
      kobiety często potrafią lepiej ocenić drugą osobę, niż ochroniarz który za
      przeproszeniem popatrzy na cycki i wpuści laskę w adidasach.
    • Gość: wirk Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 20:11
      Na szczęście nie ma obowiązku chodzenia do klubu "Enklawa" przy ulicy
      Mazowieckiej. W Warszawie jest tyle innych klubów bardziej interesujących i
      przyjaźniejszych dla swoich gości (czyli chlebodawców). Szkoda, że nie rozumie
      tego "jeden z menedżerów Enklawy - Jan Stynwak". Na miejscu właściciela klubu
      wyrzuciłbym tego idiotę z roboty za chamstwo i psucie marki.
    • Gość: Aleczek Bojkot Enklawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:14
      • Gość: jan Re: Bojkot Enklawy! IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:23
        mam pytanie, czy mozna im wytoczyć proces?
        • Gość: djchris Re: Bojkot DEKADY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.08.05, 20:33
          W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO KTORY ROWNIEZ JEST
          CHORY NA RAKA SKANDAL!!! PO TYM INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC

• Gość: kokon Re: Bojkot Enklawy! IP: *.net 27.08.05, 20:34
        kiedys spotkalem sie z sytuacja, ze nie zostalem wpuszczowy do klubu w wa-wie
        bez przyczyny. paniusia stwierdzila ze nie wejde bo nie. i tyle... rozumiem ze
        sa jakies okreslone kryteria, ale nie wpuszczanie kogos bez powodu to
        dyskryminacja. Przynajmniej powiedzialaby "z krzywym ryjem nie wpuszczamy" :)))
        lekko poczułem sie upokorzony, ale w sumie to nie ja do konca zycia bede stał
        na bramce w knapie, ktora za 2 lata nawet nie bedzie w modzie. niestety
        Warszawa robi sie posmiewiskiem Europy... Pozdrowienia dla paniusiu cieciowej
        wystajacej przy knajpie typu after party
      • Gość: la Re: Bojkot Enklawy! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.08.05, 23:09
        heh, ja i tak nie chodze to tych nowotorow (moda na nie rozpoczela sie nie
        wiecej jak 3-4 lata temu, wczenisje bylo normalnie). Mimo ze wygladam
        normalnie, i naleze do tzw. wyksztalconej klasy, nie chcialabym zeby jakis
        osilek mnie ponizyl, bo mu sie nie spodoba np. moj dlugi nos
        • Gość: - Re: Bojkot Enklawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:57
          -
    • Gość: mp Selekcja-nowy rodzaj dyskryminacji IP: *.kalisz.mm.pl 27.08.05, 20:26
      Wiedziałem, że to się tak skończy. Niedawno była sprawa chłopaka nie
      wpuszczonego do McD. Zaczyna się robić ciekawie na tym świecie. Ciekawe co z
      niepełnosprawnymi w klubach - ich też pewnie nie wpuszczają, żeby nie psuć
      zabawy tym lepszym.
      F... selekcja
    • Gość: djchris Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.08.05, 20:27
      W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO SKNDAL!!! PO TYM
      INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC
      • sceptyk Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 23:12
        Gość portalu: djchris napisał(a):

> W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO SKNDAL!!! PO TYM
        > INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC

To bardzo dobrze. Ostatnio byl tam za duzy tlok.
    • Gość: kow3l Tytul jak zwykle zmyla-z tresci wynika,ze 1 osobe IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.05, 20:29
      ..a nie jakby sugerowal tytul w liczbie mnogiej
      • Gość: maya2006 Re: Tytul jak zwykle zmyla-z tresci wynika,ze 1 o IP: *.adsl.alicedsl.de 27.08.05, 20:53
        ochroniarze to zera. a tych z tego clubu wolomin wkrotce zwolni
      • Gość: co.ty.powiesz Polska język trudna język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:47
        Gość portalu: kow3l napisał(a):

> ..a nie jakby sugerowal tytul w liczbie mnogiej

Boże... gdzie Ty widzisz liczbę mnogą??? Przecież "osoby" w tytule ("Osoby po
        chemioterapii nie wpuszczono...") to nie liczba mnoga, tylko pojedyncza, w
        dopełniaczu! Bo po polsku mówimy: "wpuszczono osobę", ale "nie wpuszczono
        osoby". Gdyby to miała być liczba mnoga, to wówczas tytuł by brzmiał: "Osób po
        chemioterapii nie wpuszczono...".
        No cóż, "polska język, trudna język"

• Gość: krakus u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi warszaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:19
      w Krakowie nie ma zadnej selekcji w pubach czy knajpach - nie nazywamy tego
      klubami - piwo tansze niz w wawie knajpy czynne do rana tak ze do pierwszego
      expresu do wawy mozna pobalowac
      ps.selekcja to mi sie bardzo zle kojarzy - to bylo w Auschwith - na tych co do
      obozu i tych co do gazu - wie widze ze stolyca nasladuje kontrowersyjne wzorce.
      • Gość: Anonim Re: u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:27
        Tak? A Prozak w Krakowie to niby bez selekcji wpuszcza?

Każdy dobry tego typu lokal powinien mieć selekcję - ale w pełni tego słowa
        znaczeniu, a nie na zasadzie nie wpuszczamy "bo nie".
        • Gość: krakus Re: u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:34
          nie slyszalem o takiej knajpie - wiesz u nas jest tyle tego ze jak sie nawet
          jedna dla snobow trafi to jest to ulamek promila wszystkich - w kazdym razie w
          99,9 % knajp w krakowie zadnej selekcji nie ma i tyle
    • Gość: ak65 Warszawa... IP: *.toya.net.pl 27.08.05, 21:25
      Ależ macie ludzie problemy - selekcja w klubach... Żyjemy w tym samym kraju a
      problemy z jakimi musimy się zmierzyć są tak różne jak byśmy mieszkali na innych
      kontynentach.
    • Gość: s4321r Odrobinkę wyrozumiałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:28
      Odrobinkę wyrozumiałości
      zarówno z jednej jak i z drugiej strony
      ale ich rozumie na mnie też czasem
      mówią raptus
    • emektb Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 21:55
      pani sierżant.podsiadlik ma rację. pamiętam jak przyjeżdżałem do nich to
      faktycznie ochroniarze z całej kamienicy robili enklawę:)
      a tak przy okazji:) ciepłe pozdrowienia agnieszko:)
    • Gość: anette Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 22:08
      ech ta enklawa... sama nigdy nie mialam problemu z wejsciem, az dnia ktoregos
      wybralam sie z mezem. na dresow nie wygladamy ;) ale zazadano od nas rowniez
      karty klubowej - moj maz jest nieco szerszy w barach niz statystyczny facet
      odwiedzajacy ten klubik- wiec wpuszczeni nie zostalismy :) smieszy mnie to, bo
      skoro dojrzaly zonaty facet stanowi dla nich potencjalne zagrozenie tylko
      dlatego ze nie wazy 50kg mniej od ochrony to - wybacz panie kierowniku enklawy
      klubiku- ale co to za ochrona?
      wiedzialam ze to łosie, ale- po tym co przeczytalam- nie zdawalam sobie sprawy
      ze to łosie bagienne.
      • Gość: ja tez jestem Jestem za duzy zeby wejsc do enklawy... IP: *.uni-greifswald.de 27.08.05, 22:48
        mam 190 cm i 100 kg...i krotkie wlosy....o boze oni mnie tam nie wpuscza i bede
        plakal jak dzeicko przed drzwiami...
    • Gość: glaca jakiś idiotyzm IP: *.aster.pl 27.08.05, 22:09
      to chyba osoba na chemii musi wyjaśnić, skąd niby bramkarz ma wiedzieć że to
      nie bandycki kark?
      • Gość: rt Re: jakiś idiotyzm IP: *.aster.pl 27.08.05, 22:18
        no właśnie, czy media naprawde nie potrafia rozróżniać między złą wola i
        normalną pomyłką?
      • Gość: RAF Re: jakiś idiotyzm IP: *.toya.net.pl 28.08.05, 11:29
        A w ogóle to dlaczego łysa głowa utożsamiana jest z wyłącznie bandytami?
    • Gość: klubowicz na renci ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:10
      Selekcja sluzy ochronie przebywajcych w klubie osob jak rowniez dopasowania
      ludzi do klimatu. Nikt nie jest nieomylny, wiec i bramkarze mogli popelnic blad.
      Nie twierdze ze go popelnili...nie wiadomo na pewno ze nie wpuscili go dlatego
      ze jest lysy. Mogl istniec inny powod. Moze kiedys narozrabial. Bramkarze nie
      mowia tego nigdy wprost...pan jest brzydki, gruby itd...Ja jestem zwolennikiem
      selekcji poniewaz wiele wspanialych imprez w ktorych uczestniczylem bylo
      selekcjonowanych...Na tych imprezach wlasnie poznalem mnostwo wspanialych
      osob...Problem w tym ze w warszawie powstalo pare pseudo klubow ktore chca
      "paradoksalnie" przyciagnac ludzi poprzez ich nie wpuszczanie.
      • Gość: IrMa Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 27.08.05, 22:22
        Poznawanie "wspaniałych", bo wyselekcjonowanych osób w tego rodzaju tancbudach,
        napawanie się ich "klimatem"? Żałosne. Selekcja od zawsze żle mi się kojarzy, a
        klimaty z upajaniem własnym smrodem. Jeżeli ktoś lubi być poniewierany to dobrze
        mu tak. A podobno człowiek to brzmi dumnie.
        • Gość: Spatif SPATIF IP: *.uni-greifswald.de 27.08.05, 22:45
          Super knajpa z selekcja...a na koncu imprezy i tak lysi kolesie w dresach
          siedza....wpuszczani przez lysych kolesi...Smutne jest to, ze ci selekcjonerzy
          najczesicie musza poslugiwac sie kryterium---Jesli ktos wyglada jak ja to go
          nie wpuszcze...
        • Gość: klubowicz na renci Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:16
          Selekcja jest wszedzie...selekcje przeprowadzaja uniwersytety(znany jest mi
          tylko 1 brytyjski uni ktory nie przeprowadza selekcji kandydatow tlumaczac to
          tym, "iz wszyscy powinni miec rowny dostep do edukacji a przeprowadzanie
          egzaminow jest dyskriminacja", pracodawcy( rozmowy kwalifikacyjne itd)
          Dlaczego nie maja tego robic kluby?...
      • Gość: RR Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.08.05, 00:55
        Ja jestem zwolennikiem
        > selekcji poniewaz wiele wspanialych imprez w ktorych uczestniczylem bylo
        > selekcjonowanych...

HOMOSEKSUALNYCH ZAPEWNE
    • camelot Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 22:40
      Myślę że klub ten powinien już zwijać swoje manatki. Jest do odstrzału. Przez
      głupich ochroniarzy. Skandal. Dbają oswoją reputację która jest do dupy.
      • Gość: mnm Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 23:19
        Szczerze mówiąc, nie rozumiem tego artykułu. Skoro autor akceptuje sam fakt
        selekcji klientów do knajpy np. zdrowych ludzi z włosami (nie zauważyłem
        sprzeciwu) to jakie znaczenie ma, czy klient jest chory, czarny, kulawy,
        zezowaty, nieogolony czy zupełnie przeciętny, ale z jakiegoś powodu nie
        spodobał się burakowi na bramce. Sam fakt selekcji jest dyskryminacją
    • Gość: gosia Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 23:09
      no cóż pomyłka może się zdarzyć, osobiście też wolę czuć się bezpiecznie -czyt.
      bez dresów, ale niestety tacy ochroniarze to często gorsi są od dresów,nie
      mówiąc o modzie na czepianie sie zwykłych ludzi, bogatych zawsze puszczą.miałam
      nieprzyjemność być raz (pierwszy i ostatni w Enklawie), wolę inne kluby
    • Gość: kedararek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 28.08.05, 00:05
      ten "selekcjoner" sam wyglądał jak z siłowni brakowało mu dresu i pały
      drewnianej
    • Gość: Krzysiek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:02
      Tylko czemu tak wiele osób, komentując opisaną sytuację, pogardliwie wyraża się
      w tak przykry sposób, pisząc o "Warszawce" (sami wiecie co)? Ja akurat jestem z
      Wawy ale uważam, że nie miejsce narodzin wyznacza człowieka a to jakim jest się
      dla innych.
      A Ci, którzy wrzucają wszystkich ze stolicy do jednego worka - cóż sami
      dokonują selekcji takiej jak opisana w artykuje. Winszuję. :(
      • rydzyk_fizyk Re: Ślepa selekcja w klubach 28.08.05, 01:58
        Chyba nie zrozumiałeś co znaczy "Warszawka" - napewno jesteś z Warszawy?
        • Gość: Krzysiek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:32
          Niektóry którzy tu piszą nie widzą różnicy pomiędzy Warszawą a Warszawką
    • Gość: ktos inny Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 28.08.05, 01:13
      co z dresami po chemioterapii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka