Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sklepy internetowe win

IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 05.04.05, 16:07
    Czesc,

czy ktos z Was korzystal juz moze z mozliwosci zamawiani win przez internet?
    Mam na mysli sklepy np. z Wloch czy Hiszpanii, ktore przysylaja bez problemow
    zamowione wina.

Bardzo prosze o linki

Pzdr
    JC
    Obserwuj wątek
      • Gość: docg "bez problemu"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:03
        podobno zagraniczne sklepy internetowe nie bardzo chca wysylac wino do Polski
        ze wzgledu na zenujaco slaby poziom uslug kurierskich. Nie maja mozliwosci
        kontrolowac czasu dostawy i warunkow w jakich wino bedzie przewozone i
        skladowane, poza tym paczki gina, bywaja rozrywane, zdarzaja sie potluczone
        butelki... Niemniej pionierzy zawsze sie znajda, najlepiej wytypuj pare
        sklepow, chocby przez winesearcher, i napisz do nich maile.
        Z tego co slyszalem, do Polski wina wysyla miedzy innymi www.napoleao.pt i
        www.superiore.de
        pozdrawiam
        • Gość: saltimbocca Re: "bez problemu"... IP: 213.25.164.* 11.04.05, 09:10
          Witam!
          Jak wyszło z oględzin strony superiore, najlepszym rozwiązaniem jest udanie się
          tam osobiście - sklep mieści się w Dreznie. Dla przykładu Chianti Classico
          Riserva Rancia Felsina 2000 kosztuje tam 23 EUR, podczas gdy w Polsce ok. 130
          zł. Pozdrawiam
          • Gość: Święta Lilia Też sobie przykład wybrałeś, panie tłuczone mięsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:23
            Gość portalu: saltimbocca napisał(a):

> Witam!
            > Jak wyszło z oględzin strony superiore, najlepszym rozwiązaniem jest udanie
            się
            >
            > tam osobiście - sklep mieści się w Dreznie. Dla przykładu Chianti Classico
            > Riserva Rancia Felsina 2000 kosztuje tam 23 EUR, podczas gdy w Polsce ok. 130
            > zł. Pozdrawiam

Jak wyszło z twojego kolejnego wpisu, zbyt mądry to nie jesteś. W sklepie w
            Dreźnie jest masa win, które kosztują istotnie dużo taniej niż w Polsce, a Ty
            podajesz przykład ceny niemal identycznej. Ciekawe dlaczego akurat czepiasz się
            Rancii, skoro w Polsce są importerzy którzy sprzedają wino czterokrotnie drożej
            niż superiore: na przykład Amarone Allegrini. Takich przykładów jest masa, ale
            Ty mantrujesz akurat z tym winem. Ciekawe dlaczego?

Rancia 2000, którą także oferuje superiore kosztuje ok. 110-120 zł w Polsce. To
            jest ok. 25€. Jeśli weźmie się pod uwagę różnicę w wysokości VAT w Niemczech i
            w Polsce oraz konieczność dokonywania przy płatności przelewów po
            niekorzystnych kursach oferowanych przez banki w Polsce (Niemcy płacą w walucie
            tej samej co producenta jak zauważyłeś pewnie), to akurat przykład zupełnie
            bezsensowny i dający podstawy do podejrzewania o jakieś osobiste pobudki tych
            wpisów.
            • Gość: saltimbocca Re: Też sobie przykład wybrałeś, panie tłuczone m IP: 213.25.164.* 18.05.05, 12:49
              1. Jak pewnie zauważyłaś Lilijo pisałem o wybraniu się do Drezna, a nie zakupie
              przez internet;
              2. W jednym z polskich sklepów znalazłem to wino za właśnie 130 zł, a 23 zł po
              kursie 4,2 to daje 96,60, niech będzie 100 zł
              3. Inny przykład riparosso: tam zdaje się 5 euro w Polsce widziałem za 34 zł.
              Przeliczyć?...
              4. Co do oceny inteligencji czy mądrości to pozostawię to bez komentarza z
              przyczyn oczywistych. Nie chcesz kupować taniej win, to nie szukaj tańszych
              źródeł. Jak Ciebie stać, to OK.
              5. Masz rację, jestem niebieskookim nazistowskim aryjczykiem który chce rozpić
              włoskim winem polskie społeczeństwo.
      • Gość: Adam Re: sklepy internetowe win IP: *.de.ibm.com 12.04.05, 09:38
        Kilkakrotnie z powodzeniem korzystalem z www.divinegolositatoscane.com w
        Toskanii i www.reservaycata.com w Hiszpanii. Dostawa w obu przypadkach
        kurierem z ubezpieczeniem.
        • amsti Hm 12.04.05, 10:11
          Czy brałeś to do Polski? Jeśli tak to czy kurier nie robi już problemo, jakie
          występowały przed wejściem Polski do UE (to tak na marginesie)?

Warunki są rzeczywiście niezłe, już od 140 youro transport gratis (a pamiętamy,
          że inni chcieli 700 żeby za darmo wysyłać [zaklopotanie]). Zwróce tylko uwage na
          ceny, takie Chardonnay San Michael Appiano S. Valentin 2001 (które przez
          przypadek trafiło do Friuli )kosztuje np 19 euro, w sklepie u Likusa rocznik
          wcześniejszy oraz Sauvignon 2001 są za 100 zł, tak więc jeśli transport nie
          wychodzi na zero to cena jest w zasadzie taka sama

Pozdrawiam

• amsti Re: Hm 12.04.05, 10:12
            Sorki dotyczyło to tylko tego włoskiego sklepu :)

• nie.my Re: Hm 12.04.05, 10:25
              amsti napisał:

> Sorki dotyczyło to tylko tego włoskiego sklepu :)
              Felsina w cenach GP lub niewiele nizszych.

Pozdrawiam

NieMy
        • Gość: m. Re: sklepy internetowe win IP: *.devs.futuro.pl 18.05.05, 10:10
          spróbowałem pierwszego adresu (www.divinegolositatoscane.com/), super,
          dostawa zajęła im 3 dni, zero problemów, na razie polecam
      • Gość: niewinny Re: sklepy internetowe win IP: 208.22.57.* 12.04.05, 12:44
        super linki, naprawde duzo taniej.... np Planeta St Cecilia ponizej 20euro a w
        wawie conajmniej 150pln...

moze jeszcze jakies linki do win francuskich... ???

...oprocz www.finestwine.com ...troche drogo...
      • Gość: Benek Re: sklepy internetowe win IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:45
        Bardzo często korzystałem z Isabelle Daniel Vins. Ciekawe wina. Ostanio
        niestety mają strone w przebudowie. A tu telefonu nie mogę ci podac.
        • Gość: gość Re: sklepy internetowe win IP: 212.160.65.* 06.06.05, 09:04
          www.bodegamarques.pl/; dla mnie bez zarzutu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka