Dodaj do ulubionych

Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W-wy?

27.09.02, 09:25
Tak pytam z ciekawości, a przy okazji poagituję. Sama jeszcze do niedawna
niemiałam żadnego faworyta. Wiedziałam jedynie na kogo nie będę glosowała
(np. pan Dzido, czy też Dydzio - ten z Samoobrony). Długo się zastanawiałam
nad Olechowskim, ale ten ostatecznie mnie przekonał swym, wykazującym
ignorancję i lekceważenie dla mieszkańców Szmulowizny, stwierdzeniem o
przeniesieniu Bazaru ze Stadionu Dziesięciolecia. Poza tym, jak można wrzucać
do jednego worka o nazwie "mafia i siedlisko zła" wszystkich uczciwie
zarabiających na życie kupców z Jarmarku Europa. Ponieważ odpadł Olechowski,
zastanawiałam się nad Piterą, ale jej program, choć niewątpliwie akcentujący
jedno z największych zagrożeń dla rozwoju Warszawy, jest dość skromny. No i
jeszcze ta jej afera z zaadaptowanym mieszkaniem... Potem się wykruszyło
jeszcze paru, aż został ujak. Ostatecznie mnie zachęcił swą dojrzałym i
bardzo sprytnym politycznie zagraniem z prośbą do pozostałych kandydatów o
jasne zadeklarowanie się, co do prób kandydowania na urząd prezydencki za 3
lata. To było dobre i słuszne posunięcie. Przyda się nam mądry prezydent.
Wiem, że on pewnie też niewiele zmieni, ale jest najlepszą alternatywą.

pzdr
Obserwuj wątek
    • tassman na prezydenta W 27.09.02, 09:43
      A ja pójde za głosem wszystkich sfrustrowanych, niezadowolonych, emerytów,
      rencistów, ludzis tarszych przeto mądrzejszym mądroscią doswiadczenia zyciowego
      i zagłosuje na Kaczyńskiego tylko nie wiem którego. Kurna takie są oba podobne
      że nie wiem czy startuje Jarek czy Leszek.
      Na pewno nie zagłosuję na:
      - lisa farbowanego, byłego kapusia komunistycznego, obecnie biznesmena nie
      mogącego ujawnic dochodów i wyrocznię demokracji wycinajaca las w tatrach pod
      swój domek - Olechowskiego
      - stary komunistyczny kawał betonu przystrojony w szmatki lekko lewicowego
      demokraty -Balickiego czy jak mu tam. "kim jest Balicki?"
      - na pana z PSL - nazwiska nie pamietam. Ale jak słysze PSL to od razu mam
      przed oczyma swymi wsiową, kraśną mordę "wiejskiego karierowicza" i wypiety
      bebol pana ministra malowanego - Kalinowskiego,
      - pania Piterę - taka jest szara i skromna z niej kobicina,że aż strach na nią
      zagłosować....
      - Pana Dzido - z Samej Obrony. Lepiej niech spada do brony tam gdzie bedzie
      uszczęśliwiony, lekko zdziwiony ale zadowolony, a my z miasta Warszawy
      odetchniemy wtedy pijąc łyk goracej kawy...YO !

Kaczka dokop tej bandzie !!

tassman:)
      • pan_pndzelek Re: do tassmana - tera ja 27.09.02, 11:19
        tassman napisał:
        > A ja pójde za głosem wszystkich sfrustrowanych, niezadowolonych, emerytów,
        > rencistów, ludzis tarszych przeto mądrzejszym mądroscią doswiadczenia
        zyciowego

Ludzie starzy, emeryci i renciści mądrzejsi? Rozumiem że kolega ujął rzecz
        felietonowo.

> i zagłosuje na Kaczyńskiego tylko nie wiem którego. Kurna takie są oba
        podobne
        > że nie wiem czy startuje Jarek czy Leszek.

Ja też się nie orientuję, zresztą zagłosuję na to nazwisko wtedy tylko gdy Klan
        Kochanych Kaczyńskich (KKK) wystawi swą ewentualną siostrę oczywiście pod
        warunkiem że siostra będzie mocno nieletnia i nie będzie bliźniaczką Braci.

> Na pewno nie zagłosuję na:
        > - lisa farbowanego, byłego kapusia komunistycznego, obecnie biznesmena nie
        > mogącego ujawnic dochodów i wyrocznię demokracji wycinajaca las w tatrach pod
        > swój domek - Olechowskiego

TW Student się zajmował wywiadem gospodarczym pod przewodem pewnego kandydata
        na radnego. Oczywiście ta wypowiedź pozostaje bez związku z powyższym akapitem.
        Nie potwierdzam nie zaprzeczam.

> - stary komunistyczny kawał betonu przystrojony w szmatki lekko lewicowego
        > demokraty -Balickiego czy jak mu tam. "kim jest Balicki?"

To chyba nieprawda z tym komunistycznym betonem. Ale tak czy owak to
        socjalista - odpada. A napisz o co chodzi z tym lasem tatrzańskim.

> - na pana z PSL - nazwiska nie pamietam. Ale jak słysze PSL to od razu mam
        > przed oczyma swymi wsiową, kraśną mordę "wiejskiego karierowicza" i wypiety
        > bebol pana ministra malowanego - Kalinowskiego,

Bycie Warszawiakiem zobowiązuje - odpada.

> - pania Piterę - taka jest szara i skromna z niej kobicina,że aż strach na
        nią zagłosować...

Taka szara jest bo siedzi wiecznie na tym swoim strychu co to jej się nagle
        podczas adaptacji zdecydowanie powiększył, ot taki Cud nad Wisłą. Jest skromna
        także i dlatego nie chciała wpuścić nadzoru budowlanego na odbiór swojej
        inwestycji. Po prostu chce mieć swą skromną oazę prywatności, a nie żeby jej
        tam urzędasy łaziły...

> - Pana Dzido - z Samej Obrony. Lepiej niech spada do brony tam gdzie bedzie
        > uszczęśliwiony, lekko zdziwiony ale zadowolony, a my z miasta Warszawy
        > odetchniemy wtedy pijąc łyk goracej kawy...YO !

Dzizo choć zawód nierolny wykonywa to gacie suszy na balkonie, a jako się
        rzekło bycie Warszawiakiem zobowiązuje - odpada

A więc na kogo? Ja głosuję na Zdzichę, posiadam swoje powody. Może zresztą u
        Zdzichy bym jakiego viceprezydenta dostał? Działalność rozrywkowa i nocne życie
        Miasta stanęłoby w końcu na nogi.
        • tassman Olechowski i las tatrzański !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.02, 12:11
          pan_pndzelek

Opis tej historii ukazał sie w 34 nr Polityki.
          Opisze skrótowo o co chodzi.

"W Koscielisku pod tatrami praprawnuk Sabały Jan Krzeptowski Jasinek wydał
          wojne kandydatowi PO na prezydenta Warszawy Olechowskiemu. Od ponad roku
          Jasinek sledzi kazdy krok Olechowskiego. interesuje go los kazdego drzewa z
          lasu należącego do byłego ministra i agenta. Trzy hektary zalesionego terenu na
          Butorowym Wierchu w gminie Koscielisko Irena i Andrzej O. kupili pod koniec lat
          90 (czy ktoś z was próbował kiedys kupić teren w tatrach? Drobne 3 ha -
          tassman). Olechowski chciał potem szybko zmienić przeznaczenie gruntu z lesnego
          i rolnego na budowlany. "Od lat marzymy o małym, skromnym domku z widokiem na
          Tatry - przyznaje były agent - Ale nie w lesie tylko na sąsiadującej z nim
          polanie" (<-
      • Gość: kuba TASSMAN PRZECZYTAJ TO !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 14:22
        Skąd, pacanie, masz informację, jakoby Balicki był starym komunistycznym
        betonem? Jestes jak widać młody, wielu rzeczy nie pamiętasz, a i czytać
        nauczyłes się chyba całkiem niedawni i raczej rzadko praktykujesz, bo inaczej
        wiedziałbys że Marek Balicki 13 grudnia 1981 był internowany, w 1983 był
        ponownie więziony za działalnośc polityczną, na przełomie 1989 i 1990 razem z
        Kuroniem, Kuratowską i innymi zakładał ROAD, a potem Unię Demokratyczną (moge
        się załozyc że o ROAD nigdy nie słyszałeś) był przez dwie kadencje posłem -
        najpierw Unii Demokartycznej (pierwszy całkowicie legalnie wybrany sejm), a
        potem Unii Wolności. Teraz jest senatorem, nie należy ani do SLD ani do UP, a
        jedynie do klubu parlamentarnego SLD-UP. To tyle wyjaśnień.

P.S. Często się zastanawiam, że zwolennicy prawicy zieją taką nienawiścia,
        jak nie przymierzając skini do Żydów. To mają byc chrzescijanie? Boże, ratuj!
        • Gość: niekuba Re: TASSMAN PRZECZYTAJ TO !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 14:32
          Gość portalu: kuba napisał(a):
          > Skąd, pacanie, masz informację, jakoby Balicki był starym komunistycznym
          > betonem? Jestes jak widać młody, wielu rzeczy nie pamiętasz, a i czytać
          > nauczyłes się chyba całkiem niedawni i raczej rzadko praktykujesz, bo inaczej
          > wiedziałbys że Marek Balicki 13 grudnia 1981 był internowany, w 1983 był
          > ponownie więziony za działalnośc polityczną, na przełomie 1989 i 1990 razem z
          > Kuroniem, Kuratowską i innymi zakładał ROAD, a potem Unię Demokratyczną (moge
          > się załozyc że o ROAD nigdy nie słyszałeś) był przez dwie kadencje posłem -
          > najpierw Unii Demokartycznej (pierwszy całkowicie legalnie wybrany sejm), a
          > potem Unii Wolności.

Masz rację kubusiu! Skurwił się dopiero później ten balicki.
          • Gość: kuba NIEKUBA TO DO CIEBIE !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 14:49
            Otóż Balicki nie musiał się skurwiac, bo lewicowy to on był zawsze, jak zapewne
            wiesz, a do komuchów nigdy nie należał i nie należy (jest bezpartyjny) A
            skurwiła to się jego była partia czyli Unia Wolności rozpadając się na rzecz
            Platformy z byłym agentem komunistycznym na czele

pozdrowionka
            • indris Lewicowość Balickiego 27.09.02, 19:03
              Lewicowy to Balicki był w tzw sferze obyczajowej (kwestia aborji np.).
              Natomiast w sferze społecznej, jeżeli był lewicowy, to przestał. Dowodem tego
              jest głosowanie w Senacie nad kodeksem pracy. Mimo swojej bezpartyjności
              głosował za przyjęciem bez poprawek wersji sejmowej, forsowanej przez rząd i
              SLD. Uniemożliwiło to m. in. głosowanie przepisu likwidującego wynagrodzenie za
              1-szy dzień choroby.
            • Gość: wojtekw Re: NIEKUBA TO DO CIEBIE !!! IP: 195.94.211.* 29.09.02, 10:29
              > skurwiła to się jego była partia czyli Unia Wolności rozpadając się na rzecz
              > Platformy z byłym agentem komunistycznym na czele

Hola, hola. To nie UW sie skurw.. tylko Ci co z niej uciekli ;-)) Dla
              precyzji ;-)
              • tassman Kto idzie w zakład z tassmanem:)??????? 30.09.02, 11:54
                A cóz to za targi czy Balicki to beton komunistyczny czy tylko lewicowiec
                chodzący do koscioła co niedzielę. Po co roztrząsać te sprawe jak obornik na
                polu?
                Balicki nie ma ŻADNYCH SZANS z Kaczyńskim.
                A kto nie wierzy w to co pisze to jestem gotów się założyc, że Kaczyński
                zdobedzie 3 razy więcej głosów niz ten "farbowany lis" Balicki i Ostatni żywy
                z "Mumii Wolnosci" Bujak razem wzięci...
                Jacys chętni???

• Gość: Bejotka Re:Do Kuby !!! IP: *.pl 27.09.02, 19:06
          Jeżeli to prawda co napisałeś o Balickim to.......................... jest
          gorzej niż myślałam i teraz wiem że NAPEWNO na niego nie zagłosuję
          Dzięki za wyjaśnienia bo jeszcze bym się pomyliła
      • Gość: karenina21 Re: na prezydenta W IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 13:57
        na Prezydenta Warszawy kandyduje LECH Kaczyński pozdrowienia
      • margala Re: na prezydenta W 01.10.02, 14:53
        to może zagłosujesz na Waldemara Fydrycha?
    • eela Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 09:53
      Ja będe głosowac na Bujaka, całkiem rozsądnie mówi. Tez długo sie
      zastanawiałam. Początkowo myslałam o Kaczyńskim. Olechowskiego od razu
      odrzuciłam, nie mam do niego zaufania, zbyt często zmieniał barwy. Obecnie i
      Kaczyński mi nie odpowiada, poniewaz za 3 lata najprawdopodobniej będzie
      kandydował na prezydenta Polski. Lepiej będzie dla niego, gdy przez te lata w
      ciszy i spokoju bedzie mógł sie przygotowywac do nastepnej kampanii.
      • tassman Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 10:00
        eela

Jak mozesz głosowac na kogoś kogo partię (mUmia Wolności) wyborcy wykopali ze
        sceny politycznej w niebyt bez powrotu? A wykopali ja za jej dokonania, za nic
        innego....A te dokonania tworzył, sygnował i podpisywał sie pod nimi pan
        Bujak...

• eela Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 10:15
          Wiem, ze partia ma niewielkie poparcie, bo kojarzy sie ze wszystkim co
          najgorsze, ale moim zdaniem niesłusznie, choc ludziom oczywiście nie dziwie
          się, ze głosuja jak głosują. Pierwszym premierem i pierwszym ministrem finansów
          byli ludzie z UW. Ówczesne decyzje bardzo ludzi dotknęły, ale czy było inne
          wyjscie? Rzecz do dyskusji. Wtedy wszystko odbywało się jak na poligonie
          doświadczalnym, bylismy pierwszym byłym KDL, który przeprowadzał reformy. UW
          popełniła wielki błąd, ze nie powiedziała ludziom, co ich czeka w przyszłosci -
          krew, pot i łzy. Oczekiwania społeczne po zmienie ustroju były tak wielkie, ze
          moim zdaniem nie było po prostu odwaznego. To spowodowalo odwrócenie się ludzi
          od UW. Bujak moim zdaniem bedzie dbał o interesy Warszawy.
          • Gość: Alik Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.datastar.pl 27.09.02, 10:29
            Moim zdaniem UW to zbyt kompromisowe towarzystwo - już od samego począdku,
            jeszcze za tzw. "opozycji demokratycznej" - układali się z komuchami. Przez to
            stracili poparcie społeczne.
            Tassman - tak trzymać!
          • Gość: czarny hleb Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 11:34
            eela napisała:

> Wiem, ze partia ma niewielkie poparcie, bo kojarzy sie ze wszystkim co
            > najgorsze, ale moim zdaniem niesłusznie, choc ludziom oczywiście nie dziwie
            > się, ze głosuja jak głosują. Pierwszym premierem i pierwszym ministrem
            finansów
            >
            > byli ludzie z UW. Ówczesne decyzje bardzo ludzi dotknęły, ale czy było inne
            > wyjscie? Rzecz do dyskusji. Wtedy wszystko odbywało się jak na poligonie
            > doświadczalnym, bylismy pierwszym byłym KDL, który przeprowadzał reformy. UW
            > popełniła wielki błąd, ze nie powiedziała ludziom, co ich czeka w przyszłosci
            -
            >
            > krew, pot i łzy. Oczekiwania społeczne po zmienie ustroju były tak wielkie,
            ze
            > moim zdaniem nie było po prostu odwaznego. To spowodowalo odwrócenie się
            ludzi
            > od UW. Bujak moim zdaniem bedzie dbał o interesy Warszawy.

Gópstwa gadasz. Najleprze to to o pocie i krwi. Dodaj elektorat UW i PO, a
            wyjdzie Ci rze to co miala UW od poczontku to jest właśnie w tych dwu partiah.
            Mondży ktuży byli sie nie odwrucili.
            Ten elektorat jest cały czas. Bo czym sie rurzni program PO od UW ?
            • eela Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 12:23
              Gość portalu: czarny hleb napisał(a):

> Gópstwa gadasz. Najleprze to to o pocie i krwi. Dodaj elektorat UW i PO, a
              > wyjdzie Ci rze to co miala UW od poczontku to jest właśnie w tych dwu
              partiah.
              > Mondży ktuży byli sie nie odwrucili.
              > Ten elektorat jest cały czas. Bo czym sie rurzni program PO od UW ?

Jest ten elektorat, ale rozbity między dwie partie, a każda z nich ma swego
              kandydata. Wychodzi więc na to, ze sama UW ma nieduży. Nie znam ostatnich
              notowan, ale pewnie w granicach 5-6%

• indris Bujak to szmata 27.09.02, 10:42
          Nie jest prawdą, że Bujak "tworzył, sygnował i podpisywał" dokonania Unii
          Wolności. W każdym razie nie od początku. Najpierw utworzył RDS (Ruch
          Demokratyczno Społeczny, kto jeszcze to-to pamięta ?). Przed wyborami 1991
          zapowiadał, że nie interesuje go mniej niż 25% głosów... (ostatecznie do Sejmu
          wszedł z tego ruchu on jeden). Potem zjednoczył ten RDS z "Solidarnością
          Pracy", przy okazji niszcząc znakomitą nazwę. Jako działacz Unii Pracy
          reprezentował linię polityczną co najmniej krytyczną wobec UW w ogóle a
          Balcerowicza w szczególności. A skończył - jak narazie... - na przejściu do...
          właśnie UW, której szefem był akurat Balcerowicz. I tak się złożyło, że po tym
          przejściu został prezesem Głównego Urzędu Celnego.
          Powyższe fakty polecam szczególnie uwadze Eeli. A także co młodszych
          forumowiczów.
          Biorąc pod uwagę te fakty, zapowiedzi Bujaka mają taaką samą wiarygodność, co
          wróżby Cyganki, a na słuchanie tego co ma do powiedzenia po prostu szkoda uszu.
          A z punktu widzenia etycznego Bujak jawi się jako zwykła szmata.
          • Gość: czarny hlep Indris to szmata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 11:39
            A potpiszesz imieniem i nazwiskiem takie stfierdzenie jak Twfoje w temacie?
            • indris Bujak to szmata 27.09.02, 12:03
              Nie nazwisko jest ważne ale fakty i wnioski z nich. Fakty są do sprawdzenia, bo
              były ogólnie znane a wnioski każdy wyciąga sam.
          • ukos Wypowiadaj się... 27.09.02, 12:35
            ...właściwą stroną przewodu pokarmowego.

Ani myślę głosować na Bujaka, ale bez takich jak on ten kraj byłby jeszcze
            bardziej komunistyczny niż jest. Tyle mu przynajmniej zawdzięczamy. Natomiast
            nic nie zawdzięczamy jakiemuś Indrisowi.
            • indris Co komu zawdzięczamy 27.09.02, 12:42
              Indrisowi młodsi wyborcy, zaglądający na forum, mogą zawdzięczać wiadomości o
              politycznym życiorysie Bujaka. Bo on sam jakoś się nim nie chwali.
          • eela Re: Bujak to szmata 27.09.02, 21:50
            indris napisał:

> A z punktu widzenia etycznego Bujak jawi się jako zwykła szmata.

bo?......
            • indris Bujak to szmata bo... 28.09.02, 19:18
              Bo z partii deklarującej swoją lewicowość przeskoczył do jawnie
              antypracowniczej Unii Wolności i to za fuchę w administracji rządowej.
              • eela Re: Bujak to szmata bo... 28.09.02, 19:29
                Dlatego szmata, ze wstąpił do partii antypracowniczej?! Dzięki tej partii być
                może nie jesteśmy na etapie Białorusi.
                • indris Re: Bujak to szmata bo... 28.09.02, 20:02
                  Dlatego, że wstąpił dla niej DLA FUCHY. Gdyby należał do UW od jej początków
                  (jak np. Lityński, czy inni) mógłbym go kontestować ale i szanować. Ludzi,
                  którzy zmieniają poglądy i natychmiast potem lądują na lukratywnych posadach
                  szanować nie potrafię.
                  • Gość: wojtekw Re: Bujak to szmata bo... IP: 195.94.211.* 29.09.02, 10:34
                    A moze poszedl nie dla fuchy, tylko dlatego ze UP sie sk... (uzywajac juz
                    uzytego tu okreslenia). Spojrzcie na UP. Nie dziwei sie ze z niej uciekl.Bo
                    stala sie czascia SLD. Nie?
                    • indris Re: Bujak to szmata bo... 30.09.02, 10:35
                      Gość portalu: wojtekw napisał(a):

> A moze poszedl nie dla fuchy, tylko dlatego ze UP sie sk... (uzywajac juz
                      > uzytego tu okreslenia). Spojrzcie na UP. Nie dziwei sie ze z niej uciekl.Bo
                      > stala sie czascia SLD. Nie?

UP się sk...la dopiero w okresie wyborów a i po nich. Ale Bujak odszedł z UP
                      wtedy, gdy ona była w opozycji a UW u władzy. Gdyby odszedł z UP teraz, albo
                      choćby wtedy, gdy UW wyszła z rządu, to miałbyś rację.
                  • eela Re: Bujak to szmata bo... 29.09.02, 22:03
                    A skąd wiesz, ze dla fuchy? Może miał inne powody?
                    • indris Skąd wiem że dla fuchy 30.09.02, 10:44
                      Jeżeli ktoś przechodzi do ugrupowania o radykalnie odmiennej ideologii a akurat
                      rządzącej i natychmiast dostaje wysokie stanowisko państwowej w dziedzinie, z
                      którą nigdy nie miał nic do czynienia, to przypuszczenie, że robi to dla fuchy
                      jest bardziej niż prawdopodobne. Warto też przypomnieć, że gdy UW "wyszła z
                      rządu", to Bujak na swoim stanowisku pozostał...
                      • eela Re: Skąd wiem że dla fuchy 30.09.02, 21:22
                        Mówiłeś, ze Bujak przeszedł do UW dla fuchy. Gdyby tak było i byłby namaszczony
                        przez Unię, odszedłby razem z nią.
                        • indris Re: Skąd wiem że dla fuchy 01.10.02, 15:06
                          Widocznie fucha była ważniejsza niż poczucie godnopści (o ile coś takiego sobie
                          wyobraża). Taki Taylor (słynny "kombatant przy cycku") też zdaje się został. A
                          Buzek był jaki był i nie umiał ich wywalić.
                          Zresztą warto zajrzeć na stronę Bujaka (www.bujak.pl) W dziale "o sobie" na
                          temat swojej politycznej metamorfozy jest dziwnie (a raczej żenująco)
                          lakoniczny. Czy uważa ją za coś naturalnego, czy liczy na niepamięć
                          elektoratu, nie wiem.
              • Gość: wojtekw Re: Bujak to szmata bo... IP: 195.94.211.* 29.09.02, 10:33
                Antypracowniczej UW? Co ty wypisujesz? Liberalizm gospodarczy i to polaczony z
                pierwiastkiem socjalnym? Antypracowniczy? Bzdura.
        • Gość: czarny hleb Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 11:29
          tassman napisał:

> eela
          >
          > Jak mozesz głosowac na kogoś kogo partię (mUmia Wolności) wyborcy wykopali ze
          > sceny politycznej w niebyt bez powrotu? A wykopali ja za jej dokonania, za
          nic
          > innego....A te dokonania tworzył, sygnował i podpisywał sie pod nimi pan
          > Bujak...
          >
          Jak ni e masz wiedzy to tszym morde w kóbeł. Unie Wolności wykończył pan Tusk,
          Olechowski i Płażyński. To drzentelmeni nie dotszymójoncy umuf. Na
          Olechowskiego nie nalerzy głosowqać hoćby z tego wzglendu.
          • pacio Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 11:40
            wykaże się postawą anty-obywatelską.
            Żaden z kandydatów mnie nie przekonuje
            Nie głosuje.

Pzdr
            pacio
            • Gość: kunce Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.chello.pl 27.09.02, 11:50
              na Zbigniewa Bujaka
    • indris Do japoneczki 27.09.02, 12:11
      Nie wiem, czy w pocz. lat 90 nie byłaś jeszcze w Japonii. Jeżeli tak, to możesz
      nie znać politycznej przerszłości Bujaka. Polecam mój post "Bujak to szmata",
      gdzie tę przeszłość w skrócie przedstawiam.
      • Gość: trapszo Re: Do japoneczki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.09.02, 13:12
        Tak indris ma racje to szmata, do tego czerwona. Podobnie jak Kuron, Michnik, i
        im podobni, jako komunistyczni agenci wyjechali na plecach robotniczych na
        ministerlialne stolki. Zreszta 90% naszej wladzy nalezy do czerwonych,
        niestety. Dzieki elektoratowi, ktory w latach 80-90 mial niestety po piec lat i
        nie bardzo mu sie chce zagladac do najnowszej histori Polski.

Zycze pomyslnych wyborow????????

Pozdrawiam.
        • Gość: bulba Re: Do japoneczki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 13:16
          Wątek zaczał się fajnie, ale wszedł jakiś indris i zrobil popis wyzwisk i
          pomówień. Na następnych bez kultury nie trzeba dlugo czekać jak widać.
          Ciekawe gdzie by był jeden z drugim , gdy Kuron, Bujak, Michnik rozwalali
          komunę.
          • Gość: trapszo Re: Do japoneczki IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.09.02, 13:23
            Potwierdza sie to co powiedzialem, braki w najnowszej histori Polski.
            Rzwalali co???????? Ha ha ha ha !!!!!!!!

Pozdrawiam.
        • eela Re: Do japoneczki 27.09.02, 22:05
          Pleciesz bzdury, wszystko Ci się wymieszało i poplątało. Jacy agenci? Na jakich
          plecach? Jacy komuniści? To na plecach Michnika, Mazowieckiego i innych Wałęsa
          wjechał do prezydentury. I tylko dzięki takim ludziom jak Michnik czy Bujak
          możesz spokojnie pisac ten swój nienajmądrzejszy post, bo nikt Cię za to nie
          przymknie. Więcej szacunku dla tych, którzy się narażali dla demokracji.
          • Gość: trapszo Re: Do eela IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.09.02, 13:27
            Szanowna eela, "Administratorko" czy jak tam Cie zwal. Wiem stajesz w obronie
            swojego szefa, nie ma sprawy. Nie zmienia to jednak faktu ze tacy jak on
            pozostaja najwiekszymi przekretasami ostatniego 20 lecia Polskiej histori.
            Jezeli masz mozlwosc przeczytac zyciorysy tych "panow" zrob to. Jezeli chodzi o
            wolnosc slowa na tutejszym forum, no coz nie liczylem tych postow, ktore
            zginely z forum dzieki administratorom.

Pozdrawiam
            • eela Re: Do eela 29.09.02, 21:59
              Ja tez Cię podrawiam, ale Bujak nie jest moim szefem. Skad takie skojarzenie?
              Czy w naszym kraju juz naprawde nie można o nikim powiedziec nic pozytywnego,
              aby się nia narazic na dziwne podejrzenia?
              • Gość: trapszo Re: Do eela IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 30.09.02, 12:45
                Bujak nie ale napewno Michnik co na jednao wychodzi.

Pozdrawiam
    • Gość: JB Lech Kaczyński IP: *.inetia.pl 27.09.02, 13:22
      Na początku powiem tylko, ze startuje do wyborów do Rady Miasta Stołecznego
      Warszawy, jestem bezpartyjny i należę do komitetu wyborczego PiS. Ale to co
      chce powiedzieć nie będzie zwiazane z oceną innych kandydatów, choć jednego z
      nich znam nieco lepiej (Z. Bujak).
      W demokracji jest miejsce dla wszystkich ludzi , ale inna jest demokracja, gdy
      rządzą w niej ludzie słabi bądź głupi. Inna gdy rzadzą w niej ludzie uwikąłni w
      ukłądy. A inna, gdy ludzie żyją tylko jednym - naprawą kraju. To lech będzie
      startował do wyborów (to do Tassmana. I nie jest to człowiek bez skazy, ale na
      peno nie można mu zarzucić bezczynności czy złych chęci lub grzechu zaniechania.
      Bez poparcia politycznego, wystawiony na ostrzał ze swoimi trzema
      współpracownikami (to jego całe "zaplecze polityczne') zrobił dużo wiecej niż
      jakikolwiek minister sprawiedliwości. I zrobi o wiele wiecej niż każdy inny
      kandydat. On ma wizję i wiare w to, że jest w stanie przeprowadzić swoje
      zamierzenia.

I ta wiara udziela się innym. Między innymi mi.

Pozdrawiam wszystkich

Votre JB
    • Gość: Paweł Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 27.09.02, 19:29
      Mój faworyt to Tytus De Zoo, ale niestety nie kandyduje.
      Pozdrawiam
      • Gość: Widok 9 Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 21:56
        Tak naprawdę to Stolica ostatniego dobrego Prezydenta miała w 1939 roku, potem
        to same pajace i kombinatorzy mający interes publiczny w głębokim zwisie.
        Obecnie nie mam sprecyzowanego kandydata lub raczej mam, ale jednocześnie boje
        sie, ze moze wygra i to będzie katastrofa. Mowa o Julii Piterze, mówiącej
        inteligentnie o bajzlu panującym w tym mieście i partyjnych gierkach, których
        Warszawa jest jedynie ofiarą. Jeżeli zostanie Prezydentem (z moją pomocą :)to
        przegra każdą debatę, gdyż jest poza partyjnym establishmentem. Jest z poza, a
        tacy muszą przegrać. Dlatego mi Jej żal. A inni? PSL i Samoobrona w Warszawie
        to jak złodziej w Kasie, Olechowski "zajeździ każdego konia, i szybko wskoczy
        na innego - aby go też zajechac". Kaczyński - ładnie mówi ale celem jest
        Prezydentura innej skali. No, a ja nadal pamiętam sprawę TELEGRAFU -takiej
        spółki-może ktoś pamięta. Bujak - kiedyś mu wierzyłem (razem z 10 mln Poplaków
        ale jest to raczej typ podobny do Olechowskiego, z tym, że stara sie poprawić
        image UW. No i ten z SLD, któremu życzę zdrowia i pociechy z wnuków ale nie
        Prezydentury Stołecznej. A tak na marginesie to nie wiadomo jak będzie ustruj
        warszawski wyglądał gdyż Sąd Konstytucyjny jeszcze sprawy nie rozpatrzył.
        A z innej beczki - to może na Prezydenta zaprosić Giulianiego z NY? Zagłosuję
        na niego w ciemno. Ale cóż nasza rzeczywistość jest ponura i beznadziejna.
        Pesymista Widok 9
        • eela Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 27.09.02, 22:07
          Czy ja dobrze widzę? Widok 9? Wielki Boze! :-)
          • Gość: Widok 9 Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:34
            No cóż - sam łąpię sie na tym, że pomimo swych obietnic nie zawsze mogę oprzeć
            sie chęci zamieszczenia jakiegoś tekstu. Ale to życie wymusza takie złamanie
            słowa. Pozdrawiam Ciebie mocno i Sloggiego i sporą rzeszę "starych"
            forumowiczów.
            • eela Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W 29.09.02, 21:55
              Pokazuj sie częściej :-)
        • Gość: JB Telegraf - IV akt zeszmacania ntxt IP: *.inetia.pl 30.09.02, 17:08
    • Gość: Bernard Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: 5.3R2D* / *.ed.shawcable.net 28.09.02, 19:51
      Na bujaka oczywiscie. Na Zbyszka Bujaka - dokladniej.
      Powodzenia Zbyszku
      • Gość: julka Kaczynski lub Piterowa. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 01:10
        Ja bede glosowala na Kaczynskiego lub Piterowa. Jeden temat mnie interesuje-
        bezdomne zwierzeta i wierze w to, ze oni znajda kase aby ten 'oboz
        koncentracyjny dla zwierzat'zostal wyburzony i powstalo nowe schronisko.
        Oni beda mieli duze poparcie od 'milosnikow zwierzat'
        • Gość: lekarz Re: Kaczynski lub Piterowa. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 02:13
          Julko czy tylko to cię interesuje? A ludzie żyjący na co dzień w swoich
          małych "obozach koncentracyjnych"? Jesteś zaślepiona nienawiścią do ludzi julko.
          • Gość: julka Re: Kaczynski lub Piterowa. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 11:55
            Gość portalu: lekarz napisał(a):

> Julko czy tylko to cię interesuje? A ludzie żyjący na co dzień w swoich
            > małych "obozach koncentracyjnych"? Jesteś zaślepiona nienawiścią do ludzi
            julko

To ze mnie los zwierzat interesuje nie ma nic wspolnego z moim stosunkiem do
            ludzi. Mialbym duze watpliwosci co do Ciebie jednak, jesli nie umiesz uszanowac
            slabszych istot to jak traktujesz ludzi w potrzebie-'za koperte', pies nie da
            koperty, doktooore.
            Twoj sposob na rozwiazanie to uspic wszystkie, prawda? Nie potrafisz myslec- to
            problemu nie rozwiaze.
            A poza tym nowy Prezydent Warszawy powinnien spelnic oczekiwania wszystkich
            grup spolecznych. I milosnicy zwierzat, ktorym na sercu lezy ich los, nie
            dziela sie na opcje polityczne, nie zapominaj o tym, stanowia zdecydowana
            wiekszosc.Patrz 'afery paluchowe'.

Uwazasz,ze ich nie przybedzie wiecej? A moze najwyzszy czas zaczac myslec i
            skutecznie edukowac ludzi aby nie rozmnazali tych psich nieszczesc? Niszczenie
            skutkow nic nie daje, nie rozwiazuje problemu.
            Ludzie maja rozum, sami niejednokrotnie zgotowuja sobie nieciekawy los.
            Chyba raz na ponad 25 lat mozna cos zrobic dla zwierzat, nieprawdaz?
            Czlowiek udomowil zwierzeta dla swoich egoistycznych potrzeb, winnien jest im
            wiec cos.
            Poza tym jesli ludzie nie kontroluja przyrostu naturalnego zwierzat to cale
            spoleczenstwo za to placi- potrzeba budowania wiekszej ilosci
            schronisk,utrzymanie wiekszej ilosci bezdomnych zwierzat, szkody wyrzadzane w
            wypadkach samochodowych( wpadajace zwierzeta pod kola samochodow).
            Na zachodzie nie ma tylu bezdomnych zwierzat bo tam mysla! Kastruja zwierzeta.
            Szczegolnie w Warszawie kazdy przymyka oko i uwaza, ze ten problem sam sie
            rozwiaze-nie rozwiaze sie.Brak jest jakiegokolwiek programu dzialnia aby ten
            problem zaczac rozwiazywac skutecznie.
            Handel 'kundelkami' owszem to i popiera sie- gielda w Lazienkach.
            > .
        • Gość: wojtekw Re: Kaczynski lub Piterowa. IP: 195.94.211.* 29.09.02, 10:40
          Kaczynski to krzykacz. Z ktorego krzyku niewiele wynika. Byl Min.Spraw - czy
          zrobil cos faktycznie dla tego aby sprawiedliwosci i prawa bylo wiecej? A
          teraz - czy szanuje prawo i wyroki sadu?

Zas Pitera - wielki obronca "czystych" rak. Wariaci sa szkodliwi. Bo czasem
          trzeba tez myslec.
    • Gość: misio Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.acn.pl / 10.128.130.* 29.09.02, 13:45
      Czy NAPRAWDĘ wierzycie, że to, KTO będzie prezydentem Warszawy, ma jakiekolwiek
      znaczenie? Czy NAPRAWDĘ wierzycie w uczciwość, kompetencję, oddanie sprawie,
      zaangażowanie w sprawy publiczne, wrażliwość na los mieszkańców itp itd ludzi
      bawiących sie w politykę (prezydentów, wojewodów, starostów, posłów, senatorów,
      radnych)? Czy NAPRAWDĘ wierzycie, że pod rządami któregokolwiek z kandydatów
      zniknie łapownictwo, kolesie, egoizm, karierowiczostwo, układy i układziki?
      Jeżeli tak, to gratuluję dobrego samopoczucia.
      • czlowiek_z_harmonijka Glosujcie na mnie. 29.09.02, 14:03
        Glosujcie na mnie. Wiecie na co mnie stac!
      • pan_pndzelek Re: do misia 29.09.02, 14:12
        Pewnie wierzą, tak jak wierzą w swoje dogmaty na temat psów. Myślenie to
        funkcja typu on/off, jeśli ją wyłączyć organizm przechodzi w stan, w którym
        miejsce myślenia zajmują: wiara i dogmat. Czytając te infantylne posty mam
        wrażenie, że od urodzenia są na off'ie.
    • Gość: Alik Japoneczko - a co ten ujak potrafi ????? IP: *.chello.pl 29.09.02, 15:02
      japoneczka napisała:

> Tak pytam z ciekawości, a przy okazji poagituję. Sama jeszcze do niedawna
      > niemiałam żadnego faworyta. Wiedziałam jedynie na kogo nie będę glosowała
      > (np. pan Dzido, czy też Dydzio - ten z Samoobrony). Długo się zastanawiałam
      > nad Olechowskim, ale ten ostatecznie mnie przekonał swym, wykazującym
      > ignorancję i lekceważenie dla mieszkańców Szmulowizny, stwierdzeniem o
      > przeniesieniu Bazaru ze Stadionu Dziesięciolecia. Poza tym, jak można wrzucać
      > do jednego worka o nazwie "mafia i siedlisko zła" wszystkich uczciwie
      > zarabiających na życie kupców z Jarmarku Europa. Ponieważ odpadł Olechowski,
      > zastanawiałam się nad Piterą, ale jej program, choć niewątpliwie akcentujący
      > jedno z największych zagrożeń dla rozwoju Warszawy, jest dość skromny. No i
      > jeszcze ta jej afera z zaadaptowanym mieszkaniem... Potem się wykruszyło
      > jeszcze paru, aż został ujak. Ostatecznie mnie zachęcił swą dojrzałym i
      > bardzo sprytnym politycznie zagraniem z prośbą do pozostałych kandydatów o
      > jasne zadeklarowanie się, co do prób kandydowania na urząd prezydencki za 3
      > lata. To było dobre i słuszne posunięcie. Przyda się nam mądry prezydent.
      > Wiem, że on pewnie też niewiele zmieni, ale jest najlepszą alternatywą.
      >
      > pzdr
      chyba pamietasz jak dal plame w Glownym Urzedzie Cel - amator bez wyksztalcenia
      i na niczym sie nie zna.
      Wszystko to gowno - Olechowski karierowicz,Pitera cwaniaczka mieszkaniowa,
      glosujmy na Kaczora - tez palant ale przynajmniej bedzie z czego sie smiac i w
      wawie bedzie wesolo jak cholera.
      • Gość: tom Re: Japoneczko - a co ten ujak potrafi ????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:37
        > chyba pamietasz jak dal plame w Glownym Urzedzie Cel - amator bez
        wyksztalcenia

1. Wyksztalecenie posiada.
        2. Jak plame? Nic io tym nie wiem?
      • Gość: jojkaa GŁOSUJMY NA INDRISA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.02, 18:13
        On ma horyzonty szerokie jak Plac Defilad i wrażliwosć głęboką jak dziury na Puławskiej. On nie tylko zna
        niezliczoną ilosć najważniejszych faktów z historii Polski i wogóle (z akcentem na wogóle), ale i umie te
        fakty w sposób fachowy łączyć i interpretować. I to z jaką finezją, subtelnoscią, taktem! Z jakim
        dysytansem umie podchodzić do polityki i jak chłodno, rzeczowo i ostrożnie potrafi oceniać ludzi, których
        wogóle nie zna i z którymi pewnie nigdy nie miał okazji osobiscie rozmawiać. Wzór cnót wszelkich!!!!
        Niebylejaki talent politologiczny, poeta (gorąco polecam wątek pt. "do fanów Bujaka") wielkiego formatu
        (A7???), człowiek głęboko przywiązany (przewiązany bardzo ciasno?) do swoich wartosci!

Głosujmy na Indrisa! On jeden obroni nas przed antypracowniczym kapitalizmem!
        Obywatelu, do urny!
    • hernandez Moje przemyslenia o Kandydatach 30.09.02, 21:47
      Nie ma roznicy czy wygra Olechowski czy Balicki bowiem nadal bedzie rzadzil ten
      sam uklad co teraz tj SLD-PO. Gdyby wygral Kaczor to W-we wg mnie czeka niezly
      burdel, mozemy nawet byc polem do jakis nowych dowcipow a to dlatego ze moga
      byc niezle jazdy an polu Prezydent-RadaMiasta.Prezydent bedzie z Pis-u a rada z
      SLD i PO w wiekszosci.Rada bedzie swoim dzialaniem chciala pokazac Kaczorowi ze
      nia ma racji i ze oni jak rzadzili to bylo wspaniale i bedzie wszystkie jego
      ruchy blokowala a Kaczor bedzie rzucal populistyczne hasla i obarczal rade za
      to ze nie chce ich spleniac i bedzie wszedzie szukal obcych agentow.
      O reszcie kandydatow nie wspominam bo szans nie maja a pani Piterowa czy jak
      sie to cos odmienia powinna zrezygnowac z przewodniczenia TI jak sie miesza do
      polityki.
      Co do Bujaka to sie wypowiadac nie bede bo jest to chyba kandydat ktoremu tylko
      GW kibicuje i jej najbardziej zagorzali fani

A wiec wg mnie w W-wie nic sie nie zmieni a jak sie zmieni to tylko na wojne
      Kaczor-Reszta a to dobrze dla miasta nie wrozy.

Ewentualnie mozna oddac glos na Majora Frydrycha bo i tak to nic nie zmieni.
    • Gość: kolo Re: zagadka IP: 212.76.37.* 30.09.02, 22:24
      Czlowiek, ktory byl agentem w PRLu, potem bliskim wspolpracownikiem Lecha
      Walesy- zkladal BBWR, potem w Ruchu Stu, potem kandydat na prezydenta, po
      osiagnieciu niezlego wyniku stwierdzil, ze zalozy ruch spoleczny, ktory nie
      bedzie partia, potem nie wstapil do ruchu, twierdzil, ze pozostanie z boku,
      potem ruch stal sie partia, teraz startuje na prezydenta stolicy jako kandydat
      partii, ktora miala nie byc partia,a startuja z jaj listy ciekawi dosyc ludzie:
      Smirnow- czlonek zwiazku zawodowego i pani Fabisiak, ktorej blizej chyba do
      Rydzyka. Ktos mi wytlumaczy o co chodzi?
      A i jeszcze nasz kandydat stwierdzil kiedys, ze jest kandydatem do wynajecia-
      idzie tam gdzie dobrze placa (!?)
    • margala WESELSZA WARSZAWA 01.10.02, 15:02
      "Weselsza Warszawa

Weselsza i kompetentna Warszawa - pod takim hasłem w wyborach na prezydenta
      stolicy startuje Waldemar Fydrych zwany "majorem", twórca ruchu Pomarańczowa
      Alternatywa.

Zdaniem kandydata, nadszedł czas na prawdziwą rewolucję. Jak twierdzi, po 1989
      roku nic się nie zmieniło - happeningi, jak trwały tak trwają, zmieniają się
      jedynie aktorzy, czyli partie polityczne.

Strażnicy miejscy w strojach krasnoludków, bale przebierańców w stołecznym
      ratuszu, dwa razy w roku dzień uśmiechu i bale na tysiąc czap na Placu
      Zamkowym, to tylko niektóre propozycje wyborcze kandydata. Przeniesienie Senatu
      do Krakowa, to sposób Fydrycha na odpolitycznienie, przynajmniej częściowe,
      stolicy.

Twórca Pomarańczowej Alternatywy swoją kampanię wyborczą traktuje poważnie, a
      szanse ocenia wysoko. "Happener i lew salonowy, czy kandydat od dybów i kar nie
      mają ze mną szans", uznał Fydrych.

"Major" uspokaja warszawiaków, że o losy metra nie muszą się martwić. "Jestesmy
      w stanie zawsze o jedną więcej stację metra zaoferować", powiedział Twórca
      Pomarańczowej Alternatywy.

Jego zdaniem, z problemami stolicy tak naprawdę żaden kandydat sobie nie
      poradzi. Fydrych obiecuje jednak, że za jego prezydentury życie w Warszawie
      stanie się berdziej interesujące. Program wyborczy kandydat rozpisał na dwie
      kadencje. W pierwszej Warszawa zacznie przypominać Paryż, podczas drugiej Paryż
      upodobni się do Warszawy.

"Major" Fydrych liczy na glosy ludzi inteligentnych, otwartych, wrażliwych i
      aktywnych, których jego zdaniem w Warszawie nie brakuje."
      (wiadomość z serwisu onet.pl)
    • indris Apel Bujaka 01.10.02, 15:09
      "inicjatywa Bujaka przypomina nieco apel eunucha domagającego się od innych, by
      żyli w czystości"
      Napisali tak felietoniści "Wprost", którzy przeszli tam z "Nowego Państwa", w
      rubryce "z życia opozycji"
      • Gość: wojtekw Re: Apel Bujaka IP: 195.94.211.* 01.10.02, 15:54
        A co jest zlego w zyciu w czystosci ;-))) Politycznie rzecz jasna.
        • indris Re: Apel Bujaka 01.10.02, 16:09
          Gość portalu: wojtekw napisał(a):

> A co jest zlego w zyciu w czystosci ;-))) Politycznie rzecz jasna.

Nic. Przekonaj o tym Bujaka.
      • Gość: arek Re: Apel Bujaka IP: 212.76.37.* 01.10.02, 18:08
        indris napisał:

> "inicjatywa Bujaka przypomina nieco apel eunucha domagającego się od innych,
        by
        >
        > żyli w czystości"
        > Napisali tak felietoniści "Wprost", którzy przeszli tam z "Nowego Państwa",
        w
        > rubryce "z życia opozycji"
        Ty to musisz byc chyba z Platformy- potrafisz tylko pluc na innych
        • indris Pudło ! 01.10.02, 18:32
          Od Platformy jestem jak najdalszy. Ideowo najbliżej mi do PPS (bez
          antyklerykalizmu). A "pluję" na sprzedawczyków, którzy pchają się na chałtury.
          Jedna fucha w GUC Bujakowi wystarczy (a krajowi na pewno).
    • Gość: joolz Re: Na kogo głosujecie w wyborach na prezydenta W IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.10.02, 18:45
      Ja glosuje na Bujaka- jedyny ma jakas wizje rzadzenia w stplicy, a poza tym nie
      traktuje tych wyborow jako przygrywki do wyborow prezydenckich za 3 lata
      • indris Wizje Bujaka 01.10.02, 19:00
        Jakie ma Bujak NAPRAWDĘ wizje, to wie (ewentualnie) on sam. Cała jego
        przeszłość polityczna dowodzi, że jego słowom można wierzyć tak samo jak
        sprzedawcy cudownej maści na szczury. Ja słyszałem jak opowiadał w Unii Pracy o
        swoich wizjach. Potem te wizje sprzedał Unii Wolności za fuchę na stanowisku
        prezesa GUC. Ale jeżeli ktoś chce wierzyć sprzedawczykowi, to jego święte prawo.
        • Gość: Stiudient Indris i psychoza IP: 195.94.207.* 02.10.02, 14:36
          Każdy ma jakieś kompleksy, kuku na muniu, coś czego nie lubi, nienawidzi.
          • indris Indris i czego nie lubi 02.10.02, 15:09
            Nie lubię sprzedawczyków. A jeszcze bardziej nie lubię, gdy pchają się na
            stanowiska publiczne w moim mieście.
            • japoneczka Podyskutujmy normalnie!!! 03.10.02, 08:48
              Ale psuć dyskusję zapewne uwielbiasz? Ja się pytałam normalnych ludzi, a tu się
              trafiła jakaś ortodoksyjna przeciwniczka jednego z kandydatów i wszystko
              sprowadza do niego. Jesteś tak zaślepiona, że nawet nie widzisz, że są jeszcze
              inni, poza Bujakiem, kandydaci.
              Poza tym teoria (kandydat) może bć obalona dopiero wtedy, gdy ma się w zanadrzu
              jakąś rozsądną alternatywę. W przeciwnym razie nawet błędna teoria jest
              obowiązującą.
    • Gość: :-)) ale jaja:-)) IP: *.dialup.warszawa.pl 06.10.02, 22:23
      PAP podał:

Decyzja Krajowej Partii Emerytów i Rencistów o poparciu Andrzeja Olechowskiego
      jako kandydata na prezydenta Warszawy zaskoczyła polityków SLD. Przypominają
      oni, że przed laty Olechowski - jako minister finansów - wystąpił przeciwko
      interesom emerytów i rencistów.

Klub SLD sprawą udzielenia Andrzejowi Olechowskiemu poparcia KPEiR w wyborach
      na prezydenta Warszawy na pewno się zajmie, bo to jest dość zaskakujące, aby
      pan Mamiński, który wszedł z SLD-owskim poparciem do parlamentu, teraz czynił
      koniunkturalny zwrot. Bo nie widzę innych motywów dla takiego wyboru -
      powiedział Józef Oleksy. Nie rozumiem tego i trzeba to będzie wyjaśnić - dodał.

Oleksy nie chciał odpowiedzieć na pytanie, czy Mamiński może zostać wykluczony
      z klubu. Nie wiem, będzie to oceniane. Myślę, że pan Mamiński sam rozumie, że
      postawił się w zupełnie nowej sytuacji - podkreślił.

Zdziwiony jest także rzecznik SLD Jerzy Wenderlich. Wspomniał, że miliony
      emerytów i rencistów doświadczyły ręki pana Olechowskiego kiedy był ministrem
      finansów. Jestem pewien, że za tamtym okresem nie tęsknią - dodał.

Jego zdaniem, decyzja Mamińskiego nie odbierze głosów kandydatowi SLD-UP na
      prezydenta Warszawy Markowi Balickiemu, który - jak podkreślił - ma w
      środowisku emerytów i rencistów bardzo duże poparcie podobnie, jak cała nasza
      SLD-owska formacja.

Bo my pokazaliśmy, że kiedy inni tej grupie potrafią tylko zabierać, to my z
      kolei przywracamy tej grupie realny wzrost waloryzacji. W tym roku jeszcze
      wstydliwie o 4 zł, ale w przyszłym roku waloryzacja wypłat będzie 10 razy
      większa (czyli 40 zł) - podkreślił Wenderlich.

Kandydat SLD-UP na prezydenta stolicy Marek Balicki przypomniał czasy, gdy
      Andrzej Olechowski był ministrem finansów. Dlaczego po kilku miesiącach swojego
      urzędowania złożył tekę szefa resortu finansów?. Balicki wyjaśnił, że stało się
      to po decyzji parlamentu akceptującej orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego w
      sprawie wypłacania emerytom i rencistom oraz sferze budżetowej należnych
      rekompensat za niedokonane podwyżki na początku lat 90.

Te pieniądze do dziś co miesiąc odbierają kolejne roczniki w oddziałach PKO BP.
      Andrzej Olechowski wtedy zdecydował się wystąpić przeciwko interesom emerytów i
      rencistów - podkreślił Balicki.

Ale zamieszał kijem w szambie ten Mamińszczak (sam nie lepszy padalec):-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka