Dodaj do ulubionych

Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego.

IP: 212.69.73.* 22.09.01, 18:47
Przeczytałem artykuł w Gazecie Stołecznej (22.09.2001) i nic nie rozumiem.
Jeżdżę po Moscie Grota codziennie i wiem, że on się nie korkuje dlatego, że ma
za mało pasów ruchu (bo ma cztery w każdą stronę), ale dlatego, że za nim jest
tylko dwupasmowy wiadukt nad FSO/Daewoo. Jeżeli wiadukt zostanie poszerzony do
planowanych czterech pasm, zbuduje się wiadut nad Łabiszyńską, to problem sam
się rozwiąże przynajmniej na parę lat. A korek będzie przy centrum M1 i na
światłach w Markach.
Póki co, nie ma pieniędzy na najniezbędniejsze sprawy w mieście, a buduje się
rzeczy tak mało potrzebne (choć niewątplie prestiżowe) jak tunel Wisłostrady,
albo tenże właśnie most.
Na koniec zwracam uwagę na fakt, że wiadukty miożna zrobić w parę miesięcy i za
stosunkowo małe pieniądze, a most to co najmniej dwa lata i wielki koszt.
Obserwuj wątek
    • Gość: kubus Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.160.114.* 22.09.01, 19:25
      ten most nalezaloby zburzyc i wybudowac nowy (koszt bedzie nizszy). wiadukty
      przy nim sa zrobione chyba przez jakiegos architekta amatora; jedna wielka kupa.
      jak do tego dodac polski styl jazdy to otrzymujemy pieklo...
      • Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.69.73.* 22.09.01, 21:24
        Kubus, błagam Cię, nie podsuwaj władzom W-wy takich pomysłów. Jak mi rozbiorą
        tą przeprawę, to jak ja się do roboty dostanę?! Budowa nowego mostu to dwa lata
        minimum. A że oni są zdolni do każdego szaleństwa, to obaj wiemy.
        • beata_ Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 22.09.01, 21:28
          Gość portalu: Chaladia napisał(a):

> Kubus, błagam Cię, nie podsuwaj władzom W-wy takich pomysłów. Jak mi rozbiorą
          > tą przeprawę, to jak ja się do roboty dostanę?! Budowa nowego mostu to dwa lata
          >
          > minimum. A że oni są zdolni do każdego szaleństwa, to obaj wiemy.

Chcesz, odstapię ci moja robotę? - będziesz jeździł do Wawra - prościutko i cały
          czas po jednej stronie Wisły:-))) Chyba, że ty jeździsz akurat odwrotnie - na
          praska stronę:-))
          • Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.69.73.* 23.09.01, 18:24
            A co robisz i za ile? Ja się np. do baletu nie nadaję. 120 kG żywej wagi. Ale
            pomysł jest dobry. Jak się tak sprytnie pozamieniamy, to może i mosty przetsną
            być potrzebne.
            • Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:00
              Gość portalu: Chaladia napisał(a):

> A co robisz i za ile? Ja się np. do baletu nie nadaję. 120 kG żywej wagi. Ale
              > pomysł jest dobry. Jak się tak sprytnie pozamieniamy, to może i mosty przetsną
              > być potrzebne.

Spokojnie, balet to to nie jest, chociaz trzeba sie troche pokręcić, Robię tzw.
              wszystko za nieadekwatne pieniądze:-(( Dalej chętny do zamiany???:-))

• Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.69.73.* 23.09.01, 21:40
                Ja tez robię (prawie) wszystko, a co do pieniędzy to, hm... Nie będę podwał
                kwot, bo:
                primo - to poufne,
                secundo - paru forumowiczów by się załamało,
                tertio - paru forumowiczów by się wściekło, że zaniżam poziom płac w branży.
                Ale co robić, jak w budownictwie bryndza i w tym roku pracować przyjdzie za
                połowę tego, co było dwa lata temu?
                • Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 21:48
                  To oboje (widzę) mamy pecha, ja trochę mniejszego bo po Grocie jeździć nie
                  muszę:-))
                  Za to i tak wiele atrakcji po drodze mam:-))
                  • Gość: Kubus Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.160.114.* 23.09.01, 22:51
                    Gość portalu: beata napisał(a):

> To oboje (widzę) mamy pecha, ja trochę mniejszego bo po Grocie jeździć nie
                    > muszę:-))
                    > Za to i tak wiele atrakcji po drodze mam:-))

Ba, gdybysmy choc razem mogli rano czas w korkach spedzic a tak: dlugo, nudno i
                    bez sensu...
                    Pozdrawiam

• Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 23:05
                      jeżeli jeździsz Grotem, to nie mamy szans na wspólne korki:-((
                      Pozdrawiam również
                      • Gość: Kubus Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.160.114.* 23.09.01, 23:14
                        Chetnie bym zmienil trase (sam widzisz ze do tego mostu trudno sie przywiazac -
                        korki i kawaleryjska jazda...)
                        :-)
                        • Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 23.09.01, 23:38
                          Przywiązać to sie mozna zawsze i do wszystkiego - wystarczy kawałek sznurka:-))
                          • garma Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 24.09.01, 00:01
                            "Dotarliśmy do najnowszych planów przebudowy tras AK i Toruńskiej. Oprócz
                            dodatkowych węzłów i estakad koncepcja Biura Planowania Rozwoju Warszawy
                            przewiduje przerzucenie nowej przeprawy przez Wisłę w odległości zaledwie 20 m
                            od mostu Grota-Roweckiego.

To już zaczyna przypominać rozwiązania drogowe rodem z Los Angeles, gdzie
                            autostrady krzyżują się jedna nad drugą na wysokich betonowych słupach. Tak
                            właśnie ma wyglądać Trasa AK w rejonie Kępy Potockiej, Wisłostrady i u zbiegu z
                            Modlińską.

Biuro Planowania Rozwoju Warszawy przygotowało dokument pod nazwą:
                            "Koncepcja programowa dostosowania Trasy AK do parametrów drogi ekspresowej".
                            Zarząd miasta wspólnie z Generalną Dyrekcją Dróg Publicznych zarezerwowały na
                            to po pół miliona złotych. Prace toczyły się w najgłębszej tajemnicy. Wszystko
                            wydało się w tym tygodniu, gdy Biuro poszło z projektami do żoliborskich
                            radnych. Mimo próśb (a nawet gróźb) o zachowanie tajemnicy chyłkiem wynieśli
                            oni zwiniętą w rulon mapę, by ujawnić ją "Gazecie".

Największe wrażenie zrobiła na radnych nowa przeprawa przez Wisłę. Między
                            ul. Mickiewicza a Gwiaździstą samochody miałyby skręcać z Trasy AK na wznoszące
                            się kilkanaście metrów nad Wisłostradą estakady (każda z trzema pasami ruchu) i
                            dalej na most. Ten planowany jest ledwie 20 m na południe od obecnego,
                            najszerszego w mieście mostu Grota-Roweckiego (ma dwie oddzielne jezdnie po
                            cztery pasy). Już dzisiaj w jedną stronę przejeżdża nim 6 tys. pojazdów na
                            godzinę, czyli porównywalnie z Trasą Łazienkowską. Coraz częściej tworzą się tu
                            korki. Za 15 lat natężenie ruchu będzie jeszcze większe i sięgnie 10 tys. aut
                            na godzinę.

Kłębowisko estakad i tuneli szykowane jest także na tyłach Cmentarza
                            Wojskowego na Powązkach - tu, gdzie Trasa AK skręca dziś ostrym łukiem w stronę
                            al. Prymasa Tysiąclecia. W przyszłości główne jezdnie poprowadzą na wprost, w
                            stronę Bemowa i dalej do Brwinowa, gdzie skończy się autostrada.
                            (...)
                            (Wojciech Kozak) przyznaje, że "Trasę AK i tak trzeba przebudować, by włączyć
                            ją do autostrady A2".

(...)"w pasie jezdni" znalazł się pomnik 27. Dywizji Wołyńskiej AK (stoi
                            między Słowackiego a Gdańską). Poza tym "budowa nowej przeprawy mostowej w
                            odległości około 20 m od istniejącego obiektu stworzy nową całość
                            architektoniczną o nieporównywalnej jakościowo wadze".
                            (...)
                            Do planów przebudowy żoliborskiego odcinka Trasy AK radni zamierzają wrócić
                            na początku października.

Jakie zmiany
                            Tak zmieni się Trasa AK po przebudowie: węzeł na tyłach Cm. Wojskowego -
                            skręty z Trasy AK na Wolę i odwrotnie na estakadach; w tunelu przejazd z al.
                            Prymasa Tysiąclecia w lewo w kierunku Bemowa; węzeł Powązkowska - likwidacja
                            połączenia z al. Prymasa Tysiąclecia (dojazd wyłącznie do głównej jezdni Trasy
                            AK w stronę autostrady); planowane przedłużenie ul. Krasińskiego między
                            Powązkowską a al. Prymasa Tysiąclecia; węzeł Marymoncka - budowa dodatkowego
                            skrętu z Marymonckiej na Trasę AK w kierunku zachodnim (tuż koło bloków przy
                            ul. Ogólnej); wyburzenie stacji benzynowej Pol-Oil; likwidacja przejazdu z
                            Włościańskiej przez Żelazowską do Trasy AK na wschód; budowa skrzyżowania z
                            sygnalizacją świetlną u zbiegu Słowackiego i Włościańskiej z możliwością skrętu
                            z tej ostatniej na północ i do zjazdu na Trasę AK koło torów tramwajowych;
                            likwidacja części parkingów na os. Potok wzdłuż obecnego wału przy Trasie AK;
                            na Żeraniu - nowy most przez Wisłę kończy się w miejscu zrujnowanych dziś
                            estakad między Modlińską a Wysockiego (konieczność likwidacji połączenia
                            Modlińska - Trasa Toruńska).
                    • Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.69.73.* 24.09.01, 19:18
                      Sorry, young man, ale ja tu byłem pierwszy do umawiania się z ta panią!
                      A tak poważnie, to Asnyk sie kłania: "Gdybym był młodzy, dziewczyno..."
                      • Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 19:23
                        Chaladia, to (d)o mnie???????:-)))
                        • Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 212.69.73.* 24.09.01, 20:48
                          "Young man" to było do Kubusa, ale oczywiście żartem i do postu znacznie wyżej,
                          chyba 7 od poczatku, ale odpowiedź jakoś się tu ulokowała.
                          Druga linijka to był cytat z Asnyka i mam nadzieję, że nie obraziłem nikogo...
                          wspomniały mi się młode lata, gdy nie miałem nawet co marzyć o samochodzie
                          (paliwo tez było na kartki), korzystałem z MZK i na "stałych" trasach na
                          uczelnię i z powrotem gadaliśmy ze znajomymi-nieznajomymi wsiadającymi na tym
                          samym przystanku, często nie znając ich imion i nazwisk (wtedy lepiej było nie
                          znać), ale dogłębnie znając ich problemy i poglądy, bo jechało się z pół
                          godziny, więc po kilku miesiącach wiedzieliśmy o sobie więcej, niż dziś wie o
                          sobie niejedno małżeństwo yuppies pracujących po 18 godzin dziennie 7 dni w
                          tygodniu bez urlopu.
                          Ostatnio od paru lat nie jechałem autobusem, d... mi do samochodu przyrosła,
                          wagę swoją już cytowałem i stwierdzam, że stałem się (i wiekszość moich
                          znajomych też) jednostką zdecydowanie wyalienowaną ze społeczeństwa. Strasznie
                          to smutne.
                          Jeszcze smutniejsze, że za wygodny już jestem, by to zmienić.
                          Ale - myśmy o Moście Grota zaczęli...

Pozdrawiam serdecznie, zyczę niedługich korków,

Chaldia Bolandi
                          • Gość: beata Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 21:01
                            "Young man'a" odczytałam prawidłowo, dlatego "d" wyladowało w nawiasie:-)),
                            cytat z Asnyka nie obraża nikogo - bo i jak? - chociaz zauważyłam, że bywaja na
                            tym forum ludzie gotowi obrazić sie za wszystko, nawet najbardziej niewinne:-(
                            Moje pytanie dotyczyło dalszej części pierwszej linijki, ale widzę że żart się
                            spalił:-((
                            Pozdrawiam niemniej serdecznie, a korków wcale nie życzę

Beata
                            • Gość: Mihau Forumowicze ,jesteście w gazecie ... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 21:11
                              A konkretniej 5 pierwszych postów z tego wątku jest w dzisiejszej gazecie
                              stołecznej.Kiedy autografy?;)
                              • Gość: beata Re: Forumowicze ,jesteście w gazecie ... IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 21:13
                                mój głupawy też? nie wierzę:-))
                                • Gość: Mihau Re: Forumowicze ,jesteście w gazecie ... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 21:17
                                  Jest ,jest.Na drugiej stronie.Wcale nie jest taki głupawy.Trochę wesołości w
                                  życiu nie zaszkodzi:)
                                  • Gość: beata Re: Forumowicze ,jesteście w gazecie ... IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 21:19
                                    :-)) dowartosciowana się czuję
                                    • Gość: Mihau :-) IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.09.01, 21:21
                      • Gość: kubus A umwaiaj sie, umawiaj... IP: 212.160.114.* 24.09.01, 22:44
                        ...ja tam nie gustuje w kims kto ma taki, hmmm... 'dowcip'....
                        • Gość: beata Re: A umwaiaj sie, umawiaj... IP: *.acn.waw.pl 24.09.01, 23:00
                          Miły jesteś szalenie, nie jestem tylko pewna dla kogo:-(
                        • Gość: Chaladia Re: A umwaiaj sie, umawiaj... IP: 194.139.172.* 25.09.01, 11:27
                          Kubus, a ja myślałem, że Ty jesteś grzeczniejszy dla pań.
                          Wstyd mi za Ciebie... Możesz myśleć, co chcesz, ale hamuj ręce na klawiaturze!

Chaladia Bolandi
                        • palker Re: A umwaiaj sie, umawiaj... 29.09.01, 21:59
                          Gość portalu: kubus napisał(a):

> ...ja tam nie gustuje w kims kto ma taki, hmmm... 'dowcip'....

Żałuj Kubuś, że cię nie było na paradzie internautów. W życiu byś takiej gafy nie
                          nie popełnił.
    • Gość: =totem= Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.unregistered.formus.pl 25.09.01, 11:36
      Nie tylko to. Te obecnie kruszejące estakady po stronie Białołęki kończą się
      ślepo: pasy z ruchem lokalnym wchodzą na środek mostu a pasy dołączające ruch z
      kierunku Jabłonnej wchodzą na skrajne dwa. Redukcja wjazdu od Jabłonnej
      i 'lokalnych' - tych już czynnych - wiaduktów od strony Marek do 1 pasa (aby
      nowe estakady mogły zająć środkowe pasy mostu) spowoduje wściekłe korki - które
      mógłby rozładować tylko most północny oferujący dodatkowo tramwaj... a zatem
      nie trzeba stawiać nowego mostu obok - trzeba dokończyć budowę trasy w dawniej
      planowanym kształcie i dodać most północny!
      • Gość: Chaladia Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: 194.139.172.* 25.09.01, 11:44
        Pomieram ideę Mostu Północnego!
        Tylko to kosztuje, a budżet leży. Do tego trudno sobie wyobrazić budowę mostu
        poniżej 2 lat.
        • Gość: =totem= Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.unregistered.formus.pl 25.09.01, 12:24
          Ale oni i tak chcą budować nowy most?
          Warto poczekać parę miesięcy więcej i zamiast jednego węzła gordyjskiego mostów
          i estakad mieć sensowne rozwiązanie...
    • Gość: Mały Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.geo.uw.edu.pl 25.09.01, 12:26
      Budowa autostrady wykorzystującej Trasę Toruńska to paranoja. Najlepiej by
      planiści postali w korku do wjazdu na most z Bródna w porannym szczycie to może
      trochę zmądrzeją. Myślę, że w innych miejscach most błyby bardziej potrzebne.
      Pzdr.
    • Gość: palker Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 12:39
      Mętna ta cała koncepcja a i artykuł w Stołecznej mało czytelny. Domyślam się,
      że chodzi o tzw. most autostradowy czyli płatny. Niczego z artykułu nie można
      się dowiedzieć, jak miałoby wygladać rozwiązania po stronie praskiej. Widzę
      zatem, ze artykuł jest sponsorowany przez lobby żoliborskie :-))
      • garma Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 27.09.01, 22:46
        "Droga ekspresowa między Bielanami a Żoliborzem

Jarosław Osowski (27-09-01 16:50)

Koncepcję przystosowania Trasy Armii Krajowej do parametrów drogi ekspresowej
        przygotowało Biuro Planowania Rozwoju Warszawy

Pomysł na przebudowę Trasy AK powstał w zeszłym roku, gdy władze Warszawy
        podpisały porozumienie z Generalną Dyrekcją Dróg Publicznych. Obie strony
        zarezerwowały w budżetach po pół miliona złotych na koncepcję przystosowania do
        parametrów drogi ekspresowej Trasy AK od Powązek do Wisły, a dalej Trasy
        Toruńskiej od Wisły do Marek. Po wygranym przetargu zlecenie na wykonanie tego
        opracowania dostało renomowane Biuro Planowania Rozwoju Warszawy.

Jak twierdzi główna autorka projektu Maria Nadrowska, droga ekspresowa
        to "uboższa wersja autostrady". Musi spełniać pewne wymagania. Są to przede
        wszystkim: możliwość bezkolizyjnego przejazdu jezdniami głównymi z tzw.
        prędkością projektową przynajmniej 80 km/godz.; istnienie tzw. pasów włączeń
        (na nich samochody się rozpędzają) i wyłączeń (tu odbywa się hamowanie) oraz
        jezdni lokalnych prowadzących na węzły; węzły muszą być rozmieszczone w ściśle
        określonych odległościach; na głównych jezdniach nie może być przystanków
        komunikacji miejskiej; nie ma też możliwości wjazdu na drogę ekspresową z
        każdej przecznicy.

Plan zagospodarowania przestrzennego miasta przewiduje Trasę AK jako drogę
        ekspresową połączoną od zachodu z autostradą (przez Bemowo i Konotopę), a od
        wschodu z planowaną drogą Via Baltica prowadzącą przez Białystok i Augustów do
        Litwy, Łotwy i Estonii.

Gotowa w połowie roku koncepcja BPRW w lipcu trafiła do stołecznych samorządów,
        by zgłosiły własne uwagi. Projekty dostali także żoliborscy radni, którzy
        zapoznali się z nimi na posiedzeniu komisji architektury 19 września.
        Ostateczne stanowisko radni zajmą prawdopodobnie w najbliższą środę.

ZABIERZ GŁOS WE WSPÓLNEJ SPRAWIE

W środę 3 października o godz. 17 w dużej sali na trzecim piętrze urzędu
        Żoliborza przy ul. Słowackiego 6/8 każdy mieszkaniec może przysłuchiwać się
        obradom komisji architektury, a za zgodą przewodniczącego komisji - zabrać
        głos. W razie prób utajnienia posiedzenia komisji nie należy wychodzić z sali,
        bo obrady zawsze muszą się odbywać jawnie. Przed przyjściem na komisję lepiej
        upewnić się, czy termin i temat spotkania nie został zmieniony; telefon biura
        rady Żoliborza - 839 97 27. "
        • Gość: Mały Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.geo.uw.edu.pl 28.09.01, 12:03
          Jestem ciekaw jak zostanie przystosowana trasa do przejazdu z prędkością 80
          km/h w miejscu ostrych zakrętów gdzie jest ograniczenie do 60 km/h ? Nie
          zgadzam się z opiniami fachowców od planowania , że trzeba dostosować trasę bo
          ruch na niej i tak się zwiększy. Planują oni wobec tego jeszcze większy ruch po
          dostosowaniu trasy do wymogów małej autostrady. Może lepijej jednak wybudować
          szerszy przejazd na północy niż pchać cały ruch na most Grota. Myślę, że
          dostosowywanie trasy jest wynikiem oszczędności, gdyż jest łatwiej tylko trochę
          zmienić Trasę Toruńską niż wybudować porządną obwodnicę. Tylko kto zadba o
          ludzi z Żoliboża, czy Bródna ???
        • Gość: Mały Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.geo.uw.edu.pl 28.09.01, 12:05
          dostosowaniu trasy do wymogów małej autostrady. Może lepijej jednak wybudować
        • Gość: Mały Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.geo.uw.edu.pl 28.09.01, 12:09
          dostosowaniu trasy do wymogów małej autostrady. Może lepiej jednak wybudować
          • garma Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 29.09.01, 20:59
            Oto wypowiedź na forum "Potok Żoliborski" w Wirtualnej Polsce:

"Trasę AK wybudowano, a następnie NSBM wybudowała wokół niej dziesiątki
            wieżowców. Przekroczenia najwyższych dopuszczalnych norm hałasu w roku 1993 w
            pobliżu Trasy wynosiły: 4 - 6 dB w porze dziennej i 10 - 11 dB w porze nocnej.
            Po uruchomieniu Trasy nastąpił spodziewany wzrost przekroczeń do 11 -15 dB i
            17 - 20 dB (odpowiednio). Zabiegi o ustawienie ekranów akustycznych dały wynik
            taki, że one są, ale poziom hałasu, w odczuciu mieszkańców wysokich pięter,
            stał się jeszcze większy. ZZDM obiecuje poprawić ekrany, a na żądanie wymiany
            okien odpowiada "to nie my jesteśmy winni, lecz NSBM. Mogli nie budować tak
            wysokich domów. Ten sam argument powtarza Gmina mimo, że na budowę tak wysokich
            domów wydała zgodę.
            Mam dwa pytania do p. Marii Nadrowskiej (projektantki):
            1. O ile wzrosną stężenie spalin i natężenie hałasu na osiedlu POTOK w porze
            nocnej, po zrealizowaniu Pani pomysłu?
            2. Ile czasu przeżyje człowiek w pomieszczeniu z hermetycznie zamkniętymi
            oknami?
            NIe martwmy się jednak. SLD w swojej kampanii przedwyborczej obiecywała, że nie
            dopuści do budowy autostrady przez miasto. A jeśli SLD nie spełni obietnic, to
            jest ALTERNATYWA: albo będziemy tu mieszkać, albo będzie tu autostrada."

Otóż to, w sąsiedztwie autostrady nie da się mieszkać !
            • garma Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 02.10.01, 19:08
              Czy spotkamy się jutro w środę 3 października o godz. 17 w dużej sali na
              trzecim piętrze urzędu Żoliborza przy ul. Słowackiego 6/8, żeby uważnie
              przysłuchiwać się obradom komisji architektury, a nawet za zgodą
              przewodniczącego komisji - zabrać głos ? W razie prób utajnienia posiedzenia
              komisji nie wychodźcie z sali, bo obrady zawsze muszą się odbywać jawnie. Przed
              przyjściem na komisję można się upewnić, czy termin i temat spotkania nie
              został zmieniony; telefon biura rady Żoliborza - 839 97 27.

Mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku, a nas - mieszkańców - nie
              zabraknie!
              • palker Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. 02.10.01, 19:14
                Trzymam za was kciuki. Mam nadzieję przeczytać wasze sprawozdanie na forum.
                Pozdrawiam
                • Gość: mada Re: Drugi most równoległy do Mostu Grota Roweckiego. IP: *.unregistered.formus.pl 04.10.01, 12:29
                  I jak po spotkaniu 3 wrzesnia? Jakies wnioski? Mam tez pytanie, czy jesli
                  powstanie most rownolegly do Grota to zrezygnuja z budowy mostu Polnocnego??
                  A nie wiecie co z obwodnica przy Hucie Luccini i na tylach Chomiczowki??
                  MMM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka