Dodaj do ulubionych

operatorzy

02.09.05, 11:06
A co robimy w sprawie wyboru operatorów TV, kablówki, internetu i telefonu?
Obserwuj wątek
    • kkoziol Re: operatorzy 05.09.05, 17:47
      Witam,
      O ile dobrze pamietam, to zarzad byl zobowiazany na jednym ze spotkan
      komisji ds inwestycji, do zebrania roznych ofert. Nie dlugo zbliza sie
      nastepna komisja, zapytamy wiec co robia w tej kwestji...
      • perkin123 Re: operatorzy 05.09.05, 18:14
        z tego co pamietam to i tak to co sie ustali na kom inwest to potem zarzad robi
        co chce czy juz tak nie bylo:)
        • nikowinka Re: operatorzy 06.09.05, 08:49
          Jesli nie spółdzielnia to sami bedziemy musieli sie tym zając. Chodzi o to, żeby
          miec media jak tylko zaczniemy mieszkać, najlepiej przed zakończeniem prac
          remontowych .
          • kkoziol Re: operatorzy 06.09.05, 10:15
            Jak dobrze pamietam to 28 wrzesnia bedzie spotkanie grupy opaczewska,
            wiedz bedzie mozna podyskutowac.
            • elzbieta.ziolek Re: operatorzy/ internet 01.01.06, 18:35
              przenosze ten watek nieco wyzej 8z dzisiejsza data), bo widzialam, ze inni
              mieszkancy sa nadal zainteresowani ta sprawa. Dobrze byloby wiec kontynuowac
              ten wlasnie watek i nie tworzyc nowych.

Pozdr. E.
    • kabaemba Re: operatorzy 02.01.06, 17:41
      witam noworocznie! oby nam sie razem dobrze miaszkalo!
      dzwonilam dzis do SBM do dzialu inwestycji z pytaniem o dostawcow telefonow, tv
      etc. pani poinformowala mnie, ze nalezy pytac administratora. wg jej wiedzy
      mieszkancy decyduja sie albo na TPSA albo na AsterCity. ale mozna tez
      sprowadzic innego operatora. nie znam sie na tym, ale jakos nie moge sobie
      wyobrazic, ze w jednym budynku bedzie np. 10 firm oferujacych tel./tv/internet.
      poki co dla mnie strawa operatorow jest najmniej zrozumiala. ale rzeczywiscie
      zamierzam zapytac p. Soltyka. czy ktos, kto juz wybral jakas oferte, moze mi
      doradzic firme najbardziej godna polecenia?
      pozdr
      Karolina
      • fastaxe77 Re: operatorzy 02.01.06, 21:13
        aster
        telefon,internet,telewizor w 1
        • fastaxe77 Re: operatorzy 02.01.06, 22:19
          www.aster.pl/newsite/110.html
          tu jest wiecej
      • nikowinka Re: operatorzy 03.01.06, 07:43
        Owszem, mozliwe jest istnienie równolegle nawet kilku operatorów. jednak
        korzystniejsze wydaje sie wybranie opaeratora obsługujacego wiekszą grupę albo
        nawet cały budynek. Wtedy łatwiej negocjowac cenę podłaczenia, abonament, itp.
        • kabaemba Re: operatorzy 03.01.06, 15:35
          Witam!
          dzis przedpoludniem bylam u p. Soltyka. dowiedzialm sie, ze Rada Mieszkancow ma
          zaproponowac spoldzielni operatora. ma to nastapic pod koniec stycznia (termin
          zwiazany z uzyskaniem pozwolenia na uzytkowanie). a okolo polowy stycznia
          powinny pojawic sie na klatkach schodowych tablice na ogloszenia. wowczas
          zostanie wywieszona lista osob z Rady Mieszkancow i wszystkie biezace
          informacje. tak wiec wychodzi na to, ze nie zarzad SBM, ale nasi ludzie wskaza
          operatora. czy ktos z Rady moglby sie do tego odniesc?
          pozdr
          Karolina
          • elzbieta.ziolek Re: operatorzy 03.01.06, 17:23
            Dzien dobry,

informacja z polowy grudnia (przed swietami) - o ile wiem wybor operatora ma
            nastapic w porozumieniu z Zarzadem Spoldzielni. Oferty zbiera Zarzad. Chodzi
            wlasnie o wynegocjowanie jak najkorzystniejszej stawki dla nas wszystkich.
            Wazne jest oczywiscie ile bedziemy placili co miesiac, ale rowniez istotna jest
            jakosc uslug.

Krzysiu, czy cos sie zmienilo?

Pozdrawiam
            Ela
            • kkoziol Re: operatorzy 03.01.06, 17:54
              Witam,
              Jeszcze troche to sam sie w tym wszystkim pogubie, co osoba to inna wersja ;)
              Bylem dzis w spoldzielni ale rozmawialem o internecie, pozatym nic nowego.
              Internet planujemy we wlasnym zakresie, czyli kupujemy szybkie lacze i dzielimy
              na mieszkancow, ale to moze napisze w watku internet..
              • fastaxe77 Re: operatorzy 04.01.06, 12:34
                ciekawe rzeczy tutaj prawicie...
                cennik uslug np. astera jest jeden (uwzgledniajacy rozne promocje) niezaleznie
                od tego ilu znajdą chetnych w budynku.
                mysle ze z innymi providerami jest tak samo.wiec porzuccie zludzenia.
                reszta jest tylko przypuszczeniem ze zbierajacy podpisy czy deklaracje sami
                maja w tym jakis interes, ale któz to wie...
                • compiter Re: operatorzy 04.01.06, 20:59
                  > ciekawe rzeczy tutaj prawicie...
                  > cennik uslug np. astera jest jeden (uwzgledniajacy rozne promocje)
                  niezaleznie
                  > od tego ilu znajdą chetnych w budynku.
                  > mysle ze z innymi providerami jest tak samo.wiec porzuccie zludzenia.
                  > reszta jest tylko przypuszczeniem ze zbierajacy podpisy czy deklaracje sami
                  > maja w tym jakis interes, ale któz to wie...
                  Wiecej wiary w ludzi, ktorzy chca cos zalatwic takze dla Ciebie. Statystycznie
                  szansa na to ze nasi przedstawiciele sa sprzedawcami reprezentujacymi interesy
                  operatorow jest niewielka, dodatkowo sam miales okazje ich poznac.
                  Czy ktos z sasiadow zakladal stowarzyszenia? Stowarzyszenie reprezentujace np.
                  50 lokatorow moze byc juz traktowane jako klient kluczowy. Jak skomplikowana
                  jest to procedura?

Pozdrawiam,
                  Piotr
                  • kkoziol Re: operatorzy 04.01.06, 22:26
                    Witam,
                    Nie sadze zeby bylo trzeba zakladac jakies stowazyszenie.
                    Tu gdzie obecnie mieszkam, mielismy podpisana umowe grupowa
                    na cale osiedle z aster na pakiet programow dla wszystkich,
                    a indywidualnie mozna bylo sobie dokupic wiekszy pakiet.
                    Ale obecnie aster sie z tego wycofala...

Zreszta mamy miec przeciez wlasna antene do podstawowych programow.
                    Wiec spoldzielnia zapewne nie planowala takich rozmow z aster...
                    • fastaxe77 Re: operatorzy 05.01.06, 23:19
                      stowarzyszenie?
                      takie z nazwą, statutem,wladzami,sprawozdawczoscią...
                      powodzenia! :-)
                      • compiter Re: operatorzy 07.01.06, 23:32
                        fastaxe77 napisał:
                        > stowarzyszenie?
                        > takie z nazwą, statutem,wladzami,sprawozdawczoscią...
                        > powodzenia! :-)
                        Dlatego tez pytalem - nie mam z tym doswiadczen :-)
                        W miejscu gdzie mieszkam cos takiego powstalo do obslugi sieci. Poczatkowo
                        tworca i administrator sieci zbieral skladki i calosc dzialala nieformalnie.
                        Ale od pewnego czasu zalozyl stowarzyszenie, "stworzyl" statut, glownie w celu
                        przerzucenia odpowiedzialnosci za nielegalne dzialania uzytkownikow sieci na
                        nich, z wlasciciela lacza. Wiec sie da, potzeba tylko zdolnych ludzi z
                        odpowiednia iloscia wolnego czasu i energii do zagospodarowania. Latwo
                        powiedziec ;-)
                        Ale zapewne jak pisal Krzysztof grupowe wystapienie do operatorow o specjalne
                        warunki moze przyniesc efekt w postaci lepszych cen. Z operatorami TV wiele sie
                        pewnie nie wskora (AFAIK operatorzy placa nadawcom za kazde dolaczone gniazdko)
                        ale juz dostawcy internetu powinni byc chetni do walki o taki budynek jak nasz.

Pozdrawiam,
                        Piotr
                        • kura_maruda Re: operatorzy 08.01.06, 22:20
                          no to jeszcze raz powodzenia tym razem bez ironii i sarkazmu :-)
                          kokoko
    • kajduk Re: operatorzy 09.02.06, 09:40
      Witam,
      Stan obecny jest nastepujący. Wszyscy w mieszkaniach mamy dostep do anteny
      zbiorczej - 6 kanałów podstawowych. Ponadto będzie istniała mozliwość założenia
      dekodera (mamy talerz na dachu) i zwiększenia ilości kanałów. Koszt dokładnie
      nie jest znany ale bedzie to chyba ok. 200 zł za dekoder.
      AsterCity jest zainteresowany wejściem do nas, natomiast troche przespali
      sprawę i nie zrobili jescze do nas dojscia. Mają to zrobic jak tylko bedzie
      cieplej i odmarźnie grunt, czyli pewnie na poczatku II kwartału. TPSA jest i
      widziałem, chodza po budynku i podłaczają juz numery. Na dniach będzie też coś
      więcej wiadomo o internecie (alternatywa do Astera) ale to już pewnie obwieści
      kkoziol.
      Pzdr,
      • elzbieta.ziolek Re: operatorzy 11.02.06, 20:23
        200 PLN za dekoder, o.k., a oplaty miesieczne?
        Pozdr. Ela
      • kajduk Re: operatorzy 06.03.06, 12:43
        Witam,
        W uzupełnieniu do mojej poprzedniej informacji, rozmawiałem dzisiaj z SBM i z
        Astera na temat przyłączenia naszego budynku do Astera. Wg zapewnień Astera do
        końca maja będziemy mieli pełny zakres usług tj, TV, tel i internet. Właściwa
        korespondencja miedzy SBM a Asterem została już przeprowadzona. Czekamy na
        roztopy :)
        Pzdr,
        • kadd Re: operatorzy 07.03.06, 15:23
          Witam,
          Mamy bardzo negatywne doswiadczenia, jezeli chodzi o Aster. Nawet w pakiecie z
          internetem jest to droga impreza. W dodatku regularnie, co kilka miesiecy,
          znikaja ciekawe zagraniczne programy TV. Aster poprzedza takie akcje promocja
          nowych programow, czyli teoretycznie wzbogaca swoja oferte, ale w praktyce
          jakosc i poziom nowych programow nie umywaja sie do starych. Jest to wyjatkowo
          denerwujace!
          Jestem za satelita, tylko czy ktos wie jaki jest tego koszt?
          Pozdrawiam
          • kajduk Re: operatorzy 07.03.06, 16:18
            Odsyłam do firmy KOMAX. Tel 853-48-22.
            Moga u nas montować Cyfre+ i Polsat Cyfrowy.
            Pzdr,
          • elzbieta.ziolek Re: operatorzy 12.03.06, 18:38
            ja korzystam z paru/ parunastu programow "ASter" i jestem dosc zadowolona. Za
            tv i internet (512) place 139,99 PLN - nie wiem,czy to najtansza taryfa, ale
            jestem w stanie to zaakceptowac.
            Pozdr. Ela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka