Gość: Warszawiak Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: 137.158.128.* / *.tenet.saix.net 18.04.06, 18:57 Biznesmeni z gornej polki beda czasem spadac na ulice, a ich dusze przeniosa sie wtedy na najwyzsza polke. To jedyna dobra strona tego projektu. BTW, a jak by sie do tego wsiadalo i wysiadalo? Albo trzeba by sie wspinac po latarniach, albo zbudowac przystanki z platformami i schodami. Wtedy kazdy zatrzymujacy sie wagonik powodowal by za soba zator. Czy moze trzeba by bylo wskakiwac i wyskakiwac bez zatrzymywania wagonikow, jak na niektorych wyciagach narciarskich? No i zeby to naprawde usprawnilo komunikacje w calym miescie, musialaby powstac cala duza siec. Jak wygladalyby skrzyzowania? Oczywiscie wagoniki musialyby mijac sie na skrzyzowaniach na roznych poziomach. Dolny wagonik musialby byc odpowiednio wysoko, zeby go nie stracila jakas przejezdzajaca ciezarowka. Dla gornego trzeba by wtedy zbudowac wyzszy slup. Powiesc mozna by o tym napisac. Szkoda, ze Lem nie zyje, on by potrafil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:10 To nie projekt jest fatalny, tylko tekst jest tendencyjny. Może i pomysł nie dopracowany, może wymaga lepszego przygotowania, ale żeby tak go opisywać, to chyba trochę nie fair. Dla wiadomości: PiSu nie cierpię, o idei czytałem, jak nie była jeszcze wiązana z żadną partią (przynajmniej w tamtym tekście). Kwestia wsiadania i wysiadania ma być atutem tego rozwiązania, bo wagony mają zjeżdżać na życzenie na bocznicę. Oznacza to, że większą część trasy miałoby się jechać bez zatrzymywania, a patrząc na metro, rozpędzanie, hamowanie i przesiadaka pasażerów to dosyć znaczna część czasu dojazdu (nie mówiąc o energii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rth Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:44 bocznice, na marszałkowskiej....haloooo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:57 A co za problem? Kilka metrów w tę czy w tamtą, w sumie co za różnica? Inna sprawa, że na Marszałkowskiej czegoś takiego nie widzę i nie wiem po co w ogóle, jak wzdłuż leci metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:17 moze sie najpierw dowiedz o co chodzi a potem sie wymardrzaj? sugeruje zaczac od www.mist-er.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz A moze ktos zechce most Brooklinski? IP: *.cable.mindspring.com 19.04.06, 02:47 swietna strona, bardzo profesjonalna, duzo wykrzyknikow. pierwszy etap "Uzyskanie poparcia naukowego i zainteresowanie władz miejskich realizacją projektu" juz za nimi, teraz tylko trzeba jelenia z 1,100,000 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Byl taki odcinek The Simpsons 18.04.06, 19:13 hehe ....gdzie pryjechal facet sprzedawac "monorail" dla Springfield.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: Byl taki odcinek The Simpsons IP: *.chello.pl 18.04.06, 20:22 No ja nie mogę, ja się chyba w gó.. rzucę...., ja już nie wiem czy śmiać się czy płakać..., to ja proponuję przenieść do jakiejś wsi 100 km od Warszawy (najlepiej blisko autostrady i lotniska), Sejm, Senat, Rząd, episkopat, wszystkie urzędy centralne, Giełdę Papierów Wartościowych, NBP i parę jeszcze co znamienitszych instytucji. Warszawa się wtedy pięknie zmarginalizuje i wszystkie problemy komunikacyjne rozwiążą się same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dufunio Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: 193.24.220.* 18.04.06, 19:28 W mojej skromne opinii to fantastyczny pomysl! Przeciez to niesamowita reklama dla miasta,cos co moze zmienic Warszawe,cos co chociazby na pocztówkach wygladaloby ciekawie,cos czym bedzie mozna sie pochwalic,cos z czym,byc moze w przyszlosci bedzie kojarzona Warszawa...Nie rozumiem rozbawienia ludzi,ktorzy neguja ten pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 19:54 gdyby wszyscy ludzie mysleli podobnie jak ta wiekszosc na tym forum to ludzie nie roznili bys my sie niczym nie roznili od malp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.toya.net.pl 18.04.06, 21:59 Gość portalu: lucky napisał(a): > gdyby wszyscy ludzie mysleli podobnie jak ta wiekszosc na tym forum to ludzie > nie roznili bys my sie niczym nie roznili od malp. onetowiec wracaj do siebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.04.06, 22:41 Gość portalu: lucky napisał(a): > gdyby wszyscy ludzie mysleli podobnie jak ta wiekszosc na tym forum to ludzie > nie roznili bys my sie niczym nie roznili od malp. No a jak zaczniemy skakac i slizgac sie po slupach jak malpy, to do kogo porownasz wtedy wiekszosc, do kaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.versanet.de 18.04.06, 19:54 Wuppertal reklamuje sie taka kolejka juz od 1900 roku,czyli roku oddania do eksploatacji.I co?I nic.Dlugosc nad rzeka 10,5 km i nad glowna ulica 3 km home.comcast.net/~bfmf/schwebebahn.html lub pare innych ujec www.u-bahnen-in-deutschland.de/wu/wuppertal-gallery.htm Dobrm pomyslem jest podwieszona w Dortmundzie oddana w 1984,dalej rozbudowywana www.h-bahn.info/de/galerie.php Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko 18.04.06, 20:30 ale inzynierowi chodzi chyba raczej chodzi o szynowe taksowki Odpowiedz Link Zgłoś
behemot87 Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko 18.04.06, 21:38 Gość portalu: Jan napisał(a): > Wuppertal reklamuje sie taka kolejka juz od 1900 roku,czyli roku oddania do eks > ploatacji.I co?I nic.Dlugosc nad rzeka 10,5 km i nad glowna ulica 3 km > home.comcast.net/~bfmf/schwebebahn.html > lub pare innych ujec > www.u-bahnen-in-deutschland.de/wu/wuppertal-gallery.htm > Dobrm pomyslem jest podwieszona w Dortmundzie oddana w 1984,dalej rozbudowywana > www.h-bahn.info/de/galerie.php A wyobrażasz sobie takie "dworce" w centrum Warszawy na ulicy Marszałkowskiej? Bo ja tak jakoś nie za bardzo... Ale może mam słabą wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.stat.gov.pl 19.04.06, 08:44 > Wuppertal reklamuje sie taka kolejka juz od 1900 roku,czyli roku oddania do eks W Wuppertalu jest normalny monorail, kolejka z prawdziwego zdarzenia. A to co ten pan proponuje to coś w rodzaju szynowej taksówki, bardzo nisko zawieszonej żeby było tanio. Moim zdaniem taki pomysł to idiotyzm. Cały urok taksówki to to że można nią dojechać wszędzie a nie tylko tam gdzie są tory. A jak już trzeba wywalić furę kasy na jakiś projekt wymagający rozbudowanej infrastruktury, szyn, estakad itp. to lepiej właśnie dołożyć do normalnego monoraila który skądinąd bardzo mi się podoba i faktycznie w W-wie w paru miejscach by się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muuu Były prezydent miasta może powiesić się za jajo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.06, 20:12 Były prezydent miasta może powiesić się za jajo na moście Świętokrzyskim. Byłaby to niesamowita reklama, na pocztówkach wyglądałoby superciekawie i zdecydowanie Warszawa będzie z tym kojarzona. Ach, jaka to promocja dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawak Re: Były prezydent miasta może powiesić się za ja IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:17 jeszcze troche jego rządów w Polsce, a sami Polacy za obydwa go powieszą jeszcze przed upływem kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Były prezydent miasta może powiesić się za ja IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.04.06, 22:45 Gość portalu: muuu napisał(a): > Były prezydent miasta może powiesić się za jajo na moście Świętokrzyskim. > Byłaby to niesamowita reklama, na pocztówkach wyglądałoby superciekawie i > zdecydowanie Warszawa będzie z tym kojarzona. Ach, jaka to promocja dla miasta. no i nie musialby stawac na palcach zebo go ktos zauwazyl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.04.06, 22:38 Gość portalu: dufunio napisał(a): > W mojej skromne opinii to fantastyczny pomysl! Przeciez to niesamowita > reklama dla miasta,cos co moze zmienic Warszawe,cos co chociazby na pocztówkach > > wygladaloby ciekawie,cos czym bedzie mozna sie pochwalic,cos z czym,byc moze w > przyszlosci bedzie kojarzona Warszawa...Nie rozumiem rozbawienia ludzi,ktorzy > neguja ten pomysl. Wyglada na to, ze jeszcze wiele rzeczy musisz w zyciu sie nauczyc i zrozumiec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramonto BŁAGAM, NIE !!!!! precz od Starego Miasta... IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 18.04.06, 19:57 Precz od starego miasta, precz od Marszalkowskiej... niech to bedzie jak najdalej od reprezentatywnych miejsc. Błagam, nie chce sie wstydzic, ja kocham to miasto i nie chce sie za nie wstydzic. Niech to wisi pod mostem, niech bedzie wzdłuż wisły, na bemowie, ursynowie, niech idzie od oddalonych stacji metra, ale błagam, nie nad Marszalkowska i nie do Starego Miasta... nie chce cierpiec takiego widoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrozagadka to genialny pomysł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:43 To genialny pomysł...proponuje jeszcze zrobić wielką procę między pałacem kultury i nauki a hotelem marriot, wtedy będzie można wystrzeliwać ludzi na pragę z procy, albo pomysł z Jamesa Bonda, biznesmenom z górnej półki bedzie się rozdwać dysze odrzutowe na plecy żeby sobie polatali...świetne? Drodzy miejsce urzednicy, ja też na swoje pomysły chce 2 mld. Ale proszę się śpieszyć bo jest kolejka chętnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaszyn Re: BŁAGAM, NIE !!!!! precz od Starego Miasta... IP: *.pppoe.mtu-net.ru 19.04.06, 02:45 > Precz od starego miasta, precz od Marszalkowskiej... niech to bedzie jak > najdalej od reprezentatywnych miejsc. Stare Miasto... Ok. Noo ale Marszalkowska _reprezentacyjnym miejscem_??? Coz tam reprezentacyjnego? Sciana Wschodnia? Pasiaste ogorki? popoludniowy cien koszmarnego Palacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 18.04.06, 20:04 widzialem to w niemczech w wupertalu dobry patent tam to idzie nad rzeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu555 Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.nat.student.pw.edu.pl 18.04.06, 20:09 co to za gowno ludzie, bron boze. zobaczcie jak wyglada kolejka ponadziemska w chicago albo NYC. to gowno i szpeci miasto. co tu jaka kolejka jak nawet porzadnych drog nie ma. powinna byc obwodnica warszawy, autostrada wzdlusz i wszesz, linia metra na prage, system park and ride i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotka1 Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko 18.04.06, 20:19 Ha, ha, ha! A na drogi rowerowe ponoc nie ma pieniedzy! Juz od ponad 10 lat. A niejaki Urbanski, (pozal sie Boze!) powiedzial, ze „Warszawa, to nie wies, by po niej jezdzily rowery”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:21 Ależ to jest odgapione od pomysłu wrocławian na napowietrzny tramwaj! :| Czarno to widzę, ale i tak do Warszawy mam za daleko, więc żebym mogła pojeździć takim pojazdem, państwo musiałoby najpierw wybudować najpotrzebniejszą rzecz - autostradę Warszawa - Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkopolanin :) w Poznaniu miało to być już w 1998 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:31 nie ma do dziś, a prasa nazwało to fdżibaną (bana w gwarze poznańskiej znaczy pociąg) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko 18.04.06, 20:34 a wlasciwie co mnie to q obchodzi przeciez mieszkam we francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To już było... Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.net.pl 18.04.06, 20:39 www.steffen.pl/rec/art3.html Ze sto lat temu zbudowano coś podobnego w Wuppertalu i funkcjonuje to-to bardzo dobrze. Tyle, że Wuppertalem nie rządzi PiSuar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:08 Koles, Ty i podobni do ciebie jestescie ignorantami. Nie rozumiecie w ogole o co chodzi jak wypisujesz takie bzdury. Ale poczytaj wiecej o MISTER na www.mist-er.com to moze zakumasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:40 Taką kolejke naziemna posiada od 100 lat Wuppertal w Niemczech !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julchen Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.hsi.kabelbw.de 19.04.06, 13:38 ale Wuppertal to MALE miasto, poza tym polozone na pagorkach, wiec roznica z duza i rozlegla Warszawa na nizinnych terenach jest ogromna. No i w Wuppertalu sa to wagony mieszczace po kilkadziesiat pasazerow, a nie wagoniki-taksoweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:41 Taką kolejke naziemna posiada od 100 lat Wuppertal w Niemczech !!! Także S-Bahn w Berlinie ma nadziemne torowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot, Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:44 Taką kolejke naziemna posiada od 100 lat Wuppertal w Niemczech !!! Także S-Bahn w Berlinie ma nadziemne torowiska,że nie wspomnę o Stanach Zjednoczonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek28 Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.dyn.optonline.net 18.04.06, 20:50 W Nowym Jorku jest wiele odcinkow metra puszczonych nad ziemia, ktore zapaskudzaja miasto. Marszalkowska nawet dzisiaj pieknoscia nie grzeszy, wiec tym bardziej powinno sie o nie dbac, a nie stawiac takie potworki. www.urban75.org/photos/newyork/images/ny623.jpg z.about.com/d/queens/1/0/w/2/ridgewood2.jpg www.forgotten-ny.com/SUBWAYS/weirdstations/smith4.jpg www.forgotten-ny.com/SUBWAYS/weirdstations/smith2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łolaboga Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.aster.pl 18.04.06, 21:13 Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mju u nas we Wrocławiu już dawno o tym myślą IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 18.04.06, 21:29 co nie znaczy, że ten pomysł jest rentowny przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1qwert Re: Mister, czyli magiczna szyna napowietrznej ko IP: *.chello.pl 18.04.06, 21:35 A moze ktos naprawił by chc jedna ulicę na terenie Warszawy, albo chociaż zakończył jakikolwiek remont, wtedy mozna by rozłuzowa trochę zatłoczone ulice, które są dostepne dla wszystkich urztkowników ruchu, a nie tylko dla tych którzy będa mieli ochotę sobie poglądac miasto z wysokości. Gratuluje pomysłu na efektowne wywalenie pieniędzy podatników do rynsztoka. !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupilek Świetny pomysł IP: *.demon.co.uk 18.04.06, 21:51 W naszym kraju najczęściej przy nietypowych pomysłach słychać sprzeciw. Głupota, kabaret itp. Dopóki te wszystkie lękliwe ciołki i ignoranci będą hamować odważne inicjatywy doputy polska będzie postrzegana jako wiocha na arenie międzynarodowej. Wiele nietypowych wynalazków było u nas odrzucanych, a okazywały się rewlacją na zachodzie. Pozdrawiam wszystkich ślepych konserwatystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Świetny pomysł IP: *.9.11.vie.surfer.at 18.04.06, 22:02 To nie do wiary!!! jedna jedyna pozytywna informacja - czy w Polsce naprawde jest takie zacofanie? Nie moge w to uwierzyc. W dzsiejszych czasach zarabia sie glownie na pomyslach a nie na jakis przezytkach. Pozdrowienia przesylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Świetny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:06 tak jasne, na wszystkich pomysłach się zarabia....cokolwiek ktokolwiek nie wymyśli, to będzie dobry, zarabiający na siebie pomysł...idź się przespaceruj Marszałkowską może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapi a moze taniej zwykla gondola narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:05 Nie tak dawno ze znajomymi architektami snulismy dosc niepowazne wizje jakby to fajnie bylo gdyby ktos zainwestowal w gondole typu Doppelmayer lub Gira znana wielu warszawiakom z Alp. Smiechy smiechami, ale przy blizszych analizach okazalo sie ze te kolejnki moga miec wiele podstacji, wiec teoretycznie daloby sie zrobic cos takiego np. z Placu Defilad przez Wisle na prage itd. Koszty wygladaja lepiej niz metro :) jedynie moga byc problemy z przegladami (slynne UDT). Poza tym juz mniej powaznie - mielibysmy w wawie oddzial GOPRU :) Moze jednak warto przemsylec??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: a moze taniej zwykla gondola narciarska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 03:44 A jak z przepustowością? Ile osób na godzinę da się tak przewieźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD A moze lepiej wrotki i orczyk???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 08:10 Czy ja śnię, czy osiągaamy ekstrema głupoty? METRO KOPAĆ i OBWODNICĘ BUDOWAĆ - BŁAGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupilek Re: A moze lepiej wrotki i orczyk???? IP: *.demon.co.uk 20.04.06, 09:47 bo najbardziej podobają mi się filmy które już kiedyś widziałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Te rysunki sa świetne... IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:21 w 3 klasie takie same malowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl biznesmeni z gornej polki IP: *.hsd1.wa.comcast.net 18.04.06, 22:23 co za debil, nastepny po nawiedzonym debilu ktory mial produkowac samochody ktore wygladaly jak zrobione przez niedorozwinietego majsterkowicza. biznesmeni z gornej polki w gondolach za 2 miliardy? czy was popie..lo w tej polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: biznesmeni z gornej polki IP: *.hrl.com 18.04.06, 22:35 oczywiscie , nalezaloby przekonac ludzi ze to lepsze niz samochod, nawet w korku, na swiecie robi sie rozne metra , pod ziemia ,na zemi i nad ziemia, z reguly sa dotowane przez miasta , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emo Dzielo amatora przez duze A IP: *.supernet.pl 18.04.06, 22:39 Tak nieprofesjonalnie zrobionego projektu koncepcyjnego jeszcze nie widzialem w gazecie (moze poza Swierszczykiem jakies 20 lat temu). Przeciez juz dzieci ladniej rysuja. A do projektu technicznemu temu "panu inzynierowi" to chyba jest naprawde daleko. Zreszta w Polsce panuje niesamowita tytulomania! dla mnie juz samo podpisywanie sie tytulami jest niewiarygodne i pokazuje ze ta osoba jest nieco zakompleksiona. EMO (majacy kilka tytulow ale do jasnej... nie piszacy ich!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikage-chan Re: Dzielo amatora przez duze A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:01 Jest taka piosenka z czasów rewolucji francuskiej.. Hej dalej więc, dalej więc, dalej więc, arystokratów na latarnię! Hej dalej więc, dalej więc, dalej więc, arystokratów precz na hak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi 2 mld zł IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:51 i znowu Miś się kłania, w końcu największe pieniądze robi się na wielkich słomianych inwestycjach.... Mister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge jak w karuzeli "ruskie kolo" IP: *.man.rsk.pl 18.04.06, 22:52 Te wagoniki mi przypominaja gondole z tzw. "ruskiego kola" - karuzeli w niektorych objazdowych wesolych miasteczkach. Pasazerowie tej karuzeli krecili swoimi gondolami wokol ich osi za pomoca kierownic od ciezarowek przytwierdzonych do zaczepow gondol. Niech zainstaluja te kierownice, mocne wrazenia gwarantowane :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy takie kolejki podwieszane mamy już od dawna w IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:53 górnictwie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: takie kolejki podwieszane mamy już od dawna w IP: *.radioalfa.pl 19.04.06, 02:48 Chodzi o kolejkę spągową? To górnicy jak pod sejm znowu przyjadą, to będa się czuli jak u siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: cyt. Skoro ekipie Lecha Kaczyńskiego dotąd nie 18.04.06, 23:02 cyt z art. >Skoro ekipie Lecha Kaczyńskiego dotąd nie udało się rozwiązać kłopotów z komunikacją< A niby co się udało ? Odpowiedz Link Zgłoś