Dodaj do ulubionych

jest BRUDNO

30.12.05, 09:45
wydaję mi się, iż w ostatnim czasie spadła efektywność służb sprzątających..

przedsionek windy na poziomie -1 w wieży A.. brudno
w windach.. brudno
kto odgarnia śnieg?? bo jak ostatnio padało, to tylko ochroniarze posypywali
solą, ale nie

i dlaczego niektórzy z mieszkańców nie potrafią zachować tej czystości?

jak coś upadnie, to należałoby to podnieść!!

i mam propozycję do ZARZĄDU - zakupmy kosze na śmiecie, które ustawi się przy
windach na każdym poziomie.. może to pomoże zachować czystość
Obserwuj wątek
    • 4ever1 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 01:51
      Masz rację. JEST BRUDNO. Ni etylko dlatego ,że pada śnieg. Generalnie jest
      brudno.
      Śniegu nikt nie odgarnia. Wychodziłem dziś na nasz teren o 20.30, 22.00, 24.00,
      01.00. i 01.30 śniegu po pas. Odgarniete trochę od portierni do garazy i tyle.
      Nasz wspaniały zzrobert pisze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15829&w=33536939&a=34090977
      Ja mu nato WAL SIĘ CZŁONKU (Zarzadu)!
      Uprzejmie proszę o posprzatanie!!!
      Co Pan na to Panie CZŁONKU Zarzadu???
      Uważam, że poprzednie okresy zimowe były inne.
      Jakie? Może niech podpowiedzą Ci którzy tu mieszkali jeśli Pan zapomniał!
      • zjawa_dzienna Re: jest BRUDNO 31.12.05, 13:33
        4ever1 napisał:

> Ja mu nato WAL SIĘ CZŁONKU (Zarzadu)!
        > Uprzejmie proszę o posprzatanie!!!

nie przes(ł)adzasz z tą uprzejmością?
        • 4ever1 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 13:56
          Masz RACJĘ! /.../
        • 4ever1 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 14:51
          Wszystkim z bud. C życzę zdrowia.
          Gdyby ostro ktoś zachorował to pogotowie pod budynek nie podjedzie!!!
          Czy to dlatego,że zarząd mieszka w A i B?

Zjawo bądź grzeczna, wyrozumiała, tolerancyjna, o zarząd troskliwa i miła.
          Przede wszystkim bądź ZDROWA!
    • 4ever1 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 02:28
      lohengrin
      Zatrudnij psychiatrę to Ci odsnieży!
      Może lubisz brudne windy, nieodsniezone chodniki, nie umyte lustra na pietrach
      i nie posprzatane klatki, a także nie posprzatane garaże?
      Jeśli tak to pytanie skąd jesteś?
      NIE Z W_w-y !
      TO PEWNE.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15829&w=33623786&a=33658829
      mieszkaniecc Jak Ci?
      • lohengrin1977 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 15:02
        urodziłem się na Karowej :)

Nie wiem, skąd zrodził się u Ciebie domysł, że lubię brud - chyba to, co piszę o
        panującym syfie wystarcza za moją dezaprobatę.

Mimo wszystko szcześliwego Nowego Roku, mniej szalejącej grafomanii i ukojenia
        frustracji w damskich ramionach.
        • 4ever1 Re: jest BRUDNO 31.12.05, 15:53
          Nie czytasz dokładnie.
          Dziękuję za życzenia Noworoczne.
          Co do tych ramion to /.../, ale dzięki.
      • mieszkaniecc Re: jest BRUDNO 02.01.06, 18:03
        ??? A o co pytasz?
    • tiny_deiny Re: jest BRUDNO 02.01.06, 09:38
      fakt. jest syf. w windach czasami przez kilka dni jeżdżą śmiecie. czasami sama
      je zbierałam (choć to nie moje pakunki), ale doszłam do wniosku, że w imię
      czego? jak tu mieszkam od pół roku, a bywam od mniej więcej półtora, to RAZ
      (słownie jedne raz) spotkałam panią sprzątającą. Jeździła wielką huczącą
      maszyną służącą do mycia terakoty po korytarzu. Sęk w tym, że machina ta jest
      za duża na wykonywanie jakichkolwiek manewrów, więc umyty został jedynie środek
      korytarza, a wszystkie syfy w rogach zostały. Drobny przerost formy nad treścią
      bo mopem byłoby szybciej i dokładniej. Ale mniejsza z tym. Na swoim piętrze w
      okolicach swojego mieszkania sama sobie mogę korytarz umyć (co też regularnie
      robię). Wkurzyłam się tak naprawdę wczoraj wieczorem (koło 22:30) kiedy wyszłam
      z domu. Trudno nazwać chodnik odśnieżonym (deszcz po prostu zrobił swoje), a
      warstwa lodu była taka, że dwa razy o mały włos nie wywinęłam orła. Zaczynam
      podejrzewać, że te prześliczne czerwone pojemniki na piasek wystawione w naszej
      okolicy to taki element dekoracyjny. Chciałabym więc tylko grzecznie
      przypomnieć, że za stan chodników odpowiada administrator, a za niezadbane
      chodniki - czytaj spowodowanie warunków zagrażających bezpieczeństwu
      przechodniów można zapłacić mandat. Jeżeli więc jeszcze raz będę musiała
      odstawiać balety na chodnikach osiedlowych to osobiście doniosę na naszą
      administrację albo sama odetnę sobię z czynszu wartość jaką płacę za utzymanie
      ich w należytym stanie.
      Pozdrawiam noworocznie!
      • brudi2005 Re: jest BRUDNO 02.01.06, 14:01
        Rzeczywiście mogłoby być nieco czyściej, zwłaszcza w garażach (nikt na przykład
        nie usuwa pozostawianych przez właścicieli samochodów pojemników po płynie do
        spryskiwaczy, itp.). Bardzo mnie też irytuje częsty zapach dymu papierosowego w
        klatce wejściowej bloku B. Podejrzewam, że to palący ochroniarze choć
        zagadnięci nie przyznają się do tego. Czy Zarząd Wspólnoty mógłby wydać w tym
        zakresie stosowne dyspozycje ochronie?
    • clank1 Re: jest BRUDNO 02.01.06, 17:52
      Brudno , to malo powiedziane , jest po prostu syf. Na klatach schodowych ani
      razu nie widzialam pani z mopem , dwa razy udalo mi sie ja spotkac przy
      windzie w garazu - podłoga była mokra ale zapach środków czytości nie unosił
      się w powietrzu - wniosek jest prosty -pani przeciera podłogi samą wodą , a
      myslę że przydałby się płyn :-). Lustra są brudne , na kontaktach jest
      centmetrowa warstwa kurzu , w windach jeżdżą śmieci . Ochrona brudzi butami
      ścianę wchodząc za swoje biurko na dole , przed budynkiem C nie jest odśniezony
      podjazd dla samochodów , w przeciwieństwie do B- ale to nie jest pierwsza
      różnica -zapraszam do obejrzenia choinki w C i porównania ja z B - czyżby w B
      były inne czynsze ? Jeżeli będzie tak dalej to proponje odliczyć sobie
      urzymanie czystości od czynszu .
      • dev_nul Re: jest BRUDNO 03.01.06, 10:34
        No coz, niestety i ja musze sie dolaczyc do choru niezadowolonych z
        utrzymywania czystosci. Podloga na naszym pietrze jest brudna od przed
        Swietami. Czy moge wiedziec, jak przedstawia sie kwestia czestotliwosci pracy
        serwisu sprzatajacego?
        • 1234m5 Re: jest BRUDNO 03.01.06, 11:02
          Jako kolejna osoba twierdze,iz jest syf.Przez cale swieta bylo brudno na
          korytarzach i tak pozostalo do Nowego Roku.Drogi Zarzadzie,moze cos zrobicie
          Panstwo w tej sprawie. Wydaje mi sie,iz wczesniej bylo nieco czysciej.Bardzo
          cieszy mnie,iz nie tylko ja mam takie spostrzezenia.Nie bylo bardzo dobrze,ale
          teraz jest tragicznie!!!!!
    • sylka3 Re: jest BRUDNO 03.01.06, 13:10
      Przepraszam, ze w tym watku ale jak czytam o sprzataczkach to od razu
      przychodza mi na mysl ochroniarze. Czy tylko ja nie mam szczescia zeby zobaczyc
      pana ochroniarza na jego miejscu w budynku C, czy tez oni tam w ogole nie
      bywaja? Mieszkam tu kilka miesiecy a naprawde nie przesadze jesli powiem, ze
      widzialam ochrone na swoim miejscu doslownie kilka razy.
      • tiny_deiny Re: jest BRUDNO 03.01.06, 13:39
        a, to kolejna sprawa. ja tu mieszkam ponad pół roku i nadal nie łapię jaki jest
        klucz rozdysponowania zasobów ochroniarskich po blokach. W C w zasadzie nigdy
        nikogo nie ma. W B natomiast najczęściej chyba odbywają się jakieś korytarzowe
        narady, bo zazwyczaj na dole jest więcej niż jeden pan. Czy blok B jest jakoś
        szczególnie narażony na niebezpieczeństwo? I dlaczego NIGDY nie ma nikogo na
        dole wieczorami - czyżby po zmroku robiło się magicznie bezpieczniej?
        • lucase Re: jest BRUDNO 03.01.06, 13:57
          Faktycznie, błogosławiony dzień w którym to ochronę w budynku C widać.A jak już ktoś jest, to ma wiecznie zły dzień.
          • tomekh77 Re: jest BRUDNO 03.01.06, 14:54
            Ja mieszkam od 7-8 miesiecy i fakt ochroniarzy widuję sporadycznie a o
            wieczorach to nie wspomne. Znajomi w ogóle ich nie widują jak wpadają z wizytą.
            Co do porządku dziś specjalnie się przyjżałem na moim piętrze i jakiegoś
            specjalnego bajzlu nie widzę, nawet lustro oblukałem i jest oki. Więc tu nie
            będe marudził. Jednak w C to co się dzieję na -1 i w drodzę do śmietnika to
            masakra pomijam że od jakiegoś czasu jakieś chyba stoły drewniane czy coś tam
            stoi. Mnie to osobiście nie przeszkadza ale czy aby tam nie ma być pusto ze
            względu na droge ewakuacyjną??? Nie wiem czy i Wy drodzy mieszkańcy z C
            zauważyliście zmniejszoną czestotliwość borowania???? Może warto zastanowić się
            nad odpakowaniem wind??? No przynajmniej jednej.

Pozdrawiam

p/s Odnoszę także wrażenie może nie słuszne że budynek C jest traktowany po
            macoszemu. Ale coż młody jestem może sie mylę;)
    • jhkjbk Re: jest BRUDNO 03.01.06, 18:58
      Wczoraj wieczorem wrocilem z Mazur i rzeczywiscie nie widze zmian na lepsze...
      Nadal jest brudno: -1A, wejscie do smietnika syf...He !!! przed wejsciem do
      budunku o malo nie wyrznalem orla - nikt nie posypal chodnika piaskiem. Zdarza
      sie, a w budynku 2 ochroniarzy gawedzilo o dupie Maryny. A moze warto im
      zaplacic cos ekstra, a na pewno posypia...Do dziela panie administratorze !!!
      • doranty Re: jest BRUDNO 04.01.06, 08:32
        no wlasnie!! tylko ze ochrona nie jest od sypania piaskiem!! tylko od
        pilnowania! teraz maja sypac piaskiem, jutro beda sprzatac na klatkach myc
        oknai lustra a jutro sadzic drzewka i pielic ogrodki! moze jednak niech kazdy
        robi to co do niego nalezy?? ochrona ma pilnowac, admin ma dbac o czystosc a
        zarzad ma pilnowac czy wszystko jest ok!
        a jest??
        • observe1 Re: jest BRUDNO 11.01.06, 09:26
          kiedyś Panią sprzątającą spotykałem kazdego ranka (w pierwszym roku)
          teraz już rzadziej
          chociaż ktoś usunął plamy z podłogi, więc może i działa

korytarz przy windach w garażu przydałoby się odmalować.. może..

szkoda, że na nasze skargi na temat brudu nie wypowiedział się nikt z Zarządu.
          • zzrobert Re: jest BRUDNO 11.01.06, 09:50
            W sprawie efektywności sprzątania admnistrator kontaktował się z szefem ww.
            firmy. Co do zobaczenia na własne oczy osób sprzątających to proszę pamiętać że
            na 1 osobę przypada 20 pięter i połowa garażu.

Szkoda że nikt nie pojawia się na dyżurze administratora. Wtedy można się
            dowiedzieć i wypowiedzieć swoje pomysły i pytania. Tutaj czytać i pisać może
            każdy tak z jak i spoza osiedla. Więc niektórych spraw nie należy poruszać
            akurat na forum.

Zapraszam w swoim imieniu jutro. Ja będę 18-19, administrator już od 16:30-
            19:30.
            • tiny_deiny Re: jest BRUDNO 11.01.06, 11:21
              Robercie,
              naprawdę nie odczuwamy potrzeby bezpośrednich spotkań z paniami / panami
              sprzątającymi - chociaż nie wątpię, że są to bardzo sympatyczne i ciekawe
              postacie. Obstawiam, że gdyby było czysto nikt z nas nie pałałby chęcią
              spotkania wyżej wymienionych.
              Smutna prawda jest niestety taka, że na naszych klatkach schodowych
              (szczególnie w części podziemnej) panuje straszny brud. Nie będę tu się
              rozwodzić nad stanem ścian, które pewnie już nawet nie pamiętają, że były
              białe, bo nie jest to sprawa serwisu sprzątającego. Natomiast śmiecie jeżdżace
              windą, koty kurzu na korytarzach, błoto i piadek wnoszony na butach i już tak.
              Piszesz, że na 1 osobę sprzątająca u nas przypada 20 pięter - być może to za
              dużo i utrzymanie bloku w czystości jest po prostu niewykonalne? Chciaż, jak
              przypominam sobie blok, w którym mieszkałam dotychczas, to 1 pan Stasio (lat
              79) wystarcza na 4 klatki schodowe po 7 pięter. I naprawde wszystko lśni...
              • zzrobert Re: jest BRUDNO 11.01.06, 12:30
                Na dyżurze admnistratora nie mam pań sprzątających. Więc nie natkniesz się na
                nie.
                Od członków Zarządu i od administratora za to bez problemu uzyskasz odpowiedzi
                na pytania na jakie tu nie chcę odpowiedzieć. Z powodów jakie podałem wcześniej.

Możesz nawet zawołać mnie przez GG i Ci odpowiem.
                (przekazałaś mi swoje GG więc jestem w stanie zidentyfikować osobę)
                • observe1 Re: jest BRUDNO 12.01.06, 09:13
                  a co z pomysłem ustawienia koszy na śmiecie na piętrach?
                  • zzrobert Re: jest BRUDNO 12.01.06, 09:27
                    Ja osobiście uważam go za chybiony. Ponieważ idąc do domu doniosę papierek te
                    10m, a wychodząc z domu albo go wyrzucę w domu albo mam śmietnik przed blokiem.
                    Zastawimy tylko nieruchomość koszami co nie zmieni faktu że jak ktoś chce
                    wyrzucić do kosza to wyrzuci. Faktycznie przydałyby się 2 kosze przed
                    nieruchomością (choć to już nie jest nasza działka) ale na terenie uważam że
                    mamy ich dość.

Zdania innych jeszcze nie znam.
                    • lohengrin1977 Re: jest BRUDNO 12.01.06, 11:27
                      Jestem przeciwny koszom na piętrach. Wystarczy, że ktoś wyrzuci ogryzek albo
                      butelkę po Red Bullu, a sprzątajacy nie wybiorą zawartości przez pół dnia, i
                      smród zapewniony. Kosze, o ile mi wiadomo, mamy wszyscy w lokalach.
                      • tomekh77 Re: jest BRUDNO 12.01.06, 15:44
                        Zgadzam się. Ktoś jakiegoś śmierdziela wpakuje do kosza w piątek i cały weekend
                        będzie miło i przyjemnie. A nie daj Boże w lato kiedy na klatce jest wtedy
                        duszno parno i gorąco.

Jestem jednak za ustawieniem koszy przed budynkiem. Jedyne jakie widziałem to
                        chyba przy portierni.

Pozdr
                        • zzrobert Re: jest BRUDNO 12.01.06, 15:58
                          Kosze są przy ławkach, takie zielone.
                          Na 100% przy budynkach A, B i C oraz przy placu zabaw (o tych pamiętam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka