Dodaj do ulubionych

Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 11:19
Mieszkam przy Duracza. Komu przeszkadza ten przedwojenny adwokat
pochodzenia nienachalnie żydowskiego, choć przekonań
internacjonalistycznych?
Herbert to moralna szmata - plujący jadem zadrośnik. A zazdrosny
był Herbert o wszystko: dokonania artystyczne, pozycję
społeczną, honory i nagrody. Herbert jednak pozostanie, to
artysta ogromnego talentu i znaczących dokonaniach. A mec.
Teodor Duracz kiedyś przeminie - bardzo denerwuje mnie tylko, że
to klerykalni radni bielańscy, skorumpowani do ostatka, chcą na
kilka dni przed wyborami decydować o takich sprawach
pociągających za sobą koszty dla ludzi.
Obserwuj wątek
    • indris Na Duraczu się może nie skończyć 21.09.02, 15:41
      Prawdziwi Patriotyczni Polacy szykują się na więcej. W "Naszym Dzienniku"
      czytałem wykaz "niewłaściwych" nazw ulic, była tam m. in. ul Juliana Bruna. O
      Joliot-Curie zapomnieli, ale jak dorwą się do władzy...
      Historie z rondem Babka pamiętacie ? A pomysł przemianowania pl Konstytucji na
      pl. Reagana ?
      Dlatego we wszystkich kontaktach z kandydatami na radnych należy stawiać im
      pytanie: czy będzie Pan/Pani przeciwko wszelkim zmianom nazw ulic i placów ?
      A na wszelki wypadek na nawiedzonych nie głosować.
      • eela Re: Na Duraczu się może nie skończyć 21.09.02, 21:02
        Ja tez mieszkam przy ulicy niesłusznej politycznie. Nawet nie podaje nazwy na
        wszelki wypadek. Jakos nigdy nikomu nie przyszło do głowy, zeby ja zamienić na
        inną. Nawet kosciół jest przy tej ulicy. :-)
        • Gość: jaccco Re: Na Duraczu się może nie skończyć IP: *.lech.kso.pl 22.09.02, 12:26
          eela napisała:

> Ja tez mieszkam przy ulicy niesłusznej politycznie. Nawet nie podaje nazwy na
          > wszelki wypadek. Jakos nigdy nikomu nie przyszło do głowy, zeby ja zamienić
          na
          > inną. Nawet kosciół jest przy tej ulicy. :-)

Modzelewskiego???
        • Gość: scifo Re: Na Duraczu się może nie skończyć IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 14:18
          Widać najlepiej rządzi się ludzkimi pieniędzmi, zamiast zająć
          się sprawami istotnymi, to nasze władze mają tematy zastępcze...
    • Gość: Kran Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 21:24
      To samo jest z ulicą Karola Chodkiewicza na Mokotowie. Nie
      wiadomo co prawicowym radnym przeszkadza ten wybitny Polak. Czy
      święty Bobola był kimś wybitniejszym? Ja zdecydowanie uważam że
      nie
    • agniecha27 Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza 21.09.02, 21:40
      Ja się nie zgadzam... przez Duracza zawsze wracałam ze szkoły do domu (było to
      12 lat temu). Piekarnia była przy Duracza i moje koleżanki z klasy mieszkały
      przy Duracza...

A komu przeszkadzała np. Stołeczna...?

Przykładów można byłoby mnożyć wiele...
      Dla pana Herberta napewno znajdzie się jakaś nowa ulica do nazwania, a Duracza
      zostawcie i już.
      • Gość: ala Re: ... IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 21.09.02, 21:58
        Jak wracałam ze szkoły, to stały takie fajne duze pojazdy a wokól chodzili w
        czapkach uszankach zomowcy. Było fajnie. Pamiętam, ze nie było lekcji, była
        godzina milicyjna. W ogole było tak fajnie. Jak byłam młodsza.
        Panowie zomowcy-wracajcie i to już!!A niech się dzieciństwo przypomni. Reszta
        nieważna.
        Plac Kostytucji, ktora była aktem podległosci sprzedawczykow-tez niech wróci.
        Nie róbmy w ogole zadnych zmian.To wszystko ta wstrena prawica. W ogole lewica
        jest taka biedna-nie moze się przebic ze swoimi pomysłami i wcale nie rządzi w
        tym kraju. Chciałaby pomnik Gierkunia postawic-za te parowki na kredyt, a ta
        prawica tylko jatrzy. A Gierek to taki dobry chłopina był.

ps.Mowienie o Herbercie ,ze był szmatą świadczy o Twojej nienawiści i
        koszmarnej głupocie.

ps. A kto mieszka na Duracza??Wystarczy sie przejsc. Ale na własne ryzyko.
        • eela Re: ... 21.09.02, 22:06
          Taki jest los nazw koniunkturalnych. Nie ma żadnej gwarancji, ze gdy przyjdzie
          następna zmiana decydentów, nie wymieni aktualnie nadawanych na inne.
          Plac Konstytucji odnosił sie do tej z 52 roku, ale w nazwie daty nie ma. Po cóż
          było więc ją zmieniać?
          • fnop Re: ... 22.09.02, 11:23
            eela napisała:
            > Plac Konstytucji odnosił sie do tej z 52 roku, ale w nazwie daty nie ma. Po
            cóż
            >
            > było więc ją zmieniać?

a zmieniono?
            • eela Re: ... 22.09.02, 18:23
              nie, nie zmieniono właśnie z tego powodu
        • agewli Re: ... 22.09.02, 10:45
          A jak skomentujesz zmainę nazwy ul.Stołecznej na ul.ks.J.Popiełuszki?

A poza tym co to za argument "kto miesza na ul.Duracza?". I jak on świadczy o
          Tobie...?
          • fnop Re: ... 22.09.02, 11:33
            czasem warto chyba zrezygnować z wygodnictwa; to, że wszyscy sie przyzwyczaili,
            to chyba nie powód do tego, żeby nie zmieniać; nazwisko w nazwie ulicy to
            honor, na który powinno się zasłużyć; kiedyś nazwy były nadawane z klucza - ot
            wszyscy działacze KPP musieli miec swoją ulice, moim zdaniem absurdem byłoby
            pozostawianie tych nazw tylko dlatego, że już istnieją; dobrze, że jeszcze
            komuś chce się zmian; zgadzam się, że jest dużo absurdalnych pomysłów, ale
            większość z nich nigdy nie przechodzi; akurat co do Duracza i Herberta, to nie
            mam wątpliwości;
          • Gość: ala Re: ... IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 22.09.02, 12:06
            to nie był argument. to był opis rzeczywistosci. jej kawalka, ktory miesci sie
            na ul. duracza.wjazd-na wlasne ryzyko.
            • Gość: Solidarny Brawo "ala" !!! Jesteś super !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.02, 12:14
              Ekstra dopierdoliłaś tym kurwom-komuchom !!!
              Należy wreszcie zmienić wszystkie komunistyczne nazwy ulic w Warszawie !
              Np. Marszałkowską (wiadomo, że to od tego Rokossowskiego) na Lech Wałęsy -
              Aleje Jerozolimskie (wszędzie te Żydy) na Bronisława Wildsteina - Nowy Świat
              (my dobrze wiemy kto stoi za new age !) na Mariana Krzaklewskiego - Jana Pawła
              II (my znamy jego prawdziwe nazwisko !) na Tadeusza I Rydzyka.
              A mieszkańców komunistycznej ul. Duracza rozstrzelać kurwów !
          • Gość: ala Re: jestem przeciw!! IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 22.09.02, 12:07
            dlatego jestem przeciw, aby ten lumpenproletariacki zakatek, brudny i obdarty
            nazywac imienieniem kogos takiego jak herbert.
            • antoni.goczal ala i solidarny - jaka to piękna para przygłupów ! 22.09.02, 12:20
              Powinni się pobrać to może spłodziliby kolejnych idiotów i idiotki (?!)
              • Gość: Solidarny Re: ala i solidarny - jaka to piękna para przygłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.02, 13:14
                antoni.goczal napisał:

> Powinni się pobrać to może spłodziliby kolejnych idiotów i idiotki (?!)

Wypierdalaj ty komunistyczna kurwo.
                • Gość: esteta Re: ala i solidarny - jaka to piękna para przygłu IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 22.09.02, 15:38
                  ala to może piękny przygłup, ale solidarny to przygłup koszmarny
                  • antoni.goczal Re: ala i solidarny - jaka to piękna para przygłu 24.09.02, 09:41
                    Gość portalu: esteta napisał(a):

> ala to może piękny przygłup, ale solidarny to przygłup koszmarny

Hm. Ciekawe.
            • Gość: Ta Maria Ala i Solidarny brawo ! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.09.02, 11:59
              Juz mi sie dluzej nie chcialo mieszkac na tych czerwonych
              Bielanach, ale skoro sa jeszcze normalni ludzie to moze
              zostane ...
              • Gość: Solidarny Re: Ala i Solidarny brawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.02, 16:00
                Gość portalu: Ta Maria napisał(a):

> Juz mi sie dluzej nie chcialo mieszkac na tych czerwonych
                > Bielanach, ale skoro sa jeszcze normalni ludzie to moze
                > zostane ...

Jebać komuchuw !!!
        • Gość: lupus Re: ... IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.09.02, 01:05
          Gość portalu: ala napisał(a):

> Jak wracałam ze szkoły, to stały takie fajne duze pojazdy a wokól chodzili w
          > czapkach uszankach zomowcy. Było fajnie. Pamiętam, ze nie było lekcji, była
          > godzina milicyjna. W ogole było tak fajnie. Jak byłam młodsza.
          > Panowie zomowcy-wracajcie i to już!!A niech się dzieciństwo przypomni. Reszta
          > nieważna.
          > Plac Kostytucji, ktora była aktem podległosci sprzedawczykow-tez niech wróci.
          > Nie róbmy w ogole zadnych zmian.To wszystko ta wstrena prawica. W ogole
          lewica
          > jest taka biedna-nie moze się przebic ze swoimi pomysłami i wcale nie rządzi
          w
          > tym kraju. Chciałaby pomnik Gierkunia postawic-za te parowki na kredyt, a ta
          > prawica tylko jatrzy. A Gierek to taki dobry chłopina był.
          >
          > ps.Mowienie o Herbercie ,ze był szmatą świadczy o Twojej nienawiści i
          > koszmarnej głupocie.
          >
          > ps. A kto mieszka na Duracza??Wystarczy sie przejsc. Ale na własne ryzyko.

Generalnie, ogólnie masz rację. Ale może Herbertowi warto poświęcić ładniejszą
          ulicę. A po drugie jeśli chodzi o mieszkańców to przynajmniej jedna była fajna -
          moja dziewczyna, ale się przeprowadziła w nieco mniej odludne miejsce :)))
        • Gość: nomina sunt odiosa Re: Herbert szmata jest. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 09:40

> Jak wracałam ze szkoły, to stały takie fajne duze pojazdy a wokól chodzili w
          > czapkach uszankach zomowcy. Było fajnie. Pamiętam, ze nie było lekcji, była
          > godzina milicyjna. W ogole było tak fajnie. Jak byłam młodsza.

I rozumowanie pozostało ci na poziomie tamtych lat. Fajnie.

> Panowie zomowcy-wracajcie i to już!!A niech się dzieciństwo przypomni. Reszta
          > nieważna.
          > Plac Kostytucji, ktora była aktem podległosci sprzedawczykow-tez niech wróci.
          > Nie róbmy w ogole zadnych zmian.To wszystko ta wstrena prawica. W ogole
          lewica
          > jest taka biedna-nie moze się przebic ze swoimi pomysłami i wcale nie rządzi
          w
          > tym kraju. Chciałaby pomnik Gierkunia postawic-za te parowki na kredyt, a ta
          > prawica tylko jatrzy. A Gierek to taki dobry chłopina był.
          >
          Tu nie chodzi o chwalenie byłego ustroju. Tu chodzi o głupotę
          obecnych "polityków" - których cael ujmniejętności sprowadzają się do
          odczyniania uroków - przemianowywania ulic, poświęcania czegoś, itp.

> ps.Mowienie o Herbercie ,ze był szmatą świadczy o Twojej nienawiści i
          > koszmarnej głupocie.
          A Herbertt nie był taki, jak napiosałem? A mopże tobie wiedzy nie starcza!?
          >
          > ps. A kto mieszka na Duracza??Wystarczy sie przejsc. Ale na własne ryzyko.
          I po zmianie ulicy na Herberta TO akurat się zmieni??? Wystawiasz sobie
          świadectwo.
          • Gość: ala Re: Herbert szmata jest. IP: *.pl 01.10.02, 10:18
            czytaj dokładnie , jeśłi juz zamiezrasz komentowac czyjać wypowiedz.
            wcale nie jestem za tym, aby te ulice nazywac imieniem herberta.wrecz
            przeciwnie.
    • roody102 Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza 24.09.02, 10:50
      Rece opadaja.

Rondo Babka, Stoleczna, teraz Bogu ducha winny Duracz. Ja tez chodzilem w tej okolicy do
      szkoly i do czytelni tamze. Kurde, no smutek mnie ogrania, ze radni bielanscy sami niszcza
      swoja dzielnice. Do Herberta nic nie mam - ani mnie grzeje, ani ziebi - ale Duracz mail tu
      swoje miejsce - komu zawinil?

A i tak najbardziej - przepraszam za slowo - mnie wkurwia ulica Zulek przemianowana na
      Pogonowskiego. To jest dopiero zbrodnia, taka ladna ulice z tak dobrana nazwa tak popsuc.
      Komu Zaulek zawnil? Nie wiem - moze to kumch jakis przebrzydly byl, czy jak? :) (smiech to
      wszelako gorzki).
      • roody102 Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza 24.09.02, 11:03
        Dodam, ze lektura tego watku tez powoduje rak opadniecie. Brawo. Az zaluje, ze sie do
        niego dopisalem.
        • Gość: Solidarny Zaułek to typowo komunistyczne nazwisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.02, 11:49
          Precz z bolszewiom !!!
        • ukos Pożałowania godny 02.10.02, 10:03
          Gdyby Polskę zaludniali wyłącznie roody102's, to byłaby ona szczęśliwym krajem.
          Szczęśliwym Priwislinskim Krajem - najbardziej zadowoloną ze swego losu
          republiką sowiecką.

Na razie stale rosnący w siłę roody102's to tylko ok. 50% ludności tego
          kołchozu z tysiącami państwowych przedsiębiorstw i pomysłami na reaktywację PGR
          i RSP.

Pełne szczęście dopiero przed wami, polskojęzyczni Sowieci. Ale macie to jak w
          banku: "Kościoły z ziemią zrównamy, przebudujemy ten świat. Własnymi stworzym
          rękami Polską Republikę Rad". A wtedy wreszcie nowa, wspaniała rzeczywistość:
          pomniki Gierka, Lenina i Dzierżyńskiego, na Uniwersytecie Warszawskim Wydział
          Prawa im. Duracza, nacjonalizacja, zakaz burżuazyjnych wyborów (o ich wyniku i
          tak decydują pieniądze - jak ktoś ma ich więcej, to każe na siebie głosować,
          tak przynajmniej głosi nauka marksistowska) i we wszystkich domach komdomy.
          Komdomy to taka swojska (dla Sowieta) nazwa komitetów domowych zajmujących się
          m.in. wspólnym wychowaniem młodzieży i zagospodarowaniem jej czasu wolnego (np.
          przez czyny społeczne).
          • Gość: Solidarny Re: Pożałowania godny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.02, 12:20
            ukos napisał:

> Gdyby Polskę zaludniali wyłącznie roody102's, to byłaby ona szczęśliwym
            krajem.
            >
            > Szczęśliwym Priwislinskim Krajem - najbardziej zadowoloną ze swego losu
            > republiką sowiecką.
            >
            > Na razie stale rosnący w siłę roody102's to tylko ok. 50% ludności tego
            > kołchozu z tysiącami państwowych przedsiębiorstw i pomysłami na reaktywację
            PGR
            >
            > i RSP.
            >
            > Pełne szczęście dopiero przed wami, polskojęzyczni Sowieci. Ale macie to jak
            w
            > banku: "Kościoły z ziemią zrównamy, przebudujemy ten świat. Własnymi
            stworzym
            > rękami Polską Republikę Rad". A wtedy wreszcie nowa, wspaniała
            rzeczywistość:
            > pomniki Gierka, Lenina i Dzierżyńskiego, na Uniwersytecie Warszawskim
            Wydział
            > Prawa im. Duracza, nacjonalizacja, zakaz burżuazyjnych wyborów (o ich wyniku
            i
            > tak decydują pieniądze - jak ktoś ma ich więcej, to każe na siebie głosować,
            > tak przynajmniej głosi nauka marksistowska) i we wszystkich domach komdomy.
            > Komdomy to taka swojska (dla Sowieta) nazwa komitetów domowych zajmujących
            się
            > m.in. wspólnym wychowaniem młodzieży i zagospodarowaniem jej czasu wolnego
            (np.
            >
            > przez czyny społeczne).

Brawo UKOS !
            Ależ Ty tym hujom dopierdalasz ! Podziwiam Cie !!!!
    • ukos Co mówią ubecy? 24.09.02, 17:30
      Gość portalu: nomina sunt odiosa napisał(a):

> (...) Komu przeszkadza ten przedwojenny adwokat
      Czytaj: Herszt sądu kapturowego nad Mołojcem (bez oskarżonego, bez obrońcy).

> (...) przekonań
      > internacjonalistycznych?
      Czytaj: Współpracownik Feliksa Kona, pomysłodawcy polskiej republiki
      sowieckiej, krótko mówiąc - sprzedawczyk.

Reszty nawet nie warto przytaczać. Powinnieneś mieszkać przy ul. NKWD albo SB.
      To twoje środowisko naturalne.
      • Gość: Solidarny Brawo "ukos" ! Pokażemy tym gnojom komunistom !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.02, 12:32
        ukos napisał:

> Gość portalu: nomina sunt odiosa napisał(a):
        >
        > > (...) Komu przeszkadza ten przedwojenny adwokat
        > Czytaj: Herszt sądu kapturowego nad Mołojcem (bez oskarżonego, bez obrońcy).
        >
        > > (...) przekonań
        > > internacjonalistycznych?
        > Czytaj: Współpracownik Feliksa Kona, pomysłodawcy polskiej republiki
        > sowieckiej, krótko mówiąc - sprzedawczyk.
        >
        > Reszty nawet nie warto przytaczać. Powinnieneś mieszkać przy ul. NKWD albo
        SB.
        > To twoje środowisko naturalne.

Komuchów za morde i do ziemi !!!
        • Gość: ala Re: Brawo 'ukos' ! Pokażemy tym gnojom komunistom IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.09.02, 13:02
          teraz?
          juz za późno. rozlazło sie rozmnozyło i w piorka obrosło.
    • indris Wyp....ć nawiedzonych w wyborach ! 25.09.02, 13:34
      Nawiedzeni nie śpią ! Dzisiaj Rada Warszawy ma rozpatrywać "pomysł"
      przemianowania ul. Chodkiewicza na św. Andrzeja Boboli ! A że Chodkiewiczowi
      nikt nie zarzuca komuchowatości, więc jest to objaw apolitycznej paranoiczności.
      Informuję, że za taką zmianą opowiedział sie publicznie p. Paweł Opaliński.
      Jest to wystarczający powód, żeby na tego pana nie głosować, gdyby w
      najbliższych wyborach gdzieś się pojawił. Podobnie należy sprawdzić, kto w
      głosowaniu poparł to kretyństwo i wyciągnąć wnioski. A od kandydatów do władz
      samorządowych żądać zobowiązania, że żadne nazwy ulic i placów mające więcej
      niż 25 lat NIE będą zmieniane ! Wybory to dobra okazja, żeby przystopować
      oszołomstwo.
      • antoni.goczal ala, solidarny i ukos = syf z malarią ! 25.09.02, 15:11
        Boże chroń nas przed tym bezrozumnym bydłem !!!
        • Gość: ala Re: tosiek-luz IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.09.02, 15:30
          posłuchaj komuchu
          nie wyzywaj od bydła kogoś kto chce ci powiedzieć gdzie powinno byc miejsce
          takich jak ty
          ktorzy doprowadzili ten kraj do ruiny, nedzy i dramatow ludzkich
          to ze ty i twoja rodzinka korzystała z tego to tylko wyjatek-ci co szli na
          uklad szrapali dla siebie ile sie da majac w dupie pozostalych
          to sie juz skonczylo
          choc niestety nie zapłaciliscie za to
          a powinniscie

myslicielu rozumny od siedmiu bolesci
          sprzedawczyku-patrioto
          chocbys sie skichał to sie wasz czas skonczy,
          mimo , ze juz obdzieracie ten kraj z kazdego stolka
          ale juz niedlugo
        • Gość: ala Re: tosiek IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.09.02, 15:32
          boga tez w to nie mieszaj
          z leninem ci bardziej po drodze
          • Gość: Solidarny Re: tosiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.02, 15:36
            Ty pierdolony komuchu w morde wyjebany ! Ty ruro bolszewicka. Przez takich jak
            tym mamy bezrobocie i biede huiu bolszewicki.
            "Ala" my ludzie zawierzenia sie nie damy !
            Precz z komunom !
            • antoni.goczal ala, solidarny i ukos = ......... z ........ ! 26.09.02, 09:46
              Ale czy te ścierwa zdają sobie z tego sprawę ?
              • Gość: Wierny S. Re: ala, solidarny i ukos = ......... z ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.02, 13:33
                antoni.goczal napisał:

> Ale czy te ścierwa zdają sobie z tego sprawę ?

Zamknij ryja bydlaku !!!!!
                • antoni.goczal Re: ala, solidarny i ukos = ......... z ........ 27.09.02, 16:53
                  Gość portalu: Wierny S. napisał(a):

> antoni.goczal napisał:
                  >
                  > > Ale czy te ścierwa zdają sobie z tego sprawę ?
                  >
                  > Zamknij ryja bydlaku !!!!!
                  Hłehłehłe !!!
    • Gość: Wiesiek Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.chello.pl 02.10.02, 00:51
      Duracz byl adwokatem, ale tez komunistą, czyli śmieciem. To on
      po wojnie powolal szkoly, w ktorych w ciagu paru miesiecy z
      murarza czy tramwajarza "robiono" prokuratora czy sedziego- co
      sie potem dzialo chyba wiemy: przesladowania, wyroki smierci za
      nic. Ludzie mieszkajacy przy Duracza to w wiekszosci emeryci
      Ludowego Wojska Polskiego czytajacy Trybunke Ludu. Co za swołocz!
      • Gość: Solidarny Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.02, 08:29
        Gość portalu: Wiesiek napisał(a):

> Duracz byl adwokatem, ale tez komunistą, czyli śmieciem. To on
        > po wojnie powolal szkoly, w ktorych w ciagu paru miesiecy z
        > murarza czy tramwajarza "robiono" prokuratora czy sedziego- co
        > sie potem dzialo chyba wiemy: przesladowania, wyroki smierci za
        > nic. Ludzie mieszkajacy przy Duracza to w wiekszosci emeryci
        > Ludowego Wojska Polskiego czytajacy Trybunke Ludu. Co za swołocz!

Brawo Wiesiek !
        Tak trza z tymi kurwami komunistami ! Nie będą lecieć w huja z nami !
        Pozdrawiam Cie serdecznie !
        • stan.borys Wiesiek, Solidarny, Ukos i Ala. 04.10.02, 19:06
          Gdyby głupota umiała fruwać to tych w/w rodzice musieliby karmić z procy !!!
    • Gość: ala Re: zajmij sie swoimi rodzicami-komuchami IP: *.pl 04.10.02, 20:50
      ktorzy wychowali takie cos
      • Gość: Solidarny Brawo Alusia ! Za morde i do ziemi czerwonych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.02, 11:15

> ktorzy wychowali takie cos

Musimy kurwa zajebać tych pierdolonuch komuchuw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • antoni.goczal Re: Brawo Alusia ! Za morde i do ziemi czerwony 05.10.02, 12:00
          Gość portalu: Solidarny napisał(a):

> Gość portalu: ala napisał(a):
          >
          > > ktorzy wychowali takie cos
          >
          > Musimy kurwa zajebać tych pierdolonuch komuchuw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesteście z alą parą niepełnosprytnych życiowych nieudaczników. Wam w zyciu
          nic się nie udało.
          Jej małżeństwo (mąż uciekł od niej bo nie mógł wytrzymać jej smrodu). A tobie
          twoje nieudane próby bycia akceptowanym przez heteroseksualnych.
          Sam musisz poradzić sobie ze swoimi ... hm ... skłonnościami.
          • Gość: Yapa Re: Brawo Alusia ! Za morde i do ziemi czerwony IP: *.chello.pl 06.10.02, 09:34
            antoni.goczal napisał:

> Gość portalu: Solidarny napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ala napisał(a):
            > >
            > > > ktorzy wychowali takie cos
            > >
            > > Musimy kurwa zajebać tych pierdolonuch komuchuw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            >
            > Jesteście z alą parą niepełnosprytnych życiowych nieudaczników. Wam w zyciu
            > nic się nie udało.
            > Jej małżeństwo (mąż uciekł od niej bo nie mógł wytrzymać jej smrodu). A tobie
            > twoje nieudane próby bycia akceptowanym przez heteroseksualnych.
            > Sam musisz poradzić sobie ze swoimi ... hm ... skłonnościami.
            Hehehe ... .
            • Gość: ala Re: tośku IP: *.pl 06.10.02, 10:07
              a co jest złego w skłonnościach? ty masz ciągoty do czerwonych i dobrze ci z z
              tym
              • Gość: Solidarny Re: tośku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.02, 11:15

> a co jest złego w skłonnościach? ty masz ciągoty do czerwonych i dobrze ci z
                z
                > tym

No właśnie !!!! Pierdolić czerwonych katuw naszej Ojczyzny !!!!
                • Gość: Pan Japa Re: tośku IP: *.chello.pl 08.10.02, 07:34
                  Gość portalu: Solidarny napisał(a):

> Gość portalu: ala napisał(a):
                  >
                  > > a co jest złego w skłonnościach? ty masz ciągoty do czerwonych i dobrze ci
                  > z
                  > z
                  > > tym
                  >
                  > No właśnie !!!! Pierdolić czerwonych katuw naszej Ojczyzny !!!!

O kórfa !!! Ale matoł !
    • Gość: antykomuwszystko Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 10.10.02, 21:52
      Z tym przemianowaniem to bardzo dobrze. Wszędzie dookoła tyle
      tych podłych i plugawych pozostałości po komunistach. Plac
      Paryskiej KOMUNY zmieniliśmy tak na dobry poczatek. Teraz
      myslimy o zmianie słów takich jak komunikacja, komunalizacja,
      komórka i komunia na coś co się nie kojarzy. Co do
      Stołecznej..., no na pewno też z nią było coś nie tak. Pewnie
      była Stołeczna na jakiś perfidnie komunistyczny sposób. Ja tam
      mam pełne zaufanie i wiarę w działania władz gminy które
      opiekują się nami mieszkańcami jak ojciec jakiś najlepszy (to
      mówiłem ja - Jarząbek). Niech nam żyje Radoslaw Babka (a może
      chodziło o babkę Radosława?)!
      • ukos Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza 11.10.02, 10:43
        Na początek to komuna zmieniła nazwę pl. Wilsona. A potem wyhodowała NOWEGO
        CZŁOWIEKA,
      • ukos Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza 11.10.02, 10:46
        Na początek to komuna zmieniła nazwę pl. Wilsona. A potem wyhodowała NOWEGO
        CZŁOWIEKA, który teraz wierzy, że było odwrotnie.
        • Gość: Solidarny Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 17:06
          ukos napisał:

> Na początek to komuna zmieniła nazwę pl. Wilsona. A potem wyhodowała NOWEGO
          > CZŁOWIEKA, który teraz wierzy, że było odwrotnie.

ukos jesteś kurwa super ! Tak ja Ty trza napierdlać komuchuw !
          Brwo dla ukosa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: antykomuwszystko Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 11.10.02, 20:02
          Ukos, mój poprzedni post był oczywiście mocno przesadzony w celach oczywistych -
          satyrycznych. Jako że Twoja wypowiedź wydaje się poważna, moja odpowiedź też
          będzie tym razem na poważnie.

A propos placu Wilsona wiem oczywiście która nazwa była pierwsza i kto kiedy ją
          zmienił. Nie jestem też (chociaż paru uczestników forum zaraz Ci udowodni że
          jest inaczej) komunistą. Staram się tylko patrzeć na rzeczy możliwie
          racjonalnie i biorąc pod uwagę olbrzymie wydatki i komplikacje związane z każdą
          zmianą nazwy dużej ulicy lub placu (zmiana planów miast, wszystkich dokumentów
          wszystkich mieszkańców i firm przy danej ulicy, powiadamianie ich znajomych
          (mieszkańców) i kontrachentów (firm) itd. itd.) powód do zmiany powinien być
          naprawdę poważny. Nie wyobrażam sobie w Warszawie na przykład ulicy Hitlera czy
          Stalina, i dobrze że nie ma już placu Dzierżyńskiego. Ale plac Komuny Paryskiej
          i ul. Stołeczna są dla mnie typowymi przykładami zmiany bez dostatecznego
          powodu. Komuna akurat Paryska jakoś mnie nie razi a to że ten plac wcześniej
          nazywał się inaczej nie jest dla mnie argumentem (przy całym szacunku do
          Wilsona) - wiele ulic i placów kilkukrotnie zmieniało nazwy. Co do ulicy
          Stołecznej, jestem całym sercem za nazwaniem imieniem księdza Jerzego
          Popiełuszki jak najładniejszej ulicy, placu lub parku. Ale w czym
          zawiniła "Stołeczna"? To że są osoby godne aby ich imieniem nazywać ulice nie
          jest dla mnie argumentem dla "rotacji nazw".

Jeśli jesteś innego zdania - napisz, chętnie podyskutuję. Tylko proszę, w miarę
          możliwości, o przewagę argumentów nad wyzwiskami.
          • Gość: Solidarny Re: Protest przeciw przemianowaniu ul. Duracza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 20:05
            Gość portalu: antykomuwszystko napisał(a):

> Ukos, mój poprzedni post był oczywiście mocno przesadzony w celach
            oczywistych
            > -
            > satyrycznych. Jako że Twoja wypowiedź wydaje się poważna, moja odpowiedź
            też
            > będzie tym razem na poważnie.
            >
            > A propos placu Wilsona wiem oczywiście która nazwa była pierwsza i kto kiedy

>
            > zmienił. Nie jestem też (chociaż paru uczestników forum zaraz Ci udowodni że
            > jest inaczej) komunistą. Staram się tylko patrzeć na rzeczy możliwie
            > racjonalnie i biorąc pod uwagę olbrzymie wydatki i komplikacje związane z
            każdą
            >
            > zmianą nazwy dużej ulicy lub placu (zmiana planów miast, wszystkich
            dokumentów
            > wszystkich mieszkańców i firm przy danej ulicy, powiadamianie ich znajomych
            > (mieszkańców) i kontrachentów (firm) itd. itd.) powód do zmiany powinien być
            > naprawdę poważny. Nie wyobrażam sobie w Warszawie na przykład ulicy Hitlera
            czy
            >
            > Stalina, i dobrze że nie ma już placu Dzierżyńskiego. Ale plac Komuny
            Paryskiej
            >
            > i ul. Stołeczna są dla mnie typowymi przykładami zmiany bez dostatecznego
            > powodu. Komuna akurat Paryska jakoś mnie nie razi a to że ten plac wcześniej
            > nazywał się inaczej nie jest dla mnie argumentem (przy całym szacunku do
            > Wilsona) - wiele ulic i placów kilkukrotnie zmieniało nazwy. Co do ulicy
            > Stołecznej, jestem całym sercem za nazwaniem imieniem księdza Jerzego
            > Popiełuszki jak najładniejszej ulicy, placu lub parku. Ale w czym
            > zawiniła "Stołeczna"? To że są osoby godne aby ich imieniem nazywać ulice
            nie
            > jest dla mnie argumentem dla "rotacji nazw".
            >
            > Jeśli jesteś innego zdania - napisz, chętnie podyskutuję. Tylko proszę, w
            miarę
            >
            > możliwości, o przewagę argumentów nad wyzwiskami.

ukos jebnij go z dyńki i nie gadaj z komuchem.
            Precz z komunom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka