Dodaj do ulubionych

ASP otwiera się na Warszawę

14.09.05, 09:32
Zamiast na Warszawe, otworzyliby sie lepiej na studentów i wreszcie mnie
przyjęli, bo jak wielu znalazłam sie w gronie osób które przegrały w wyścigu
po indeks z krewnymi i znajomymi królika oraz doręczycielami najgrubszych
kopert ;PPP
Pozdrowienia dla wszystkich którzy nadal będą sie starać i dla tych, którym
szczęście dopisało i już tam studiują ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: xiondz Re: ASP otwiera się na Warszawę IP: 217.197.78.* 14.09.05, 10:27
      to zalosne stereotypy, ktore sa podtrzymywane przez ludzi takch jak ty. ja
      dostalem sie w tym roku bez problemu na warsz. asp nie dajac zadnych lapowek i
      nie majac jakichkolwiek konotacji z dziekanami, rektorem itp. (nie jestem z
      warszawy). po prostu rzeczwiscie jestes artystyczna dupa i nie masz tam czego
      szukac......
      • Gość: ruda_cholera Re: ASP otwiera się na Warszawę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 10:32
        Ja równiez dostałam się bez problemów bez kopert.... kacza dupo moze widocznie
        niczym nikogo nie zainteresowałes/as.
      • u-boot_88 Re: ASP otwiera się na Warszawę 14.09.05, 13:42
        Dziwne, ze w ogóle zdałeś maturę, skoro nie odróżniasz "konotacji"
        od "koneksji".
        • ragga Re: ASP otwiera się na Warszawę 14.09.05, 17:16
          u-boot_88 napisał:

> Dziwne, ze w ogóle zdałeś maturę, skoro nie odróżniasz "konotacji"
          > od "koneksji".

Może on z wieczorowych na Myśliwieckiej ;D
    • margala Re: ASP otwiera się na Warszawę 14.09.05, 12:17
      z ul. Spokojnej blisko na Kolską...
      • ragga Re: ASP otwiera się na Warszawę 14.09.05, 17:17
        margala napisał:

> z ul. Spokojnej blisko na Kolską...
        >

na cmentarz też ;D
    • lewe_oko Re: ASP otwiera się na Warszawę 14.09.05, 12:23
      To świetna wiadomość. Fabryka będzie zachowana, Akademia bedzie miała miejsce i
      zaistnieje w mieście. Ale co z dotychczasowa siedzibą? ASP potrzebuje dwóch tak
      dużych budynków?
      • Gość: dez Re: ASP otwiera się na Warszawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:39
        haha ktos tylko zapomnial napisac ze na spokojnej odbywaja sie zajecia juz od
        dwoch lat!!
        a marzenia akademii a to co bedzie to dwie rozne rzeczy. pan rektor przewiduje
        koniec remontu w pazdzierniku?!? robotnicy przewiduja na marzec!!
        a my biedni studenci przez zime sobie na powazkach pomieszkamy.

a asp potrzebuje duzo pieniedzy przede wszystkim, bo jak narazie maja duze
        problemy z zakupem stolow czy grzejnika na owa spokojna, a co dopiero
        wyremontowania krakowskiego i spokojnej.
        haha
        • Gość: koko szanel spokojna powinna być spokojna IP: *.aster.pl 14.09.05, 19:28
          Śmieszne że "Akademia otwiera się na Warszawę" dopiero i właśnie na ul.
          Spokojnej, kiedy dysponuje trzema świetnymi lokalizacjami w centrum Warszawy.
          Każda z tych siedzib nadawałaby sie do moderniazacji, rozbudowy i organizowania
          w niej otwartych dla warszawiaków (i turystów!) przedsięwzięć. Po pierwsze
          Pałacyk na Krakowskim Przedmieściu - mógłby być zdecydowanie bardziej aktywny,
          jest tam przestrzeń, nie mówiąc o wielkim ogrodo-dziedzińcu, który prosi się o
          jakieś eventy w lecie (namioty, wystawy, kawiarenka itp). Bydynek na
          Myśliwieckiej, gdzie jest ogród i dziedziniec, pusty na ogół strych wydziału
          wzornictwa i pusty strych, o który toczy się odwieczny spór miedzy wydziałem
          wzornictwa i wnętrz. Budynek na Wybrzeżu Kościuszkowskim, świetne rozwojowe
          miejsce, które prosi się o modernizację oraz zabudowę wolnej części działki. Od
          wielu, wielu lat (powiedzmy od 16, od roku '89:) te budynki powinny spełniać
          funkcje nie tylko dydaktyczne, ale też wystawiennicze i promocyjne, tymczasem
          toczą się o nie spory między wydziałami, a sprawy remontowe i własnościowe
          ciągną sie jak toffi. Nagle ulica Spokojna, gdzieś (jednak, w porównaniu) na
          peryferiach, która ma się stać centrum promocji Akademii? Bo jest to nowy
          budynek, nie obciążony odwiecznymi sporami? Akademii nie brakuje przestrzeni
          (nie mówię o dydaktycznej, lecz w sumie), jej przestrzeń jest po prostu źle i
          nieracjonalnie zarządzana. Na "lansowanie się na mieście" od lat czekają budynki
          w centrum. Spokojna powinna pozostać spokojną oazą dydaktyczną, do tego nadaje
          się perfekcyjnie. Nie jestem generalnie wrogiem wystaw na ul. Spokojnej, ani
          aktywizacji terenów położonych dalej od centrum. Dobry management polega jednak
          na zarządzaniu posiadanymi zasobami, a nie tylko na tworzeniu nowych, tego
          jednak trudno się spodziewać po uczelni zarządzanej metodami niezmiennymi od
          głębokiego PRLu.
          • kruder76 Na spokojnej trochę trudno się otworzyć na Wawę 14.09.05, 21:48
            Byłem tam ostatnio na spacerze i to trochę dziwne miejsce na otwieranie się na
            Warszawę. Szczerze mówiąc pies z kulawą nogą tam nie zagląda, ale w sumie mnie
            się tam spodobało. Kawałek starej Warszawy - miejsce trochę magiczne.
            Zastanawiałem się co tam będzie.
            • Gość: s* Re: Na spokojnej trochę trudno się otworzyć na Wa IP: *.acn.waw.pl 15.09.05, 08:39
              Spokojna ma klimat. 2 lata temu skończyłem
              tam Technikum Fototechniczne.

A teraz ASP Gdańsk ;-)

PS. Nie za bardzo lubie Pana Piwockiego.
              Nie spodobał sie mu mój projekt.
          • umfana Re: spokojna powinna być spokojna 15.09.05, 19:40
            Gość portalu: koko szanel napisał(a):

....

Mądra uwaga! :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka