Gość: Arti IP: *.merinet.pl / *.merinet.pl 04.02.06, 08:53 Ma ktos jakies miejsce? i jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chenoa1 Re: najlepsza goraca czekolada? 04.02.06, 10:59 wedel ul.szpitalna, pyszna i wielu roznych smakach, nie pamietam ceny bo bylam jakis czas temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.aster.pl 04.02.06, 14:22 wedel - chyba 15 złotych ale lepsza jest z alkoholem za 17 (też chyba bo nie pamiętam) ale ja wolę w Mercer's za 12 Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: najlepsza goraca czekolada? 04.02.06, 14:42 Ta tradycyjna czekolada w Wedlu kosztuje bodajże 8zł, te smakowe są droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: najlepsza goraca czekolada? 04.02.06, 11:52 Tu jest wątek z 2004 roku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=13654352&a=18400141 Od tamtego czasu trochę się zmieniło. To są uwagi do tego, o czym pisałam w powyższym wątku: -do obsługi w "Wedlu" nie mam już żadnych zastrzeżeń, -czekoladę firmy "Wawel" można już zamówić także w większych filiżankach :) niestety ta pijalnia nadal jest tylko skromnym dodatkiem sklepu firmowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZEKOLADA Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:00 La Maison ul. Smolna 16. Cena 7 zł :) PYSZNA Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: najlepsza goraca czekolada? 04.02.06, 20:02 "Same Fusy" przy Barbakanie - jeśli ktoś lubi wersję o konsystencji budyniu. W "Wedlu" dawali kiedyś czekoladę na gorąco z bitą śmietaną i chili (nie wiem, czy jeszcze mają to w karcie) REWELACJA!!! Zwłaszcza na mroźne popołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: najlepsza goraca czekolada? 23.02.06, 22:59 o matko - czekolada o konsystencji budyniu - taka gesta? juz tam pedze - wszedzie szukalam takiej gestej czekolady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.aster.pl 25.02.06, 08:54 gęsta jest też i tu ale trzeba ładnie poprosić Daily Cafe (świętokrzyska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 12:34 i W Biegu Cafe gęsta ale z proszku...szkoda, że mała Odpowiedz Link Zgłoś
ichipek Re: najlepsza goraca czekolada? 15.02.06, 15:24 Cava, Nowy Świat róg Foksal, chyba 9zl (jest też biała). Także Kazimierz Dolny gdzieś niedaleko słynnej naleśnikarni (w rondelku rozpuszczana na miejscu wręcz widać jak ja robią - przynajmniej 2,5 roku temu tak było). Cadbury Wedel ze swoim rozpuszczalnym kakao może się schować. Zresztą najlepsza robiona w domu, za 2-5 pln - zależy którą rozpuścisz i co dodasz. A domowa i w dobrym towarzystwie... mniam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: najlepsza goraca czekolada? 19.03.06, 20:58 Najlepsza jest na rogu Zelaznej i chlodnej vis a vis (no prawie) made in japan.W ogole swietne desery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.06, 22:51 A znacie może miejsce gdzie jest fondue czekoladowe? Byłam właśnie w Szwajcarii i teraz mam smaka/ >M. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Wedel 20.03.06, 22:54 Prawda to, ze maja morze goracej czekolady, ale za to zero klasy. Sam napoj jest w skandaliczny sposob przeslodzony. Bylam swiadkiem, kiedy zaprawiony w bojach slodyczowych 8-latek omal sie nie zwymiotowal w polowie szklanki bialej czekolady truskawkowej. Na zamowione lody popatrzyl tylko markotnie i koniecznie 'chcial juz isc'. No i - Wedel kola nie wymysli. Wiekszosc ich pomyslow jest wtorna, zero szalenstw, odkrywania czegos smielszego, konserwatyzm w wydaniu cepeliowskim. W ogole w tym sieciowaniu calego kraju Wedlem wyczuwa sie pazur korporacji: male naklady (czekolada podlutka), oczekiwania duzych zyskow. Gorzka czekolada ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:09 Wedel? BEZNADZIEJNA to jest kiepskiej jakości kakao z wyczuwalnymi drobinkami plus mąka ziemniaczana jako zagęstnik - może stąd to wrażenie. Deser dla mało wymagających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.ntt.pl 24.11.06, 09:02 na Nowym Świecie,w sklepie firmowym "WAWEL-a",zdecydowanie lepsza od Wedla (przynajmniej dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 14:10 Niesety, cos sie stalo z Wedlem :( To teraz raczej budyn, a nie czekolada. Topiona kuwertura + kilo maki kukurydzianej. Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: najlepsza goraca czekolada? 15.01.07, 13:25 Gość portalu: lu napisał(a): > Niesety, cos sie stalo z Wedlem :( Zgadzam się, jakiś czas temu dostałyśmy z przyjaciółką czekoladę z chili na zepsutej ŚMIERDZĄCEJ śmietanie/mleku. Co prawda wymienili na nową, ale uraz pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.chello.pl 28.11.06, 17:39 Najlepsza na świecie jest czekolada u Wawela (Nowy Świat). Mała filiżanka kosztuje chyba 4 zł, a duża 8. Naprawdę rewelacja!!!! Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babawawa Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:39 nowy świat ile?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:12 Bzik Kulinarny na Ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: najlepsza goraca czekolada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:10 najlepsza w Wedlu na Szpitalnej Odpowiedz Link Zgłoś