30.08.05, 10:31
witam, jestem szczesliwym uzytkownikiem mieszkania, w z zwiazku z planowana
wkrotce przeprowadzka interesuje mnie czy poza kablowka (nie zamierzam
korzystac) oraz neostrada (tpsa tez dziekuje) czy w naszym bloku obecni sa
jacyc inni providerzy

z gory dziekuje zs odpowiedz
Obserwuj wątek
    • acek2004 Re: internet? 30.08.05, 11:54

obawiam sie ze nie am innych providerow, i w ogole w okolicy chyab troche krucho
      z tym.. wiec chyba ebdziemy zdani na Aster lub TPSA.. chyba ze cos jeszcze
      wymyslimy :)

j.
      • iwonam2 Re: internet? 01.09.05, 16:25
        Myśle, że są inne opcje (o ile mi wiadomo) - tylko musialaby sie zebrac grupa
        osób i można by cos pomyśleć.
    • arjel1 Re: internet? 01.09.05, 22:43
      Witam,
      Planuje założyc sieć osiedlową. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to musi uzbroić się w cierpliwość, bo jestem z II-go etapu.
      • romekz Re: internet? 02.09.05, 11:40
        arjel1 napisał:

> Planuje założyc sieć osiedlową.

Dobry pomysł. Jakie miały by być warunki, tak mniej więcej?
        Jaki transfer zewnętrzny (w jedną i drugą stronę)? Czy adresy będą zewnętrzne ?
        Jakieś ograniczenia, np na ilość danych, transfer na wybranych portach lub
        liczbę komputerów ? Cena ?

Mam nadzieję że nie przesadziłem z pytaniami :), ale chcę szybko podjąć decyzję
        czy neostrada, czy coś może innego.

Pozdrawiam
        • arjel1 internet - warunki 02.09.05, 19:38
          2Mbit/512kbit lub 4Mbit/512kbit.Jeżeli okaże się że jest dużo chętnych, to może zdecyduje się na 2Mbit/2Mbit, ale na początku raczej te pierwsze prędkości.Po zorientowaniu się jakie będzie obciążenie sieci, czy ludzie będą więcej ściągać czy wysyłać mogę coś zadecydować, bo też zależy mi żeby internet działał bez zarzutu. Adresy prywatne (na życzenie możliwoścć przekierowania), bez ograniczeń ilości danych i transferu poza kazzą oczywiście:)która będzie ograniczona (w dzień :) ) z oczywistych przyczyn. Cena do 40zł. Takie będą mniej więcej warunki.
          • romekz internet - kiedy ? 12.10.05, 15:33
            Witam

Mieszkam już na Kobielskiej i brak netu trochę mi utrudnia życie. Na kiedy
            sąsiad planuje rozpoczęcie jakichś działań w kierunku założenia sieci?

Pozdrawiam
          • romekz Re: internet - warunki 08.12.05, 13:55
            arjel1 napisał:
            >> Adresy prywatne (na życzenie możliwoścć przekierowania),

Witam
            Czy Sąsiad widzi jakąś szansę na udostępnianie adresu publicznego ? Obawiam się
            że może być mi potrzebny.

Pozdrawiam
            Romek
      • iwonam2 Re: internet? 02.09.05, 16:36
        Ja chetnie:))
        • kielonek2301 Re: internet? 02.09.05, 19:05
          ok :]
      • sasiad2005 Re: internet + kablówka RTV? 18.02.06, 08:52
        Czy jest taka możliwość?
    • netpartner Re: internet? 20.09.05, 17:18
      Internet 2 Mbit/s / 80 zł miesięcznie, zapraszamy : +48 697-102-603; +48 697-104-603
    • netpartner jest w Netpartner na Kobielskiej 6 20.09.05, 17:19
      Internet 2 Mbit/s / 80 zł miesięcznie, zapraszamy : +48 697-102-603; +48 697-104-603
    • lyko76 Re: internet? 12.10.05, 10:08
      Na klatkach schodowych pojawiło się ogłoszenie na temat internetu. Czy może
      ktoś chce skorzystać z Ich usług? Mało się na tym znam i dlatego szukam
      wsparcie. Może lepiej skorzystać z ASTER?
      Pozdrawiam
      Artur
      • arjel1 internet - już wkrótce 12.10.05, 23:05
        Witam wszystkich zainteresowanych internetem. Do końca tego miesiąca zbiorę chętnych i będę załatwiał formalności. Jak wszystko będzie dobrze to od listopada rozpocznę podłączanie ludzi. Chętnych proszę o podanie numerów mieszkań to odwiedzę was na samym początku.
        Pozdrawiam,
        Arek m.112
        • marcinosss Re: internet - już wkrótce 13.10.05, 09:06
          ja bylbym zainteresowany, a jakie przewidujesz koszty? mieszkanko nr 92
          • acek2004 Re: internet - już wkrótce 13.10.05, 09:57
            ja tez jestem wstepnie chetny.. :) mieszkanie 72.

pozdr

j.acek
        • romekz Re: internet - już wkrótce 13.10.05, 10:27
          Bardzo się cieszę.
          Romek, mieszkanie nr 54.

Pozdrawiam
        • lyko76 Re: internet - już wkrótce 13.10.05, 12:50
          Zdecydowanie TAK
          Artur, mieszkanie 122
        • romekz Re: internet - już wkrótce 18.10.05, 10:33
          Witam

Jak sąsiad widzi koszty instalacji ? Pewnie trzeba będzie wstępnie zakupić to i
          owo :)

Pozdrawiam
          • arjel1 Re: internet - już wkrótce 19.10.05, 09:49
            Witam,
            Trochę kabla :) i switche to podstawa. Postaram się dzisiaj popołudniu odwiedzić zainteresowane osoby.
            Pozdrawiam,
            Arek
            • eriech Re: internet - już wkrótce 19.10.05, 12:05
              Też jestem zainteresowana... Tyle, że jeszcze nie mieszkam, ale mam nadzieję,
              że już w przyszłym miesiącu będę... Dlatego jeśli można to prosiłabym o
              ewentualne info na maila...
            • romekz Co w temacie ? 26.10.05, 18:03
              Witam :)

Co słychać w temacie?
              Trochę mi się pali przyznam ....

Pozdrawiam sąsiadów

• fallbala Re: internet - już wkrótce 19.10.05, 09:09
          Witaj,
          Ja też byłabym zainteresowana internetem - Justyna, mieszkanko nr 75
      • nor-x Re: internet? 21.11.05, 17:00
        Dowiadywalem sie w firmie NetSerwis (www.n-s.pl). Oferuja internet w sasiednich
        blokach, moi znajomi z tego korzystaja i polecaja. wydaje sie ze jest to dobra
        alternatywa dla tpsa i aster. moga wykorzystac istniejace okablowanie
        telefoniczne lub przeciagnac wlasne kable. ceny tez raczej konkurencyjne w
        stosunku do wyzej wspomnianych. natomiast musi sie zebrac co najmniej 10 osob
        zeby zaczeli zakladac siec.
    • marcinosss Re: internet? 31.10.05, 14:49
      witam raz jeszcze, czy moze w kwestii sieci osiedlowej coś się ruszyło?

pozdrawiam wszystkich
      • arjel1 Re: internet? 31.10.05, 18:59
        witam, puszczanie kabli zacznę od czwartku, lub piątku i wtedy też zapukam do zainteresowanych. Wcześniej nie dam rady, bo jestem w trakcie przeprowadzki.
        pozdrawiam
        Arek
        • michal999911 Re: internet? 04.11.05, 13:45
          witam,czy cos sie w sprawie internetu,sieci osiedlowej ruszylo,bylbym
          zainteresowany,jakie warunki sa przewidziane,dzieki za odpowiedz,michal/98/
        • romekz Re: internet? 07.11.05, 13:12
          Witam serdecznie

Jak, że tak spytam wygląda sytuacja ?

A swoją drogą, to gdzie planuje sąsiad umieścić switche ?

Pozdrawiam
          • arjel1 Re: internet? 14.11.05, 11:44
            Przepraszam wszystkich zainteresowanych internetem, ale instalacja przeciągnie się kilka dni
            Pozdrawiam
            • marcinosss Re: internet? 16.11.05, 12:11
              czy moglbym prosic szczegoly na priva, jestem z lokalu nr 92, ale trudno mnie
              zastac, a nie chcialbym przegapic okazji...

pozdrawiam
            • iwonam2 Re: internet? 16.11.05, 13:35
              Ja spod 118ki.Czy jest jeszcze szansa sie dolaczyc?? Tylko ze ja jestem jeszcze
              w trakcie remontu - i niem wiem keidy sie skonczy...Czy maozna sie dolaczytc do
              sieci w trakcie??Np styczen - grudzien, czy trzeba juz teraz??
              • arjel1 Re: internet? 16.11.05, 21:06
                Można później, nie ma problemu. Jak już będzie po wszystkim, to daj znać.
                Pozdrawiam
                • iwonam2 Re: internet? 18.11.05, 17:15
                  Jak bedzie po wszystkim...To chyba dobre określenie...OK, dzieki. Dam znac:))
                  • arjel1 Re: internet? 21.11.05, 21:58
                    Dzisiaj wykonałem pierwsze próby pociągnięcia przewodów w rurkach elektroinstalacyjnych i wszystko przebiegło pomyślnie. Mam nadzieję, że jutro ochrona nie będzie robić problemów i udostępni klucze do skrzynek.
                    Pozdrawiam
                    • michal999911 Re: internet? 21.11.05, 22:40
                      witam,to ladnie,jestem spod 98,jestem zainteresowany,duzo juz chetnych?jakies
                      orientacyjne predkosci?koszty?dzieki za odp
                      • arjel1 Re: internet? 22.11.05, 07:39
                        Razem z Tobą 7 osób, które zgłosiły się na forum. 2Mbit, 30zł na kable,abonament 40zł/m-c, resztę kosztów biorę na siebie(switche,serwer).
                        • nor-x Re: internet? 22.11.05, 11:09
                          Witam,
                          Sadzac po numerach lokali zainteresowanych to wszytkie osoby sa z budynku przy
                          Garwolinskiej. Czy bedzie tez mozliwosc podciagnac kabelki do budynku B? Jak
                          wyglada sprawa okablowania wewnatrz mieszkania? Czy mozna wykorzystac np.
                          rozciagniety juz kabel telefoniczny - osobiscie nie zamierzam korzystac z
                          telefonu stacjonarnego?
                          Pozdrawiam,
                          Norbert, lok. 27.
                          • kielonek2301 Re: internet? 22.11.05, 11:13
                            jesli chodzi o 'netserwis' to wlasnie sie dowiedzialem, ze na naszym osiedlu
                            swojej sieci nie maja zamiaru pociagnac, bo zglosilo sie zbyt malo osob
                          • arjel1 Re: internet? 22.11.05, 12:08
                            Kabelki będą również w budynku B. Pociągnę dodatkowy przewód puszczając rurkami już istniejącymi. Właśnie przeciągnąłem przewód ze swojego mieszkania do szybu.
                            Pozdrawiam,
                            Arek
                            • eriech Re: internet? 24.11.05, 12:40
                              Ja już u siebie (144) mieszkam, więc prosiłabym o "wizytę" lub informację,
                              gdzie można znaleźć administratora :-)
                              Pozdrawiam
                            • michal999911 Re: internet? 24.11.05, 22:21
                              witam,jak zamierzasz pociagnac kable do mieszkania?jakbym nie byl dostepny w
                              mieszkaniu prosze o jakies info gdyby mnie nie bylo bo wprowadzam sie w
                              przyszlym tyg aczkolwiek w tym tyg tez bywam,pozdrawiam
                              • arjel1 Re: internet? 24.11.05, 23:42
                                Kable będą w rurkach równolegle z telefonicznym. Okazuje się, że są problemy z przeciąganiem, ale jakoś powoli idzie.
                                • ancka7 Re: internet? 25.11.05, 16:02
                                  Też jestem zainteresowana.
                                  Prosze o kontakt,
                                  Ania lok.139
                                  • arjel1 Oferta 29.11.05, 20:47
                                    Okazuje się, że muszę złożyć ofertę do spółdzielni, żeby dostać pozwolenie na założenie sieci. W tym tygodniu będę zbierał podpisy lokatorów, popierających moją ofertę. Każdy podpis w jakimś stopniu pomaga, a jak zbiorę ponad połowę, to automatycznie dostanę pozwolenie, bo to będzie wyrażało wolę większości. Przy mniejszej ilości to spółdzielnia zadecyduje. Mam nadzieję, że na osiedlu mieszka ponad połowa lokatorów :)
                                    Pozdrawiam
                                    • michal999911 Re: Oferta 30.11.05, 00:08
                                      to niezle,mam tez taka nadzieje co do liczby mieszkancow,i mam nadzieje ze uda
                                      sie szybko w miare to zorganizowac ze szacowna spoldzielnia wyrazi zgode,jeszcze
                                      by tego brakowalo by miala narzucac nam swa wole,jakby co daj znac,przypominam
                                      lokal 98,pozdrawiam
                                      michal
                                      • wolfwbwb Re: Oferta 06.01.06, 17:27
                                        jestem zainteresowany netem lokal 111 mail: wolfwb@wp.pl
                                    • margot.t Re: Oferta 13.01.06, 15:50
                                      Jesli sprawa internetu jest wciąż aktualna, to bardzo proszę o kontakt pod 38.
                                      Dziekuję.
                                      Gosia
                                • ewa.urbanczyk Re: internet? 17.01.06, 15:00
                                  Chętnie podepnę się pod internet. Mieszkanie 64.
                                  • michal999911 Re: internet? 27.01.06, 09:53
                                    jaka sprawa z internetem?czyzby pismo ugrzezlo w fantastycznej spoldzielni
                                    gdzies miedzy pokojami, miedzy jadna pania a druga:-)?jak cos wiecie dajcie
                                    znac,fajnie by bylo juz sie podlaczyc,dzieki pozdrawiam
                                    • arjel1 Re: internet? 16.02.06, 09:44
                                      pismo dojrzewa w spółdzielni... bez komentarza. Prawdopodobnie w tym tygodniu zapadną jakieś decyzje. Tak mnie zapewniano w spółdzielni. Pożyjemy zobaczymy.
                                      • acek2004 Re: internet? 16.02.06, 17:58
                                        kiedy zlozyles pismo ??

pozdrawiam

acek
                                        • arjel1 Re: internet? 16.02.06, 20:30
                                          pismo złożyłem 07.12.2005

pozdrawiam
                                          arek
                                          • acek2004 Re: internet? 17.02.06, 09:41
                                            dzieki za informacje.

zajme sie sprawa..

pozdr

a.
    • michal999911 taaa.. 17.02.06, 12:42
      czekamy z zapartym tchem, mam nadzieje ze w koncu podlaczymy te kable bo to
      opoznianie i przeciaganie struny przez fantastyczna spoldzielnie przestaje byc
      smieszne, widac ktos ma w tym interes..pozdrawiam wszystkich przyszlych
      internautow zywiac nadzieje ze juz wkrotce bedziemy mogli korzystac z netu
      • acek2004 do ariela 17.02.06, 13:07

czy to bylo skladane na pewno 7 XII ?? bo w dzienniku podawczym nie ma takiego
        wpisu po ta data, plizz skontaktuje sie ze mna i daj wiecej info bo dzisiaj ne
        ma Prezesa i nie bardzo wiem gdzie to moglo utknac..

pozdrawiam

acek
        • arjel1 Re: do ariela 17.02.06, 13:36
          Mam kopie z potwierdzeniem, więc na 100% tego dnia złożyłem.
          • acek2004 Re: do ariela 17.02.06, 13:47

mozesz mi przeslac jakis skan tej kopii ? chodzi mi o pieczatke z data wplyniecia.

ja bede w poniedzialek sprawe drazyl, bo dzisiaj nie ma Prezesa i nie bardzo
            wiem z kim rozmawiac.. tak czy sie sprawa sie wlecze zbyt dlugo...!!!!

pozdrawiam

acek
            • arjel1 Re: do ariela 17.02.06, 15:00
              na pieczątce jest 07.12.2005. Skanu nie mam. Z panią administrator proponuję porozmawiać, to ponoć ona zajmuje się tym. Zapewniała mnie, że w tym tygodniu pismo będzie rozpatrzone i zadzwoni do mnie, ale jak widać to tylko słowa...

pozdrawiam

arek
              • acek2004 Re: do ariela 17.02.06, 17:32
                jaka Pani administrator ??? myslalem ze mamy administratora...

pozdr

a
                • arjel1 Re: do ariela 17.02.06, 18:04
                  Urzęduje z tego co pamiętam w pokoju 16 na piętrze. Ona jest od wszystkich nieruchomości. Raz widziałem ją nie w ten, a w zeszły czwartek dyżurującą u nas na osiedlu. Nazwiska nie pamiętam.
                  • 765b Re: do ariela 17.02.06, 20:47
                    jeżeli kochana społdzielnia podpisala umowe z Aster, gdzie internet wraz z tv
                    kablową kosztuje 173,99 zł, nie będzie zaintersowana aby wpuścić w kabel
                    konkurencję
                    • romekz Re: do ariela 20.02.06, 10:03
                      765b napisała:
                      > jeżeli kochana społdzielnia podpisala umowe z Aster, gdzie internet wraz z tv
                      > kablową kosztuje 173,99 zł, nie będzie zaintersowana aby wpuścić w kabel
                      > konkurencję.

W takim razie w moim wypadku jej niecne plany spaliły na panewce. Mam już
                      neo-stradę.

Pozdrawiam
                • arjel1 do acka 18.02.06, 11:03
                  znalazłem jej dane. P. Lucyna Mioduszewska
                  • michal999911 kto odpowiada 25.02.06, 13:42
                    czesc, czyli pani Mioduszewska odpowiada za ta sprawe?kto wlasciwie o tym
                    decyduje czy bedziemy mieli net czy nie?abstrakcja po prostu ale ok,rozumiem ze
                    sprawa ma byc badz byla badz jest opozniana by byc..przedlozona do laskawego
                    zarzadu fantastycznej spoldzielni,wowczas zlozony zostanie podpis i po
                    sprawie,tak?
                    • arjel1 Re: kto odpowiada 26.02.06, 18:13
                      zgadza się, pani Mioduszewska musi tylko przedstawić pismo do ropatrzenia zarządowi. Jak widać to musi być bardzo skomplikowana operacja skoro tyle trwa :) PRL... Tak samo mam z usterką, którą zgłaszałem dwa razy. Za każdym razem zapewniano mnie, że następnego dnia ktoś przyjdzie zobaczyć. Po prostu pełna ignorancja.
                  • sasiad2005 Re: do acka 26.02.06, 18:54
                    Chyba jest jakiś ustawowo określony termin na odpowiedz na tego typu pisma.
                    Jeżeli odpowiedź będzie negatywna, to proponuję nie wchodzić w żadne układy z
                    Aster City, każdy inny operator tylko nie oni.
                    • acek2004 Re: do acka 27.02.06, 09:40

WItam,

Przepraszam za brak wiesci w powyzszej sprawi, ale niestety w zeszlym tygodniu
                      bylem calkowicie wylaczony z zycia.. jak najszybciej postaram sie cos dowiedziec..

pozdrawiam

acek
    • arjel1 decyzja zapadła 01.03.06, 13:09
      Witam wszystkich zainteresowanych. Dostałem dzisiaj odpowiedź ze spółdzielni. Oto treść: "W odpowiedzi na pismo z dnia 7.12.2005 r informuję, że z uwagi na brak wolnej kanalizacji teletechnicznej w budynku Kobielska 6 dla kolejnego operatora, nie jesteśmy zainteresowani Państwa ofertą." Pismo podpisał Prezes Zarządu. Ale kit!!! Na początku jak się dowiadywałem to mówili że wydadzą jeszcze jedno pozwolenie i mają oferty od innych firm, więc muszą wybrać najlepszą dla lokatorów osiedla(i tutaj wypada śmiać się :) ), a tu prawie po 3 miesiącach takie uzasadnienie. Z tego wnioskuję, że jak wydadzą teraz pozwolenie jakiejś firmie to będzie to zwykły przekręt, bo przecież nie ma miejsca na kable. I tak oto dobro lokatorów spadło na ostatnie miejsce...
      • acek2004 Re: decyzja zapadła 01.03.06, 13:50
        arjel...

mozesz zeskanwpac to pismo ktore skladalas, oraz odpowiedz ktora dostales ???

+ info ile osob sie podpisalo pod pismem...

to pomoze mi wyjasnic sprawe tej POKRECONEJ i GLUPIEJ ODPOWIEDZI.

pozdrawiam

acek
        • arjel1 Re: decyzja zapadła 02.03.06, 12:15
          wysłałem skany ma poczte
          pozdrawiam
      • mwm3 Re: decyzja zapadła 01.03.06, 13:52
        Moze przesadze, nie wiem... Ale odpowiedz na to pismo moze uzmyslowi tym
        nieprzekonanym co to znaczy spoldzielnia. Panstwo w panstwie. Postkomunistyczny
        relikt. Banda cwaniakow lasych na nasze pieniadze. Siedza tam i za wszelka cene
        probuja dociagnac do emerytury. Kilkunastotysiaczne wynagrodzenie + premie +
        zyski z roznych lewych "przetargow" na wszystko: wywoz smieci, sprzatanie,
        kablowka, ochrona i co jeszcze? Za wszystko i tak zaplacimy my. Nie wiem jak
        inni mieszkanicy ale ja sie czuje oszukiwany i OKRADANY. WYDZIELMY SIE JAK
        NAJPREDZEJ.
        • acek2004 Re: decyzja zapadła 01.03.06, 16:24

masz jakies dowody ?? bo na razie mamy tylko dowod GLUPOTY SPOLDZIELNI i tyle,
          trzeba z tym po porstu walczyc. Jesli chcesz to moge Ci przedstawic podobne
          doswiadczenia ze Wspolnot tudziez z Administratorami.

pozdrawiam

acek
        • sasiad2005 Re: decyzja zapadła 01.03.06, 18:08
          Nóż się w kieszeni otwiera.
      • margot.t Re: decyzja zapadła 01.03.06, 15:24
        To moze jakis protest w tej sprawie? Wydaje mi sie, ze kazdy mieszkaniec przy zdrowych zmyslach
        podpisze. Mysle, ze juz na tyle duzo osob mieszka, ze udaloby sie zebrac 2/3 glosow. Przeciez tak nie
        moze byc!
        • mwm3 Re: decyzja zapadła 01.03.06, 18:12
          Acku. Nie mam dowodow. Pewnie przesadzam. Moze troche panikuje ale mam przykre
          doswiadczenia z inna wielka spoldzielnia. Tam bylo to samo. Jedna po drugiej
          takie "glupie" i niezrozumiale decyzje (kto ma serwisowac domofony, kto wywozic
          kontener na smieci, kto odczytywac liczniki itd.). Probowano i dalej probuje
          sie z tym walczyc jednak raczej z mizernym skutkiem. Przedstawiciele
          mieszkancow kwestionujacy decyzje spoldzielni byli szykanowani na rozne sposoby
          (np. utrudnianie a nawet uniemozliwianie przydzialu miejsca parkingowego czy
          piwnicy - tym wieksze mam uznanie dla naszych przedstawicieli!). Inni znowu
          byli "kupowani" przez prezesa jakims przywilejem (tani parking czy schowek na
          korytarzu). Szczerze nie wierze, ze ta "glupia" decyzja wynika z "glupoty
          spoldzielni". Tam sa bardzo madrzy i sprytni ludzie. Nie oszukujmy sie. Trzeba
          by byc skrajnie naiwnym zeby nie widziec co sie kryje za taka "glupia decyzja".
          Fakt jest niestety taki, ze praktycznie nie ma jak sie do nich dobrac. I zaden
          z mieszkancow w zaden sposob nie da rady nic udowodnic. Korupcja jest skrajnie
          trudna do wykrycia i zwalczania. Ma z nia klopot cale nasze panstwo a ja
          poprostu nie chce byc jej ofiara.
          • acek2004 Re: decyzja zapadła 02.03.06, 10:59
            dlatego walczmy z glupota i brakiem odpowiedzialnosci....

acek
      • 765b Re: decyzja zapadła 02.03.06, 17:27
        oczywiscie ze monopol na internet ma Aster, ktorą wybrano na okablowanie
        osiedla . Place w Aster za internet z kablowka co miesiac 173, 99 zł.
        Kabel jest jeden dla internetu i tv kablowej .
        To było do przewidzenia.

• margot.t Re: decyzja zapadła 03.03.06, 08:25
          Dlaczego placisz tak duzo? Nam Aster proponowal internet za 69 zl. W pakiecie z telewizja wychodzilo
          105 zl miesiecznie.
          • michal999911 FANTASTYCZNIE!!! 03.03.06, 21:32
            witam,wiec wydaje mi sie ze powinnismy napisca pismo,zebrac jak najwiecej
            podpisow, po czym zlozyc jako odwolanie,widze ze te barany w spoldzielni po
            prostu zapomnieli ze juz w innej rzeczywistosci,ja rozumie ze jeden idiota z
            inna idiotka sie z nas ladnie tam smieja siedzac na garwolinskiej i dlubiac w
            nosie i zawsze sa zdziwnieni jak sie cos chce zalatwic,nie bede pisal o swoich
            przygodach ale juz seria pism od prawnika straszacych o wejsciu na droge sadowa
            zostaa przeslana.az dziw bierze ze zawsze po otrzymaniu faxu szanowna pani
            jedna czy druga dzwonila natychmiast bardzo przepraszajca i bedac bardzo
            zdziwionym ze sprawa nie zostala zalatwiona.skoro nie ma innego sposobu na
            bande tych darmozjadow to trudno,ja jednak uwazam ze walczyc o swoje prawa
            nalezy, a to ze panstwo ze spoldzielni jezdza sobie na sponsorowane wakacje czy
            gdzie tam za pieniadze jakiegos zaprzyjaznionego operatora zupelnie mnie nie
            obchodzi..bo rozumiem ze jakis udzial w tym przedsiezwieciu maja|!
            poza tym uwzam ze nalezy sie odlaczyc jak najszybciej,oczywiscie zarzadca
            nieruchomosci tez moze byc niedoskonaly ale zapewne bedzie duzo tanszy!!!!!!!
            zatem mam nadzieje ze zbierze sie wystarczajaco duzo glosow pod obiema
            wnioskami.
            • sasiad2005 Re: FANTASTYCZNIE!!! 03.03.06, 21:38
              Pisma nie robią wrażenia.
              Trzeba na nich napuścić prasę.
              Jeden email do gazety i będzie wesoło w Spółdzielni.
              • michal999911 Re: FANTASTYCZNIE!!! 03.03.06, 21:42
                super pomysl,to sa jajca po prostu!!!!
                • sasiad2005 Re: FANTASTYCZNIE!!! 04.03.06, 10:19
                  To co zaproponowałem wczoraj może niektórych zaszokować i niechodzi tu tylko o
                  internet.
                  W każdym elemencie funkcjonowania naszego Osiedla jesteśmy robieni w jajo i coś
                  z tym trzeba zrobić.
                  Nie musi to być od razu "Sprawa dla reportera".
                  Proszę o dyskusję na ten temat.
                  A po dyskusji będzie czas na działanie.
          • 765b Re: decyzja zapadła 05.03.06, 18:20
            Płace już od kilku lat. Nie mialam nizszej propozycji z Aster a wprost
            przeciwnie w 2005 roku była podwyżka opłat za internet i stąd własnie wzięły
            sie odpisy za internet od dochodu w 2005 roku w PIT-cie.
            • margot.t Re: ceny w Aster 06.03.06, 08:45
              To cos tu sie nie zagdza. Moze Cie oszukuja? Kablowka z netem kosztuje u nich 139,99 zl.
              Tu jest ich cennik:
              www.aster.pl/newsite/102.html#TD
    • lyko76 Do Rady Nadzorczej 07.03.06, 14:08
      Czy Rada Nadzorcza może w jakiś sposób pomóc nam w temacie założenia własnej
      sieci internetowej?
      Artur
      • 765b Re: Do Rady Nadzorczej 08.03.06, 19:44
        nie przypuszczam,
    • michal999911 co dalej? 11.03.06, 13:46
      witam, rozumiem ze treba sporzadzic pismo, zostawic u straznika by ludzie
      podpisali sie pod wnioskiem o internet, i by spoldzielnia laskawie w sposob
      absolutnie wyczerpujacy dala odpowiedz dlaczego robi mieszkancow w
      hu..ukladajac sie z operatorami sieci kablowej na osiedlu, bo to ze im na leb
      spadnie ciekawosc swoata dziennikarsiego jest juz przesadzone, tyle ze potrwa
      to troche a sieci jak nie bylo tak nie ma,pozdrawiam, piszcie co myslicie,
      • kielonek2301 Re: co dalej? 11.03.06, 20:55
        ale was zrobili w hu.... :-)
        • romekz Re: co dalej? 13.03.06, 12:01
          kielonek2301 napisał:

> ale was zrobili w hu.... :-)
          A Ciebie to nie ? :) Też chyba mieszkasz na kobielskiej.

Pozdrawiam
        • mwm3 Re: co dalej? 14.03.06, 10:39
          kielonek2301 napisał:

> ale was zrobili w hu.... :-)

A ty sie z nas śmiejesz z głupoty, ze złośliwości czy tez masz w tym jakis
          interes?
          Bo jesli poprostu z glupoty to ci wybaczam.
          • kielonek2301 Re: co dalej? 14.03.06, 21:22
            dzieki, łaskawco :]
    • arjel1 Ponowne zbieranie podpisów 20.03.06, 23:05
      Zapraszam wszystkich do dyżurki ochrony, gdzie można złożyć swój podpis popierający sieć osiedlową. Oferta zostanie ponownie złożona w spółdzielni.
      • acek2004 SUBIEKTYWNIE 21.03.06, 10:44
        ten post bedzie moja subiektywna opinia i prosze to wziac pod uwage.. :)

1) jest faktem ze odpowiedz ze spoldzielni przyszla w terminie skandalicznym i
        to bede wyjasnial, bo nie rozumiem czemu to musialo tak dlugo trwac !

2) czytalem pisamo arjela i troche sie nie dziwie sie, ze spoldzielnia napisala
        ze sie nie zgadza, pismo to mialo charakter oferty handlowej i nie bylo tam
        zadnej informacji, ze to inicjatywa mieszkańców,w takim brzmieniu bym pisma nie
        podpisal

3) po rozmowie z Prezesem widze, ze nie powinno być problemow z uzyskaniem
        zgody an zalozenie sieci

4) mam nadzieje, ze technicznie jest to przemyślane, przypomne prawdy oczywiste:
        ze mamy dwa bloki całkiem rozlegle, i to, ze nie mamy w mieszkaniach
        oddzielnego okablowania do Internetu,, tak wiec jeśli ktos ma już zalozona Aster
        to nie zawsze może się dac tymi samymi peszelami pociągnąć okablowanie do Internetu.

Ja osobiście nie chciałbym, żeby kable na przykład na korytarzu prowadzone były
        na wierzchu.

5) służę pomocą w ewentualnych kontaktach z Prezesem w powyższej sprawie

Pozdr

j.acek
      • mapaw Re: Ponowne zbieranie podpisów 21.03.06, 16:29
        czy można mieć prośbę, zby do listy podpisów była załączona treść pisma?
        żeby faktycznie nie było już nieporozumień, pod czym się podpisujemy.
        Gosia
        P.S:
        rano próbowałam złożyć podpis, ale ochroniarz poprosił o odłożenie tego do
        popołudnia ponieważ on musi "komuś" powiedzieć, że ta lista tam leży:)
        • palka28 Re: Ponowne zbieranie podpisów 22.03.06, 09:09
          Ja wczoraj rano tez usiłowałam się podpisać. Usłyszłam, że ochroniarze muszą
          mieć pozwolenie społdzielni na to żeby lista w ogóle była u nich w dyżurce....
          Nie dziwię im się, nie chcą mieć potem kłopotów.
          Pozdrawiam,
          Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka