Dodaj do ulubionych

PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!!

20.12.05, 12:57
Mam propozycję protestu mailowego do ztm.
Przeczytałam rano takie rewelacje na stronie ZTM i się we mnie zagotowało:
"linia 519: skierowanie na skróconą trasę: POWSIN ... Marszałkowska - Al.
Jerozolimskie - EMILII PLATER (powrót: Świętokrzyska - Marszałkowska)
Dodatkowo zlikwidowane zostają przystanki SPACEROWA 01 i 04

Niewielkie wykorzystanie przez pasażerów linii 519 na północnym odcinku trasy
(szczególnie wzdłuż linii metra) uzasadnia skrócenie trasy. ...".

Jakie niewielkie wykorzystanie??

Wyślijmy protest do ZTM na maila: ztm@ztm.waw.pl !!!!!!!! tzn. ja już
wysłałam :))

Moja propozycja -

Szanowni Państwo,
w związku z planami zmiany trasy linii autobusowej 519 i jej skróceniem, co
spowoduje pozbawienie mieszkańców m.in. os. Potok i Ruda możliwości szybkiego
i bezpośredniego dojechania do Centrum, chcę wyrazic mój protest!Państwa
działania nie wpływają na rozwój komunikacji w Warszawie, a wręcz przeciwnie
spowodują duże utrudnienia dostania się do centrum miasta. Swoją drogą
korzystanie z metra w godzinach szczytu jest prawie niemożliwe z powodu
tłoku.Prosze jeszcze raz rozważyc plany wobec linii 519 i albo zostawić ją w
obecnym kształcie (przynajmniej w części Marymont) albo uruchomić nową linię
dojeżdzającą do Centrum!!!Protestuję przeciwko pozbawieniu mnie możliwości
dojechania do Centrum!!!!
Obserwuj wątek
    • e-tam Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 20.12.05, 13:28
      Nowa linia do centrum -> 128. Czytajcie ludzie ze zrozumieniem i po całości.
      • irlaaa Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 20.12.05, 14:00
        128 to nie linia pośpieszna z całym szacunkiem :)) a czytałeś jak krazy zanim
        dojedzie na Ochotę??? przeciez przejazd podobnie jak 157 na Ochotę zajmie ok.
        godziny :))

czytam ze zrozumieniem, ale nie podoba mi się to co czytam :)))
        • jurek_dzbonie Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 20.12.05, 16:30
          To bardzo dobra zmiana i nalezalo ja zrobic.
          128 bedzie jechalo tak szybko jak to 'pospieszne' 519 zaliczajace wszystkie
          przystanki po drodze.
    • Gość: prostest bez sensu Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:25
      a widzialas ile osob jeździ tym 519 z tego twojego Potoku?
      to marnotrawienie naszych pieniedzy. dobrze ze je skrócą, a poza tym metrem
      szybciej.
    • Gość: MZ Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 21.12.05, 13:23
      Chyba ocipiales. To bardzo dobra zmiana.
      • Gość: ja0306 Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 19:03
        Dobrze że skracają 519 do Sródmieścia.
        Dojazdy Marymont-Rondo Dmowskiego zapewni 128 w ulicach Gdańska-Hłaski-Rudzka-
        Klaudyny, a w ulicy Mickiewicza linia 36, z Os.Potok jest 510
        • Gość: ja0306 Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 19:04
          Dlatego protest nie ma sensu-jedyne o co warto dla was walczyc to lepsza
          częstotliwość linii 128 po zmianie trasy.
    • Gość: echo jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:23
      Wszystkie przyspieszone w tamtym rejonie powinny zawracać w jednym miejscu by
      łatwo było się przesiąść. 519 trafi na E. Plater pewnie dlatego że przy
      Centralnym nie ma już miejsca. Ja mam na to sposób. Zlikwidujmy 700 ta
      deficytowa linia jest jedyną podmiejską która jedzie bezpośrednio do centrum!
      Nie wiem dlaczego wsioki mają taki dobry dojazd do centrum wtedy gdy dojazd z
      wielu dzielnic wymuszony jest licznymi przesiadkami.
      • e-tam Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater 22.12.05, 14:34
        700 jest dla niepełnosprawnych i na pewno nikt tego nie przesunie dalej od DC.
        Oczywiście 519 powinno mieć pętlę przy centralnym. Jeśli nawet nie przy samym
        wyjściu, to przynajmniej wcześniej na Emilii Plater.

A dziękiu skróceniu trasy 519 wystarczyło na zwiększenie częstotliwości 501.
        Teraz obie linie są skoordynowane. Obie co 15 minut w międzyszczycie. Dzięki
        czemu autobus powinien być co 7-8 minut.

I dobrze, że trasę skrócono. Teraz przydałoby się poprawić rozkład E-2.

BTW: podobno przystanki 700 "dla wszystkich" nie za bardzo się sprawdziły...
        Chyba powinni odwołać już okres próbny.
        • Gość: echo Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:40
          Szczerze mówiąc to widziałem niewielu niepełnosprawnych na linii 700, w sumie
          to nawet ani jednego. Korzystają z niej głównie zwykli ludzie i to też
          niewielu. Poza tym jeżeli jest taka jedna linia to dlaczego tylko do
          Konstancina? Nie tylko tam żyją niepełnosprawni. Oczywiście uruchomienie
          dalszych jest nieopłacalne. Powinno być zatem ultimatum: albo Konstancin
          dopłaca do 700 albo linia znika. A niepełnosparwnych których jest bardzo
          niewielu miasto/gminy powinny dopłacać do np jazdy taksówką.
          • Gość: Andrzej Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:15
            Podobny charakter co linia 700 ma linia 722, która jeździ tylko na Grochów.
            Proponowałby zatem 700 skrócić do Metra Wilanowska gdzie i tak wszyscy
            wiadają, /ze zwiększeniem częstotliwości/.
            • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 12:01
              Calkowicie popieram protest!! Ci ktorzy pisza, ze linia jest niewykorzystywana,
              niech sobie kiedys w szczycie wsiada do tego autbusu. Ludzie, czy Wy wogole
              jechaliscie ta linia, ze tak piszecie (???) bo naprawde watpie. A wprowadzenie
              128 nie daje ABSOLUTNIE NIC !!! Poniewaz nie jedzie tak jak 519 na trasie
              GWIAZDZISTA - PL.WILSONA tylko jedzie na okolo!! Tak jak niegdys 157, przed
              zamknieciem Slowackiego. A po otwarciu tej ulicy 157 zostalo na trasie przez
              Mickiewicza poniewaz przyjela sie taka trasa. A teraz pomyslcie dlaczego sie
              przyjela... Poniewaz ludzie ktorzy wysiadaja na pl. wilsona z metra i chca
              jechac dalej mieli na 1 przystanku 3 autobusy (157, 181 i 519) a teraz bedzie o
              jeden autobus mniej. No mozna oczywisc ie sobie isc na przystanek na Slowackiego
              i tam czekac sobie tylko na 128, ale kto pojdzie tam , skoro na Mickiewicza ma 2
              autobusy a tam tylko 1 !! A moze wedlug Was najlepiej czychac i obserwowac po
              srodku jaki autobus akurat jedzie i biec do przystanku na ktorym sie zatrzyma
              ??? Naprawde smieszy mnie to, ze linia 128 ma zastapic 519, bo nie zastapi jej
              nawet w 5%. A najbardziej zabawne jest to, ze to na prosbe pasazerow
              buahahahaha, chyba tych z Powsina. Panom z ZTMu gratuluje swietnych pomyslow,
              jak niedawno zmiana trasy 408 i danie jej kranca na Mokry Lug zamiast Rembertow
              AON. Teraz w 515 sa takie tloki, ze szok, a 408 i tak nie jezdzi nikt, bo
              stamtad ludzie jezdza wlasnie glownie na wiatraczna, ale to oczywiscie tez bylo
              na prosbe pasazerow :D
              • e-tam Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater 24.12.05, 12:07
                181 znalazlo się tam podczas objazdu. Zostawiono je na tej trasie tylko dlatego,
                że właśnie miano wycofać 519. Więc porównywanie trzech linii do dwóch jest nie
                na miejscu, bo i tak by były tylko dwie linie.
                • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 12:44
                  Ale tak czy inaczej argumentowanie, ze linia 128 ma zastapic 519 jest zupelnie
                  bezzasadne!! Poniewaz jedzie do pl.wilsona na okolo, nie mowiac juz wlasnie o
                  drodze od pl. wilsona do gwiazdzistej, gdzie trzeba chyba bedzie "czychac"
                  miedzy przystankami, rece opadaja...
                  • malarz11 Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater 24.12.05, 14:04
                    Ilekroć wracałem 519 , najczęściej jednak po ok, godz. 19 od Centrum Do Wilsona
                    jechało ze mną 10-15 os. Po co coś takiego utrzymywać na tym odcinku, zwłaszcza
                    że jeździ oprócz tego 36 z nadmiarem podaży miejsc? Bardzo dobra zmiana!, szkoda
                    że jeszcze nie ciachnęli 515 520 i 524. ale to już kwestia czasu.
                    • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 14:13
                      No moze po 19 za duzo osob tam nie jezdzi, zobacz jednak ile osob czeka na
                      wilsona na przystanku na mickiewicza. A w 128 tam na pewno nie wsiada.
                      Tak popieram, skasujcie wszystkie linie dublujace metro, a jak to padnie, to
                      bedziesz na piechote chyba chodzic. Gratuluje :D
                      • olecky Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater 24.12.05, 14:37
                        Gość portalu: Reynevan napisał(a):

> zobacz jednak ile osob czeka na
                        > wilsona na przystanku na mickiewicza.
                        > A w 128 tam na pewno nie wsiada.

no, moze znajda sie wsrod nich osoby o ilorazie inteligencji powyzej 30, ktore
                        zorientuja sie, ze trzeba przejsc na sasiedni przystanek.

> Tak popieram, skasujcie wszystkie linie dublujace metro, a jak to padnie, to
                        > bedziesz na piechote chyba chodzic.

sa jeszcze tramwaje. A autobusow nie ma sensu pchac na sile do zakorkowanego
                        centrum.

pozdrawiam, olek
                        • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 15:37
                          Widze, ze chyba Twoj iloraz inteligencji nie przewyzsza 30 i nie przeczytales
                          poprzednich postow. Chodzi o to, ze linia ta nie zastepuje 519, poniewaz wlasnie
                          jest skierowana na slowackiego, a teraz pokaz mi osoby ktore beda chcialy
                          dojechac na gwiazdzista lub klaudyny i beda czekac na jeden autobus 128 na
                          slowackiego zamiast na dwa (157 i 181) na mieckiewicza. A tak bylo tam wlasnie
                          jeszcze 519. Teraz juz rozumiesz ?
                          • Gość: Andrzej Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 16:03
                            koleszko nie masz co się unosić.
                            jechalem 519 i widze go prawie codziennie przy pl. Wilsona jak prawie wszyscy z
                            niego wysiadają do metra.
                            owszem, 128 to tylko taka ściema, bo wy dostaliście już dawno częste 181, które
                            w pełni zastąpi 519, no i 157, które kiedyś krążyło jak teraz ma 128. teraz 157
                            też jest prosto pod metro.
                            jest też 36 które od stycznia będzie znacznie częściej, więc nie ma co płakać.
                            na Gwiaździstą dojezdza tez 185 z Wilsona i jeszcze będzie nowe 197 Podleśną.
                            • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 16:28
                              181 nie jest az takie czeste. I mi nie chodzi o to, zeby 519 jezdzilo sobie po
                              trasie metra, tylko o to, zeby to cale 128 jechalo tak jak 519 - wtedy wszystko
                              by bylo ok. A ktos kto jezdzi metrem raczej 197 nie pojedzie... No a 36 jezdzi
                              tylko do Marymontu... Problem usuniecia 519 pozostaje nierozwiazany i nic w tym
                              momemencie nie jest wstawione w to miejsce.
                            • Gość: Reynevan Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 24.12.05, 16:59
                              A wogole, to Wesolych Swiat zycze wszystkim :)
                            • Gość: Andrzej Re: jeśli już to na Centralny a nie na E. Plater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 00:31
                              Jakby sie uprzec to 157 jeździ jak obecne 519, i lepiej zeby to 157 zostało jak
                              teraz niz jakby miało wrocić na trasę starą, którą pojechac ma to 128.

• geograf Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 25.12.05, 11:58
      Nie.
      Jest 157 i 185 (ew. 181) którymi można dojechać do Wilsona i przesiąść się na inny pospieszny badź do metra.
    • Gość: echo To po prostu zamach na linię przyspieszoną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 12:00
      ZTM chce skrócic trasę 519 bo ta pokrywa się z metrem. Zgoda. Ale niech nie
      mówi że 128 coś poprawi. Przecież 519 pokrywa się z metrem od Politechniki do
      Wilsona a nowa trasa 128 od Centrum do Wilsona więc to nikła różnica. Jest to
      kolejna akcja mająca na celu stopniowe niszczenie linii przyspieszonych.
      • Gość: patryk148 Re: To po prostu zamach na linię przyspieszoną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:59
        na marymoncie kiedys bylo tylko 185 i 514, pożniej zastapione przez 519. teraz
        dali 157 i 181 (co 10 min, kiedyś było co 20 min - pamietam ze rozkłąd na
        młocinach byl identyczny ze 148, kazdy kurs:) )

wiec poco to wogole rozgrzebywac. ja bym 128 skasowal i 157 dal przez gdańska i
        tak na potoku kazdy idzie na trase do 508 i 510.
      • qnegunda Re: To po prostu zamach na linię przyspieszoną 27.12.05, 14:38
        128 zastepuje 519 na tym odcinku i bedzie zaliczac te same przystanki, co 519
    • Gość: - Wreszcie 519 jak trzeba! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.05, 23:35
      Marymont ma metro pod nosem, a na Dolnym Mokotowie wreszcie wyleciałą Spacerowa
      i już nie długo wzrośnie częstotliwość po skróceniu do Wilanowa. Czego chcieć
      więcej ?
      • e-tam Re: Wreszcie 519 jak trzeba! 28.12.05, 00:24
        Gość portalu: - napisał(a):

> i już nie długo wzrośnie częstotliwość po skróceniu do Wilanowa.

A to co za nowina? Skąd ta pewność?
      • mp84 Żeby jeszcze od 522 wyleciała spacerowa 28.12.05, 13:00
        to by było. W ZTM chyba nie mogą zrozumieć że jest tam 9 zwykłych linii , a
        cały obszar jest tak blisko centrum że jazda przyspieszoną czy zwykłą nie robi
        różnicy w przeciwieństwie do tych co mieszkają dalej i każdy przystanek mniej
        to czysty zysk czasu.
        • Gość: Janek Gratuluję i czekam na jeszcze IP: *.jmdi.pl 31.12.05, 16:36
          Gratuuję ZTM-owi i nam wszystkim, że NARESZCIE skrócił trasę linii 519!
          Z Marymontu do Centrum i na Mokotów już od dawna najszybciej i najwygodniej
          jeździ się autobusem do pl. Wilsona i dalej metrem. Szkoda było naszych
          podatków na dalsze utrzymywanie pustawego 519 stojącego w korku nad metrem.

ZTM zauważył również, że niestety jest trochę takich osób, które wolą jechać
          dłużej i stać w korkach, byle tylko jechać jedną linią (najlepiej autobusową) i
          za wszelką cenę się nie przesiadać. I dla nich jest 128. Ale ja protestuję
          przeciwko utrzymywaniu takich linii dla tych inaczej myślących i inaczej
          jeżdżących!

ZTM-ie, zlikwiduj 128 oraz 515, 520 i 524 wzdłuż metra a zaoszczędzone autobusy
          daj na Tarchomin i inne duże osiedla, które nie mają niestety jeszcze
          komunikacji szynowej, żeby poprawić ich obsługę komunikacyjną!

Popieram również likwidację przystanków Spacerowa na 519 i propozycję ich
          skasowania na 522. Tam jest wystarczająco dużo linii zwykłych!
          • Gość: Reynevan Re: Gratuluję i czekam na jeszcze IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 01.01.06, 14:21
            No bez przesady, E-4 jezdzi z tarchomina co 3 min, to prawie lepiej jak metro :D
            A wogole najlepiej jakby po Ciebie na tarchomin nataly helikoptery, a w innych
            dzielnicach niech skasuja wszystkie autobusy :D
            • Gość: Janek Re: Gratuluję i czekam na jeszcze IP: *.jmdi.pl 01.01.06, 17:50
              Oczywiście, że Tarchomin ma doskonałe linie dowozowe do metra (E-4 i 508),
              natomiast brakuje sensownej linii dowozowej do tramwaju na Żeraniu. Takie linie
              ma tylko Modlińska i to dzięki Legionowu (723 i 801). A ogromny tłok w szczycie
              porannym w autobusach E-4 wskazuje na celowość zwiększenia liczby autobusów
              obsługujących to osiedle. Zresztą również wiele innych dużych osiedli wymaga
              poprawy obsługi komunikacyjnej i tam też powinny być kierowane autobusy
              wycofane z trasy dublującej linię metra.
              • Gość: Reynevan Re: Gratuluję i czekam na jeszcze IP: *.aonet.pl / *.aonet.pl 04.01.06, 00:40
                Czyli jak, E-4 ma jezdzic co minute ? Hehe :D
          • katmoso Re: Gratuluję i czekam na jeszcze 04.01.06, 23:41
            przypominam, że poza Tarchominem są jeszcze inne duże osiedla w Warszawie. na
            przykład Chomiczówka z przyległościami, skazana na zatłoczone 116 i 520.
    • Gość: Marcin Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.hogart.com.pl 02.01.06, 14:29
      A ja jeździłem 519 z Dolnego Mokotowa (przystanek Dolna przy Belwederskiej) do
      os.Potok codziennie do pracy.
      A teraz albo muszę się przesiadac dwa razy- najpierw dojechać do metra, potem
      metrem do pl.Wilsona, a potem jeszcze autobusem do osiedla Potok !!!!!

Mogę owszem jechac 195 lub 116 do pl.Wilsona, ale ile to trwa !! Skoro więc
      skrocono linię 519, to można by w zamian ze 195 lub 116 zrobić przynajmniej
      linię pospieszną.

Zwracam tez uwagę, że tramwaj 36 jeździ tylko do pętli Marymont, tak więc Ci,
      którzy jeżdżą na Gwiaździstą, Podleśną, os.Ruda nic nie skorzystają na
      zwiekszeniu czestotliwosci tej linii !!!
      • Gość: MZ Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 04.01.06, 15:01
        To masz problem. do Osiedla Potok jezdzi rowniez z centrum 128
        • z-o-s-i-a 128 17.01.06, 03:09
          Gość portalu: MZ napisał(a):
          > To masz problem. do Osiedla Potok jezdzi rowniez z centrum 128

Wiesz gdzie jest osiedle Potok?
        • Gość: anka Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:38
          128 po pierwsze nie jeździ przy Os. Potok, po drugie jest to autobus 'widmo'
          kursujący 2 razy na godzinę... Dodatkowo puszczenie 128 przez ul. Słowackiego
          sprawia, że wszyscy przesiadający się z metra i jadący na Rudę wolą czekać na
          przystanku 181 i 157 na Mickiewicza niż na Słowackiego na 128.
          Do tej pory podstawowym środkiem komunikacji dla Os. Potok i Ruda było 519 (a
          wcześniej 514 i 414, a jeszcze wcześniej linia 'U') i nowa linia 128 (przy tej
          częstotliwości) oraz pozostawienie 157 na Mickiewicza nie rekompensuje utraty
          linii 519.
          Dobrze, że nie mieszkam już na Rudzie..
          • z-o-s-i-a Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 23.01.06, 13:53
            Gość portalu: anka napisał(a):
            > Dobrze, że nie mieszkam już na Rudzie..

W takim razie pewnie nie zauważyłaś, że autobusy 181 i 157 mają teraz tak
            ustawione rozkłady, że dojazd z pl.Wilsona na os.Ruda jest lepszy niż w czasie
            gdy jeździło tam wcześniej 519. Znacznie krócej się czeka teraz na autobus, bo
            jeżdzą one pojedynczo, a nie tak jak wtedy stadami.
    • Gość: Basia Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:44
      Chciałabym zaprotestować przeciwko likwidacji przystanku SPACEROWA dla linii
      519. Bardzo często korzystałam z tego autobusu, obecnie ta możliwość została mi
      odebrana za względu na zmianę wprowadzoną przez ZTM. Argument o skróceniu czasu
      dojazdu do Centrum kompletnie do mnie nie przemawia, bo o ile ten czas był
      dłuższy, gdy autobus zatrzymywał się na SPACEROWEJ: 1, 2 min? To nie jest żadna
      oszczędność czasu. Ludzie jeżdżący z Ursynowa czy Sadyby mają wiele innych
      linii, którymi mogą szybko dostać się do Centrum: chociażby E1 i E2, 501, 503,
      które także nie zatrzymują się na SPACEROWEJ. Szczególnie nie fair jest
      likwidowanie tego stopu w zimie, kiedy człowiek marznie na przystanku i mijają
      go co chwilę autobusy. Bardzo często korzystałam z 519. Szczególnie gdy wracałam
      do W-wy pociągiem mając duży bagaż było mi o wiele wygodniej korzystać z 519,
      niż 522, które to zatrzymuje sie o wiele dalej od mojego domu.

Wnioskuję o przywrócenie przystanku SPACEROWA dla linii 519!

PS. Protest oczywiście wysłałam do ZTM!
      Basia
      • e-tam Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! 16.01.06, 19:11
        To może zobacz sobie ile czasu się jedzie z Sadyby/Stegien/Wilanowa do centrum,
        a ile od Spacerowej. Masz raptem 5 minut do centrum! Do tego 131 i 522 razem
        jeżdżą często, bo co 7-8 minut. Ostatnio zmienili rozkład aby jeździły w miarę
        równych odstępach. Plus jeszcze 359. Linie czerwone mają zapewnić w miarę szybki
        dojazd odległym osiedlom!
      • Gość: MZ Re: PROTEST w sprawie 519 - przyłączcie się!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 17.01.06, 11:15
        Wsiadaly tam pojedycze osoby.
      • Gość: echo marne argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:55
        Kobieto masz 9! innych linii. 116,119,131,166,167,180,195,301,359. Połowa z
        nich kursuje często co 10-15 minut. Masz 5min do centrum niezaleznie od tego
        czy jedziesz przyspieszona czy zwykła (bo mieszkasz blisko) w przeciwieństwie
        do tych co mieszkają dalej i każdy przystanek mniej na trasie to dla nich
        oszczednosc czasu. A argument o tym ze nie chce ci sie przejsc 50m wiecej do
        przystanku z 522 jest smieszny.
    • Gość: echo Za dużo niepotrzebnych linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:19
      Np po co takie 359?
      W centrum dubluje się z tramwajami i kilkunastoma liniami autobusowymi.
      Na Gagarina z centrum jeździ 131 i 522.
      Przy Trasie Siekierkowskiej nikt nie mieszka, są tylko pola. W ostateczniości
      jest też 301 i 143.
      Na Gocławiu jest cała masa innych linii.
      A do Międzylesia dojeżdża 525.
      Po co tworzyć taką linię kursującą co 30min i wszędzie się dublującą z innymi.
      Lepiej nieco mniej linii a częściej kursujących.

Kolejny absurd to 119.
      Młynów ma tramwaje i autobusy (do przystanku jest 400-500m to chyba niezbyt
      daleko by przejść)
      W okolicach Chełmskiej jest 107, 141 i 100m do przystanku z kilkoma liniami.

Takich utworzonych bez sensu linii jest więcej. Przez nie coraz więcej jest
      autobusów kursujących coraz rzadziej.
      • Gość: Janek 519 - piszmy do ZTM ! IP: *.jmdi.pl 26.01.06, 20:02
        Linie czerwone mają zapewnić w miarę szybki dojazd odległym osiedlom! Z
        Sadyby/Stegien/Wilanowa do centrum jedzie się długo bo jest daleko, a od
        Spacerowej jest blisko ! PISZMY DO ZTM PROTESTY PRZECIWKO PROTESTOM NA 519!
        PISZMY ŻEBY ZTM SIĘ NIE UGIĄŁ I NIE PRZYWRÓCIŁ SPACEROWEJ NA 519!
    • Gość: Mr X Re: IP: *.itpp.pl 28.01.06, 16:27
      Chciałbym zwrócić uwagę, że ZTM to nie korporacja taksówkowa. Autobusy powinny
      pełnić jedynie rolę uzupełniającą w stosunku do komunikacji szynowej (metra,
      tramwajów, szybkiej kolei miejskiej <- nie mylić z kaczą spółką SKM).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka