Dodaj do ulubionych

WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 19:00
Trzeba wreszcie skonczyc z tym pokomunistycznym syyfem i wyburzyc te rudery,
zanim sie same rozpadna!!!

Kto jest za????
Obserwuj wątek
    • Gość: Jędras Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.chello.pl 12.10.01, 19:19
      Gość portalu: Demolish napisał(a):

> Trzeba wreszcie skonczyc z tym pokomunistycznym syyfem i wyburzyc te rudery,
      > zanim sie same rozpadna!!!
      >
      > Kto jest za????

Jak dasz mieszkańcom nowe mieszkania w nowych niepostkomunistycznych blokach - to
      ja jestem za.
      Jeżeli nie jesteś w stanie tego zrobić - to wal się na ryj.

• Gość: Lmzs Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 14:16
        Najlepiej zastąpić je kapitalistycznymi slamsami.
        • Gość: embrion Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 213.134.149.* 16.04.02, 09:47
          Rany... naprawdę jestem zaskoczony. Żadnego luzu, żadnego irracjonalnego
          podejścia. Chyba większość komentarzy powstała jeszcze przed poranną kawą w
          pracy.. Gościu napisał: "Wyburzmy bloki" a Wy co?? Potraficie myśleć tylko o
          sobie. I to wszechobecne święte oburzenie. Za kogo Wy się uważacie??! Pomyślcie
          o reklamie, jaką byśmy w ten sposob zrobili swojemu miastu. Poza tym: wspólna
          bieda zbliża do siebie ludzi. Może wielu z was tak naprawdę po raz pierwszy
          porozmawiałaby ze swoim ex-sąsiadem?? Trochę późno, cóż... ale lepiej późno,
          niż wcale.

Pozdrawiam
          Blokers nienarodzony
    • Gość: Ursyn Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.10.01, 20:02
      Z miłą chęcią. A dasz mnie nowe chate?
      • garma Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 12.10.01, 20:06
        Ja bym chciała mały domek na wsi
        • Gość: irene Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 19:13
          garma napisał(a):

> Ja bym chciała mały domek na wsi

jeśli masz mieszkanie w Warszawie to na domek na wsi stać Ciebie bez problemu!
          • Gość: QBAS Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:03
            Gość portalu: irene napisał(a):

> garma napisał(a):
            >
            > > Ja bym chciała mały domek na wsi
            >
            > jeśli masz mieszkanie w Warszawie to na domek na wsi stać Ciebie bez problemu!

MYŚLISZ, ŻE WSZYSCY MAJĄ WŁASNOŚCIOWE?
    • Gość: alek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dialup.tiscalinet.it 12.10.01, 20:12

>
      > Kto jest za????

Jestes idiota!

• Gość: ZOMO Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 10.128.136.* / *.acn.pl 13.10.01, 16:14
        Wyjątkowo zgadzam się za alkiem.Co za kretyn to napisał?!
      • Gość: QBAS Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:03
        Gość portalu: alek napisał(a):

> Gość portalu: Demolish napisał(a):
        >
        > > Trzeba wreszcie skonczyc z tym pokomunistycznym syyfem i wyburzyc te ruder
        > y,
        > > zanim sie same rozpadna!!!
        > >
        > > Kto jest za????
        >
        > Jestes idiota!
        >

POPIERAM
    • Gość: Indris Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.ibspan.waw.pl 12.10.01, 20:24
      Dzisiaj jest podobno Dzień Zdrowia Psychicznego. Poszukaj jakiejś pomocy.
    • Gość: kulowoj Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 12.10.01, 21:34
      Sam sie wyburz !!!
    • Gość: kitek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.10.01, 16:17
      pitolisz koles jak lepper-udzielilo ci sie
      • Gość: vinc Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 17:42
        zdecydowanie za, czas je wyburzyć zaczynając od centrum
        ps. dlaczego głównie wypowiadają sie jakieś obleśniaki nie z Warszawy,
        szczególnie jeden pod kilkoma nickami, zajmijcie sie swoimi miastami i nie
        wpierdalajcie sie, bo tu zdecydowana większość jest za ich wyburzeniem a u was
        mogą stać jak tak lubicie bloki
        • Gość: kitek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 13.10.01, 17:50
          ci tez lepperszczyzna juz sie na mozg rzucila, super ze sie go tam wam
          podrzucilo, idzie jak zaraza choroba szalonego leppera
        • Gość: hans Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.*.*.* 14.10.01, 20:07
          Wyburzyc socrealne gowno w Centrum!
          • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:06
            Gość portalu: hans napisał(a):

> Wyburzyc socrealne gowno w Centrum!

hans
            przpraszam Bruner ty ś..........
            • Gość: laura Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:08
              Gość portalu: qbas napisał(a):

> Gość portalu: hans napisał(a):
              >
              > > Wyburzyc socrealne gowno w Centrum!
              >
              > hans
              > przpraszam Bruner ty ś..........

wy już raz zburzyliście i to nie tylko Centrum
        • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:05
          Gość portalu: vinc napisał(a):

> zdecydowanie za, czas je wyburzyć zaczynając od centrum
          > ps. dlaczego głównie wypowiadają sie jakieś obleśniaki nie z Warszawy,
          > szczególnie jeden pod kilkoma nickami, zajmijcie sie swoimi miastami i nie
          > wpierdalajcie sie, bo tu zdecydowana większość jest za ich wyburzeniem a u was
          > mogą stać jak tak lubicie bloki

vinc ty nie masz pokolei
      • Gość: QBAS Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:04
        Gość portalu: kitek napisał(a):

> pitolisz koles jak lepper-udzielilo ci sie

CHYBA TAK
        LEPPER
        LEPPER
    • chaladia Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 13.10.01, 18:58
      Coś mi się zdaje, że jesteś, Demolish, posłem do naszego Parlamentu (albo jego
      pociotkiem) i masz udziały w firmie dysponującej sprzętem wyburzeniowym albo
      coś w tym stylu.
      Te mieszkania w blokach nie są z pewnością szczytem luksusu, ale wciąż oferują
      wyższy standard niż czynszówki typu "studnia" z okresu przedwojennego i sprzed
      I Wojny Swiatowej. A porządnej architektury okresu międzywojennego nie mamy w
      tej chwili w Warszawie za wiele. Jak wyburzymy te blokowiska, Warszawa zacznie
      przypominać to, co z niej zostało po 1945 roku. Czy tego chcemy?
      Proponuję inny temat:
      Jak tanio, nieuciążliwie dla mieszkańców i skutecznie poprawić te komunistyczne
      blokowiska, aby lepiej się w nich żyło i żeby jakoś wyglądały. Pomysł z
      dogęszczaniem poza granice zdrowego rozsądku neokapitalistycznymi plombami a'la
      Ursynów to nie odpowiedź. Wymiana okien i obłożenie nową elewacją też nie.
      Przyjemnego myślenia. W moim środowisku myśli się o tym od dekady i jak na
      razie nic się nie udało wymyśleć. Może ktoś z forumowiczów coś zaproponuje?
      • beata_ Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 13.10.01, 19:00
        Jeśli twoja branża niczego nie wymyśli, to kto???
        • beata_ Re: WYBURZYĆ ....PS - do chaladii 13.10.01, 19:05
          Zajrzyj do wątku PePSI:-)))
          Pozdrawiam(y)
        • Gość: Chaladia Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.69.73.* 13.10.01, 20:57
          Ja jestem budowlaniec, nie architekt, a to temat dla urbanisty raczej.
          Póki co, buduję, co każą, byle płacili.
          Na koniec - swoje wiem, mam nadzieję, że na następnym spotkaniu PdL będę mógł
          się stawić, to sobie to wyjaśnimy (jeżeli ktoś zechce posłuchać).
          A nasze Forum jaokś dziwnie jest amatorskie. Chętnie poczytam opinie ludzi
          spoza branży. Może coś odkrywczego się pojawi... Mieszkam też nie w bloku,
          tylko poza miastem, więc osobistych doświadczeń jako blokers też nie mam.

Chaladia Bolandi.
      • Gość: michal Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.zigzag.pl 13.10.01, 19:42
        Modernizacja/renowacja komunistycznych blokowisk to tak jak rozpaczliwe proby
        modernizacji Syrenki,Trabanta,Malego Fiatka.Obawiam sie,iz za czas jakis(zapewne
        dluzszy)przynajmniej czesc bedzie wyburzona.
        • Gość: Chaladia Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.69.73.* 13.10.01, 21:05
          Samochód ma żywotność kilkunastoletną (przy odrobinie szczęścia) wyjątek VW
          Garbus potwierdza tylko regułę. Nie ma sensu upgrade'owanie Syrenek, Nimecy też
          się wycofali z Trapoli. Ale dom to coś innego. Żywotność budynku uzasadnia jego
          przebudowę stosownie do potrzeb. Tak było, tak jest i tak będzie. Gdyby
          Brytyjczycy co jakiś czas nie poprawiali Tower, nie byłoby tam szklonych okien
          okien nie mówiąc o centralnym ogrzewaniu - a przecież są. Za Wilhelma Zdobywcy
          ich raczej nie było...
          Oczywiście miłoby było zburzyć te bloki i postawić na ich miejscu coś nowego,
          ale jak na razie to jest więcej niż połowa substancji mieszkaniowej w Polsce.
          Niemców na to nie stać, a co dopiero nas.
          • Gość: michal Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.zigzag.pl 13.10.01, 21:36
            W Berlinie przeprowadzono rewitalizacje czesci blokow,a mimo to akcja ta
            zakonczyla sie fiaskiem,albowiem i tak nikt nie chce w nich mieszkac.
            Nikt z tych,ktorzy maja wybor.Moze w pewien sposob udalo sie zahamowac zuzycie
            fizyczne,ale zuzycie moralnego nie sposob powstrzymac.
            • eela Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 16.10.01, 08:56
              Gość portalu: michal napisał(a):

> W Berlinie przeprowadzono rewitalizacje czesci blokow,a mimo to akcja ta
              > zakonczyla sie fiaskiem,albowiem i tak nikt nie chce w nich mieszkac.
              > Nikt z tych,ktorzy maja wybor.

Sadzę, że bardzo chętnie zamieszkaliby w nich ci, którzy wyboru nie mają. Nie
              każdy jest krezusem.
            • Gość: Pola Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.pl 22.02.02, 16:24
              W Berlinie rzeczywiście przeprowadzono rewitalizację budynków z tzw. wielkiej
              płyty. Miałam okazję zobaczyć stojącą konstrukcję a za parę miesięcy zupełnie
              ładny dom z nowymi balkonami czy ogrodami zimowymi. Są to ogromne nakłady
              finansowe, mniejsze jednak w wielu przypadkach niż wyburzenie. Słyszałam, że tą
              samą metodą mają byc odnowione dwa budynki na Ursynowie
              Natomiast fakt, że nie wszystkie domy są zamieszkałe wynika z tego, że w
              Berlinie(po zjednoczniu Niemiec) jest znacznie więcej mieszkań niż mieszkańców
              a nadal buduje się nowe. Poza tym mieszkania są drogie np. 52m2 (dwa pokoje,
              łazienka z prysznicem, kuchnia z wyposażeniem, centralne) w Berlinie Wschodnim
              kosztowało w ub.roku ok. 1000,- DM + oczywiście światło czyli ok 1/3 średniej
              pensji brutto. Wielu osób nie stać na wynajęcie mieszkania na wolnym rynku.
              Korzystają wtedy z mieszkań z dopłątą gminy (są to wytypowane budynki) lub
              socjalnych.
              U nas zbyt mało jest mieszkań socjalnych, a jeśli chodzi o blokowiska to myślę,
              że powinniśmy zacząć od siebie tzn.
              1. nie samorawać po ścianach
              2. nie wyrzucać śmieci na trawniki i obok śmietnika
              3. sprzątać po psach
              4. dbać o estetykę balkonów - nie zamieniać w rupieciarnię
              5. płaci regularnie czynsz - aby administracja mogła na bieżąco usuwać usterki
              6. A PRZEDE WSZYSTKIM - pracować społecznie na rzecz swego budynku czyli
              kontrolować administrację jak wydaje Nasze pieniądze, domagać się napraw i
              ogólnie dbać o wygląd klatki i otoczenia budynku jak o własne mieszkanie. jeśłi
              wszyscy lub przynajmniej większość zrozumie, że to nasza wspólna własność to
              wszystko będzie wyglądać lepiej.
              Zachęcam abyście sporzytkowali swoją energię na zmianę waszego sposobu myślenia
              i otoczenia.
              Miłej soboty i niedzieli.
      • Gość: =totem= Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.unregistered.formus.pl 15.10.01, 12:18
        No wreszcie jakiś rzeczowy głos... a więc podyskutujmy.
        Chaladia, a widziałeś starą zabudowę 'w koło placu, ogrody z tyłu' w rejonie
        STOŁECZNA/Wojska Polskiego?
        Zawsze sobie wyobrażałem humanizację blokowisk przez likwidację wszystkich
        kondygnacji ponad 4 piętra i dogęszczanie ale tak by odtworzyć w miarę
        możliwości miejski układ: ulice/aleje z pierzejami i odchodzące od nich,
        zamknięte cul-de-sac - ślepe uliczki z domami, bez przejścia i przejazdu tak by
        nie włóczyły się lumpy.
        Nie da się ukryć że osiedla w typie zatoki czerwonych świń na Wilanowie czy
        Sadów Żoliborskich to byłoby to, trzebaby jedynie wyznaczyć czytelniejszy układ
        komunikacyjny i podzielić, pogrodzić.
        • Gość: Marcin Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.12.01, 10:52
          JESTEM GORĄCYM ORĘDOWNIKIEM ZAKAZU BUDOWANIA PONAD 4 KONDYGNACJE (CZYLI 3
          PIĘTRA). NAWET W CENTRUM POWINNA TO BYĆ OBWAROWANE OGRANICZENIAMI. TYLKO KTO MA
          NIBY TEGO ZAKAZAĆ...
      • eela Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 16.10.01, 09:03
        chaladia napisał(a):

> Jak tanio, nieuciążliwie dla mieszkańców i skutecznie poprawić te komunistyczne
        >
        > blokowiska, aby lepiej się w nich żyło i żeby jakoś wyglądały.

Myslę, że wystarczyło by zmienić te okropne płaskie dachy na spadziste
        (oczywiście z rozsądnymi proporcjami), zrobic ładne architektonicznie duże
        balkony lub tarasy. Można pod takim nowym dachem z ostatniego piętra zrobić
        mansardę. I kolorowo otynkować. U nas w blokowiskach jest jeden kolor - ohydny
        szary.
      • Gość: Piotr Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.160.79.* 30.11.01, 17:43
        Jako wrocławianin jestem dumny z Warszawy i cieszy mnie jej rozwój. Jednak
        będąc w ścisłym centrum, sądzę że pewna część pokomunistycznych bloków powinno
        ulec wyburzeniu. Dotyczy to również pojedyńczych budynków np. na Placu
        Piłsudzkiego czy w sąsiedztwie Starego Miasta. We Wrocławiu też jest wiele
        takich bloków w samym centrum przy zabytkach. Warszawa jako metropolia
        rzeczywiście powinna pomyśleć nad usunięciem pewnych obiektów.
      • w_bartelski Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 18.11.02, 22:55
        > dogęszczaniem poza granice zdrowego rozsądku neokapitalistycznymi plombami

czy mógłby Pan zdefiniować znaczenie przymiotnika "neokapitalistyczny"?
        Swoją drogą dziwne że ten absurdalny wątek doczekał się aż 139 (jak dotąd)
        wypowiedzi.

pozdrawiam
        WJB
    • Gość: Aga Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 13.10.01, 19:01
      Czym rozwalamy i kiedy ?
      Mam tłuczek do mięsa -wystarczy?
      • Gość: Chaladia Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.69.73.* 13.10.01, 22:30
        To się teraz robi znacznie bardziej zaawansowanymi metodami.
        Można ciąć wodą pod ogromnym ciśnieniem, można rozwalać mikrowybuchami, można
        użyć ogromnego młota pneumatycznego zamontowanego na koparce (człowiek by go
        nie utrzymał w ręku). Najlepsza i najtańsza jest jednak w końcu kula około 500
        kG na długiej linie uwiązana do żurawia. Każdy przypadek jest jednakowo
        niesympatyczny. Zapewniam Cię, że burzenie budynków ma w sobie coś z
        barbarzyństwa. Ktoś tam kilkadziesiąt lat mieszkał, może go wysiedlili, oby
        nie "na bruk", ktoś nie ma mieszkania, a te właśnie burzone nie jest jeszcze
        takie ostatnie i rozwiązałoby jego problemy...
        • Gość: Glonojad Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.chello.pl 16.11.01, 19:51
          Wyburzanie nie wchodzi w gre... przy tym glodzie mieszkan...
          W tej chwili to trzeba dbac, by to, co nowe bylo ladne i rozsadne. W koncu i tak postoi dluzej (z wielkiej plyty sie
          ostatnio mniej robi , a wiecej w tradycyjnej i innych). A to zadanie dla urbanostow...
          Pozdrowienia dla budowlanca od budowlanca-in-spe (2rok WIL)
          SG
    • Gość: alek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dialup.tiscalinet.it 13.10.01, 19:04

>
      > Kto jest za????

Daj dobry przyklad. Zburz mieszkanie w ktorym mieszkasz.

• Gość: zx Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.45.227.* 15.10.01, 09:22
        A skąd wiecie czy Demolish mieszka w blokowisku?

Może mieszka np. w willi w Konstancinie???
        • Gość: alek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.141.155.* 15.10.01, 09:26
          Gość portalu: zx napisał(a):

> A skąd wiecie czy Demolish mieszka w blokowisku?
          >
          > Może mieszka np. w willi w Konstancinie???

To niech zacznie od burzenia mieszkan swojej rodzinie lub znajomym z blokow.

• Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:14

> A skąd wiecie czy Demolish mieszka w blokowisku?
          >
          > Może mieszka np. w willi w Konstancinie

Jeśli tak to stać go na nową, a starą pora ją zburzyć
    • Gość: Dyzio Jeśli się wzywa do burzenia trzeba udowodnić, że się coś zbudowało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:44
      Bo rzucać mniej lub bardziej jedynie słuszne hasła to może każdy, nawet mądry
      inaczej - Howgh !!!
    • Gość: zx Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.45.227.* 15.10.01, 09:55
      Uważam, że należy wyburzyć natychmiast te blokowiska, które:

1. Są szczególnie kryminogenne (np. Wrzeciono, część Bródna) - tak obecnie robi
      się we Francji w regionie podparyskim, pomimo protestów i płaczów mieszkańców-
      bandytów.
      2. Przez lata zaniedbań zostały doprowadzone do stanu rudery, np. blokowisko
      pomiędzy Billą a ul. Braci Załuskich - wiem, że to rudery, bo mieszkałem tam do
      niedawna.
      3. Zajmują szczególnie atrakcyjne tereny - np. Żelazna Brama.
      4. Zostały bezmyślnie poustawiane w miejscach o zupełnie innym charakterze
      zabudowy i o innych funkcjach.

Nie należy wyburzać natomiast bloków, które są zadbane i reprezentują jakiś
      standard, nie kolidując z zagospodarowaniem terenu, np. osiedle Potok.
      • Gość: zet Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 195.187.84.* 15.10.01, 15:27
        Możecie zburzyć mój blok na Jelonkach, ale wybudujcie mi wzamian domek z
        ogródkiem (może być ta sama lokalizacja) ;)
        • Gość: Zocha Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.chello.pl 05.02.02, 14:00
          I mi też,mi też!!!Trudno,na basen sama się wykałdunię.
      • Gość: Indris Kto spróbuje ruszyć Żelazną Bramę... IP: *.ibspan.waw.pl 15.10.01, 15:36
        ten będzie miał rewolucję w Warszawie.
        • Gość: BG Re: Kto spróbuje ruszyć Żelazną Bramę... IP: *.chello.pl 15.10.01, 17:44
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> ten będzie miał rewolucję w Warszawie.

Na czele staną Wietnamczycy, dziewczyny z agencji towarzyskich i trochę emerytów -
          tak z grubsza wygląda przekrój rewolucyjnej awangardy zza Żelaznej Bramy.

• Gość: GOCHA Re: Kto spróbuje ruszyć Żelazną Bramę... IP: *.dialup.atcom.net.pl 22.11.01, 14:36
            Nie jestem ani Wietnamka, ani emerytką ani tym bardziej dziewczyna z agencji -
            a mieszkam za Zelazna Brama od 32 lat i tak też mieszkaja moi sąsiedzi. Ciekawe
            co nam zaproponuja w zamian???
            • Gość: wjaz! Re: Kto spróbuje ruszyć Żelazną Bramę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 20:40
              Kupcie sobie mieszkanko na Warsowinie!
          • Gość: QBAS Re: Kto spróbuje ruszyć Żelazną Bramę... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:17
            Gość portalu: BG napisał(a):

> Gość portalu: Indris napisał(a):
            >
            > > ten będzie miał rewolucję w Warszawie.
            >
            > Na czele staną Wietnamczycy, dziewczyny z agencji towarzyskich i trochę emerytó
            > w -
            > tak z grubsza wygląda przekrój rewolucyjnej awangardy zza Żelaznej Bramy.
            >

ZAPOMNIAŁEŚ O KILKU "FIRMACH" CICHEGO ZAKUPU SAMOCHODÓW
      • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:15

> Uważam, że należy wyburzyć natychmiast te blokowiska, które:
        >
        > 1. Są szczególnie kryminogenne (np. Wrzeciono, część Bródna) - tak obecnie robi
        >
        > się we Francji w regionie podparyskim, pomimo protestów i płaczów mieszkańców-
        > bandytów.
        > 2. Przez lata zaniedbań zostały doprowadzone do stanu rudery, np. blokowisko
        > pomiędzy Billą a ul. Braci Załuskich - wiem, że to rudery, bo mieszkałem tam do
        >
        > niedawna.
        > 3. Zajmują szczególnie atrakcyjne tereny - np. Żelazna Brama.
        > 4. Zostały bezmyślnie poustawiane w miejscach o zupełnie innym charakterze
        > zabudowy i o innych funkcjach.
        >
        > Nie należy wyburzać natomiast bloków, które są zadbane i reprezentują jakiś
        > standard, nie kolidując z zagospodarowaniem terenu, np. osiedle Potok.

A CO TAM SIĘ PRZEPROWADZIŁEŚ??
      • Gość: Ewa Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 217.153.32.* 06.02.02, 14:35

> Uważam, że należy wyburzyć natychmiast te blokowiska, które:
        >
        > 1. Są szczególnie kryminogenne (np. Wrzeciono, część Bródna) - tak obecnie robi
        >
        > się we Francji w regionie podparyskim, pomimo protestów i płaczów mieszkańców-
        > bandytów.
        > 2. Przez lata zaniedbań zostały doprowadzone do stanu rudery, np. blokowisko
        > pomiędzy Billą a ul. Braci Załuskich - wiem, że to rudery, bo mieszkałem tam do
        >
        > niedawna.
        > 3. Zajmują szczególnie atrakcyjne tereny - np. Żelazna Brama.
        > 4. Zostały bezmyślnie poustawiane w miejscach o zupełnie innym charakterze
        > zabudowy i o innych funkcjach.
        >
        > Nie należy wyburzać natomiast bloków, które są zadbane i reprezentują jakiś
        > standard, nie kolidując z zagospodarowaniem terenu, np. osiedle Potok.

Czy nie byłoby kompromisem próbować powiększać mieszkania w tych przybytkach.
        Oczywiście wiązałoby się to z koniecznością przeprowadzenia w inne miejsca części
        mieszkańców. Ale w dzisiejszych czasach wiele osób musiało, aby przeżyc zmienić
        dotychczasowe życie. Kto powiedzał, że nie można mieszkać poza Warszawą, gdzie
        jest zdecydowanie taniej i może obecni mieszkańcy tych blokowisk znaleźliby
        przyjemniejsze, a tańsze życie w innym miejscu. Dziś ża komfort mieszkania w
        Warszawie wiele osób ciężko pracujących musi płacić ogromne sumy. Może czas na
        zmianę sposobu myślenia.
        Sama mieszkałam w bloku 30 lat i wspominam to strasznie. Zaszufladkowanie i
        poniżenie. W moim bloku w takich samych "apartamentach" mieszkali lekarze,
        nauczyciele, kryminaliści i margines. Ale było "równo".

• Gość: Rayoff Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 192.168.4.* / 217.11.136.* 16.10.01, 09:02
      Głupich nie sieją. A szkoda, można by robić kontrolę urodzin :)
    • Gość: bocian ... a kilkaset tys. mieszkańców do piachu. - przygłup IP: 157.25.119.* 16.10.01, 11:03

>
      > Kto jest za????

• Gość: zx Blokowiska... IP: 212.45.227.* 15.11.01, 10:38
        Swoją drogą ciekaw jestem, co będzie się działo, gdy zaczną się zawalać
        samoistnie, budynek po budynku, np. w czasie dużej wichury.
        Taki moment przecież w końcu nastąpi... - już dziś widać gdzieniegdzie spękania
        na ścianach, a przecież są one równocześnie konstrukcją nośną.
        • Gość: zx Re: Blokowiska... IP: 212.45.227.* 27.11.01, 09:44
          Czy ktoś z Was widział takie spękania? Jeżeli tak, to gdzie?
        • Gość: qbas Re: Blokowiska... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:19

> Swoją drogą ciekaw jestem, co będzie się działo, gdy zaczną się zawalać
          > samoistnie, budynek po budynku, np. w czasie dużej wichury.
          > Taki moment przecież w końcu nastąpi... - już dziś widać gdzieniegdzie spękania
          >
          > na ścianach, a przecież są one równocześnie konstrukcją nośną.

Zelazna brama była przewidziana na 30 lat więc już jej pora
    • nocomment Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 15.11.01, 15:27

>
      > Kto jest za????

Ja jestem za stopniowym wyburzaniem (aby uniknąć wyrzucania ludzi na bruk, np.
      wydając zakaz osiedlania się tam nowym osobom) Osiedla za Żelazną Bramą oraz
      nowotworu złośliwego przylegającego do Starówki (wszystkie bloki od Długiej do
      Pl. Teatralnego). Pozdr

• Gość: zx Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.45.227.* 16.11.01, 09:21
      Widzę, że chętnych do wyburzania jest coraz więcej...

Jakie blokowiska (oprócz wspomnianej już Żelaznej Bramy) typujecie w hit-parade
      do wyburzenia???
      • Gość: MK Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.ztm.waw.pl 16.11.01, 10:45
        Ze względu na horrendalne koszty oczywiście nie można wyburzyć komunistycznych
        blokowisk.

Należy jednak je mądrze i na miarę naszych możliwości przekształcać i
        modernizować. Myslę, że już mamy dobre przykłady w postaci niektórych enklaw na
        Ursynowie, czy osiedla TORWAR przy ul. Górnośląskiej. Bloki ocieplone,
        otynkowane na kolorowo, z wymienionymi oknami i fantazyjnymi podjazdami dla
        wózków do drzwi. Trawniki zadbane (niektóre dzięki licznym pielęgnowanym
        drzewom i krzewom nawet nabrały charakteru parkowego), chodniki wyremontowane,
        place zabaw ogrodzone. Zabudowa uzupełniona nowymi budynkami o ładnej
        architekturze. Jak Wam się podobają ?

Natomiast wydaje się, że należy - zapewne wysiłkiem całego miasta - wyburzyć te
        bloki, które zostały już po barbarzyńsku wstawione w zabudowę historyczną. Mam
        tu na myśli słynne wieżowce na pl. Tetralnym straszące zza odbudowanej
        północnej pierzei, czy wieżowce stojące wzdłuż północnej jezdni al.
        Solidarności między ul. Schillera i stacją Ratusz.

Co o tym sądzicie ?
        • Gość: narcyz Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 62.154.238.* 27.11.01, 17:52
          zgadzam sie!!!!
        • Gość: Jurek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.162.228.* 28.11.01, 19:07
          Gość portalu: MK napisał(a):

> Ze względu na horrendalne koszty oczywiście nie można wyburzyć komunistycznych
          > blokowisk.
          >
          > Należy jednak je mądrze i na miarę naszych możliwości przekształcać i
          > modernizować. Myslę, że już mamy dobre przykłady w postaci niektórych enklaw na
          >
          > Ursynowie, czy osiedla TORWAR przy ul. Górnośląskiej. Bloki ocieplone,
          > otynkowane na kolorowo, z wymienionymi oknami i fantazyjnymi podjazdami dla
          > wózków do drzwi. Trawniki zadbane (niektóre dzięki licznym pielęgnowanym
          > drzewom i krzewom nawet nabrały charakteru parkowego), chodniki wyremontowane,
          > place zabaw ogrodzone. Zabudowa uzupełniona nowymi budynkami o ładnej
          > architekturze. Jak Wam się podobają ?
          >
          > Natomiast wydaje się, że należy - zapewne wysiłkiem całego miasta - wyburzyć te
          >
          > bloki, które zostały już po barbarzyńsku wstawione w zabudowę historyczną. Mam
          > tu na myśli słynne wieżowce na pl. Tetralnym straszące zza odbudowanej
          > północnej pierzei, czy wieżowce stojące wzdłuż północnej jezdni al.
          > Solidarności między ul. Schillera i stacją Ratusz.
          >
          > Co o tym sądzicie ?

Zgadzam sie z Toba calkowicie.
          Pozdro
        • Gość: wjaz! Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 20:43
          I jeszcze ten budynek z Pizza Hut na starówce.
          Paskudztwo!
      • Gość: MK Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.ztm.waw.pl 16.11.01, 10:47
        Ze względu na horrendalne koszty oczywiście nie można wyburzyć komunistycznych
        blokowisk.

Należy jednak je mądrze i na miarę naszych możliwości przekształcać i
        modernizować. Myslę, że już mamy dobre przykłady w postaci niektórych enklaw na
        Ursynowie, czy osiedla TORWAR przy ul. Górnośląskiej. Bloki ocieplone,
        otynkowane na kolorowo, z wymienionymi oknami i fantazyjnymi podjazdami dla
        wózków do drzwi. Trawniki zadbane (niektóre dzięki licznym pielęgnowanym
        drzewom i krzewom nawet nabrały charakteru parkowego), chodniki wyremontowane,
        place zabaw ogrodzone. Zabudowa uzupełniona nowymi budynkami o ładnej
        architekturze. Jak Wam się podobają ?

Natomiast wydaje się, że należy - zapewne wysiłkiem całego miasta - wyburzyć te
        bloki, które zostały już po barbarzyńsku wstawione w zabudowę historyczną. Mam
        tu na myśli słynne wieżowce na pl. Tetralnym straszące zza odbudowanej
        północnej pierzei, czy wieżowce stojące wzdłuż północnej jezdni al.
        Solidarności między ul. Schillera i stacją Ratusz.

Co o tym sądzicie ?
        • Gość: adam Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 62.32.192.* 17.11.01, 16:24
          A co zrobić można z syfiastymi ruderami, takimi jak wieżowce na Sadach
          Żoliborskich, śmierdzące zsypem i ogólnym brudem, w których gówniana
          administracja od 30 lat nic nie zrobiła?

WYBURZYĆ W CHOLERĘ!!!!!
          • Gość: SIR-REAL Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.chello.pl 17.11.01, 17:00
            Gość portalu: adam napisał(a):

> A co zrobić można z syfiastymi ruderami, takimi jak wieżowce na Sadach
            > Żoliborskich, śmierdzące zsypem i ogólnym brudem, w których gówniana
            > administracja od 30 lat nic nie zrobiła?
            >
            > WYBURZYĆ W CHOLERĘ!!!!!

DOBRZE KOLEGO NAPIERDALASZ !!! MASZ SZANSĘ ODNALEŹĆ SIĘ W WOLNYM RYNKU. TO
            KOMUNISTYCZNE MIASTO TRZEBA WYPIERDOLIC W POWIETRZE, A PÓŹNIEJ ZBUDOWAĆ OD NOWA.
            TYLKO PLATFORMA OBYWATELSKA TO KURWA POTRAFI !!!!!!!!!

• Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:22
              Gość portalu: SIR-REAL napisał(a):

> Gość portalu: adam napisał(a):
              >
              > > A co zrobić można z syfiastymi ruderami, takimi jak wieżowce na Sadach
              > > Żoliborskich, śmierdzące zsypem i ogólnym brudem, w których gówniana
              > > administracja od 30 lat nic nie zrobiła?
              > >
              > > WYBURZYĆ W CHOLERĘ!!!!!
              >
              > DOBRZE KOLEGO NAPIERDALASZ !!! MASZ SZANSĘ ODNALEŹĆ SIĘ W WOLNYM RYNKU. TO
              > KOMUNISTYCZNE MIASTO TRZEBA WYPIERDOLIC W POWIETRZE, A PÓŹNIEJ ZBUDOWAĆ OD NOWA
              > .
              > TYLKO PLATFORMA OBYWATELSKA TO KURWA POTRAFI !!!!!!!!!
              >

popieram no może w porozumieniu z Lepperem
          • Gość: Indris Znakomity tekst IP: *.ibspan.waw.pl 17.11.01, 17:08
            To co pisze Adam, to znakomity tekst propagandowy dla "Samoobrony". Wystarczy,
            że go zacytują i obiecają bronić mieszkańców przed takimi jak on. Sam będę
            gotów na nich zagłosować jak nie będzie innego wyjścia.
    • Gość: cvs Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.proxy.aol.com 21.11.01, 04:44
      A wyburzaj, wyburzaj.Potem bedzie mozna zaorac i posadzic buraki.Polska slynie
      z burakow wiec bedziewa bardziej znani, a stolice przeniesc do Krakowa, blizej
      do Wiednia.cvs
    • Gość: MASON Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 10:12
      ja bym dodał jeszcze WYCIĄĆ DRZEWA BYŁY SADZONE ZA KOMUNY !!!!
      • Gość: Janek Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.ztm.waw.pl 21.11.01, 13:17
        i uśmiercić wszystkich Polaków urodzonych w latach 1945 - 1989, bo to wredne
        komuchy !
        • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:26
          Gość portalu: Janek napisał(a):

> i uśmiercić wszystkich Polaków urodzonych w latach 1945 - 1989, bo to wredne
          > komuchy !

i ich rodziców i dziadków nareszcie będzie spokój
      • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:25
        Gość portalu: MASON napisał(a):

> ja bym dodał jeszcze WYCIĄĆ DRZEWA BYŁY SADZONE ZA KOMUNY !!!!

I WSZYSTKO WYBUDOWANE PO 1945, STARÓWKA TEŻ W TO WCHODZI
    • Gość: zx Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.45.227.* 21.11.01, 16:37
      Może grupa młotkowych z młotami pneumatycznymi ???
    • Gość: maksik Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 208.243.101.* 21.11.01, 18:28
      Demolish- BLOW ME
    • Gość: Slav Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 195.136.36.* 22.11.01, 10:32
      A ludzi ktorzy tam mieszkaja moze rozstrzelac?! Wypowiedzi takich debili
      powinny byc karalne!!!
      • Gość: vinc Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 14:52
        takich jak ty idioto
        burzyć!!!!!!
    • Gość: karwowsk Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.chello.pl 01.12.01, 03:31
      Spadaj leszczu barowy, jestes cienkim bolkiem ktory zazdrosci tak fajnych
      bloczkow z betonu i stali.
      • Gość: zx Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 212.45.227.* 05.12.01, 10:48
        Napisz, co dla Ciebie jest takiego fajnego w "bloczkach"?

Karaluchy?
        Śmierdząca i brudna klatka schodowa?
        Winda dla pilotów kamikadze?
        Zapchany wiecznie zlew?
        Nocne sąsiadów rozmowy, którym musisz się przysłuchiwać?
        Ukradzione żarówki w ciemnym korytarzu?
        Wybite co rano szyby w samochodach?
        Wraki samochodów przed blokiem?

Miałem wątpliwą przyjemność mieszkać 2 lata w blokowisku, i tylko z
        w.wymienionymi cechami mi się ono kojarzy.

Kupiłem póżniej nieduże mieszkanie (50m2). Za te same pieniądze miałbym z 80m2
        w betonie.
        Wolałem jednak mniejsze, byle nie w blokowisku.

Obecnie:
        - nie czuję smrodu zsypu ani nie ma u mnie karaluchów,
        - nie muszę codzinnie przepychać zlewu,
        - mogę bezpiecznie parkować samochód przed budynkiem (nie widziałem od 3 mcy
        jak nie mieszkam w blokowisku żadnej zbitej szybki),
        - nie słyszę sąsiadów,
        - wszędzie mam blisko.

Przyrzekłem sobie solennie, że nigdy w życiu nie będę mieszkać już
        w "bloczkach".
    • Gość: OSAMA Re: KONIECZNIE!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 08:49
      POPIERAM KOLEGĘ !!!
      TYLKO JAKICH SAMOLOTÓW UŻYĆ???
      • Gość: qbas Re: KONIECZNIE!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:30
        Gość portalu: OSAMA napisał(a):

> POPIERAM KOLEGĘ !!!
        > TYLKO JAKICH SAMOLOTÓW UŻYĆ???

baranie nie mamy tylu samolotów
    • Gość: pro Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 199.71.64.* 06.12.01, 17:50
      Pomysl bardzo dobry ; ale gdzie podziac tych lydzi tych blokiersow .Oni czesto sa wlascicielami tych mieszkan.
      To ich dorobek zycia .Postulat dobry , ale nie do realizacji w najblizszych 50 latach.
      pro
    • Gość: ewka Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 15:48

>
      > Kto jest za????

BRAWO DEMOLISH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NALEŻY NATYCHMIAST WYPIEPRZYĆ W POWIETRZE CAŁY TEN KOMUNISTYCZNY SYF!!!

KTO JESZCZE NIE WYNIÓSŁ SIĘ Z BLOKOWISKA DO NORMALNEGO MIESZKANIA SAM SOBIE JEST
      WINIEN!!! W WARSZAWCE BYŁY POPRZEZ OSTATNIE LATA KU TEMU ZNACZNE MOŻLIWOŚCI.
      WIĘKSZOŚĆ SKORZYSTAŁA.

W BLOKACH ZOSTAŁY OFERMY I NIEUDACZNICY.
      SAMI SOBIE SĄ WINNI...

WARSZAWA WINNA BYĆ WOLNA OD BLOKOWISK - ŹRÓDEŁ WSZELKICH PRZESTĘPSTW I PATOLOGII.
      • Gość: Cwok Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: 199.71.64.* 07.12.01, 21:23
        Kurwo glupia bloko sa wszedzie w Nowym Jorku ,Toronto , Montrealu, Monachium w Berlinie itd
        Corko warszaw3skich czeresniakow nalepiej to zrobic tak : Otoczyc dzielnice gdzie sa blokowiska
        ludzi zaladowac na ciezarowki wiazac im rece z tylu drutem i wywiezc najleoiej do Palmir.
        Tam kazac im wykopac rowy i strzalem w glowe pozbawic ich zycia .Wtedy czeresniacka
        Warszawa bedzie wolna od blokowisk i biedoty .Huj w dupe warszawiakom czeresniakom !!!!!!!!!!!!!!!
        • dariok Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! 07.12.01, 21:50
          myślę, że prędzej nastanie nowa rewolucja niż wyburzą blokowiska
          poza tym co to za bzdury, niektórzy są widać na etapie klocków Lego
          wake up
          • Gość: Tak Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.link.net 18.01.02, 11:49

> myślę, że prędzej...
            Obedzie sie bez rewolucji bo bloki same sie rozpadna za
            kilka lat. Wtedy ludzie beda rzeczywiscie sobie sami
            radzic. Wszyscy ktorzy mieszkaja w blokach musza sobie
            juz teraz zdawac sprawe z ograniczonej zywotnosci tych
            budynkow. Czas tylko pogarsza sytuacje. Wybierajac bloki
            wybieraja nieuchronna ewakuacje, moze nawet bez domowego
            dobytku i skazanie na mieszkania zastepcze. Beda mogli
            odmowic, beda mogli protestowac i beda mogli pozostac na
            lodzie. Lepiej juz teraz pomyslec o bezpiecznej
            przyszlosci.
        • Gość: ewka Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 11:55
          GŁUPI CWOKU, NIEUDACZNIKU Z BLOKU!!!

BLOKOWISKA OWSZEM I SĄ TAM GDZIE PISZESZ, ALE WSZĘDZIE TO OGNISKA PRZESTĘPSTW,
          PATOLOGII ITP.

WYBURZYĆ TWOJE BLOKOWISKO Z TOBĄ W ŚRODKU!!!
          • dariok Do pałacowej ewki 08.12.01, 21:09
            Twój dziwny stan podkurwienia zdradza mi, że pomimo zamieszkiwania lepszych
            połaci naszej rzeczywistości jest ci żle i coś cię gnębi, no chyba, że to jest
            tylko ZNP?!
          • Gość: luk@ do Ewki IP: 192.160.110.* 11.01.02, 13:49
            Myślę że sama mieszkasz w blokach i dlatego ich tak nienawidzisz.
            Masz wiele racji że blokowiska są aspołeczne ale poluzuj kucyki, ludzie muszą
            gdzieś mieszkać ty też.
          • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:34
            Gość portalu: ewka napisał(a):

> GŁUPI CWOKU, NIEUDACZNIKU Z BLOKU!!!
            >
            > BLOKOWISKA OWSZEM I SĄ TAM GDZIE PISZESZ, ALE WSZĘDZIE TO OGNISKA PRZESTĘPSTW,
            > PATOLOGII ITP.
            >
            > WYBURZYĆ TWOJE BLOKOWISKO Z TOBĄ W ŚRODKU!!!

A TOBIE TATUŚ KUPIŁ ZA JAJKA CZY ZA BURAKI, A MOŻE GRÓJEC I JABŁUSZKA
      • Gość: qbas Re: WYBURZYĆ KOMUNISTYCZNE BLOKOWISKA!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 14:32
        Gość portalu: ewka napisał(a):

> Gość portalu: Demolish napisał(a):
        >
        > > Trzeba wreszcie skonczyc z tym pokomunistycznym syyfem i wyburzyc te ruder
        > y,
        > > zanim sie same rozpadna!!!
        > >
        > > Kto jest za????
        >
        > BRAWO DEMOLISH!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        >
        > NALEŻY NATYCHMIAST WYPIEPRZYĆ W POWIETRZE CAŁY TEN KOMUNISTYCZNY SYF!!!
        >
        > KTO JESZCZE NIE WYNIÓSŁ SIĘ Z BLOKOWISKA DO NORMALNEGO MIESZKANIA SAM SOBIE JES
        > T
        > WINIEN!!! W WARSZAWCE BYŁY POPRZEZ OSTATNIE LATA KU TEMU ZNACZNE MOŻLIWOŚCI.
        > WIĘKSZOŚĆ SKORZYSTAŁA.
        >
        > W BLOKACH ZOSTAŁY OFERMY I NIEUDACZNICY.
        > SAMI SOBIE SĄ WINNI...
        >
        > WARSZAWA WINNA BYĆ WOLNA OD BLOKOWISK - ŹRÓDEŁ WSZELKICH PRZESTĘPSTW I PATOLOGI
        > I.

ewka puknij się prawdziwa patologia mieszka poza Warszawą vide Pruszków Wołomin
        Zielonka Marki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka