Dodaj do ulubionych

Gdzie następny most ???

IP: *.*.*.* 17.04.01, 12:05
Czy naprawdę most wawerski jest niepotrzebny? Komu jest
on niepotrzebny, dlaczego i kto za tym stoi?
Sposób na korki na moście Grota to remont i
doprowadzenie go wreszcie do stanu używalności a nie
budowa nowych mostów. Jak stoje w korku na Grocie i
widze niszczejące konstrukcje to mnie trafia szlag.
Co Wy ludzie na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tony Re: Gdzie następny most ??? IP: 212.244.106.* 17.04.01, 12:50
      Myślę, że nikt nie twierdzi że nie jest potrzebny, raczej że inne są bardziej
      potrzebne. Ocyzwiście jestem stronniczy (jako mieszkaniec Białołeki :)), i mi
      bardzo by odpowiadało żeby nastepny był na Tarchominie. Z mostem na zaporze
      jest taki problem, że tam miał byc most autostradowy (w wersji autostrady przez
      Ursynów), i pewnie kiedyś będzie, pytanie kiedy i gdzie.
      Jeśli chodzi o potrzeby mysle że most Wawerski jest równie potrzbny jak
      północny czy też most w okolicach Piaseczna. Jeśli jednak różnica w kosztach
      jest 600 mln wawerski z dojazdem i 100 mln północny to raczej nie ma
      wątpliwości jaki powinien najpierw powstać.

Tony
      • Gość: lesio Re: Gdzie następny most ??? IP: *.*.*.* 19.04.01, 15:50
        Już 600 mln.??? he he he skąd to wytrzasnąłeś???
        • Gość: Jorn Re: Gdzie następny most ??? IP: 217.11.129.* 29.04.01, 14:50
          Gość portalu: lesio napisał(a):

> Już 600 mln.??? he he he skąd to wytrzasnąłeś???

Z Gazety Stołecznej. Ja bym to trochę inaczej sformułował: jeśli jeden most
          kosztuje 100, a drugi 600 to kwestią niewątpliwą jest nie to, że powinien powstać
          most północny (tarchomiński), a nie wawerski. Powinny powstać oba, ale północny
          jest bardziej realny.

Ja mieszkam w Białołęce i mnie bardziej się przyda nowy most na północy (ostatnio
          codziennie są korki na Grocie), ale z patrząc z perspektywy całego miasta chyba
          bardziej potrzebny jest most na południu. Ale, niestety Wisła jest tam szersza...

Pozdrawiam

• Gość: m73p Re: Gdzie następny most ??? IP: 10.130.193.* / *.acn.pl 05.06.01, 18:11
        Tony, jesteś wspaniały, jestem również z Białołęki i rozbudziłeś na nowo moje
        nadzieje o moście Północnym
    • Gość: Lechita Re: Gdzie następny most ??? IP: *.icom.ca 29.04.01, 16:54
      Gość portalu: lesio napisał(a):

> Czy naprawdę most wawerski jest niepotrzebny? Komu jest
      > on niepotrzebny, dlaczego i kto za tym stoi?
      > Sposób na korki na moście Grota to remont i
      > doprowadzenie go wreszcie do stanu używalności a nie
      > budowa nowych mostów. Jak stoje w korku na Grocie i
      > widze niszczejące konstrukcje to mnie trafia szlag.
      > Co Wy ludzie na to?

A kto bedzie placil za ten most? Znowu budzet panstwa czy wreszcie sama warszawka?

• Gość: nocoment Re: Tu następny most !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.01, 20:05
        Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: lesio napisał(a):
        >
        > > Czy naprawdę most wawerski jest niepotrzebny? Komu jest
        > > on niepotrzebny, dlaczego i kto za tym stoi?
        > > Sposób na korki na moście Grota to remont i
        > > doprowadzenie go wreszcie do stanu używalności a nie
        > > budowa nowych mostów. Jak stoje w korku na Grocie i
        > > widze niszczejące konstrukcje to mnie trafia szlag.
        > > Co Wy ludzie na to?
        >
        > A kto bedzie placil za ten most? Znowu budzet panstwa czy wreszcie sama warszaw
        > ka?
        >

Będzie płaciła Warszawa, jak uzbiera z nędznych 8,5%, które dostaje z budżetu.
        Przecież to skandal! Nawet Praga dostaje 20%! A zresztą Lechita, spierdalaj stąd!
        To forum dla Warszawiaków, a nie Poznaniaków, ani tym bardziej Torontowiaków!
        Nawet nie wiesz o jakim moście mowa bo grzejesz d... za oceanem!

• Gość: Lechita Re: Tu następny most !!! IP: *.icom.ca 29.04.01, 20:33
          Gość portalu: nocoment napisał(a):

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: lesio napisał(a):
          > >
          > > > Czy naprawdę most wawerski jest niepotrzebny? Komu jest
          > > > on niepotrzebny, dlaczego i kto za tym stoi?
          > > > Sposób na korki na moście Grota to remont i
          > > > doprowadzenie go wreszcie do stanu używalności a nie
          > > > budowa nowych mostów. Jak stoje w korku na Grocie i
          > > > widze niszczejące konstrukcje to mnie trafia szlag.
          > > > Co Wy ludzie na to?
          > >
          > > A kto bedzie placil za ten most? Znowu budzet panstwa czy wreszcie sama wa
          > rszaw
          > > ka?
          > >
          >
          > Będzie płaciła Warszawa, jak uzbiera z nędznych 8,5%, które dostaje z budżetu.
          > Przecież to skandal! Nawet Praga dostaje 20%! A zresztą Lechita, spierdalaj stą
          > d!
          > To forum dla Warszawiaków, a nie Poznaniaków, ani tym bardziej Torontowiaków!
          > Nawet nie wiesz o jakim moście mowa bo grzejesz d... za oceanem!
          >

Gowno mnie obchodza wasze mosty. Tylko sami sobie mozecie je budowac. A co do
          8,5% wam sie nie nalezy ani 3% budzetu.
          • akami Re: Tu następny most !!! 28.05.01, 16:28
            Ty, Lechita
            Zajmij się lepiej problemem Francuzów w Quebecu. Chyba też jest w Kanadzie
            takie forum. Idż się tam wygadać. Nie zauważyłeś, że nikt nie chce z tobą
            dyskutować i gdziekolwiek się wypowiesz to masz odpowiedź : spier.....
            Moją dobra rada : zajmij się problemami swojej nowej ojczyzny i odpieprz się
            łaskawco od naszej.
      • Gość: Jorn Re: Gdzie następny most ??? IP: 217.11.129.* 29.05.01, 10:38
        Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: lesio napisał(a):
        >
        > > Czy naprawdę most wawerski jest niepotrzebny? Komu jest
        > > on niepotrzebny, dlaczego i kto za tym stoi?
        > > Sposób na korki na moście Grota to remont i
        > > doprowadzenie go wreszcie do stanu używalności a nie
        > > budowa nowych mostów. Jak stoje w korku na Grocie i
        > > widze niszczejące konstrukcje to mnie trafia szlag.
        > > Co Wy ludzie na to?
        >
        > A kto bedzie placil za ten most? Znowu budzet panstwa czy wreszcie sama warszaw
        > ka?
        >

Akurat za mosty płacimy sami (ostanio 2 nowe), budżet nam sie dokłada do metra.
        Ale nie wiem, czy powinienem ci odpowiadać, gdyż poziom twoich wypowiedzi
        świadczy o tym, że chyba nie zrozumiesz.

• Gość: Sloggi Re: Gdzie następny most ??? IP: *.man.polbox.pl 28.05.01, 16:15
      Tarchomin - Młociny
      Wawer - Wilanów
      • Gość: Ela Re: do Sloggi IP: *.ilot.edu.pl 29.05.01, 08:31
        Tez tak uwazam. Teraz z Mokotowa do Międzylesia jadę naokoło swiata. Pozdrawiam
      • Gość: MSZ Re: Gdzie następny most ??? IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 08.06.01, 12:00
        Budujcie jak najwiecej mostow. Szkoda tylko, ze w Warszawie panuje monopol
        Mostostalu i wladze nie chca wpuszczac firm z innych miast.
        Np: takich jak KPRM
    • Gość: Sloggi Re: Gdzie następny most ??? IP: *.man.polbox.pl 28.05.01, 16:15
      Tarchomin - Młociny
      Wawer - Wilanów
    • Gość: Dyzio Re: Gdzie następny most ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 17:39
      Niech zrobią ten Siekierkowski ale nie "wiszący" li i jedynie nad rzeką ale
      jako element łączący Czerniakowską z Marsa bo inaczej to na kant ... Nastepny,
      dla tych, dla których myślenie nie jest wysoce bolesnym przeżyciem, powinien
      być ten tzw. warecki. Gdyby Wwę podzielic na pół to na "górze" jest większość
      mostów a na "dole" tylko Łazienkowski ...
    • Gość: palker Re: Gdzie następny most ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 19:25
      Ci, którzy projektowali Most Toruński i znali ówczesne plany rozwoju
      budownictwa mieszkaniowego Warszawy (budowa Pasma Legionowsko-Nowodworskiego),
      zdawali sobie sprawę, że skrzyżowanie Jagiellońska-Modlińska z trasą mostową,
      będzie miało decydujący wpływ na płynność ruchu w tym rejonie. Niestety, sprawy
      nie dokończono a rdzewiejące druty wystające z powierzchni środkowych
      wiaduktów, od lat drażnią wszystkich, którzy tamtędy przejeżdżają.
      Przypuszczalnie,po ok. 20 latach zaniedbań, ich konstrukcję należałoby rozebrać
      i rzecz zbudować od nowa. Jacyś robotnicy się tam kręcili. Może dokonywano
      ekspertyzy technicznej? Niczego konkretnego o tym nie słyszałem. Sprawa staje
      się pilna, bo jest szansa na zakończenie trasy po stronie praskiej. Wtedy na
      moście pojawi się ruch tranzytowy na zachód i południe nie tylko od strony
      Białegostoku ale i Lublina.
      Oczywiście jestem za oboma mostami, ale takimi, które stanowią fragmenty tras
      obwodowych. Dlatego sceptycznie obserwuję budowę trasy Mostu Czerniakowskiego.
      Niestety zapowiada się, że znowu nawalą po stronie praskiej i most stanie się
      kosztowną ozdóbką.
      Warszawa (dokładniej województwo mazowieckie) ma też zobowiązania wobec Płocka,
      któremu od lat należy się nowy i, niestety, kosztowny most drogowy. Chyba, że
      zbuduje go Płocka Petrochemia, za ułamek swoich zysków. Wtedy będzie można
      powiedzieć, że Płock most zawdzięcza wszystkim zmotoryzowanym Polakom.
      Na perspektywę budowy mostu wilanowskiego pogląd mam polityczny. Wilanów to
      dzielnica prezydencka i kolebka polskiej "lewicy" (sam LM tam mieszka). Trasa
      mostowa zasnuła by dymem spalin ten uroczy zakątek Warszawy i "elity" musiały
      by od nowa szukać zacisznego miejsca.

• Gość: alek Re: palker zalewasz IP: *.dialup.tiscalinet.it 28.05.01, 21:20
        Czerwoni maja juz teraz cieplownie Siekierki i tysiace ton pylow, ktore spadaja
        im na glowy. A wiec most w okolicach Wilanowa niewiele zmieni.
        • Gość: palker Re: palker zalewasz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 10:14
          Gość portalu: alek napisał(a):

> Czerwoni maja juz teraz cieplownie Siekierki i tysiace ton pylow, ktore spadaja
          >
          > im na glowy. A wiec most w okolicach Wilanowa niewiele zmieni.

Wiatry w Warszawie wieją przeważnie z zachodu.Np. pyły z elektrociepłowni na
          Żeraniu opadają na Kamionku (widziałem kiedyś taką mapkę sporządzoną przez
          ekologów). Ale z tymi Siekierkami możesz mieć rację, wszak z takich pyłów robi
          się cement a z niego najtwardszy ponoć gatunek betonu. To by do LM-a pasowało
          jak ulał!
      • Gość: **** Re: Gdzie następny most ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 10:39
        nie zapominajcie o Płocku
    • Gość: palker Re: Gdzie następny most ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.01, 21:11
      Sorry, że odgrzewam stare wątki!
      W niedziele byłem na takim pikniku politycznym na "Warszawiance", gdzie udało
      mi się dopaść Jerzego Hertla i Pawła Piskorskiego.
      Pierwszego "dusiłem" o informację w sprawie mostów:Północnego i Wawerskiego
      (most na zaporze). Hertel powiedział, że obie te lokalizacje zostaną 25 czerwca
      br. ostatecznie wprowadzone do miejskich planów i wtedy nikt nie będzie miał
      wątpliwości, że te mosty powstaną. A który pierwszy? Podobno lobby wawerskie
      jest bardziej energiczne a białołęckie mniej. Zapytany o terminy, zachował się
      jak echo w górach (lekko rozłożył ręce i wzruszył ramionami). Zapewniał
      natomiast, że wszystkie terminy dotyczące Trasy Siekierkowskiej zostaną
      dotrzymane.
      Z Piskorem rozmawialiśmy głównie o Pradze. Ale to już całkiem inna historia.
      Powiedziałem mu o warszawskim Forum w gazecie.pl. (jak nie ma czasu to powinien
      sobie zatrudnić asystenta, który codziennie będzie robił mu prasówki z forum).
      Jak przystało na polityka, wyglądał na zainteresowanego. Jak było w
      rzeczywistości, należy zapytać Gowiego (to taki uniwersalny odpowiadacz na
      wszystkie trudne pytania, którego nazwa pochodzi od powiedzenia "ch.. go wie!")
      • Gość: Ela Re: do palkera IP: *.ilot.edu.pl 05.06.01, 07:34
        Była mowa o moscie wawerskim? Mnie się wydawało, że ten most przepadł. Chyba w
        GW pisali, że nie jest potrzebny i że za drogo.
        • Gość: palker Re: do Eli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 09:50
          Hertel jako wiceburmistrz WC (W-wy Centrum) i koordynator budowy Trasy
          Siekierkowskiej (poprzednio zajmował się Mostem Świętokrzyskim) wydawał mi się
          człowiekiem kompetentnym. Poza tym, wygląda i mówi, jak prawdziwy pasjonat.
          Zaczekajmy na razie do 25.czerwca. Jeżeli most wejdzie do planów, będzie to
          dobry początek. A resztę wie Gowi.
          Pozdrawiam.
        • Gość: lesio Re: do Eli IP: *.*.*.* 05.06.01, 13:48
          Platformiacy obiecywali na spotkaniu w Wawrze że most
          wawerski bedzie zbudowany. To taki "most wyborczy" ale
          zawsze.
          A Ty Elu cos za bardzo wierzysz "Gazecie".
          :)
          • Gość: Ela Re: do lesia IP: *.ilot.edu.pl 05.06.01, 14:04
            Trudno powiedzieć, że wierze. To po prostu jakies porównawcze źródło
            informacji. Przecież oni wiadomości nie wysysaja z palca, dość czesto podaja
            źródło.
    • Gość: MSZ Re: Gdzie następny most ??? IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 08.06.01, 12:06
      Budujcie jak njawiecej mostow. Szkoda tylko ze wladze Warszawy nie wpuszczaja
      firm z innych miast zeby wam te mosty budowaly. W Warszawie panuje monopol
      Mostostalu na mosty przez Wisle.
      • bessie Re: Gdzie następny most ??? 08.06.01, 15:40
        Co za pytanie!! Gdziekolwiek! Wystarczy spojrzeć na plan Warszawy, żeby
        zauważyć,że w Warszawie brakuje kilkunastu mostów!
    • Gość: max Re: Gdzie następny most ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 16:02
      kolejny most ma być podobno na półncy Warszawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka