Gość: Goska Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:29 Ale okropny ten Kaczorek, chce prezydenturze i Polsce przywrocic godnosc,no a tego to juz doprawdy GW zcierpic nie moze! No bo jak to tak? Tradycje to i owszem inni miec moga, ale Polacy...no skad! hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski ZAZDROSC, ZAZDROSC, ZAZDROSC 13.12.05, 09:30 Rozumiem, ze dla "postepowych kol polskiej inteligencji" ten prezydent jest niewygodny, niegodny, i malo inteligentny (choc w przeciwienistwie do jeszcze urzedujacego osobnika, "niby magistra" jest prawdziwym dr. hab, ktory pracowal naukowo; nawet Tusk mu nie dowrownuje); czy Kaczynska jest brzydka? hmmm, Kwasniewska i Tuskowa bez tapety na twarzy to tez nie Claudia Schiffer; a tak wogole, drodzy "postepowi" oponenci, nic tylko zazdrosc przez Was przemawia; ani Cimoszak, ani Tusk nie wygral; i co z tym zrobic? coz: za piec lat macie nastepna szanse; powodzenia Wam oczywiscie nie zycze, bo wole, zeby pozostal Kaczynski; i "niech moja wola sie stanie"; Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista A co tu ma do rzeczy wszystko, o czym piszesz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 09:45 Ja np. ceniłem Kwacha, ale nie przypominam sobie, żeby nielubiani przeze mnie Jaruzel i Wałęsa odstawiali jakieś operetkowe przedstawienia na inaugurację prezydentury. Takie zabawy pasują do jakiejś bananowej republiki, a nie do poważnego kraju. Przecież to nie jest żadna tradycja - to szopka. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A co tu ma do rzeczy wszystko, o czym piszesz 13.12.05, 09:50 Twoje zdanie; a moje jest inne; lepsze takie - wcale nie pompatyczne (juz bez zlosliwej przesady) - obchody, niz "oblewanie" prezydentury szampanem przyniesionym przez Urbana Gość portalu: realista napisał(a): > Ja np. ceniłem Kwacha, ale nie przypominam sobie, żeby nielubiani przeze mnie > Jaruzel i Wałęsa odstawiali jakieś operetkowe przedstawienia na inaugurację > prezydentury. Takie zabawy pasują do jakiejś bananowej republiki, a nie do > poważnego kraju. Przecież to nie jest żadna tradycja - to szopka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Nie wątpię, że zwolennikom PiS-u się spodoba :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 09:58 Po prostu taki to prezydent, taki poziom jego wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edfg Ty, z twoim "poziomem" bedziesz niedługo ruskom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:05 byty czyścił, do tego doprowadicie gó..arze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa-z-paryza TANIE PANSTWO IP: 83.214.18.* 13.12.05, 10:08 i ten caly cyrk to my placimy, a mialo byc tanio.. czy krawat i buty dla krola kaczora sa oplacane z naszej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daen Re: TANIE PANSTWO IP: 213.17.149.* 13.12.05, 10:25 nie - z "fundacji" Jolanty K. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Jaki prezydent? Prezydent Polski 13.12.05, 10:12 A jaki jest poziom wyborcow Tuska, czy wczesniej Kwasnieskiego? tez wsiadaja po pijanemu do samochodu, czy zataczaja sie nad grobami na cmentarzu? albo robie przekrety (to ten drugi) na zasadzi: !1 milion trzeba ukrasc"? no, to rzeczywiscie "niebotyczny" poziom,ale...glupoty Gość portalu: realista napisał(a): > Po prostu taki to prezydent, taki poziom jego wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Kaczyński kompromituje Polskę już na wstępie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 10:18 swojej kadencji. Zobaczymy, co będzie dalej. Biorąc pod uwagę jego poglądy, a zwłaszcza jego kompleksy, optymistą nie jestem. I nie rozumiem, po co się tak nadyma. Prezydent Polski, to, tamto...zwykły wybieralny urzędnik o ograniczonych kompetencjach, nic wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ciebie juz nikt nie jest w stanie skompromitowac 13.12.05, 10:24 co post, to kompromitacja; i bez niczyjej pomocy; Gość portalu: realista napisał(a): > swojej kadencji. Zobaczymy, co będzie dalej. Biorąc pod uwagę jego poglądy, a > zwłaszcza jego kompleksy, optymistą nie jestem. I nie rozumiem, po co się tak > nadyma. Prezydent Polski, to, tamto...zwykły wybieralny urzędnik o > ograniczonych kompetencjach, nic wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista O, nerwy puszczają :-))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 10:27 W sumie rozumiem. Nowo wybrany prezydent błaznuje, jego zwolennicy to widzą, ale muszą robić dobrą minę do złej gry :-). No cóż, będziesz musiał się przyzwyczaić, jeszcze cztery lata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: O, nerwy puszczają :-))) 13.12.05, 10:30 nie puszczaja nerwy; przy takim poziomie polemiki jakze moglyby puscic; tu nawet ironizowac nie warto; mozna sie tylko smiac Gość portalu: realista napisał(a): > W sumie rozumiem. Nowo wybrany prezydent błaznuje, jego zwolennicy to widzą, > ale muszą robić dobrą minę do złej gry :-). No cóż, będziesz musiał się > przyzwyczaić, jeszcze cztery lata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Ok. Życzę powodzenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 10:34 Poczekajmy do następnej szopkiw wykonaniu pana doktora Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ok. Życzę powodzenia 13.12.05, 10:51 No juz lepiej: przynajmniej nazwales Go doktorem; a tak wogole to tendecja zwyzkowa: po elektryku i niedorobionym magistrze przyszla pora na doktora Gość portalu: realista napisał(a): > Poczekajmy do następnej szopkiw wykonaniu pana doktora Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Silesius, jak rozumiesz troche po rosyjsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:38 to chodź na www.inosmi.ru.(Rosja-polska, co dalej?) Moze mi pomozesz powojować , bo znasz np. sytuacje w Niemczech. Mozna tam pisac po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius, jak rozumiesz troche po rosyjsku 13.12.05, 10:41 znam jezyk i ludzi; mam tez znajomych Rosjan i Ukraincow; ale nie mam teraz czasu (sorry); i tak cud, ze tu moge "kukac"; ale nastepnym razem skorzystam (adres sobie zapisalem); pozdrowienia Gość portalu: efg napisał(a): > to chodź na www.inosmi.ru.(Rosja-polska, co dalej?) Moze mi pomozesz powojować > , bo znasz np. sytuacje w Niemczech. Mozna tam pisac po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Powalczyć na rosyjskim forum po polsku. Mocne :-)) 13.12.05, 10:41 Całkiem w duchu obecnej polityki. A niech się ruski uczą polskiego, a co. I inne angole też, przy okazji. My Polacy nie gęsi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Pisze po polsku, bo nim to nie przeszkadza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:46 Nie znosze Putina, nie kryje tam tego, a jakos mnie nie zjedli. Zaczynam sie przekonywac że sa o wiele kulturalniejsi niz my. Zapraszam: www.inosmi.ru (Rosja-Polska-co dalej). Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Jeszcze mocniejsze :-))) 13.12.05, 11:53 Jasne że nie przeszkadza! Jeden rozumie, stu innych nie, ale przecież nie o to chodzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
efg Re: Jeszcze mocniejsze :-))) ? 13.12.05, 12:14 Rozmawiac zawze warto, choc to trudna sprawa. Głupców i to po obu stronach nie brakuje, tylko ze tamci - kulturalniejsi, choć "kacapy". Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Dokładnie. To ma być lekcja ropli państwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:04 dla takich głupców co je wyśmiewają. Mnie np. Putin sie nie podoba, ale Rosjanom, którzy na niego nie głosowali do głowy nie przychodza tak idiotyczne śmichy-chichy, i to wcale nie ze strachu tylko ze zrozumienia co zanczy byt państwowy. W Polsce, wszystko musi zostać zgnojone, dokładnie tak jak przed 1772 rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Dokładnie. To ma być lekcja ropli państwa 13.12.05, 10:28 Niektorym Polakom wydaje sie, ze sa Ludwikami XIV, "krolami slonce"; i oni - choc nic dla panstwa nie zrobili, patriotyzmu za grosz, to jednak wszytsko wiedza lepiej, i - oczywiscie - panstwo ma funkcjonowac wg ich zyczen; a wysmiewaja sie, bo coz innego im jeszcze zostalo? ich bozyszcze Kwach odchodzi, drugie bozyszcze: Tusk oddycha swiezym kaszubksim powietrzem (i musi sie tlumaczyc zonie, ktora jets wsciekla, ze nie zostala "first lady); nie maja juz nic, to sie smieja; i niech maja na zdrowie; ale madre to nie jest Gość portalu: efg napisał(a): > dla takich głupców co je wyśmiewają. Mnie np. Putin sie nie podoba, ale > Rosjanom, którzy na niego nie głosowali do głowy nie przychodza tak idiotyczne > śmichy-chichy, i to wcale nie ze strachu tylko ze zrozumienia co zanczy byt > państwowy. > W Polsce, wszystko musi zostać zgnojone, dokładnie tak jak przed 1772 rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Si, Si, Si: SZOPKA ! 13.12.05, 10:19 Gość portalu: realista napisał(a): > Ja np. ceniłem Kwacha, ale nie przypominam sobie, żeby nielubiani przeze mnie > Jaruzel i Wałęsa odstawiali jakieś operetkowe przedstawienia na inaugurację > prezydentury. Takie zabawy pasują do jakiejś bananowej republiki, a nie do > poważnego kraju. Przecież to nie jest żadna tradycja - to szopka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest państwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:59 Oni nie rozumieja ze za 5 lat może tu byc Albania. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 10:32 Sam sobie odpowiedziales: "oni nie rozumieja"; wiec po co im cokolwiek tlumaczyc? z nich tylko mozna sie posmiac: zalosni zazdrosnicy; bo Tusk nie zostal "preziem" a Goska Tuskowa "first lady"; jeszcze nie pogodzili sie z porazka; za pol roku im przejdzie Gość portalu: efg napisał(a): > Oni nie rozumieja ze za 5 lat może tu byc Albania. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 10:41 silesius.monachijski napisał: > Sam sobie odpowiedziales: "oni nie rozumieja Bo tylko Kaczyński i Tusk startowali na prezydenta. Mowię Ci, jestem tak za**ście zazdrosna, że to nie ja zostałam Firt Lady, że dostaję sktrętu kiszek. Poza ty - kto to są ci oni - co? Moze sprecyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 10:46 "oni" to Ci, ktorzy bezmyslnie Kaczynskiego wysmiewaja, nie podajac zadnego rozsadnego argumentu, dlaczego i za co go krytykuja; jest to raczej opis zbioru niz odniesienie do konkretnych osob; co do first lady: nie przejmuj sie zbytnio; i na Ciebie kiedys przyjdzie kolej; jestes napewno wystarczajaco mloda, zeby o takiej szansie pomyslec; a moze zostaniesz Pania Prezydentowa? hmm bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Sam sobie odpowiedziales: "oni nie rozumieja > > > Bo tylko Kaczyński i Tusk startowali na prezydenta. Mowię Ci, jestem tak > za**ście zazdrosna, że to nie ja zostałam Firt Lady, że dostaję sktrętu kiszek. > > > Poza ty - kto to są ci oni - co? Moze sprecyzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 11:04 silesius.monachijski napisał: > "oni" to Ci, ktorzy bezmyslnie Kaczynskiego wysmiewaja, nie podajac zadnego > rozsadnego argumentu, dlaczego i za co go krytykuja; jest to raczej opis zbioru > > niz odniesienie do konkretnych osob; co do first lady: nie przejmuj sie > zbytnio; i na Ciebie kiedys przyjdzie kolej; jestes napewno wystarczajaco > mloda, zeby o takiej szansie pomyslec; a moze zostaniesz Pania Prezydentowa? hm 1. To tylko ty widzisz wyimaginowane powody naszej do Kaczyńskich niechęci. Skoro nie czytasz uważnie, nie będę ci teraz wymieniać w punktach jakie to są te niewymaginowane. 2. Nie zależy mi na tym, żeby być Firs Lady, ani nawet sekretarką w Pałacu Prezydenckim. Po pierwsze jestem minimalistką a po drugie najbardziej cenię sobie skromność, czyli czegoś czego Kaczyńskim brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 11:16 wiem, wiem Kaczynski jest zly a priori; konserwatywny, nienowoczesny, ma brzydka zone, jest arogancki, bo somielil sie wygrac z Tuskiem; etc; dla tak pieknego narodu medrcow Apollow i Afrodyt to zwyczajna obraza bio.mum napisała: > > 1. To tylko ty widzisz wyimaginowane powody naszej do Kaczyńskich niechęci. > Skoro nie czytasz uważnie, nie będę ci teraz wymieniać w punktach jakie to są > te niewymaginowane. > > 2. Nie zależy mi na tym, żeby być Firs Lady, ani nawet sekretarką w Pałacu > Prezydenckim. Po pierwsze jestem minimalistką a po drugie najbardziej cenię > sobie skromność, czyli czegoś czego Kaczyńskim brakuje. > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 11:29 silesius.monachijski napisał: > wiem, wiem Kaczynski jest zly a priori; konserwatywny, nienowoczesny, ma > brzydka zone, jest arogancki, bo somielil sie wygrac z Tuskiem; etc; dla tak > pieknego narodu medrcow Apollow i Afrodyt to zwyczajna obraza > Czy jak gdzieś napisałam, że nie lubię Kaczyńskiego, bo ma brzydką żonę (przynajmniej na jakimś publicznym forum;)? Więcej, czy ja gdzieś napisałam, że Kaczyńska jest brzydka? Poza tym głosowałam na na Demokratów i Borowskiego i mam w nosie naburmuszonego Tuska. Nie mogłam sie zatem obrazić, że przegrał Drogi Silesiuszu. Chociaż, nie ukrywam, moim zadaniem byłby mniejszym złem dla Polski. Przynajmniej "zagranica" by się z nas nie śmiała i nie oceniałaby Polaków przez pryzmat Kaczyńskiego - czyli tak jak słusznie pisałeś - zakompleksionego konserwatywnego narodowca na obcasach , który popracia dla swojej kandydatury szuka u załozyciela najwiekszej polskiej sekty. Jeśli nawet nie on to brat bliźniak szuka...ale nie każdy musi umieć ich rozróżniać. Powiem więcej, to żaden wstyd nie umieć ich rozróżniać, a szczególnie dla obcokrajowca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 11:38 Droga bio.mum, nie bierz tego do siebie bezposrednio, co pisze; wiem, co piszesz, i nie spotkalem sie w Twoich postach z zadnymi chamskimi odzywkami; ale sa i na forum osoby, ktorym "w to graj"; zagranica sie z Kaczynskiego nie smieje; co wiecej: po poczatkowych atakach (ktorych zrodla byly raczej w polskiej opinii publicznej - niektorych publikatorow), zaczyna sie Kaczynskiego traktowac bardzo powaznie i rozsadnie; jako przyklad moge Ci powiedziec, ze Wolfgang Schauble - znaczaca postac w niemeickiej polityce, stwierdzil ostatnio, ze po odejsciu Schroedera w Niemczech i Kwasniewskiego w Polsce jest szansa na uzyskanie nowej jakosci w stosunkach polsko-niemieckich; wiec nie jest az tak zle; i.. oby nie bylo; i Tobie i mnie zalezy na tym, zeby Polska byla dobrze rzadzona; bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > wiem, wiem Kaczynski jest zly a priori; konserwatywny, nienowoczesny, ma > > brzydka zone, jest arogancki, bo somielil sie wygrac z Tuskiem; etc; dla > tak > > pieknego narodu medrcow Apollow i Afrodyt to zwyczajna obraza > > > > > Czy jak gdzieś napisałam, że nie lubię Kaczyńskiego, bo ma brzydką żonę > (przynajmniej na jakimś publicznym forum;)? Więcej, czy ja gdzieś napisałam, że > > Kaczyńska jest brzydka? Poza tym głosowałam na na Demokratów i Borowskiego i > mam w nosie naburmuszonego Tuska. Nie mogłam sie zatem obrazić, że przegrał > Drogi Silesiuszu. Chociaż, nie ukrywam, moim zadaniem byłby mniejszym złem dla > Polski. Przynajmniej "zagranica" by się z nas nie śmiała i nie oceniałaby > Polaków przez pryzmat Kaczyńskiego - czyli tak jak słusznie pisałeś - > zakompleksionego konserwatywnego narodowca na obcasach , który popracia dla > swojej kandydatury szuka u załozyciela najwiekszej polskiej sekty. Jeśli nawet > nie on to brat bliźniak szuka...ale nie każdy musi umieć ich rozróżniać. Powiem > > więcej, to żaden wstyd nie umieć ich rozróżniać, a szczególnie dla obcokrajowca > . > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 11:48 silesius.monachijski napisał: > Droga bio.mum, > > nie bierz tego do siebie bezposrednio, co pisze; 1.To może w koncu nauczyłbyś się nieszufladkować? Ile lekcji trzeba ci jeszcze dać, żebys zrozumiał, że tu nie ma żadnej dychotomii w społeczeństwie? Że w większości przypadków Polacy to indywidualici i potrafia myslec samodzielnie? 2. Nowa jakość w stosunkach polsko - niemieckich?? Czyli zimna wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
efg No, z załozenia ma byc źle, Czyjego ? 13.12.05, 12:20 Bio-mum, krytukujcie jak bedzie konkretnie za co,narazie trzeba mu dac carte blanche. A smieja sie za granicami wlasnie z tych naszych forów........w Europie niegdzie nie ma takiej kloaki. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 13:14 Widocznie nieuwaznie czytales. Ja wielokrotnie podawalem powody - ale nie bede znowu produkowal po raz n-ty "litani" :). Niestety wiele juz sie sprawdzilo. ALe chce sie mylic. Czas pokaze. Co do tlumaczenia i Twojego argumentu "bo oni nie rozumieja" to slabo z logika. Bo jesli ktos nie rozumie, to trzeba mu wyjasnic, a nie wlasnie nie wyjasniac :P Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Oni= głupcy 13.12.05, 12:59 Niestety świat nie jest taki prosty... Hitler dokładnie tak samo kombinbował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoan Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań IP: *.volta.com.pl / 81.210.81.* 13.12.05, 10:42 przegranym żal przejdzie za pol roku, ale co z tego? to my zostaniemy zadlużeni, z ledwo zipiącą gospodarką. Teraz nawet Rumunia jest bardziej postepowa! ma podatek liniowy. A my? my sie obudzimy w panstwie kościołkowym, a w tv bedą przekazy koscielno-ceremionialne i spektakularne parady propagandy! Wystarczy mi już tyle zla, ile kaczor zrobil Warszawie! i nawet za to NIGDY on i jego bandycka świta nie odpowie! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Silesius-wytłumacz tym głupcom co to jest pań 13.12.05, 10:48 tak, tak: panstwo koscielne, z Rydzykiem jako glownym prokuratorem, a zamiast autostard i samochodow: polne drogi i furmanki z konmi; "biora Cie, czy Cie juz maja"? Gość portalu: stoan napisał(a): > przegranym żal przejdzie za pol roku, ale co z tego? to my zostaniemy > zadlużeni, z ledwo zipiącą gospodarką. Teraz nawet Rumunia jest bardziej > postepowa! ma podatek liniowy. A my? my sie obudzimy w panstwie kościołkowym, a > > w tv bedą przekazy koscielno-ceremionialne i spektakularne parady propagandy! > Wystarczy mi już tyle zla, ile kaczor zrobil Warszawie! i nawet za to NIGDY on > i jego bandycka świta nie odpowie! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: AMEN, AMEN, AMEN... 13.12.05, 10:18 No nie dyskutujmy urody, pięknych jako żywo, pań.- Ale idola - zdegradowałeś. Wczoraj, jeszcze profesor...- silesius.monachijski napisał: > Rozumiem, ze dla "postepowych kol polskiej inteligencji" ten prezydent jest > niewygodny, niegodny, i malo inteligentny (choc w przeciwienistwie do jeszcze > urzedujacego osobnika, "niby magistra" jest prawdziwym dr. hab, ktory pracowal > naukowo; nawet Tusk mu nie dowrownuje); czy Kaczynska jest brzydka? hmmm, > Kwasniewska i Tuskowa bez tapety na twarzy to tez nie Claudia Schiffer; a tak > wogole, drodzy "postepowi" oponenci, nic tylko zazdrosc przez Was przemawia; > ani Cimoszak, ani Tusk nie wygral; i co z tym zrobic? coz: za piec lat macie > nastepna szanse; powodzenia Wam oczywiscie nie zycze, bo wole, zeby pozostal > Kaczynski; i "niech moja wola sie stanie"; Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volare Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:30 jestem za. po 10 latach rządów prawie magistra chciałbym patrzeć na urząd prezydenta z wiekszym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
margala w końcu normalna inauguracja 13.12.05, 09:33 Przez ostatnich 15 lat nie mieliśmy okazji oglądać normalnej inauguracji prezydentury. Najpierw Wałęsa było obrażony na Jaruzelskiego. Potem Wałęsa obraził się na Kwaśniewskiego. Nareszcie odbędzie się to w sposób cywilizowany. Mowa o pompie, o powrocie do tradycji monarchii to nadużycie dziennikarzy "Metra". Co was tak razi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: w końcu normalna inauguracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:22 Nie nadużycie :) Prezydent nie jest królem :) Może niech go jeszcze Prymas koronuje na króla :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdradziłem PO BŁazenada jestem załamany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:34 Tylko emigrowac Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert blichtr i puszenie piorek - typowa polska tradycja 13.12.05, 09:35 A Kaczor chcialby byc pewnie Lechem Wielkim. Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:14 Ta należy ocenic twoja wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalka2002 Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.12.05, 10:18 Czyzby tobie pokazy typu Boze Cialo juz nie wystarczaly ? .. no tak , chleba i igrzysk .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:25 To raczej kaczce nie wystarczają :D Ja odróżniam uroczystość religijną od państwowej :D Moherki chyba nie bardzo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:26 No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:29 Widziałeś inauguracje Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:31 Prosze idź na www.inosmi.ru na forum Polska-Rosja, a potem mnie przepros 9jezeli masz troche honoru). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Typowe polskie warcholstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:34 A niby za co mam cie przepraszac??????????? Zadałem tylko konkretne pytanie - widziałeś inaugurację Putina??? Którą Kaczyński praktycznie chce skopiować??? To raczej tobie brakuje honoru, albo mnie z kimś myliusz :D Okulary??? Czy mycie ślepek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Mysl sobie co chcesz, ale państwo "przesracie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:41 przy takim pluciu na nie, za 5 lat bedzie tu Albania. Poprzednio pluliscie na Wałese, na Kwacha teraz na tego. A sami chcecie zeby swiat tego naszego przedstawiciela szanował. Dalej tłumaczyc jka dziecku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Mysl sobie co chcesz, ale państwo "przesracie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:50 Możesz mi wyjaśnić jedną rzecz - jak chcesz zyskac szacunek? Urządzając na inaugurację "przedstawienie koronacyjne"??? Poza tym, nie głosowałem na Kwacha, za Wałęsą nie przepadałem - ale mieli mój szacunek, nie urządzali takiego przedstawienia! Objęcie urzędu przez prezydenta to nie ingres biskupi! Najwyraźniej Kaczor pozazdrościł Dziwiszowi, że na Rynek zwaliło sie 80 tys. ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Czy to wazne takie ? Ważne jest żeby był szum medi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:00 Ja naprawde nie chce ani ciebie ani nikogo obrazac, ale nie moze byc tak zeby rechotac z własnego prezydenta, a potem wymagac zeby inni go szanowali. Ja głosowałem i jestem stronnikiem PO, choc Tusk juz mi sie przestał podobac bo nie umie przegrywac. Ja bym sie cieszył jak by powstała jakaś grupa ludzi o róznych pogladach politycznych, statwiajaca na umocnienie państwa. Bo historycznie, to w naszej mentalnosci panstwo jest nam wrogiem. posle ci na mail na konto gazety wypowiedź pewna, moze sie zastanowisz... acha, ale to logo tu jest bez adresu,nie da sie. Tu nie moge chyba cytowac czegos z cudzego forum. Chodzi o to: Obcokrajowcy nie potrafia zrozumiec braku identyfikacji Polaków ze swoim pastwem. Ja im tłumacze historia itd, ale oni mnie przekonali ze daleko tak nie zajedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Czy to wazne takie ? Ważne jest żeby był szum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:15 Cytować można :) Co najśmieszniejsze, głosowałem na Kaczora :D Ale to on czegoś nie rozumie - I Rzeczpospolita szlachecka przeminęła bezpowrotnie :D Brak identyfikacji ze swoim państwem - ale identyfikacji nie wymusisz poprzez imprezy, które nie mają związku z polską tradycją. Czy przedwojenni polscy prezydenci tez urządzali takie inauguracje? Poza tym, jeśli już chce się koniecznie trzymać tradycji, to nie błogosławieństwo Prymasa w Warszawie, tylko Kraków, wizyta na Skałce i msza na Wawelu :D Raz tylko była koronacja w Warszawie - nie musze ci chyba przypominać jak to sie skończyło. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
efg Re: Czy to wazne takie ? Ważne jest żeby był szum 13.12.05, 12:24 Piszesz: "Ale to on czegoś nie rozumie - I Rzeczpospolita szlachecka przeminęła bezpowrotnie :D" Przeminęła ? Nie w naszej mentalnosci, niestety. A co to znowu za wielka impreza ma byc? Że może zagraja mu fanfary jak Putce ? A niech tam, co to kosztuje. Wojsko bierze kase czy stoi czy lezy.I ide o zaklad ze Ruscy akurat złego słowa o tym nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Czy to wazne takie ? Ważne jest żeby był szum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 12:30 > Przeminęła ? Nie w naszej mentalnosci, niestety. A co to znowu za wielka imprez > a > ma byc? Że może zagraja mu fanfary jak Putce ? A niech tam, co to kosztuje. > Wojsko bierze kase czy stoi czy lezy.I ide o zaklad ze Ruscy akurat złego słowa > o tym nie powiedzą. O przejazdy przez Warszawe i obowiązkowy występ w katedrze :D Tylko raz koronowano króla Polski w katedrze warszawskiej :D Jakoś na powtórke nie mam ochoty, bo wiem jak to sie skończyło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg Nie, ja chce stabilnego państwa, bez kłótni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:26 na poziomi klozetu. Nie wybierałem Kwasniewskiego, ale nie powiedziałem PUBLICZNIE złego słowa, choc mi sie nie podoba. Bo prezydent, reprezentuje stabilność państwa. Ci co to czytaja, np. Rosjanie, maja niezła radoche, bo potwierdzacie ich tezy o nas, wstyd. Ja wojuję na Inosmi, a tu takie gó..arstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hłe hłe Re: Nie, ja chce stabilnego państwa, bez kłótni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:33 Co ty piszesz, cżłowieku??? Po tej imprezce to Ruscy będa mieli z nas ubaw po pachy :))))) Widziałes inauguracje Putina? Tyle, że on ma podstawy, bo Rosja nadal jest mocarstwem. A Kaczor - kopiując jego inaugurację - puszy sie jak kacyk bananowej republiki. Kto jest smieszniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg "Specjalisto" ubaw to maja z takich jak ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
invento Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 09:35 I po co nam. Tylko blichtr.....Znów na nasz koszt te całe "fajerwerki"!!! Lepiej przeznaczyć tę kwotę na lepszy cel niż na ...coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popiel Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:37 koszty kosztami, bez przesady, mnie tylko intersuje ten przejazd Traktem Królewskim... Ciekawe czym będą jechac, może dorożką? Albo karetą. A wdzieczny lud będzie stał i machał??? Pfff.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areopag Re: PiSuar to PiSuar. Spłukać trzeba jak naszybcie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.12.05, 09:38 Re: PiSuar to PiSuar. Spłukać trzeba jak najszybciej bo będzie smród trudny do zniesienia. Trzeba rozglądnąć się za nową toaletą.Nie kosztowną, ale za to obliczalną, bezstronną i przewidywalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalka2002 Re: Odwalcie się od Prezydenta IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.12.05, 10:22 Z mila checia, od razu kiedy on odwali sie od nas .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Cóż - niepoważny człowiek, niepoważne zachowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.05, 09:40 Dobrze, że syna nie ma, bo by nam tu spróbował monarchię wprowadzić :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalka2002 Re: Cóż - niepoważny człowiek, niepoważne zachowa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.12.05, 10:23 Oh , nie kwacz , bo jeszcze jakiegos wysiedzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:45 Uważajcie bo jak obrazicie majestat "jego niskiej mosci" to kara smoerci jak w banku:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalka2002 Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.12.05, 10:24 Janosik wiedzial kiedy odejsc , tu nawet on by nie pomogl; ... Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 09:47 Tak powinien robić pezydent z Prawa I Sprawiedliwości! Najpierw pojechac na koszt podatnika na wywczasy na cieplutką wyspe(a gdzie są, pozal się Boże, dziennikarze, nie drążą tego tematu)Cykor obleciał jasnie panienki i jasnie panow? Kwachowi mozna było dokladac a teraz mordka w kubeł? to dopiero początek, potem bedzie jeszcze wiekszy cyrk bo przeciez jak sie nie wie co robic to nalezy zrobic igrzyska! tak prze 5 lat! Boże, za co karzesz ten bidny raj i wspanialych przeciez wnim ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijau TANIE PAŃSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:50 i tak oto PiS realizuje tanie państwo. Bizancjum władzy rozbuchane to rozmiarów nie znanych za poprzednich rządów i nie znanych nigdzie w Europie poza Rosją Putina. Dobre wzorce sobie pan Kaczyński wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efg A gdzie te koszty ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:20 Wojsko i tak - czy sie stoi, czy sie leży..., księża -podobnie, a co jeszcze ma byc ? Odpowiedz Link Zgłoś
areopag PiSuar to PiSuar. Spłukać trzeba jak najszybciej 13.12.05, 09:52 Re: PiSuar to PiSuar. Spłukać trzeba jak najszybciej bo będzie smród trudny do zniesienia. Trzeba rozglądnąć się za nową toaletą.Nie kosztowną, ale za to obliczalną, bezstronną i przewidywalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop Spłukać trzeba jak najszybciej gó..no POwskie IP: *.chello.pl 13.12.05, 09:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THORN Re: PiSuar to PiSuar. Spłukać trzeba jak najszybc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:00 Jest takie stare przysłowie: że u ludzi niskiego wzrostu gó.. z rozumem się miesza. Mamy teg przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianka Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:56 Zgłupiał do końca ze swoimi przydu..sami !!! A gdzie oszczędne państwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Głupcy ! Piłujecie gałąź na ktorej siedzicie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 09:56 Czekam ! Mój kumpel z drugiej strony też ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizancjum Ave caesar! Bizancjum II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
jodlo Król Kaczor I herbu Bliżnięta. 13.12.05, 10:02 No to będziemy mieli króla Kaczora I herbu Bliźnięta. Król na kaczych łapach... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 10:13 widac o co mu chodzi w sprawie prezydentury...chce sie odbic za 15 lat bycia uwazanym za oszołoma Wałęsy i innym...pokazac jaki jest super...chce zeby mu rece całowano... juz przed wyborami mowil, ze chce zwiekszyc uprawnienia prezydenta....ale nie wiem ze polowa ludzi w Polsce ma go gdzies a kolejne kilkadziesiat% niedlugo przejrzy na oczy pluje na Kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:13 cyt.: "ale w katedzrze byc musi". Kaczyńscy niedługo szariat nam tu wprowadzą. Tyle, że chrześcijański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalka2002 Re: Inauguracja jak koronacja IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.12.05, 10:15 ... zenujacy przyklad przerostu formy nad trescia... za jakie grzechy .. sory , nie powinnam pytac - za ojca rydzyka pokutujemy .. k.. a .. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Inauguracja jak koronacja 13.12.05, 10:16 Pycha tego karła sięga nieba!!! Zamówił już buty u szewca, a będą takie jakie nosił najwybitniejszy Polak. Chyba że rozum przemieścił mu się w pięty. Na to, by porównywać się do takiego autorytetu jakim był zmarły Ojciec Święty trzeba mieć tupet i wykazywać absolutny bezkrytycyzm wobec siebie! Może na zdjęciach z koronacji zamówił też aureolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: Inauguracja jak koronacja IP: 212.191.130.* 13.12.05, 10:18 Kaczka nadęłąa się jak nadmuchana żaba!! Odpowiedz Link Zgłoś