nikowinka 02.09.05, 11:06 A co robimy w sprawie wyboru operatorów TV, kablówki, internetu i telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkoziol Re: operatorzy 05.09.05, 17:47 Witam, O ile dobrze pamietam, to zarzad byl zobowiazany na jednym ze spotkan komisji ds inwestycji, do zebrania roznych ofert. Nie dlugo zbliza sie nastepna komisja, zapytamy wiec co robia w tej kwestji... Odpowiedz Link Zgłoś
perkin123 Re: operatorzy 05.09.05, 18:14 z tego co pamietam to i tak to co sie ustali na kom inwest to potem zarzad robi co chce czy juz tak nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: operatorzy 06.09.05, 08:49 Jesli nie spółdzielnia to sami bedziemy musieli sie tym zając. Chodzi o to, żeby miec media jak tylko zaczniemy mieszkać, najlepiej przed zakończeniem prac remontowych . Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: operatorzy 06.09.05, 10:15 Jak dobrze pamietam to 28 wrzesnia bedzie spotkanie grupy opaczewska, wiedz bedzie mozna podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta.ziolek Re: operatorzy/ internet 01.01.06, 18:35 przenosze ten watek nieco wyzej 8z dzisiejsza data), bo widzialam, ze inni mieszkancy sa nadal zainteresowani ta sprawa. Dobrze byloby wiec kontynuowac ten wlasnie watek i nie tworzyc nowych. Pozdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
kabaemba Re: operatorzy 02.01.06, 17:41 witam noworocznie! oby nam sie razem dobrze miaszkalo! dzwonilam dzis do SBM do dzialu inwestycji z pytaniem o dostawcow telefonow, tv etc. pani poinformowala mnie, ze nalezy pytac administratora. wg jej wiedzy mieszkancy decyduja sie albo na TPSA albo na AsterCity. ale mozna tez sprowadzic innego operatora. nie znam sie na tym, ale jakos nie moge sobie wyobrazic, ze w jednym budynku bedzie np. 10 firm oferujacych tel./tv/internet. poki co dla mnie strawa operatorow jest najmniej zrozumiala. ale rzeczywiscie zamierzam zapytac p. Soltyka. czy ktos, kto juz wybral jakas oferte, moze mi doradzic firme najbardziej godna polecenia? pozdr Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: operatorzy 02.01.06, 22:19 www.aster.pl/newsite/110.html tu jest wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
nikowinka Re: operatorzy 03.01.06, 07:43 Owszem, mozliwe jest istnienie równolegle nawet kilku operatorów. jednak korzystniejsze wydaje sie wybranie opaeratora obsługujacego wiekszą grupę albo nawet cały budynek. Wtedy łatwiej negocjowac cenę podłaczenia, abonament, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kabaemba Re: operatorzy 03.01.06, 15:35 Witam! dzis przedpoludniem bylam u p. Soltyka. dowiedzialm sie, ze Rada Mieszkancow ma zaproponowac spoldzielni operatora. ma to nastapic pod koniec stycznia (termin zwiazany z uzyskaniem pozwolenia na uzytkowanie). a okolo polowy stycznia powinny pojawic sie na klatkach schodowych tablice na ogloszenia. wowczas zostanie wywieszona lista osob z Rady Mieszkancow i wszystkie biezace informacje. tak wiec wychodzi na to, ze nie zarzad SBM, ale nasi ludzie wskaza operatora. czy ktos z Rady moglby sie do tego odniesc? pozdr Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta.ziolek Re: operatorzy 03.01.06, 17:23 Dzien dobry, informacja z polowy grudnia (przed swietami) - o ile wiem wybor operatora ma nastapic w porozumieniu z Zarzadem Spoldzielni. Oferty zbiera Zarzad. Chodzi wlasnie o wynegocjowanie jak najkorzystniejszej stawki dla nas wszystkich. Wazne jest oczywiscie ile bedziemy placili co miesiac, ale rowniez istotna jest jakosc uslug. Krzysiu, czy cos sie zmienilo? Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: operatorzy 03.01.06, 17:54 Witam, Jeszcze troche to sam sie w tym wszystkim pogubie, co osoba to inna wersja ;) Bylem dzis w spoldzielni ale rozmawialem o internecie, pozatym nic nowego. Internet planujemy we wlasnym zakresie, czyli kupujemy szybkie lacze i dzielimy na mieszkancow, ale to moze napisze w watku internet.. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: operatorzy 04.01.06, 12:34 ciekawe rzeczy tutaj prawicie... cennik uslug np. astera jest jeden (uwzgledniajacy rozne promocje) niezaleznie od tego ilu znajdą chetnych w budynku. mysle ze z innymi providerami jest tak samo.wiec porzuccie zludzenia. reszta jest tylko przypuszczeniem ze zbierajacy podpisy czy deklaracje sami maja w tym jakis interes, ale któz to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: operatorzy 04.01.06, 20:59 > ciekawe rzeczy tutaj prawicie... > cennik uslug np. astera jest jeden (uwzgledniajacy rozne promocje) niezaleznie > od tego ilu znajdą chetnych w budynku. > mysle ze z innymi providerami jest tak samo.wiec porzuccie zludzenia. > reszta jest tylko przypuszczeniem ze zbierajacy podpisy czy deklaracje sami > maja w tym jakis interes, ale któz to wie... Wiecej wiary w ludzi, ktorzy chca cos zalatwic takze dla Ciebie. Statystycznie szansa na to ze nasi przedstawiciele sa sprzedawcami reprezentujacymi interesy operatorow jest niewielka, dodatkowo sam miales okazje ich poznac. Czy ktos z sasiadow zakladal stowarzyszenia? Stowarzyszenie reprezentujace np. 50 lokatorow moze byc juz traktowane jako klient kluczowy. Jak skomplikowana jest to procedura? Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
kkoziol Re: operatorzy 04.01.06, 22:26 Witam, Nie sadze zeby bylo trzeba zakladac jakies stowazyszenie. Tu gdzie obecnie mieszkam, mielismy podpisana umowe grupowa na cale osiedle z aster na pakiet programow dla wszystkich, a indywidualnie mozna bylo sobie dokupic wiekszy pakiet. Ale obecnie aster sie z tego wycofala... Zreszta mamy miec przeciez wlasna antene do podstawowych programow. Wiec spoldzielnia zapewne nie planowala takich rozmow z aster... Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: operatorzy 05.01.06, 23:19 stowarzyszenie? takie z nazwą, statutem,wladzami,sprawozdawczoscią... powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: operatorzy 07.01.06, 23:32 fastaxe77 napisał: > stowarzyszenie? > takie z nazwą, statutem,wladzami,sprawozdawczoscią... > powodzenia! :-) Dlatego tez pytalem - nie mam z tym doswiadczen :-) W miejscu gdzie mieszkam cos takiego powstalo do obslugi sieci. Poczatkowo tworca i administrator sieci zbieral skladki i calosc dzialala nieformalnie. Ale od pewnego czasu zalozyl stowarzyszenie, "stworzyl" statut, glownie w celu przerzucenia odpowiedzialnosci za nielegalne dzialania uzytkownikow sieci na nich, z wlasciciela lacza. Wiec sie da, potzeba tylko zdolnych ludzi z odpowiednia iloscia wolnego czasu i energii do zagospodarowania. Latwo powiedziec ;-) Ale zapewne jak pisal Krzysztof grupowe wystapienie do operatorow o specjalne warunki moze przyniesc efekt w postaci lepszych cen. Z operatorami TV wiele sie pewnie nie wskora (AFAIK operatorzy placa nadawcom za kazde dolaczone gniazdko) ale juz dostawcy internetu powinni byc chetni do walki o taki budynek jak nasz. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
kura_maruda Re: operatorzy 08.01.06, 22:20 no to jeszcze raz powodzenia tym razem bez ironii i sarkazmu :-) kokoko Odpowiedz Link Zgłoś
kajduk Re: operatorzy 09.02.06, 09:40 Witam, Stan obecny jest nastepujący. Wszyscy w mieszkaniach mamy dostep do anteny zbiorczej - 6 kanałów podstawowych. Ponadto będzie istniała mozliwość założenia dekodera (mamy talerz na dachu) i zwiększenia ilości kanałów. Koszt dokładnie nie jest znany ale bedzie to chyba ok. 200 zł za dekoder. AsterCity jest zainteresowany wejściem do nas, natomiast troche przespali sprawę i nie zrobili jescze do nas dojscia. Mają to zrobic jak tylko bedzie cieplej i odmarźnie grunt, czyli pewnie na poczatku II kwartału. TPSA jest i widziałem, chodza po budynku i podłaczają juz numery. Na dniach będzie też coś więcej wiadomo o internecie (alternatywa do Astera) ale to już pewnie obwieści kkoziol. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta.ziolek Re: operatorzy 11.02.06, 20:23 200 PLN za dekoder, o.k., a oplaty miesieczne? Pozdr. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kajduk Re: operatorzy 06.03.06, 12:43 Witam, W uzupełnieniu do mojej poprzedniej informacji, rozmawiałem dzisiaj z SBM i z Astera na temat przyłączenia naszego budynku do Astera. Wg zapewnień Astera do końca maja będziemy mieli pełny zakres usług tj, TV, tel i internet. Właściwa korespondencja miedzy SBM a Asterem została już przeprowadzona. Czekamy na roztopy :) Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
kadd Re: operatorzy 07.03.06, 15:23 Witam, Mamy bardzo negatywne doswiadczenia, jezeli chodzi o Aster. Nawet w pakiecie z internetem jest to droga impreza. W dodatku regularnie, co kilka miesiecy, znikaja ciekawe zagraniczne programy TV. Aster poprzedza takie akcje promocja nowych programow, czyli teoretycznie wzbogaca swoja oferte, ale w praktyce jakosc i poziom nowych programow nie umywaja sie do starych. Jest to wyjatkowo denerwujace! Jestem za satelita, tylko czy ktos wie jaki jest tego koszt? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajduk Re: operatorzy 07.03.06, 16:18 Odsyłam do firmy KOMAX. Tel 853-48-22. Moga u nas montować Cyfre+ i Polsat Cyfrowy. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta.ziolek Re: operatorzy 12.03.06, 18:38 ja korzystam z paru/ parunastu programow "ASter" i jestem dosc zadowolona. Za tv i internet (512) place 139,99 PLN - nie wiem,czy to najtansza taryfa, ale jestem w stanie to zaakceptowac. Pozdr. Ela Odpowiedz Link Zgłoś