Dodaj do ulubionych

Lodziarnie Grycana

02.04.06, 17:24
witajcie,
którą lodziarnię Grycana polecilibyście na spotkanie z koleżanką?
obydwie jesteśmy spoza Warszawy, ale zawsze się tu spotykamy i zawsze w innym
miejscu - tym razem chciałybyśmy w jakiejś lodziarni (lody Grycana obydwie
bardzo lubimy, wiec padło na tę firmę)
nigdy nie byłam w ich firmowej lodziarni i dlatego mam do was pytanie: która
jest fajniejsza - ta na Puławskiej czy ta na Korkowej?
z góry dziękuję za odpowiedzi i opinie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: esmeralda_pl Re: Lodziarnie Grycana IP: *.future-net.pl 02.04.06, 17:32
      jak chce wam się jechać na obrzeża miasta to mozecie jechać na Korkową... ale
      lodziarni Grycana jest w Warszaiwe co najmniej pięć
      • Gość: Rafik Re: Lodziarnie Grycana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:35
        takie dobre mają tam lody? Nigdy nie jadłem tej firmy
        • Gość: kixx Re: Lodziarnie Grycana IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 17:38
          jadles,jadles
          dawna Zielona Budka
          Grycan ma glowe do interesow-najpierw wypromowal Zielona Budke,sprzedal za
          spore pieniadze-teraz promuje Grycana
          • Gość: Rafik Re: Lodziarnie Grycana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:40
            aha to ja nie lubiłem nigdy tej firmy lodów wole algide
            • jhbsk Re: Lodziarnie Grycana 03.04.06, 07:20
              Grycan jest o niebo lepszy od Zielonej Budki.
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Lodziarnie Grycana 05.04.06, 16:26
                Tia. ZB poszła na masówkę i np. lody orzechowe czuć proszkiem jakimś a nie
                orzechami.
                A Grycan to z założenia ma być firma stawiająca na jakość, nie na ilość.
          • Gość: krychola Re: Lodziarnie Grycana IP: *.work / 81.210.39.* 04.04.06, 19:09
            Niestety tak dobrze mu nie poszło. Miał długi i musiał Zieloną Budkę sprzedać.
            Ale inna sprawa że kiedyś jak ona była w dobrej kondycji to chciał na
            odczepnego 100mln złotych. Później już za sporo mniejsze pieniądze.
        • kkolasinska Re: Lodziarnie Grycana 03.04.06, 16:11

Ja powiem tak, należą sie wielkie brawa temu kto wymyslił przepisy na te pyszne
          lody!!! Brawo, brawo!!!!
    • Gość: Esmeralda_pl Re: Lodziarnie Grycana IP: *.future-net.pl 02.04.06, 18:11
      Niestety, Grycan w pewnym momencie utraił kontolę nad jakością produktów... Nie
      ma porównania między obrzydliwą wodnistą Zieloną Budką a Grycanem
    • umfana Krypotoreklama 02.04.06, 18:36
      oj cienko to widzę...
      • Gość: obcasik Re: Krypotoreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:26
        mój post nie jest kryptoreklamą - my naprawdę lubimy te lody
        oczywiście, nie tylko te, ale przecież nie będę zakładać wątków o wszytkim co
        lubię...
        a jeśli nie Grycan to co?
        chodzi mi o lodziarnie w Warszawie (niekoniecznie w centrum, lubimy się trochę
        powłóczyć, poodkrywać nowe miejsca...)
        pozdrawiam
        • Gość: corgan Grycan jest też w Arkadii IP: *.chello.pl 02.04.06, 19:41
          na I piętrze
          • Gość: obcasik Re: Grycan jest też w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:55
            :)
            wiem (czytałam na ich stronie internetowej), ale to najprostszy sposób - pójść
            do centrum handlowego...
            my jesteśmy takie starodawne i wolimy odkrywać nowe miejsca
            im dalej od Marszałkowskiej i bardziej klimatycznie tym lepiej
            pozdrawiam
            • Gość: Agata.B Re: Grycan jest też w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 20:37
              nareszcie mądre słowa!!! na miłość boską nie polecajcie tych durnych
              supermarketów, co się teraz nazywają centra handlowe, zeby nie było wstyd
              powiedzieć, że tam się coś kupiło, albo piwo wypiło!!! cha cha do supermarketu
              na piwo, herbatkę lub lody wstyd i jeszcze raz wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              jest tyle pięknych i przede wszystkim Polskich miejsc w Warszawie.

Zielonej Budki na Korkowej nie polecam, bo stoją tam tylko dwa stoliki i obok
              ciągle kolejka po lody. Lepiej wybierzcie się do kubusia w Sulejówku. Super
              miejsce prowadzone pzrez mistrza kuchni w brystolu. Dookoła zdjęcia znanych
              ludzi , którzy odwiedzili ten pub. Obok restauracja "u dziadka" tego samego
              własciciela.
              • Gość: obcasik Re: Grycan jest też w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:12
                wielkie dzięki!
                właśnie o to mi chodziło
                nie żebym miała coś przeciwko Arkadii, ale centra handlowe są już w każdym
                większym mieście, więc to żadna atrakcja... zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie
                szkoda, że na Korkowej jest tak mało miejsca... trzeba będzie znaleźć coś
                większego
                pozdrawiam
                • Gość: fish&chips Grycan jest tez na Jana Pawla IP: *.eranet.pl 02.04.06, 21:18
                  na wysokosci Anielewicza, z tego co pamietam.
                  A z lodziarni w ogole polecam te na Chlodnej, rog Zelaznej. Lody najlepsze w
                  Warszawie moim zdaniem, miejsca duzo, tylko moze byc chlodno, bo tam klimatyzacja...
                  • Gość: corgan a Malinova przy ul. Niepodległości? IP: *.chello.pl 02.04.06, 21:29
                    też jest bardzo dobra.
                    • Gość: Janusz Drobek Re: a Malinova przy ul. Niepodległości? IP: 212.180.160.* 02.04.06, 21:36
                      To moze wiecie gdzie w Wwie robia najlepsze cieple
                      lody w ruchomym waflu?
                  • torwin7 Re: Grycan jest tez na Jana Pawla 03.04.06, 10:54
                    Ale czy tam to jest lodziarnia TEGO Grycana? Pamietam, ze przed kilkoma laty -
                    gdzy ZB nalezala do Grycana - tam zawsze byl szyld GRYCAN (lody tam maja
                    naprawde znakomite)
                    • Gość: f. Re: Grycan jest tez na Jana Pawla IP: *.riz.pl 03.04.06, 19:44
                      Hej!

Ja myślę że to jakaś rodzina.
                      Niestety w zeszłym roku przestali robić własne lody!
                      Wielka szkoda, były niepowtarzalne!!!
                    • xieni Re: Grycan jest tez na Jana Pawla 04.04.06, 12:11
                      to jest brat TEGO Grycana. jeden Grycan miał od zawsze lodziarnię
                      zwaną "zielona budka" od niej wziela się nazwa firmy a drugi ciastkarnię na
                      jana pawła. pyszne torty i inne wypieki.
        • Gość: ewa Są lepsze lody IP: *.pkobp.pl 03.04.06, 11:31
          U Grycana lody są obrzydliwie przesłodzone. Dużo lepsze i z charakterem są lody
          u Włocha na Hożej (niedaleko Marszałkowskiej idąc po prawej w strone Kruczej) -
          np. prawdziwe włoskie spumoni a i napoje są lepsze - szczególnie kawy i
          czekolada.
          U Grycana sa paskudne soki owocowe - niby wyciskane - rozcieńczone wodą i
          posłodzone - oorzydliwość - przeżyłam tam szok smakowy po soku z marchwi.
          • esmeralda_pl Re: Są lepsze lody 03.04.06, 14:07
            no tak... w końcu marchewka to owoc
            • Gość: sklosows Re: Są lepsze lody IP: *.pronet.lublin.pl 04.04.06, 10:47
              a zebyś się nie zdziwiła ;P

w Porugalii produkują dżemy z marchwi (już od dawien dawna), a że w UE dżemy
              moga być tylko z owoców to zgodnie z jakąś tam dyrektywą marchew jest owocem... pzdr
    • Gość: ewik Re: Lodziarnie Grycana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:16
      Obcasiku!
      Polecam lodziarnię Grycana w Geant ul. Julilerska. Jest tam naprawdę bardzo
      miło. Pogaduchy napewno sie udadzą.
    • Gość: tex Re: Lodziarnie Grycana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:16
      Lody Grycana są super dobre polecam . A Zielona budka to już tylko wspomnienie
      bo oni ich już nie produkują fizycznie ,tylko logo zostało po Grycanie.
    • mmagi blleee, najgorsze lody jakie jadłam:> 03.04.06, 14:00

• sebpl Re: Lodziarnie Grycana 03.04.06, 14:15
      Bo w Polsce nie ma tradycji robienia dobrych lodow. Najlepsze sa moroznyje na
      Wschodzie - tluste, slodkie i takie od serca... ech.. nie ma co porownywac z ta
      chemia...
      • bullowy Re: Lodziarnie Grycana 04.04.06, 12:29
        Od lat u Włocha na Hożej,zawsze najlepsze.
      • buggi Re: Lodziarnie Grycana 05.04.06, 00:10
        sebpl napisał:

> Bo w Polsce nie ma tradycji robienia dobrych lodow. Najlepsze sa moroznyje na
        > Wschodzie - tluste, slodkie i takie od serca... ech.. nie ma co porownywac z ta
        > chemia...

Takie, o których wyzej piszesz robiono przed wojna ( babcia opowiadala -
        nadmienie, na wypadek gdybys zechcial pomyslec, ze ja tak z autopsji)Byly one
        tak tluste, bo na bazie smietany robione, ze na podniebieniu maslo sie
        odkladalo. W latach `70/80, co juz pamietam podobne lody mieli w lodziarni
        Palermo na Mokotowskiej róg Koszykowej.
        >
    • Gość: obcasik Re: Lodziarnie Grycana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:53
      hej,
      dziękuję wszystkim za opinie
      mam kolejne pytanie: znacie jakąś fajną cukiernię/kawiarnię w okolicach Parku
      Skaryszewskiego? ewentualnie ogólnie na prawym brzegu?
      pozdrawiam
      • Gość: pinki Re: Lodziarnie Grycana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 12:20
        W samym Parku Skaryszewskim jest cukiernia, zrobiona w dawnej toalecie
        publicznej. Podobno maja tam super ciasta i torty.
        Tylko slyszalam, nie probowalam. Poza tym nie wiem czy jest teraz czynna, bo
        moze dziala tylko w lato ?
    • Gość: pinki Re: Lodziarnie Grycana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 12:25
      no i oczywiscie jest cukiernia Irena na ul. Zakopianskiej, bardzo znane miejsce
      na Saskiej Kepie. Jest tam tez kilka stolikow, mozna usiasc i napic sie kawy
      przegryzajac slodkosciami :)

• Gość: vortex Najlepsze lody robia w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 12:25
      Tylko LeMadame no i w Tomba Bomba
      • Gość: corgan a z polewą, posypka i wisienkami? :) IP: *.chello.pl 07.04.06, 16:33
        bo jesli tak to lece natychmiast :)
    • anika1983 Re: Lodziarnie Grycana 07.04.06, 15:04
      Arkadia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka