krzysieks1984 18.01.06, 16:42 Temperatura poniżej -20 stopni,a według niektórych prognoz nawet poniżej 30 stopni od weekendu a najpóżniej od Poniedziałku,czy Warszawa na to jest przygotowana.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paul_78 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 16:49 Zima znów dziś zaskoczyła drogowców. Jutro też ma ich zaskoczyć. Co do mrozów, to nadejdą one niespodziewanie i od tyłu. I zaskoczą, zwłaszcza, że atakują o tak nietypowej porze, jaką jest styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 17:16 Pierwszego dnia, pol Warszawy zostanie pozbawione ogrzewania, bo akurat pod skrzyzowaniem Alei Jerozolimskich z Chalubinskiego peknie najwieksza rura cieplownicza w miescie. Co sie bedzie dziac na drogach juz nie wspominam. Nastepnego dnia okolo godziny 18.30 zabraknie pradu w drugiej czesci miasta, bo peknie akurat najwazniejsza linia wysokiego napiecia, ktora spowoduje lawinowa awarie poszczegolnych transformatorow. Juz to cwiczylismy, wiec nic powaznego, poza staniem w korkach nam nie grozi. Trzeciego dnia pekna dwie szyny kolejowe, pechowo na linii najwiekszego sukcesu wladz czyli SKM. Nic sie nie stanie, bo i tak nikt z tego nie korzystal. Potem przyjdzie odwilz i bez traktora na asfalt nikt nie odwazy sie wjezdzac. Nie.. to by bylo zbyt piekne, przeciez nad naszym bezpieczenstwem czuwa sztab kryzysowy. PS. Czy w tej warszawskiej publikacji o zachowaniu obywateli w przypadku klesk zywiolowych, napisali cos o mrozach? Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale może mróz wybije kaczki 18.01.06, 17:33 i to mogłaby być jakaś korzyść z tych mrozów. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 17:18 krzysieks1984 napisał: > Temperatura poniżej -20 stopni,a według niektórych prognoz nawet poniżej 30 > stopni od weekendu a najpóżniej od Poniedziałku,czy Warszawa na to jest > przygotowana.? Nieważne czy Warszawa jest na to przygotowana lecz czy Ty kupiłeś już profilaktycznie moherowe kalesony...;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieks1984 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 17:27 Ja jestem przygotowany,dlatego się pytam co z Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebus Re: Idą poteżne mrozy IP: *.pekao.com.pl 18.01.06, 17:44 Eee tam. Kiedyś to były takie mrozy, że się cap przyspawał do kozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Re: Idą poteżne mrozy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 17:47 Dziś widać doskonale, jak cudnie nam prezydent Kaczyński usprawnił miasto. Od wczesnego popołudnia sypie, a ulice ani trochę nie odśnieżone. Jadąc - w żółwim tempie - z Ochoty na Ursynów widziałem jedną piaskarkę, która nie zgarniała śniegu ani niczym nie posypywała. Po prostu sobie jechała. Oczywiście za ten skandal jak zwykle nikt nie beknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: Idą poteżne mrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:04 Pamiętacie historyjkę lat temu ze 3 ,jak pewien Dyrektor Oczyszczania Miasta beknął stołkiem w trybie natychmiastowym za super śnieżycę - iż nie zdążył NATYCHMIAST zwieźć śniegu z ulic ? Po nastaniu nam Kaczęcia , zaistniał przepis, objawiający że Nowy Dyrektor ( z jedynie słusznej partii ) ma uporać się ze śniegiem w 5 godzin PO ZAPRZESTANIU OPADÓW . Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 22:59 Gość portalu: Felicjan napisał(a): > Dziś widać doskonale, jak cudnie nam prezydent Kaczyński usprawnił miasto. Od > wczesnego popołudnia sypie, a ulice ani trochę nie odśnieżone. Jadąc - w żółwim > tempie - z Ochoty na Ursynów widziałem jedną piaskarkę, która nie zgarniała > śniegu ani niczym nie posypywała. Po prostu sobie jechała. Oczywiście za ten > skandal jak zwykle nikt nie beknie. Ja go znam to Wijtas co tak jechał,mówił mi co się stało ta blacha falista się z przodu wyprostowała i nie miała o co trzeć dlatego odniosłeś wrażenie że nie pługo-solarka jechała po prostu gotuj z Pascalem sobie jechała. Wojtas czytał twój wpis i kazał mi w swoim imieniu za moim pośrednictwem Ciebie przeprosić i przekazać że to się więcej nie powtórzy; Jutro nie wyjedzie wcale - poniżej -7stopni i tak nie warto sypać solą bo nie rozpuszcza,a solanka za droga jest som macz. Stać na nią tylko 2 firmy i to bynajmniej nie nasze...państwowe znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 18:12 Powiało optymizmem nie ma co ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy beret Re: Idą poteżne mrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:28 Mam cichą nadzieję ,żę jedyna korzyść z mrozów możę być taka,że zamarzną kaczki i kaczory też... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 20:23 I to zaprzestanie opadów jest najlepsze. Wyobrażacie sobie, jakie bałwany piątego dnia opadów ciągłych będzie można lepić na środku Marszałkowskiej? Albo przed Pałacem Prezydenckim? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Obrzymi moherowy beret dla Warszawy 18.01.06, 21:27 Proponuję udziergać :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale w jakiej kolorystyce? 18.01.06, 22:16 tęczowy, różowy odpada bo tęcza to kolory gejów; rastafariański to też nie bardzo. czarny? - za smutny i kojarzy się z księżmi. Może w barwach Legii albo Polonii? albo w żółto-czerwony jak w kolorach pojazdów ZTM? taki lokalny symbol :) Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Idą poteżne mrozy 18.01.06, 23:17 11. Hymn pracowników MPO EKIPA Z MPO... - hymn pracowników MPO (śmieciarzy) (Autor tekstu - Edward Mincer) na melodię "Pierwsza kadrowa" Raduje się serce, raduje się dusza, gdy nasza brygada do porządków rusza. refren: To nie żaden bajer, to nie żadna lipa, nie ma jak ekipa z MPO Nikt nam nie dorówna, sprawa oczywista, wszystkie miejskie brudy sprzątniemy do czysta. refren Choć Everest śmieci skaziłby nam plener i na taką górę znajdzie się kontener. refren Z każdym się odpadkiem rozprawimy bystro, trafi na recykling lub na wysypisko. refren Pusta się butelka przed nami nie skryje, a jak będzie pełna, to się ją wypije. refren Rondel czy armatę, jeśli zbędne w domu odstawimy zaraz do składnicy złomu. refren I najmniejszy papier też się nada przecie, aby po przeróbce służyć w toalecie. refren Czują nosem szansę panny i mężatki, gdy wyrzucą stare, kupią nowe szmatki. refren Ojciec łzy ociera i mówi do Basi: łap się za wiaderko, bo to idą nasi. refren Śmigaj pod pergolę, mocno tam wyściskaj tych, co o ochronę dbają środowiska. refren A świstak siedzi i już zawija się w termoizolacyjne sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
matur Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 11:02 Oskubać kaczki i należy się otulić puchem - jedyny pożytek z drobiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysieks1984 Re: Idą poteżne mrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:05 A o 18:00 w Warszawie -13,3,ciekawe ile w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 18:52 U mnie -13 i to w polu, pod lasem (Warszawa). Ale może to kwestia sposobu pomiaru i kalibracji sprzętu ? Ja mam czujnik na dobrze izolowanym murze ok 2 metrów nad gruntem. O ile pamiętam, prawidłowy odczyt - 1 m nad gruntem na środku polany w lesie. Termometry zaokienne ... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 20:06 20.05: -16 na czwartym piętrze (termometr tuż przy oknie, w dość głębokej niszy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Idą poteżne mrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:26 "Ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima to musi być zimno!" (Mistrz Bareja, nie fizyk) -- Mów mi Zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Do WBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:30 "Jedziecie do stolicy kraju kapitalistycznego. Który to kraj ma być może nawet tam i swoje ... plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów!" (Mistrz Bareja, nie fizyk) -- Mow mi Zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
umfana >>> Pamiętajmy o zwierzętach !!! 19.01.06, 19:45 One bez nas przy tych mrozach sobie nie poradzą :((( Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Poteżne mrozy przyszły 19.01.06, 20:09 Na moim termometrze jest teraz -15. Jezuniu, musze wyciągnąć z szafy grubszy paltocik i kozaki na kożuchu. Nie lubię takich mrozów!!!!!!! Ja chcę wiosnę, ciepełko i kwiatuszki w ogrodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 20:15 Dobrze, że ja termometru za oknem nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 21:25 Dżizus Ku.. Ja Pie.. / Dzień Świra / U mnie już - 18 ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Idą poteżne mrozy 19.01.06, 21:59 Przesadzacie. Wg oficjalnych amerykańskich danych: Thursday, Jan 19 Warszawa, Poland Weather Thursday Night: Partly cloudy and frigid Low: -15° C RealFeel: -19° C Ale kiedy wyszedłem z psem, to szyyybko zmykałem spowrotem ! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: spraw psu buty 19.01.06, 22:26 Wbrew pozorom, może masz rację i to nie żart. Kiedy wracaliśmy, unosił jedną łapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa wyobraź sobie, że biegasz "na bosaka" 19.01.06, 22:31 po chodniku buty możesz kupić w sklepach zoo, możesz uszyć ze starego swetra/polara/czegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: wyobraź sobie, że biegasz "na bosaka" 20.01.06, 08:37 Zacząłem właśnie szukać butów dla psa. Znalazłem w google np: sexy ubrania i buty dla suki zrobię także makijaż i potraktuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: spraw psu buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:33 Tylko jedną! Moskale nadchodzą. Tylko jedna... -- Mow mi Zyzio, mała. Zanim moskale nadciagną... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: spraw psu buty 19.01.06, 22:49 Przy unoszeniu czterech, ciężko się chodzi. Mój pies mimo że bardzo inteligentny, lewitacji nauczyc się nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
bultek - 20 C już jest 20.01.06, 04:19 Jak w tytule o 4 nad ranem stacja meteo z Ursusa: -20.3C Link:www.meteo.waw.pl/ To stan na teraz, stacja uaktalnia co parę minut, ale dla bardzo ciekawych istnieje historia pomiarow lub tabelka z temperaturami ekstremalnymi z ostatnich 48 godzin. Będzie się działo na parkingach... ciąganie kabli od akumulatora do akumulatora... Zimą to jest ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ań Re: Idą poteżne mrozy Warszawa dała ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:26 Już wiem , że Warszawa nie jest gotowa na takie mrozy- dziś w nocy wyłączono ogrzewanie (kaloryfery nie grzeją) a w domu jest 13 stopni Celsjusza. Odpowiedz Link Zgłoś