Dodaj do ulubionych

Termin oddania mieszkań

20.10.05, 19:02
Witam wszystkich sąsiadów i potencjalnych sąsiadów. Forum ma służyć wymianie
informacji o naszym przyszłym domu. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje,
zdjęcia lub cokolwiek innego związanego z inwestycją lub inwestorem proszę
piszcie.
Obserwuj wątek
    • stworzen Re: Termin oddania mieszkań 24.10.05, 12:06
      Bardzo sie cieszę, że powstało to forum. Szkoda, że odzew jest jak na razie
      zerowy :-) Ale jestem dobrej myśli.
      Jak myślicie (lub może coś wiecie), czy jest możliwe, aby termin oddania
      naszych mieszkań uległ przyspieszeniu? Wygląda, że budowa postepuje zgodnie z
      planem, więc może...
      • arturchadzyn Re: Termin oddania mieszkań 25.10.05, 19:11
        Z mojej ostatniej rozmowy z panią z WAN oraz panami na budowie wynika, że
        realny (ale oczywiście i optymistyczny) termin oddania to przełom marca i
        kwietnia 2006. Ale musimy pamiętać, że w umowie mamy (a przynajmniej ja mam)
        wpisany sztywny 30 czerwca. Jeszcze trochę cierpliwości.

Pozdr.
        • stworzen Re: Termin oddania mieszkań 26.10.05, 08:36
          W mojej umowie też figuruje taka data. I zdaję sobie sprawę, co to oznacza.
          Niemniej jednak wiem, że zdarzają się sytuacje, w których deweloper przyspiesza
          ten termin. Zwłaszcza w sytuacji takiej, jak u nas - dopiero po oddaniu może
          dostać pieniądze z rachunku powierniczego. Z drugiej strony znam realia:
          przedłużające się odbiory etc. Nie przeszkadza to jednak mieć nadzieję...
          Do usłyszenia.
          • szpunar1 Re: Termin oddania mieszkań 06.11.05, 22:48
            to byłoby naprawdę super - przełom marca i kwietnia brzmi atrakcyjnie i wyśmienicie.
            pzdr wszystkich nowych sąsiadów.
            • donkej Re: Termin oddania mieszkań 10.11.05, 12:15
              Dzień dobry! Będziecie moimi sąsiadami - mieszkam na XII kolonii WSM - ul.
              Stołeczna pod wezwaniem ks. J.Popiełuszki 14 :)
              Nawet nie jest brzydki ten dom - wyjąwszy słynną "jarzeniówę" o której była
              mowa na forum "Żoliborz,Bielany". Pasuje do zabudowy starego WSMu
              Tylko mam jedną obawę - tam u nas i tak jest potwornie mało miejsc
              parkingowych - czy Wy będziecie mieli miejsca na parkingu podziemnym? Bo jeśli
              nie, to dantejskie sceny będą się odbywać. Serio - dziś już przeżyłam tam
              stłuczkę...
              • marakesz13 Re: Donkej, możesz zacząc się martwić! 10.11.05, 21:56
                Położeie domu pomiędzy 2 uczęszczanymi liniami tramwajowymi, autobusy,
                samochody 2 stron, hamowanie i ruszanie na skrzyżowaniach będzie powodowało
                taki jazgot, że państwo apartamentowcy zamieszkaja w garażach podziemnych (tam
                bedzie cicho), a bryki postawią na twoim parkingu.
                • rtomik Re: Donkej, możesz zacząc się martwić! 11.11.05, 09:45
                  Powiem Wam ze polozenie domu macie fatalne.
                  Z jednej strony ulica, z drugiej strony ulica. Caly dzien szum, gwar i smrod
                  spalin. Szkoda kasy na takie mieszkanie.
                  Gdy szukalem mieszkania dla siebie chcialem jak najdalej od jakiejkolwiek ulicy.
                  • rtomik Re: Donkej, możesz zacząc się martwić! 11.11.05, 09:47
                    Za 2-3 lata wasz budynek zrobi sie czarny od spalin samochodowych.
                    czy trzeba byc nienormalnym by kupowac mieszkanie miedzy 2 najruchliwszymi
                    ulicami na Zoliborzu.
                    Dla mnie to bezsens kompletny.
                    • wanessa7 Re: Donkej, możesz zacząc się martwić! 13.06.06, 18:55
                      W takim razie proponuje kupno mieszkania na wsi...polecam ziemie
                      podlaską...cisza i spokój.
                      • donkej Re: Donkej, możesz zacząc się martwić! 13.06.06, 21:22
                        Na jakiej wsi - moje mieszkanko z moją rodzinką w środku stoi tu od 1948 roku !
                        A skąd Ty tak dobrze tę ziemię podlaską znasz? ;->>>>
                        I jak zwykle trochę historii - link: radzę zwrócić uwagę na oświetlenie - nieco
                        bardziej wyrafinowane niż owa jarzeniówka
                        www.leibk.com/zb_foto/albums/userpics/10001/140_1.jpg
                        Pozdrawiam serdecznie
    • szpunar1 Re: Termin oddania mieszkań 14.11.05, 17:47
      Donkey,

Każdy z nowych lokatorów może kupić lokal jeżeli kupuje miejsce parkingowe, w
      związku z tym nie powinno być większego problemu z parkowaniem na tej małej
      uliczce o której mowa, ale jak to bedzie okaże się w praktyce.

Możliwe jest przecież że ktoś ma dwa auta i jedno miejsce...

Prawdą jest natomiast że w dzień powszedni może być w okolicy ostro ze względu
      na liczne lokale usługowe.

Pozdrawiam
      szpunar1

• donkej Re: Termin oddania mieszkań 16.11.05, 11:58
        Dziękuję :)
        Ale tę jarzeniówę to straszną macie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka