Dodaj do ulubionych

OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH!

10.09.02, 14:54
Ludzie! Czy nikomu z pasazerow warszawskiej komunikacji rano nie moze przyjsc
do glowy, aby otworzyc okno lub klape na dachu? Wchodze do atobusu, tlum
ludzi jedzie, kazdy ma mine srajacego kota na puszczy... pot sie leje, zapach
powalajacy, ale okienka nikt nie otworzy. Zywe trupy jada do pracy...
Obserwuj wątek
    • d.z Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 10.09.02, 19:46
      Całkowicie się zgadzam. Sporo niestety ludzi jadących autobusami zwyczajnie
      śmierdzi - natomiast próba otworzenia okna kończy się kłótnią - bo zawieje.
      Ja na szczęście do i z pracy jeżdżę samochodem i problemów (poza włączaniem
      zamnkiętego obiegu powietrza w trakcie mijania kopcącego autobusu) nie mam.
      pzdr.
      d.z.
      PS
      cinekrodynek czy Ty przypadkiem nie masz takiego samego mejla na WP? ;-)
      • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 10.09.02, 21:43
        d.z. napisał:

> Całkowicie się zgadzam. Sporo niestety ludzi jadących autobusami zwyczajnie
        > śmierdzi - natomiast próba otworzenia okna kończy się kłótnią - bo zawieje.
        > Ja na szczęście do i z pracy jeżdżę samochodem i problemów (poza włączaniem
        > zamnkiętego obiegu powietrza w trakcie mijania kopcącego autobusu) nie mam.
        > pzdr.
        > d.z.
        > PS
        > cinekrodynek czy Ty przypadkiem nie masz takiego samego mejla na WP? ;-)

No proszę, a ja kiedyś napisałem że ludzie śmierdzą od niemycia się (co
        najwyżej się zaperfumują i to głównie panie) to mnie mało ludziska nie
        zjedli...
        Sporo osób wstaje zbyt późno i na kąpiel nie ma już czasu, poza tym to wszyscy
        mają niesamowite mniemanie o sobie, jak koleżanka zwróciła uwagę jednej takiej
        żeby nie kasłała w jej stronę to mało do mordobicia nie doszło...
        • cinekrodzynek Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 11.09.02, 11:00
          na wp nie mam... ;-)
          • d.z Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 11.09.02, 11:33
            cinekrodzynek napisał:

> na wp nie mam... ;-)

A nie miałeś nigdy? Jeśli nie to oznacza, że ktoś inny ma takiego samego nikca
            pocztowego i używa go na innych portalach ;-).
            • sloggi Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 11.09.02, 11:35
              No, ale cinekrodzynek z wp. nie mieszka na Przyczółku Grochowskim.
      • Gość: podroznik Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.02, 01:54
        Czesc,
        zglaszajacy sprzeciw maja NIESTETY racje;od smrodu jeszcze nikt nie umarl a od
        zimna niejedna armia padla -򗳴 odwrot spod Moskwy,1942 poczatek konca pod
        Stalingradem. Wszystko przez to przeklete zimno !!!
        Powaznie - rozumiem ten problem u nas (nie napisze gdzie zeby nie draznic
        lokalnych patriotow)tez smierdzi. Chcialbym jeszcze stanac w obronie kotow -
        np. nasz mimo iz sra w ogrodzie nie smierdzi.
        Koncze bo jutro trzeba znowu do pracy ...
        podroznik
    • janior Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 11.09.02, 01:27
      Oj tak, popieram zdecydowanie.
      Tego lata miałem niezłą rozmowę w pociągu na identyczny temat. Na dworze
      potworny upał, wytrzymać się nie da. W przewspaniałych wagonach Polskiej Kolei
      Państwowej skwar niemiłosierny, ale myślę spoko pociąg ruszy będzie ok. Tak
      pociąg ruszył i Pani siedząca na przeciwko zamknęła okno. Jeszcze dosiadł się
      jeden facet i od razu otworzył okno, na to Pani, że jest przewiew i że zaziębi
      się. Spytaliśmy czy choć odrobinę może być otwarte - nie. Facet się wkurzył i
      wyszedł na korytarz. Ja jeszcze dyskutowałem. Grzecznie zaproponowałem zamiaę
      miejsc, bo na moim miejscu nie wieje wcale, a ja będę szczęśliwy jak na mnie
      będzie wiac nawet z nie dużej szpary. Nie zgodziła się, bo ona wykupiła miejsce
      przy oknie (moje było o jedno dalej) i że i tak będzie wiać. Więć resztępodruży
      spędziłem na korytarzu, bo po 30 minutach od duchoty i gorąca bolała mnie
      głowa. Uważam, że ta Pani zachowała się chamsko. Rozumiem bała sięzaziębić w
      taki upał, ale nic jej nie szkodziło zamienić się na miejsca.
    • sloggi Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 11.09.02, 08:09
      Dziś przeszedłem bitwę w tramwaju linii 3.
      Batalię wygrałem i okno było otwarte.
    • Gość: zet Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 195.187.84.* 11.09.02, 10:29
      Dziś chciałam otworzyć okno w nowej 26-tce, ale nie sięgnęłam, bo drogę
      zastawiał mi jakiś grubas. O klapie w suficie nie miałam co marzyć, bo jestem
      za niska.
    • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 11.09.02, 11:09
      Zawsze ilekroć wsiadam do komunikacji miejskiej staram się otworzyć okienko.
      Niestety często kończy to się tylko na staraniu, bo wielokrotnie brak mi sił do
      tej czynności. Naprawdę mimo, że nie jestem cherlawa, to miewam poważne
      trudności z mocowaniem się z oknem. Mimo, jednak, że często widzą moje próby
      panowie, to niestety żaden nie ma ochoty mnie w tym wyręczyć. Chyba po prostu
      jeszcze śpią.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • Gość: Waw Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.84.* 11.09.02, 12:30
      Masz absolutną rację.
      Ja nie wiem, czy to jakiś wstyd wyciągnąć rękę i otworzyć okno, czy co ?
      Ale jeszcze coś zaobserwowałem. Kiedy podejdę i otworze okno to ludzie się na
      mnie gapią jak na dziwoląga. Wprawdzie chwilkę ale jednak. Co jest ? Czy nie
      wiedzą, że tak można a nawet trzeba ?
      • Gość: basik Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: *.imgw.pl 11.09.02, 12:58
        A może należałoby porozklejać karteczki informujące do czego służą okna?
        • ann.k Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:34
          wiesz nie wiem co to da, bo jak trafisz na pana od chemii z mojego liceum,
          mozesz sie srodze zawiesc; tenze czlowiek swego czasu pokazal nam jakies
          doswiadczenie z kwasem siarkowym, czy siarkawym, nie pamietam juz dokaldnie,
          ale generalnie chodzilo o to, co tak potwornie cuchnie (jak zgnile jajca); pare
          osob rzucilo sie do otwierania okien, bo smrod rozlazl sie na cala klase, a pan
          wrzasnal na nas:
          -na miejsca! co to za otwieranie okien?!? okna nie sa od tego, zeby je otwierac!

z takim argumentem trudno wygrac
          • Gość: basik Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: *.imgw.pl 12.09.02, 12:52
            Ale się ubawiłam. Niezłe!
    • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 11.09.02, 13:04
      Ja kiedyś będąc na Węgrzech zmuszona byłam przejechać się pociągiem. Było dość
      ciepłe lato. W pociągu siedziały osoby w różnym wieku, ale wszyskie były zdrowo
      zarumienione z panującego gorąca. Przedział był zamknięty, okna również. Od
      czasu do czasu, potem coraz częsciej wychodziłam na korytarz, żeby trochę
      pooddychać świeżym powietrzem, bo wewnątrz nie dawałam rady wytrzymać.
      Zostawiałam za sobą nieco uchylone drzwi, mając nadzieję, że tym sposobem
      trochę przewietrzę wnętrze tej sauny. Niestety z impetem byly natychmiasy
      szczelnie domykane. Po pewnym czasie podjęłam męską decyzję i w bardzo
      heroicznym zamiarze rzuciłam się w stronę okna z zamiarem chociażby uchylenia.
      Niestety nie mówię po węgiersku, ale to co usłyszałam na pewno oznaczało
      kategoryczny zakaz.
      Także nie denerwujmy się zbytnio, głupota i bezmyślność dotyczą zapewne całej
      kuli ziemskiej. Co prawda nie jest to żadne wytłumaczenie, ale zawsze...
      Pozdrawiam
      Syrena
      • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:03
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> Ja kiedyś będąc na Węgrzech zmuszona byłam przejechać się pociągiem. Było
        dość
        > ciepłe lato. W pociągu siedziały osoby w różnym wieku, ale wszyskie były
        zdrowo
        >
        > zarumienione z panującego gorąca. Przedział był zamknięty, okna również. Od
        > czasu do czasu, potem coraz częsciej wychodziłam na korytarz, żeby trochę
        > pooddychać świeżym powietrzem, bo wewnątrz nie dawałam rady wytrzymać.
        > Zostawiałam za sobą nieco uchylone drzwi, mając nadzieję, że tym sposobem
        > trochę przewietrzę wnętrze tej sauny. Niestety z impetem byly natychmiasy
        > szczelnie domykane. Po pewnym czasie podjęłam męską decyzję i w bardzo
        > heroicznym zamiarze rzuciłam się w stronę okna z zamiarem chociażby
        uchylenia.
        > Niestety nie mówię po węgiersku, ale to co usłyszałam na pewno oznaczało
        > kategoryczny zakaz.
        > Także nie denerwujmy się zbytnio, głupota i bezmyślność dotyczą zapewne całej
        > kuli ziemskiej. Co prawda nie jest to żadne wytłumaczenie, ale zawsze...
        > Pozdrawiam
        > Syrena

Nastepnym razem jak będziesz na Węgrzech wyciągnij z torebki damski dezodorant
        i po twarzy gościa!! (Żona go zabije, węgierki sa strasznie zazdrosne) Nauczy
        się gość do czego służą okna.

a'propos : wiesz dlaczego w rosyjskich pociągach nie otwieraja sie okna lub
        otwiera sie tylko kilka z nich?
        • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 12.09.02, 09:37
          Ja wiedziałam, że w ZSRR (nie wiem, czy w Rosji też) mają okna zakrito na zimu.
          Pozdrawiam
          Syrena
          • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:54

> Ja wiedziałam, że w ZSRR (nie wiem, czy w Rosji też) mają okna zakrito na
            zimu.
            > Pozdrawiam
            > Syrena

To też, ale latem w lepszych pociągach na dalszych trasach przedziały są
            klimatyzowane i chodzi o to żeby było chłodniej, w naszej komunikacji miejskiej
            klimatyzacji się raczej niedoczekamy, zresztą klimatyzacja nie rozwiązuje
            problemu niedomytych pasażerów.
            • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 12.09.02, 10:00
              gawel2 napisał:

> Gość portalu: Syrena napisał(a):
              >
              > > Ja wiedziałam, że w ZSRR (nie wiem, czy w Rosji też) mają okna zakrito na
              > zimu.
              > > Pozdrawiam
              > > Syrena
              >
              > To też, ale latem w lepszych pociągach na dalszych trasach przedziały są
              > klimatyzowane i chodzi o to żeby było chłodniej, w naszej komunikacji
              miejskiej
              >
              > klimatyzacji się raczej niedoczekamy, zresztą klimatyzacja nie rozwiązuje
              > problemu niedomytych pasażerów.

Nie tak dawno jechałam pociągiem polskim na trasie Berlin-Warszawa i pociąg był
              klimatyzowany. Było bardzo przyjemnie.
              Pozdrawiam
              Syrena
              • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 10:05

> gawel2 napisał:
                >
                > > Gość portalu: Syrena napisał(a):
                > >
                > > > Ja wiedziałam, że w ZSRR (nie wiem, czy w Rosji też) mają okna zakrit
                > o na
                > > zimu.
                > > > Pozdrawiam
                > > > Syrena
                > >
                > > To też, ale latem w lepszych pociągach na dalszych trasach przedziały są
                > > klimatyzowane i chodzi o to żeby było chłodniej, w naszej komunikacji
                > miejskiej
                > >
                > > klimatyzacji się raczej niedoczekamy, zresztą klimatyzacja nie rozwiązuje
                > > problemu niedomytych pasażerów.
                >
                > Nie tak dawno jechałam pociągiem polskim na trasie Berlin-Warszawa i pociąg
                był
                >
                > klimatyzowany. Było bardzo przyjemnie.
                > Pozdrawiam
                > Syrena

O właśnie.
        • amidala Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:44
          >
          > Nastepnym razem jak będziesz na Węgrzech wyciągnij z torebki damski
          dezodorant
          > i po twarzy gościa!! (Żona go zabije, węgierki sa strasznie zazdrosne)
          Nauczy
          > się gość do czego służą okna.
          >

A jak mam tylko dezodorant w kulce? Trochę by to straciło na dramatyźnie, nie
          sądzisz? Zanim wyjmę, odkręcę, posmaruję panu po łysinie, to on dawno zdąży
          mnie obezwładnić, albo uciec... Buuu
          • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:56
            amidala napisała:

> >
            > > Nastepnym razem jak będziesz na Węgrzech wyciągnij z torebki damski
            > dezodorant
            > > i po twarzy gościa!! (Żona go zabije, węgierki sa strasznie zazdrosne)
            > Nauczy
            > > się gość do czego służą okna.
            > >
            >
            > A jak mam tylko dezodorant w kulce? Trochę by to straciło na dramatyźnie, nie
            > sądzisz? Zanim wyjmę, odkręcę, posmaruję panu po łysinie, to on dawno zdąży
            > mnie obezwładnić, albo uciec... Buuu

To w oko go tą kulką :-))
      • ann.k Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 09:40
        musze Cie zmartwic droga Syrenko, ale to Ty wyszlas w ich oczach na ignoratke i
        kretynke :(( ludzie w przedziale mieli racje; albowiem Wegrzy wymyslili cos,
        czego u nas ni diabla zrobic nie mozna, a mianowicie zainstalowali we
        wszystkich wagonach pociagow dalekobieznych klimatyzacje; otworzenie drzwi w
        przedziale takiego wagonu powoduje, ze klima przestaje dzialac :)) jesli bylo
        za cieplo to pewnie dlatego, ze klima byla za mocno podkrecona :), ale w tej
        sprawie nalezalo sie udac do konduktora albo kierownika pociagu;
        dla potwierdzenia moich slow polecam pociag Batory;
        • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 12.09.02, 09:48
          Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Zapewniam Cię jednak, że z całą pewnością w tym
          pociągu nie było klimatyzacji. Nie był to pociąg międzynarodowy tylko lokalny,
          to po pierwsze, po drugie, jak zaznaczyłam było to dawno temu (lata 80-te).
          Pozdrawiam
          Syrena
          • ann.k Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 10:13
            jezeli byl to pociag z przedzialami to musial miec klimatyzacje bez wzgledu na
            to czy miedzynarodowy czy lokalny; nawet w latach 80-tych; Wegrzy mimo Zelaznej
            Kurtyny byli o krok dalej w rozwoju niz my, albo nawet 10 krokow dalej;
            powiedzialam o Batorym, bo to jedyny "wegierski" pociag w naszym kraju i mozna
            na nim to sprawdzic, ale pamietam, ze na Wegrzech wszystkie pociagi mialy
            klime; i to chyba juc pod koniec lat 70-tych, ale tego nie jestem pewna;
            • Gość: Syrena Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: 157.25.128.* 12.09.02, 10:17
              Słuchaj, nie rób ze mnie idiotki. Chyba wiem co piszę!!
              Pozdrawiam
              Syrena
              • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 10:31
                To wszystko trochę nie tak, za żelazna kurtyną liczyły się dwie wytwórnie
                wagodów no może trzy: NRDowskie VEB Waggonbau Bautzen , VEB Waggonbau Gorlitz,
                i zakłady węgierskie, te słynne Bautzeny w pierwszej klasie były wyposazone w
                ochładzacz powietrza, reszta tylko w nawiew. Nie ma tego co porównywać do
                naszych zawsze brudnych i zaniedbanych wagonów (licencyjnych zreszta)gdzie
                nawet próba wprowadzania nadmuchu świeżego powietrza skończyła sie fiaskiem
                (lata 80-te - kryzys). Nawet rosjanie dla dalszych tras zamawiają wagony w
                Niemczech (DWK Gmbh, obecnie grupa Bombardier). Cała reszta klimy nie ma. Ja
                mam wrażenie że nasze koleje i komunikacja miejska była i jest gorsza od
                jakiejkolwiek innej, dwa lata temu jechałem kolejami węgierskimi MAV i wagony
                były nieszczególne za to czyste, a już napewno nie miały klimy.

P.S. szczegółowe informacje pochodzą od mojego kolegi, długoletniego pracownika
                instytutu kolejnictwa.
              • bbkk Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 10:35
                A propo dlaczego w Rosji nie otwiera się okien.
                Nie wiem jak w Rosji, ale na Ukrainie zostaliśmy poinformowani, że okien się
                nie otwiera, bo podczas szybkiej jazdy pociągu byłby za duży przewiew. Niestety
                podczas całej 22 godzinnej jazdy nie udało nam się zarejestrować
                tej "szybkości", max 60km/h. Może dla Ukraińców to dużo? Na szczęście mieliśmy
                kombinerki i okna pootwieraliśmy (bo dla pewności były poprzybijane gwoźdźiami).
                • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 10:43
                  bbkk napisała:

> A propo dlaczego w Rosji nie otwiera się okien.
                  > Nie wiem jak w Rosji, ale na Ukrainie zostaliśmy poinformowani, że okien się
                  > nie otwiera, bo podczas szybkiej jazdy pociągu byłby za duży przewiew.
                  Niestety
                  >
                  > podczas całej 22 godzinnej jazdy nie udało nam się zarejestrować
                  > tej "szybkości", max 60km/h. Może dla Ukraińców to dużo? Na szczęście
                  mieliśmy
                  > kombinerki i okna pootwieraliśmy (bo dla pewności były poprzybijane
                  gwoźdźiami)
                  > .

a to możliwe, szczególnie w tak zwanych plackartnych (bez przedziałowych)
                  wagonach, a i na granicy przemytnicy podczas zrzutów nieźle sobie radzą :-)

W sypialnych czasami jest na szybie wielki napis: nie otkrywat' kondicjonier
                  rabotajet.

Ukraińcy to naród o wielkim poczuciu humoru.
                  • bbkk Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 11:02
                    I oni też chcą do Unii. Że niby już się całkim ucywilizowali.
                    • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 11:11
                      lepszy ubaw: Ikarusy kupujemy od węgrów, a ropę do nich od
                      Rosji przez Ukrainę, a w tych Ikarusach jeżdżą ludziska, którzy najdelikatniej
                      mówiąc pachną nieciekawie i nie pozwalają wietrzyć wnętrza autobusu bo smród
                      ucieknie (co za strata).

I w ten sposób dyskusja wróciła do punktu wyjścia.

Dobrze że po naszych ulicach nie jeżdżą już Berliety jak w latach 70-tych, tam
                      dodatkowo śmierdziało paliwem (z Rosji przez Ukrainę).

Problem smrodu w komunikacji miejskiej jest wielowątkowy, bo i autobusy sa
                      brudne i ludziskom nie zależy by mydła używać.
                  • mayra Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 11:32
                    hej
                    Ostatnio jechałam IC Wrocław-Warszawa...z klimą. I wiecie co, szlag mnie
                    trafiał. Upał był niemiłosierny, wchodze do przedziału, chce otworzyc okno ale
                    sie nie da. Czytam napis ze jest klimatyzacja i zeby nie otawierac okien.Myśle
                    sobie: ale fajnie, klima, to bedzie komfortowa podroż:)) Zanim pociag ruszył
                    mineło z 15 min.....15 min sauny!!Ale mysle sobie, jak ruszy bedzie "cool" ;))
                    No i co? Co chwila klima sie psuła, jakis dziwny dźwiek burczenie i słychac ze
                    silniczek klimy staje, w przedziale upał, okna oczywiscie nie otworzysz, a co
                    najgorsze na korytarzu okien tez nie mozna było otworzyc. Po 10 min klima znów
                    działa i wtedy jest ok, ale po 20 znowu przestaje. A idźcie mi z ta klima.
                    W "normalnym" pociagu to mozna sie ewakuowac na korytarz i tam pootwierac
                    okienka a w takim "nowoczesnym" to nie ma szans.
                    pozdr.
                    mayra
              • ann.k Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 11:49
                no i co sie tak zaperzasz? wszystkowiedzaca jakas jestes czy co, zeby sie w
                niczym nie mylic? moze Cie zdziwi, ale klima w wielu wagonach jest trudno
                zauwazalna, wlasciwie wcale; wystarczy tylko dobrze poczytac napisy tu i tam i
                wszystko sie wyjasnia; tyle, ze napisy sa nie tam gdzie powinny byc - nad
                drzwiami od strony korytarza; to tylko u nas widac od razu, ktory pociag jest
                klimatyzowany, bo od razu mu robia ciezko/lub wcale/otwieralne okna;
                • Gość: Wareg Re:Nie OTWIERAJCIE RANO OKNA ! IP: *.ing.hb.se 12.09.02, 11:52
                  Nie otwierac okien!- Smrod moze powalic z nog przypadkowych przechodniow na
                  ulicy....
                • mayra Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 11:54
                  ......i kto sie tu zaperza:)))
                  wszystkowiedząca?? - tego o sobie nie napisałam ale dziekuję :)
                  pozdr.
                  • Gość: hans Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! IP: *.sgh.waw.pl 12.09.02, 12:53
                    A co sadzicie o tych wszystkich Solarisach gdzie niby to z powodu klimy okienka
                    sa wyjatkowe male i nie daja dobrego przewiewu?
                    Aczkolwiek Polacy wymyslili ze beda na klimie oszczedzac i tego lata klimy w
                    Wawie nie bylo w autobusach goraco jak skur#^%& a okienka tak male ze nic nie
                    dawaly.
                    Znowu ktos nie pomyslal!
                    • roody102 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 13:57
                      Na szczescie dzis jest o 10 stopni zimniej niz wczoraj, wiec temat sie zdezaktualizowal...
                      Pierwszy raz od kilku miesiecy mam na sobie 3 wasrtwy. Jesien...
                      • gawel2 Re: OTWIERAJCIE RANO OKNA W AUTOBUSACH! 12.09.02, 16:25
                        Oj i to bedzie chyba chłodna jesień, albo śmierdząca jak kto woli :-)))
                        • marcin.zawadka Jednak otwieramy! 12.09.02, 23:19
                          Czyli robimy akcję! Otwieramy i już!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka