Dodaj do ulubionych

Autobusy na Nowowincentego

14.09.05, 10:35
20 września wreszcie pojawią się autobusy na nowooddanym odcinku ul. Św.
Wincentego, wycofując je jednocześnie z ul. Malborskiej, ale dlaczego dotyczy
to tylko linii 112 i 140? Czyżby linie 132 i 120 miały już na zawsze pozostać
na ul. Malborskiej?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Autobusy na Nowowincentego 15.09.05, 11:18
      Zadaniem linii 120 i 132 jest realizacja przewozu mieszkańców "zielonej"
      Białołęki do przystanku Targówek-Ratusz. (w marzeniach ZTM i dalej, tylko nikt
      nie chce jechać na okrągło 120). Aby umozliwić przesiadkę z linii jadących
      św.Wincentego zmiana trasy linii 120 (a tym samym i 132) nie jest możliwa.
      • kilovolt Re: Autobusy na Nowowincentego 16.09.05, 14:00
        No właśnie przecież są dwie linie obsługujące tamte rejony 120 i 132. Jedna
        mogłaby jeździć Malborską tj. 132, bo dla tej linii nie ma to większego
        znaczenia, druga natomiast tj. 120 ul. Św. Wincentego, nie robiłaby wówczas ona
        niepotrzebnego kółka, a ludzie z tamtych rejonów mieliby wybór.
        A tak swoją drogą to myślałem, że tak jak zapowiadano ul. Malborska stanie się
        drogą lokalną czyli wogóle bez autobusów, a tu okazuje się że jednak nie.
        • sloggi Re: Autobusy na Nowowincentego 21.09.05, 23:21
          I jak komuś ucieknie 132 to będzie latał wokół Statoila do 120?
          (chyba żartujesz)
    • Gość: LS Re: Autobusy na Nowowincentego IP: 195.85.249.* 20.09.05, 12:14
      Z mojego punktu widzenia te zmiany są do kitu.

Dojeżdżam do przystanku CHTargowek - ale smaruję potem przez most na Brzeziny. Do tej pory miałem jedno miejsce przesiadki, gdzie podjeżdżały 4 linie. Teraz mam w praktyce 2 linie mniej bo muszę się zdecydować na konkretny przystanek. Do tego linie 112 i 120 mają przeciętną punktualność więc planowanie wcześniej niewiele daje.

Na prawdę wolałbym jeździć komunikacją miejską, robię to od zawsze ale po kolejnym takim wybryku zaczynam się już łamać...
      • Gość: ikarusbus Re: Autobusy na Nowowincentego IP: *.pzuzycie.pl 20.09.05, 14:28
        Bez przesady!!! Obie linie, które jadą na Grodzisk mają wspólny przystanek na
        Malborskiej. Skierowanie 112 i 140 na Nowowincentego należy (mimo wszystko)
        uznać jako pozytywną zmianę. Jeszcze się taki nie narodził, co by .... .
        • Gość: LS Re: Autobusy na Nowowincentego IP: *.brzeziny.net / *.brzeziny.net 21.09.05, 20:11
          Ale tu nie o te Brzeziny chodzi - chodzi mi o osiedle Brzeziny zaraz za Trasą Toruńską. Więc akurat mi wszystko jedno czy autobus jedzie na Grodzisk czy do "CHMarek". Jak już koniecznie trzeba wykorzystać przystanek na Nowowincentego to już lepiej jakby przenieśli tam wszystkie linie.

Komunikacja Brzezin to osobny temat. Nie ma tu blisko żadnego przystanka (poza 126 na TT). Na tym osiedlu jest ponad 500 mieszkań a komunikacji praktycznie żadnej. ZTM mówi - nikt nie jeździ autobusami to po co robić przystanek przy osiedlu. Mieszkańcy mówią - nie ma przystanku, a drałować 10-15 minut do przystanku przy CH Targówek nie mam zamiaru bo samochodem jestem już przynajmniej na Żabie albo na drugiej stronie Wisły przez TT. Kwadratura koła....
          • sloggi Re: Autobusy na Nowowincentego 21.09.05, 23:26
            LS - Agroman nie jest zainteresowany komunikacją miejską. Nie zgłosił do ZTM
            zapotrzebowania obsługą autobusową budowanych osiedli. A oficjalnie twierdzi, że
            wystarczy 126, które ma przystanek pod wiaduktem.
            O linię 120 "walczył" Dom Development i priorytetem w obsłudze są interesy Derbów.
            Podziękuj Agromanowi za brak korespondencji z ZTM.
            • Gość: LS Re: Autobusy na Nowowincentego IP: 195.85.249.* 22.09.05, 13:25
              Sloggi - a czy "zainteresowanie" wiąże się z jakimiś finansami czy tylko wysiłkiem korespondenycjnym? Czy wspólnoty też się "liczą" w takiej walce?
              • kilovolt Re: Autobusy na Nowowincentego 23.09.05, 07:47
                Ja myślę, że większą i skuteczniejszą jest w takich przypadkach rola wspólnoty.
                Deweloper nie ma tu żadnego interesu, jest to mu absolutnie obojętne, to
                wspólnocie zależy na przsytanku i ona powinna działać, deweloper tego za nią nie
                zrobi.
                • sloggi Re: Autobusy na Nowowincentego 24.09.05, 00:59
                  Developer powinien pomyslec o komunikacji przed budową osiedla.
      • kilovolt Re: Autobusy na Nowowincentego 30.09.05, 19:32
        Teraz dojdą do tego darmobusy Carrefoura, od 3.10 wszystkie bez wyjątku zostają
        wycofane z Malborskiej i skierowane na Nowowincentego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka