Dodaj do ulubionych

DHL... jakoś usług... szkoda gadać...

01.09.05, 21:21
Witam,
Co myślicie o jakości usług DHL, który przesyła dokumenty z jednej dzielnicy
do drugiej tego samego miasta (Warszawa - nie Nowy Jork) w ciągu 72
godzin!!!!!, przesyłką kurierską miejską, a być powinna jeszcze tego samego
dnia u odbiorcy!!!!! i jeszcze każe sobie zapłacić za tę usługę PEŁNĄ
OPŁATĘ!!!!??? Czy z każdym kurierem tak jest?
A co najlepsze w przesyłce jest paszport - najchętniej bym nie odbierał
przesyłki, jednak z uwagi na jej zawartość muszę to zrobić, a tym samym też
zapłacić za FUSZERKĘ!!!
Mogę poruszyć kwestię u nadawcy (Ambasada) jednak jest to trochę delikatna
sprawa... nie odbiorę przesyłki - zapłaci ambasada i mogą anulować mi wizę...
Jak wyegzekwować zwrot pieniędzy za nienależycie wykonaną usługę przez DHL?
To już Poczta Polska jest szybsza i za 3,50 zł a nie 30 zł. Pozdrawiam
wszystkich listonoszy i dziękuje z góry za porady!
Nie polecam DHL - i nie chodzi w tym wszystkim o kasę - tylko o to, że
mógłbym nie wylecieć do Stanów, gdybym miał bilet zabukowany na np. dziś
(termin im minął wczoraj - a będą u mnie dopiero jutro...). Potraktowanie
oraz olanie sprawy (bo inaczej się tego nie nazwie) przez ludzi tam
pracujących przy składaniu reklamacji telefonicznej również nie najlepiej
świadczy o jakości i profesjonalizmie firmy kurierskiej...
Skoro mają problem z dostarczeniem przesyłki parę ulic dalej to nie wyobrażam
sobie jak powierzyć im towar, który ma zostać dostarczony na drugi koniec
Europy...
Obserwuj wątek
    • darek12345 Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... 02.09.05, 08:19

> Witam,
      > Co myślicie o jakości usług DHL, który przesyła dokumenty z jednej dzielnicy
      > do drugiej tego samego miasta (Warszawa - nie Nowy Jork) w ciągu 72
      > godzin!!!!!, przesyłką kurierską miejską, a być powinna jeszcze tego samego
      > dnia u odbiorcy!!!!! i jeszcze każe sobie zapłacić za tę usługę PEŁNĄ

No ja też miałem nieprzyjemność korzystania z tej firmy, złość już mnie dawno
      przeszła (bo to było ponad pół roku temu), ale obiecałem sobie, że będę
      odradzał korzystanie z tej firmy jeśli taka okazja się nadarzy. U mnie było
      tak, że kurier nie przyjechał na umówioną godzinę (a cały dzień nie mogłem być
      w domu), a potem przesyłka sobie jeżdziła po W-wie nie wiadomo gdzie. A w
      przesyłce były części do komputera, który miałem złożyć dość pilnie.
      Ostatecznie zażądałem od DHL zwrotu symbolicznej kwoty 8 zł (chciałem im trochę
      zostawić bo przesyłka kosztowała 9,5 zł), ale mnie olali jako klienta, nikt nie
      raczył się do mnie odezwać, tak więc to u nich chyba norma? Odradzam
      korzystanie z usług tej firmy.
      • Gość: znajacy problem Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 02.09.05, 11:17
        Z ciekawością przeczytałem wasza komentarze i stwierdzam z całą stanowczością:
        Ludzie wy o niczym nie macie pojęcia. Kolega co chciał polecieć do USA - sam
        wypełniłeś List Przewozowy w Ambasadzie, nie masz pojęcia o tym, ze DHL Express
        wozi również inne przesyłki oprócz twojej. To nie jest jakiś Koliber, ze z
        jedną kopertą zapindala z Piaseczna do Marek. DHL Express oprócz twojego
        paszportu nie zajmuje się rozwożeniem powietrza z dzielnicy do dzielnicy ale ma
        również innych klientów. Gdybyś dokładnie zapoznał się z ofertą przewoźnika,
        wówczas dowiedział byś się dokładnie jak to wygląda. A tak... szkoda gadać.
        Kolega co komputer składał - przesyłki doręcza się między godziną 08:00 a 16:00
        dla firm a osoby fizyczne 08:00 - 20:00. Więc ciesz się, ze jeszcze awizo ci
        kurier nie zostawił bo wyszedłeś po gazetę do kiosku. Więc w twoim przypadku
        również proponuję zapoznać się z ofertą przewoźnika, Prawem przewozowym i
        Kodeksem cywilnym, Dział Umowa przewozu. Bo takich dyrdymałów dawno nie
        czytałem. Niedługo zaczniecie DHL Express posądzać o gradobicie i oblodzenie w
        Kalifornii.
        • very_martini Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... 02.09.05, 11:50
          Uuu, widzę po IP, że dział PR DHLu nie dostaje pieniędzy za siedzenie za
          biurkiem i dłubanie w nosie.
          Nie uważa Pan Dział jednak, że skoro firma umawia się na dostarczenie przesyłki
          na określoną godzinę, to brzydko się nie wywiązać z umowy i nie przybyć na czas?
          Pan Dział umawia się z dentysta na 15, czy na przedział 08:00-20:00?

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
        • dgr Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... 02.09.05, 12:26
          To może znający problem z DHL odpowie mi, co miał na myśli kurier z DHL jak na
          umówiona godzinę nie przyjechał i zjawił się następnego dnia ? Na pytanie
          dlaczego nie było, odpowiedział, cyt:" Nie chciało mi się już przyjechać do
          Państwa o tej godzinie". Więc my stwierdziliśmy, że nam też się nie chce i mu
          podziękowaliśmy.
        • Gość: jakub.kb Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.eu.org 02.09.05, 20:21
          Szanowny Panie znający problem...
          nadawcą formalnie BYŁA AMBASADA USA i to Ona powinna list przewozowy wypełnić -
          proszę mi wytłumaczyć jednak taką oto dziwną sytuację:
          - list przewozowy który otrzymałem przy wyjściu z ambasady nie zawierał żadnych
          dat i godzin
          - list przewozowy, który otrzymałem przy odbiorze przesyłki - zawierał jakieś
          dziwne dopiski (godziny dostarczenia np. czy też daty niezgodne ze stanem
          faktycznym - co łatwo udowodnić, gdyż mam info z ambasady że Paszport był
          Państwu jako DHL przekazany tegoż samego dnia kiedy byłem po wizę...
          czyżby ktoś fałszował dokumenty, a wychodzi na to że to DHL... by tyłek swój
          kryć?
          Kolejna sprawa - przesyłka iść powinna zgodnie z Regulaminem max. 1 dzień a
          szła 2 dni - jak mi to jaśnie Pan znający problem wyjaśni? Dlaczego nie była
          dostarczona o czasie?
          Na szczęście zaznaczyłem na liście przewozowym, że mam zastrzeżenia - i zgodnie
          z prawem przewozowym mam pełne prawo do reklamacji.
          Proszę mi również wyjaśnić, dlaczego na Państwa stoisku w Ambasadzie USA nie
          było chociażby kopii regulaminu i oferty (mało tego oferta była narzuconą,
          ciekawe co na to Rzczecznik Konsumentów któego również sprawą zainteresuję).
          Regulaminu również nie znalazłem na stronie DHL a kiedy na infolinii poprosiłem
          o przesłanie go na maila - do teraz go nie mam... i gdzie tu jakosć usług??
          I jeszcze jedno - odrobina przyzwoitości ze strony DHL - ponoć macie certyfikat
          ISO... chyba też się tym zainteresuję i zainteresuję strony które przyznają
          taki certyfikat.
          • Gość: jakub.kb Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.eu.org 02.09.05, 20:41
            A co do nru listu przewozowego - bardzo proszę:
            list przewozowy nr 84370336W
            nadawcą była Ambasada USA zaś odbiorcą JA
            Faktycznie list przewozowy wypełniał pracownik DHL nie Ambasada i dziwnym
            zbiegiem okoliczności nie wpisał dat ani godzin w odcinku listu przewozowego
            który otrzymałem przy opuszczaniu ambasady
            Więc - formalnie nadawcą była Ambasada i ja nie mogłem wypełniać listu
            przewozowego (nie byłem nadawcą...)
            Wszystko się działo 30-08 o godz. 10:10 (kiedy to opuściłem teren ambasady).
            Po rozmowie telefonicznej z Ambasadą dowiedziałem się, że paszport był DHLowi
            przekazany tegoż samego dnia, tj. 30-08
            Na odcinku listu przewozowego który otrzymałem przy odbiorze widnieją już
            wypełnione rubryki dat nadania etc... i przy okazji godziny!!! na które się
            niby zgodziłem na dostawę!!! a dziwne że nie ma takiej adnotacji na moim
            odcinku LP który otrzymałem wcześniej w ambasadzie. Po wieczornej interwencji w
            dniu wczorajszym na infolinii - przesyłka była mi dostarczona zaraz dziś (02-09-
            05) o godz. 9:30!!!
            Co nie zmienia faktu że była po terminie!!!!
            Dostarczona być mi powinna najpóźniej następnego dnia, tj. (przyjmując nawet
            zapisy dokonane po fakcie na LP) 01-09-2005 roku
            JA PŁACĘ ZA KURIERA A NIE ZA ZWYKŁĄ PRZESYŁKĘ!
            Bo taki czas, w jakim się w moim przypadku wyrobił DHL - jest bez żadnych
            naciąganych kosztów - realizowany przez Pocztę Polską za 3,5 PLN a nie za 30 PLN
            Przesyłka (paszport) powinien mi zostać dostarczony w dniu wczorajszym.
            Dlaczego więc mam płacić za przesyłkę i za usługę która nie została należycie
            wykonana???
            Tak jak wcześniej jednak napisałem - zastrzegłem spóźnienie na liście
            przewozowym i w dniu dzisiejszym złożyłem faksem w DHL pismo w tej sprawie.
            A i żeby nie było niedomówień:
            - zainteresowałem tą sprawą klienta DHL, tj. Ambasadę Amerykańską
            - złożyłem odpowiednie pismo w DHL
            - sprawę również przekazuję do Rzecznika Konsumentów
            - jeśli będzie taka konieczność - wystąpię na drogę sądową
            - zainteresuję podmioty wydające certyfikat jakości DHLowi
            Bo wykonanie usługi przez DHL w moim przypadku oraz późniejsze traktowanie
            sprawy przez pracowników tejże firmy (chociażby tutaj na forum) nijak ma się z
            dobrą jakością i dobrym imieniem.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Duke Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.aster.pl 02.09.05, 23:53
              I to wszystko dla 30 PLN i parudziesieciu godzin zwloki...
              Pieprzony pieniacz.
              • jakub.kb Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... 03.09.05, 07:36
                odpowiedz osoby o bardzo wysokim poziomie kultury i erudycji...
                Na ogół na takie posty nie odpowiadam - bo nie ma sensu prowadzić dyskusji z
                kimś, kto nie dorównuje mi poziomem rozmowy...
                Ale odpowiem:
                DUKE nie chodzi o 30 zł ale o właśnie ten jeden dzień spóźnienia - w dniu
                dzisiejszym ok. południa wylatuję - a co by było gdybym musiał lecieć wczoraj i
                paszportu bym nie miał? zauważ że to spóźnienie mogło spowodować niezłe koszty
                (moje) a dodatkowo mogłem niesamowicie dużo stracić - jest jeszcze coś takiego
                jak wywiązywanie się z zobowiązań czy też nawiązywanie nowych kontaktów za
                którymi idzie kasa...
                taka prawda
                JA SWOJE PIENIĄDZE LICZĘ jeśli kogoś stać na to by się doił - niech się daje,
                ja nie zamierzam być osłem co zawsze przytakuje i się zgadza na wszystko - tym
                bardziej że mam rację
                i zakończyłem z toba rozmowe - chyba ze zmienisz jej ton
            • Gość: M Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: 84.13.68.* 13.11.05, 14:10
              Tak sie sklada ze to ja przyjmowalem twoja reklamacje frajerze !! Olalem ja jak
              wiele im podobnych, bo takich klientow indywidualnych ogolnie to mam w dupsku.
              Jesli mam wybierac pomiedzy obsluga takiej szmaty jak ty, a klienta
              instytucjonalnego, oczywiscie wybiore tego drugiego. A twoje faksy reklamacje i
              tak nie pomoga i mozesz isc nawet do sadu, a ja i tak cie uprzejmie wale.
              • jan-w Gościu M 13.11.05, 16:02
                Strasznie się w tej Anglii sfrustrowałeś, skoro tak musisz odreagowywać.
        • Gość: turysta Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.09.05, 20:25
          Widze ze znajacy problem to tak nie za bardzo zna problem. Otoz pracowniku dhl-
          u, odbior paszportu z wiza za posrednictwem dhl-u jest przymusowy. Nie ma innej
          mozliwosci. I za ten przymus, korzystajac z de facto monopolu, liczycie sobie
          nie wiadomo czemu kilkadziesiat zlotych.
      • Gość: ona__ Re: DHL... jakoś usług... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:19
        Witam.
        Tak sie sklada, ze mam dosc dobra orientacje w jakosci uslug swiadczonych przez
        firme DHL zarowno po kraju jak i za granica, a takze w jakosci innych firm
        przewozniczych. Podobnie jak ty staralam sie kiedys o wize, lecz paszport byl
        dostarczany przez inna firme. na liscie przewozowym wskazalam dokladny adres
        doreczenia, jakim bylo moje miejsce zamieszkania. W DHL-u mozna bez wiekszego
        problemu zmienic adres doreczenia oczywiscie po uprzednim kontakcie z dzialem
        obslugi klienta i spelnieniu pewnych formalnosci (wyslaniem faxu badz e-maila z
        potwierdzeniem swych danych osobowych). Niektorzy moga byc rozgoryczeni faktem
        pewnych procedur...natomiast ja zdaje sobie sprawe, ze dbaja tym samym o nasze
        dobro by przesylka trafila w odpowiednie rece. niestety poprzednia firma
        zapomniala o tych rzeczach. adres firmy zmienili moi sasiedzi, ktorzy podali
        kurierowi adres pracy... a ten z kolei bez potwierdzenia tych danych stanal
        przed moim biurem...dostarczajac przesylke nie mi lecz mojej szefowej, ktora
        miala tak samo na imie. dzieki temu stracilam prace... od tej pory cenie sobie
        rzetelnosc i fachowosc profesjonalnych firm...a firma DHL napewno do takowych
        nalezy!!!!
    • Gość: Klaudia Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: .1.* / *.allianz.pl 02.09.05, 11:07
      Witam,
      również korzystam z usług firmy DHL, i jestem bardzo zadowolona, podobnie jak
      ty Jakubie miałam do obioru wize z Ambasady i została dostarczona tego samego
      dnia. A co do płatności to chyba naturalne że płaci sie pełną opłatę, (w tego
      typu usługach nie ma żadnych promocji ani przecen hi hi hi :))) )
      Jak sie wypełnia papiery w Ambasadzie to widać cenę 30 zł i nikomu to nie
      przeszkadza, wszyscy są cicho, ale jak juz dostaną wize to są mocni w gębie i
      narzekają że to za dużo. A tak poza tym to jak wyjeżdzasz do Stanów to chyba
      cie stać na zapłacenie 30 zł za wize którą ci dostarczą do domu.
      Więc pretensje o tą pełną opłatę musisz kierować do Ambasady, bo z tego co wiem
      to jest cena narzucona przez nich a nie przez DHL (tylko uważaj bo cofną ci
      wize, jak sie będziesz rzucał o te 30zł)
      Na kurierach DHL zawsze można polegać, są w wyznaczonym miejscu i o wyznaczonej
      porze, i w przeciwieństwie do poczty delikatnie obchodzą sie z przesyłkami.
      Pozdrawiam cały DHL
      Klaudia
      • tom_aszek Re: DHL... jakość usług... szkoda gadać... 02.09.05, 11:32
        Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> Na kurierach DHL zawsze można polegać, są w wyznaczonym miejscu i o wyznaczonej
        > porze, i w przeciwieństwie do poczty delikatnie obchodzą sie z przesyłkami.

Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje... itd :))

A poważnie, to jeśli ma się numer listu / kwitu, to na
        www.dhl.com.pl można sprawdzić co się dzieje z przesyłką, gdzie ostatnio
        była rejestrowana itp. Wprawdzie to jest sensowne raczej przy przesyłkach
        międzymiastowych i międzynarodowych, ale może przy wewnątrzmiejskich też zadziała.
      • Gość: , Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: 212.244.66.* 02.09.05, 12:32
        • Gość: DHLowiec Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 02.09.05, 13:02
          Podzielam opinię kolesia z WAW. Ludzie idą do kiosku, jadą na zakupy, a kurier
          zostawia im awizo i zapina dalej w rejon, bo inni klienci też czekaja na swoje
          przesylki!!! Zrozum przyjacielu, że żaden z kurierów obojętnie jaką firmę
          reprezentuje nie bzie stercza pod Twoją klatką schodową, aż askawie dotrzesz do
          chaty. Leć do Stanów to się przekonasz jak tam dziaa DHL i inne tego typu
          firmy. :))) Powodzonka w "lepszej" ojczyźnie.
    • zanzizanzi Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... 02.09.05, 13:19
      ja tylko ogólnie wtrące o kurierach , bo znam branze i powiem tylko że
      zapierniczają czasami od rana do wieczora non-stop za niezbyt duze pieniądze.
    • Gość: zdyszany_mleczarz wypada IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 02.09.05, 13:25
      Jeśli sadza się tego typu post bedacy swoistym oskarżeniem pod adresem firmy i
      jakosci usług przez nią świadczonych wypadałoby podac chociaż numer przesyłki
      której ów post dotyczy by strona przeciwna , w tym wypadku DHL mogła się tu
      ustosunkować do tych zarzutów. Tego typu post można napisać na każdą z firm
      kurierskich wpisując jaj nazwę w zalezności od pory dnia i humoru.
      Zwykła lojalnośc, uczciwość i kultura wymaga tego by dac przeciwnej stronie
      mozłiwość wypowiedzenia się w rzeczonej materii. Bez numeru przesyłki lub
      zlecenia mija się to z celem. Prosze podać numer a firma ustosunkuje się do
      pańskiego zarzutu pozwoli to wtedy forumowiczom wyciągnąc wnioski co do
      ewentualnej winy.
      Pozdrawiam licząc na gest dobrej woli i podanie numeru.
      zdyszany_mleczarz
      • Gość: etransport Re: wypada IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.09.05, 08:32
        www.etransport.pl/forum.php?kbor=3412&id=c588c0a459f4ccc6f3dd26518d24707a
        • Gość: zdyszany_mleczarz o i to rozumiem IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 05.09.05, 12:14
          zatem czekamy na ustosunkowanie się firmy do tej konkretnej przesyłki...teraz
          jest zupełnie inna rozmowa.
          pozdrawiam
          • jakub.kb Sprawa rozwiązana - pozytywnie dla mnie 07.09.05, 00:45
            Witam wszystkich zainteresowanych sprawą DHL.
            Otóż - złożona przeze mnie reklamacja w piątek 02-09 przyniosła efekt.
            Nie mogę nic zarzucić DHL jeśli chodzi o rozwiązanie tej sytuacji.
            W poniedziałek (tj wczoraj 05-09) zadzwonił do mnie przedstawiciel DHL i
            przeprosił za sytuację, jaka miała miejsce w moim przypadku a już dziś miałem
            na swoim koncie zwrot pieniędzy za nienależycie wykonaną usługę.
            Tym samym sprawa zakończyła się pomyślnie dla mnie.
            Dziękuję za szybką reakcję i mam nadzieję, że ta sytuacja pozwoli DHL na
            wyciągnięcie wniosków oraz wyeliminowanie błędów.
            Pozdrawiam,
            Jakub
    • Gość: fanta Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: 194.106.193.* 02.09.05, 14:22
      no widze, ze dhl ma very sprawny PR...
      Ale ze firma to badziewie to fakt.

Samo to, ze jej pracownicy maja czas w godzinach pracy sie wyzywac na net-owych
      forach swiadczy o tym jacy sa "zapracowani"...

A moze panowie z dhl-u opowiedza o tym jak gina kosztowne paczki?
      ze ginie cala furgonetka, bo wszystko jest ubezpieczone przeciez??

I ja wiem, ze to %, ale zenujacy %
      I smrod sie ciagie dluzej niz mily zapach
      .
      • opeongo Re: moze podacie troche szczegolow? 02.09.05, 14:58
        zdyszany ma racje (Zdyszany, milo Cie widziec i na tym forum)
        latwo jest rzucac oskarzenia,
        moze wiecej szczegolow?

Fanta,
        o jakiej furgonetce piszesz?
        o jakiej kosztownej paczce?
        • Gość: stefan Re: moze podacie troche szczegolow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:06
          A na jakim innym forum można przeczytać wpisy Zdyszanego?
      • Gość: zdyszany_mleczarz fanta............ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.05, 20:19
        Nikogo nie obraziłem ani nie wyzwałem w swoim poście więc daj sobie spokój z
        tego typu oskarżeniami pod adresem wszystkich pracowników. Fakt, że firma
        pozwala na to by odpowiadać na tego typu zarzuty tutaj świadczy o niej jak
        najlepiej, że nie chowa głowy w piasek i stara się sprawę wyjasnić.
        Podejrzewam , że brak jakiejkolwiek reakcji /nie mylić z erekcją/ na ów post
        spotkałby sie z bardziej emocjonalnie negatywnymi odpowiedziami ze strony
        Forumowiczów.
        pozdrawiam i oczekuje podania numeru przesyłki zlecenia na forum by firma mogła
        odpowiedzieć na zarzuty postawione przez załozyciela wątku.
        zdyszany
        • Gość: Fragles Re: fanta............ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.09.05, 22:46
          To dobrze , że się jeszcze umieli zachować.
        • Gość: luśka Re: fanta............ IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.09.05, 23:09
          Zdyszany mleczarz , tez siedzi na forum DHL w intranecie , wierny obrońca firmy.
    • Gość: eve Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:53
      Dołączam do zawiedzionych dhl-em.Składane telefonicznie interwencje były grochem
      o ścianę,liczne telefony z mojej strony skutek miały żaden. Ustalone przedziały
      czasu ( 17-20.00 czwartek ) to tylko teoria. Kolejna obietnica : piątek po 20.00
      lub sobota 9,00-14,00 to też czcze obietnice. Zadzwoniłam w sobotę ( bo
      oczywiście w piątek przesyłki nie było ), aby dowiedzieć się choć około której
      godz. spodziewać się przesyłki a tam słyszę ( moja 4 lub 5 interwencja ), że
      moja przesyłka w ogóle nie ma kuriera.I że ".....nie ma takiej możliwości...."
      abym dostała ją dziś ( czyli wtedy w sobotę ). Straciłam pieniądze na telefony,
      czas i nerwy. Nikomu nie polecę a będę szczerze odradzać skorzystanie z usług DHL.
      • Gość: jacek Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.pro-internet.pl 03.01.06, 20:56
        Dołączam się do powyższej opinii - ta firma to wg mnie wyjątkowe dziadostwo ,
        nie chce mi się nawet pisać jak mnie dziś wku......li
        • zupper dlaczego 07.01.06, 14:00
          Dołączam się do powyższej opinii - ta firma to wg mnie wyjątkowe dziadostwo ,
          > nie chce mi się nawet pisać jak mnie dziś wku......li
          jesli Cię wk....podaj dokładnie numer przesylki co i jak i miej odwage drugiej
          stronie dac mozliwosc odpowiedzi. Najprosciej postawić zarzut bez jakichkolwiek
          dowodów.
          Pozdrawiam
    • Gość: Agusia Re: DHL... jakoś usług... szkoda gadać... IP: *.centertel.pl 17.10.17, 06:48
      Minęło trochę lat, a jakość usług DHL nic nie poprawiła się , a nawet spadła. Wysyłam trochę kopert w ciagu miesiąca i Ok.60 %!!!! Przesyłek jest zawsze opóźniona ! Dział reklamacji do bani, powiedzą tylko przepraszam i tyle . Nieraz były to ważne dokumenty , które kolejnego dnia powinny być u mnie ! NIC NIE ROBIĄ SOBIE Z KLIENTA ! Zdecydowanie ODRADZAM!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka