Gość: k Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.08.05, 19:00 Selekcja w klubach jest pomyslem dobrym i powinna byc praktykowana. W tym przyopadku doszlo poprostu do nieporozumienia i nie wydaje mi sie, ze obwinianie kogokolwiek, albo wyciaganie jakis daleko idacych wnioskow, refleksji i komentarzy bylo po tym incydencie uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti111 Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:05 Co tu gadać, zwykłe chamstwo ćwoków, którzy stoją na bramce. Z tego Warszawa słynie już w całej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Specjaliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:13 "...nawet takiemu specjaliście może się zdarzyć pomyłka..." - ha ha ha, przecież na bramkach w klubach stoją największe matoły, a tu proszę specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: make love Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:17 Znam tych ochraniaczy z Enklawy. To zupełne zera. Zresztą powiedzcie sami - jak ma sie czuć facet w wieku około 40 lat, którego największym osiagnięciem jest to, iz stoi na bramce w pożal sie boże klubiku? Wiadomo, że swoją frustracje i brak osiagnięć i nic nieznaczącą, żałosną prace bedzie staral sie nadrobic tupetem, chamstwem, arogancja. A do tego wychodzi jeszcze prymitywizm takich ludzi. Ochraniacze z Enklawy - jesli to czytacie - pamietajcie, ze jak was wywala z tej bramki to kible bedziecie na Centralnym czyscili albo radia z samochodow wyjmowali bo przeciez nikt inny tak wygladajacych tepakow jak wy nie zatrudni. Bosze, czy naprawde na takich kretynow nie ma sily??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:30 czytam w jednym z powyższych postów: do klubu chce wejść sześcioosbowa grupa przyjaciół - trzy zostają wpuszczone, trzy nie .... yyyyy .... zaraz zaraz, jeżeli to przyjaciele te trzy wpuszczone powinny natychmiast ten klub opuścić, nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy wychodzę z kumplami na piwo, trzech wpuszczają trzech nie, czyli rozdzielamy się i druga trójka idzie do innej knajpy, wpuszczeni klienci od razu powinni taki klbu opuszczać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAR najmądrzejsi !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 08:40 W większości (w dobrych klubach) na bramkach stoją policjanci - dorabiają sobie !! Taka jest ich praca - wpuszczają tych którzy im odpowiadają ( my też tak robimy w danych sytuacjach codziennych- wybieramy). Poprostu większość opinii jest podyktowana faktem nie wpuszczenia do danego klubu ... i chęcią wykrzyczenia się!!! ze złości :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 19:32 "Ochroniarz musi dbać o bezpieczeństwo naszych gości. Nie wpuści nikogo, kto wygląda groźnie, jakby wyszedł z siłowni. Zwykle się nie myli, ale czasem nawet takiemu specjaliście może się zdarzyć pomyłka - usprawiedliwia się Wiesław Stynwak, jeden z menedżerów Enklawy. - Przykro mi, że doszło do tego nieporozumienia. Żeby uniknąć podobnych sytuacji, osoby chore - tak jak pan Karol - powinny poprosić menedżera i wyjaśnić mu sprawę. Selekcjoner nie wdaje się w dyskusję, bo ludzie często kłamią." Krótko - choroba i to tak poważna to prywatna sprawa chorego a nie jakiegoś ochroniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena36 Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.08.05, 19:33 Nie wymagajmy od ochroniarza rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnificencja Re: Ślepa selekcja w klubach IP: 83.238.146.* 27.08.05, 19:42 Jestem ochroniarzem w jednym z warszwskich klubow. Pragne zauwazyc, ze glebokim nieporozumieniem jest wylaczne scedowanie odpowiedzialnosci za selekcje na bramkarzy. W wiekszosci przypadkow selekcja jest wynikiem takiej a nie innej strategii rynkowej (?) wlasciciela badz menegera knajpy. Jesli dla przykladu wpuszcze dresiarza tam gdzie pracuje, to sam strace prace. Ja sam, czuje sie bardzo odpowiedzialny za samopoczucie klientow knajpy, w ktorej jestem bramkarzem, do tego stopnia, ze nie wpuszczam nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.05, 19:44 Gość portalu: lena36 napisał(a): > Nie wymagajmy od ochroniarza rozumu! Rozumu wole oczekiwac od kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:02 Myślę, że kluby mylą tutaj pojęcia albo chcą zaoszczędzić. Selekcjoner to powinna być osoba o wysokiej kulturze osobistej, potrafiąca po kilku zamienionych słowach ocenić danego delikwenta, choćby czy kłamie czy mówi prawdę, ocenić jego wygląd i na tej podstawie zaprosić do klubu lub też nie. Natomiast ochroniarze to zupełnie odrębny temat i nie powinni mieć nic wspólnego z selekcją, a z dbaniem o bezpieczeństwo i spokój. W wielu lokalach w Wawie da się zauważyć już prawidłowy porządek, na przykład: Sheesha, Organza, Amnezja, Desperados. Bardzo mi się podobał też fakt, że w Desperados selekcjonerem była kobieta - myślę, że kobiet trudniących się selekcją w klubach powinno być znacznie więcej. Nie ukrywajmy bowiem, że to kobiety często potrafią lepiej ocenić drugą osobę, niż ochroniarz który za przeproszeniem popatrzy na cycki i wpuści laskę w adidasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirk Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 20:11 Na szczęście nie ma obowiązku chodzenia do klubu "Enklawa" przy ulicy Mazowieckiej. W Warszawie jest tyle innych klubów bardziej interesujących i przyjaźniejszych dla swoich gości (czyli chlebodawców). Szkoda, że nie rozumie tego "jeden z menedżerów Enklawy - Jan Stynwak". Na miejscu właściciela klubu wyrzuciłbym tego idiotę z roboty za chamstwo i psucie marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Bojkot Enklawy! IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:23 mam pytanie, czy mozna im wytoczyć proces? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djchris Re: Bojkot DEKADY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.08.05, 20:33 W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO KTORY ROWNIEZ JEST CHORY NA RAKA SKANDAL!!! PO TYM INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: Bojkot Enklawy! IP: *.net 27.08.05, 20:34 kiedys spotkalem sie z sytuacja, ze nie zostalem wpuszczowy do klubu w wa-wie bez przyczyny. paniusia stwierdzila ze nie wejde bo nie. i tyle... rozumiem ze sa jakies okreslone kryteria, ale nie wpuszczanie kogos bez powodu to dyskryminacja. Przynajmniej powiedzialaby "z krzywym ryjem nie wpuszczamy" :))) lekko poczułem sie upokorzony, ale w sumie to nie ja do konca zycia bede stał na bramce w knapie, ktora za 2 lata nawet nie bedzie w modzie. niestety Warszawa robi sie posmiewiskiem Europy... Pozdrowienia dla paniusiu cieciowej wystajacej przy knajpie typu after party Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Bojkot Enklawy! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.08.05, 23:09 heh, ja i tak nie chodze to tych nowotorow (moda na nie rozpoczela sie nie wiecej jak 3-4 lata temu, wczenisje bylo normalnie). Mimo ze wygladam normalnie, i naleze do tzw. wyksztalconej klasy, nie chcialabym zeby jakis osilek mnie ponizyl, bo mu sie nie spodoba np. moj dlugi nos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Selekcja-nowy rodzaj dyskryminacji IP: *.kalisz.mm.pl 27.08.05, 20:26 Wiedziałem, że to się tak skończy. Niedawno była sprawa chłopaka nie wpuszczonego do McD. Zaczyna się robić ciekawie na tym świecie. Ciekawe co z niepełnosprawnymi w klubach - ich też pewnie nie wpuszczają, żeby nie psuć zabawy tym lepszym. F... selekcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djchris Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.08.05, 20:27 W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO SKNDAL!!! PO TYM INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 23:12 Gość portalu: djchris napisał(a): > W DEKADZIE NA GROJECKIEJ TO SAMO SPOTKALO MOJEGO ZNAJOMEGO SKNDAL!!! PO TYM > INCYDENCIE PRZESTALISMY TAM CHODZIC To bardzo dobrze. Ostatnio byl tam za duzy tlok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Tytul jak zwykle zmyla-z tresci wynika,ze 1 osobe IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.05, 20:29 ..a nie jakby sugerowal tytul w liczbie mnogiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya2006 Re: Tytul jak zwykle zmyla-z tresci wynika,ze 1 o IP: *.adsl.alicedsl.de 27.08.05, 20:53 ochroniarze to zera. a tych z tego clubu wolomin wkrotce zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.ty.powiesz Polska język trudna język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:47 Gość portalu: kow3l napisał(a): > ..a nie jakby sugerowal tytul w liczbie mnogiej Boże... gdzie Ty widzisz liczbę mnogą??? Przecież "osoby" w tytule ("Osoby po chemioterapii nie wpuszczono...") to nie liczba mnoga, tylko pojedyncza, w dopełniaczu! Bo po polsku mówimy: "wpuszczono osobę", ale "nie wpuszczono osoby". Gdyby to miała być liczba mnoga, to wówczas tytuł by brzmiał: "Osób po chemioterapii nie wpuszczono...". No cóż, "polska język, trudna język" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi warszaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:19 w Krakowie nie ma zadnej selekcji w pubach czy knajpach - nie nazywamy tego klubami - piwo tansze niz w wawie knajpy czynne do rana tak ze do pierwszego expresu do wawy mozna pobalowac ps.selekcja to mi sie bardzo zle kojarzy - to bylo w Auschwith - na tych co do obozu i tych co do gazu - wie widze ze stolyca nasladuje kontrowersyjne wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:27 Tak? A Prozak w Krakowie to niby bez selekcji wpuszcza? Każdy dobry tego typu lokal powinien mieć selekcję - ale w pełni tego słowa znaczeniu, a nie na zasadzie nie wpuszczamy "bo nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: u nas nie zadnej selekcji nie to co we wsi wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:34 nie slyszalem o takiej knajpie - wiesz u nas jest tyle tego ze jak sie nawet jedna dla snobow trafi to jest to ulamek promila wszystkich - w kazdym razie w 99,9 % knajp w krakowie zadnej selekcji nie ma i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak65 Warszawa... IP: *.toya.net.pl 27.08.05, 21:25 Ależ macie ludzie problemy - selekcja w klubach... Żyjemy w tym samym kraju a problemy z jakimi musimy się zmierzyć są tak różne jak byśmy mieszkali na innych kontynentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s4321r Odrobinkę wyrozumiałości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:28 Odrobinkę wyrozumiałości zarówno z jednej jak i z drugiej strony ale ich rozumie na mnie też czasem mówią raptus Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 21:55 pani sierżant.podsiadlik ma rację. pamiętam jak przyjeżdżałem do nich to faktycznie ochroniarze z całej kamienicy robili enklawę:) a tak przy okazji:) ciepłe pozdrowienia agnieszko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anette Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 22:08 ech ta enklawa... sama nigdy nie mialam problemu z wejsciem, az dnia ktoregos wybralam sie z mezem. na dresow nie wygladamy ;) ale zazadano od nas rowniez karty klubowej - moj maz jest nieco szerszy w barach niz statystyczny facet odwiedzajacy ten klubik- wiec wpuszczeni nie zostalismy :) smieszy mnie to, bo skoro dojrzaly zonaty facet stanowi dla nich potencjalne zagrozenie tylko dlatego ze nie wazy 50kg mniej od ochrony to - wybacz panie kierowniku enklawy klubiku- ale co to za ochrona? wiedzialam ze to łosie, ale- po tym co przeczytalam- nie zdawalam sobie sprawy ze to łosie bagienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez jestem Jestem za duzy zeby wejsc do enklawy... IP: *.uni-greifswald.de 27.08.05, 22:48 mam 190 cm i 100 kg...i krotkie wlosy....o boze oni mnie tam nie wpuscza i bede plakal jak dzeicko przed drzwiami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glaca jakiś idiotyzm IP: *.aster.pl 27.08.05, 22:09 to chyba osoba na chemii musi wyjaśnić, skąd niby bramkarz ma wiedzieć że to nie bandycki kark? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: jakiś idiotyzm IP: *.aster.pl 27.08.05, 22:18 no właśnie, czy media naprawde nie potrafia rozróżniać między złą wola i normalną pomyłką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: jakiś idiotyzm IP: *.toya.net.pl 28.08.05, 11:29 A w ogóle to dlaczego łysa głowa utożsamiana jest z wyłącznie bandytami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klubowicz na renci ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:10 Selekcja sluzy ochronie przebywajcych w klubie osob jak rowniez dopasowania ludzi do klimatu. Nikt nie jest nieomylny, wiec i bramkarze mogli popelnic blad. Nie twierdze ze go popelnili...nie wiadomo na pewno ze nie wpuscili go dlatego ze jest lysy. Mogl istniec inny powod. Moze kiedys narozrabial. Bramkarze nie mowia tego nigdy wprost...pan jest brzydki, gruby itd...Ja jestem zwolennikiem selekcji poniewaz wiele wspanialych imprez w ktorych uczestniczylem bylo selekcjonowanych...Na tych imprezach wlasnie poznalem mnostwo wspanialych osob...Problem w tym ze w warszawie powstalo pare pseudo klubow ktore chca "paradoksalnie" przyciagnac ludzi poprzez ich nie wpuszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 27.08.05, 22:22 Poznawanie "wspaniałych", bo wyselekcjonowanych osób w tego rodzaju tancbudach, napawanie się ich "klimatem"? Żałosne. Selekcja od zawsze żle mi się kojarzy, a klimaty z upajaniem własnym smrodem. Jeżeli ktoś lubi być poniewierany to dobrze mu tak. A podobno człowiek to brzmi dumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spatif SPATIF IP: *.uni-greifswald.de 27.08.05, 22:45 Super knajpa z selekcja...a na koncu imprezy i tak lysi kolesie w dresach siedza....wpuszczani przez lysych kolesi...Smutne jest to, ze ci selekcjonerzy najczesicie musza poslugiwac sie kryterium---Jesli ktos wyglada jak ja to go nie wpuszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klubowicz na renci Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:16 Selekcja jest wszedzie...selekcje przeprowadzaja uniwersytety(znany jest mi tylko 1 brytyjski uni ktory nie przeprowadza selekcji kandydatow tlumaczac to tym, "iz wszyscy powinni miec rowny dostep do edukacji a przeprowadzanie egzaminow jest dyskriminacja", pracodawcy( rozmowy kwalifikacyjne itd) Dlaczego nie maja tego robic kluby?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: ONI to robia dla Waszego bezpieczenstwa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 28.08.05, 00:55 Ja jestem zwolennikiem > selekcji poniewaz wiele wspanialych imprez w ktorych uczestniczylem bylo > selekcjonowanych... HOMOSEKSUALNYCH ZAPEWNE Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Ślepa selekcja w klubach 27.08.05, 22:40 Myślę że klub ten powinien już zwijać swoje manatki. Jest do odstrzału. Przez głupich ochroniarzy. Skandal. Dbają oswoją reputację która jest do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 27.08.05, 23:19 Szczerze mówiąc, nie rozumiem tego artykułu. Skoro autor akceptuje sam fakt selekcji klientów do knajpy np. zdrowych ludzi z włosami (nie zauważyłem sprzeciwu) to jakie znaczenie ma, czy klient jest chory, czarny, kulawy, zezowaty, nieogolony czy zupełnie przeciętny, ale z jakiegoś powodu nie spodobał się burakowi na bramce. Sam fakt selekcji jest dyskryminacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 23:09 no cóż pomyłka może się zdarzyć, osobiście też wolę czuć się bezpiecznie -czyt. bez dresów, ale niestety tacy ochroniarze to często gorsi są od dresów,nie mówiąc o modzie na czepianie sie zwykłych ludzi, bogatych zawsze puszczą.miałam nieprzyjemność być raz (pierwszy i ostatni w Enklawie), wolę inne kluby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kedararek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 28.08.05, 00:05 ten "selekcjoner" sam wyglądał jak z siłowni brakowało mu dresu i pały drewnianej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:02 Tylko czemu tak wiele osób, komentując opisaną sytuację, pogardliwie wyraża się w tak przykry sposób, pisząc o "Warszawce" (sami wiecie co)? Ja akurat jestem z Wawy ale uważam, że nie miejsce narodzin wyznacza człowieka a to jakim jest się dla innych. A Ci, którzy wrzucają wszystkich ze stolicy do jednego worka - cóż sami dokonują selekcji takiej jak opisana w artykuje. Winszuję. :( Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Ślepa selekcja w klubach 28.08.05, 01:58 Chyba nie zrozumiałeś co znaczy "Warszawka" - napewno jesteś z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:32 Niektóry którzy tu piszą nie widzą różnicy pomiędzy Warszawą a Warszawką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos inny Re: Ślepa selekcja w klubach IP: *.chello.pl 28.08.05, 01:13 co z dresami po chemioterapii? Odpowiedz Link Zgłoś