zx81s 30.09.05, 08:15 Jeden obraz jest więcej wart niż tysiąc słów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ab Można zobaczyć IP: *.devs.futuro.pl 30.09.05, 10:44 Na stronie internetowej Biblioteki Kongresu można zobaczyć zobaczyć obrazki z końca XIX wieku, gdzie jest między innymi omawiany pałac i sobór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Można zobaczyć IP: *.devs.futuro.pl 30.09.05, 10:46 Można zobaczyć także tu: www.warszawa1939.pl/index.php? r1=fundamenty/fotochromy.htm&r2=fundamenty/fotochromy/fotochromy_r.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Warszawa nieodbudowana, plac Krasińskich 3 IP: *.waw.sa.gov.pl 30.09.05, 17:19 Aaaaaaach... www.warszawa1939.pl/zdjecia/from_net/kongres/mini/03915v.jpg No po prostu dech mi zaparlo... Ja nie moge takich zdjec z przeszlosci ogladac, bo az cos mi sie robi w srodku, kiedy widze jak ta warszawa dzis wstretnie wyglada :( Oz zawsze palam nienawiscia do tego zgnilozielonego potwora SA na placu Krasinskich. Przeciez w tym miejscu powinien stac gmach pasujacy do reszty, wlasnie w takim antycznym stylu z kolumnami, plaskorzezbami... Od razu tez wzbudzalby odpowiednie uczuca jako siedziba prawa, a tak, to taki szklano-zielony potworek, ktory wyglada jakby zaplesnial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Należy odbudować pałac Badenich IP: *.jmdi.pl 30.09.05, 21:34 Planuje się odbudowę pałacu Saskiego i Bruhla. W ramach rewitalizacji Krakowskiego Przedmieścia zakłada się odbudowę pałacu Karasia. Moim zdaniem należy również odbudować pałac Badenich. To nic, że nie będzie autentyczny. Ale wróciłaby historyczna architektura pałacu i historyczna przestrzeń urbanistyczna placu Krasińskich. A to miałoby wartość nieocenioną dla naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś