Dodaj do ulubionych

maciej.babel

IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 31.12.02, 21:37
Czołem. Co się tak wyzłaszczasz na Warszawę i warszawiaków. A poza tym masz u
mnie małą krechę. Ze trzy miesiące temu pytałam Cię, czy jesteś z Poznania,
bo na to wychodziło. Odpowiedziałeś, że mieszkasz na Woli a do roboty
jeździsz na Pragie. Chwilę poźniej z jakiegoś Twojego postu w innym wątku
dowiaduję się, że od dawna mieszkasz w Poznaniu.

Eeee tam, wszystkiego najlepszego w nowym roku! :)))))))
Obserwuj wątek
    • maciej.babel Re: maciej.babel 05.01.03, 19:33
      Andulko! Mieszkam w Poznaniu od czterech miesięcy. To wcale nie tak długo.
      Urodziłem się i wychowałem na Woli. Do tej pory tam zaglądam. Odpowiadam tak
      późno, bo właśnie wróciłem z rodzinnego miasta, gdzie nie mam dostępu do
      internetu.
      Mój stosunek do warszawiaków jest jaki jest. Uważam, że są aroganccy,
      bezczelni, złośliwi i kłócą się choć nie zawsze mają rację. Skoro mam u
      Ciebie "krechę" to trudno. Ja tego nie chciałem. Dużo miałem doczynienia z
      podróżującymi warszawiakami i to mi wyrobiło o nich zdanie. Oczywiście wiem, że
      nie mówię o wszystkich, a broń Boże o Tobie. Mam nadzieję, że tak nie
      pomyślałaś.
      • Gość: Andulka Re: maciej.babel IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 05.01.03, 22:05
        Masz krechę, ale małą. I nie za to, że się czasem wyzłaszczasz na warszawiaków
        ani nie za to, że mieszkasz w Poznaniu tylko dlatego, że od razu (tzn. ze dwa i
        pół miesiaca temu) tak nie napisałeś utrzymując, ze mieszkasz na Woli a
        pracujesz na Pradze. Nic to, dzieliłeś się wszak spostrzeżeniami z bardzo
        bliskiej przeszłości i pewnie dlatego z rozpędu użyłeś czasu teraźniejszego.
        A jak Poznań, bo nie znam? Miasto Ci się podoba? Komunikacja przemyślana ?
        (poznaniacy sa znani z trzeźwego myślenia).
        Pozdrawiam :)
        • maciej.babel Re: maciej.babel 06.01.03, 15:26
          Faktycznie mogłem popełnić jakąś plamę, ale na pewno nie celowo.
          Jeśli chodzi o Poznań to jak na razie nie wiele widziałem, ale na pewno na
          wstępie mogę je pochwalić. Jest tutaj piękna starówka. Po centrum miasta jeździ
          się niesamowicie, nie to co w Warszawie. Prawie nie stoi się w korkach. Po
          centrum podróżować można wyłącznie tramwajami - autobusy się w centrum nie
          pojawiają, z wyjątkiem jednej linii pospiesznej "A". Kłaniam się również nisko
          inżynierom Politechniki Poznańskiej, którzy bodajże w 1993 roku przygotowali
          kompletną rewolucję komunikacji w mieście. Rozkłady zostały tak ułożone, że na
          żadnym przystanku w mieście nie zdażało się, aby w tej samej minucie odjeżdżały
          dwa tramwaje. Trochę zamieszania wprowadziło uruchomienie Poznańskiego
          Szybkiego Tramwaju. Przed uruchomieniem PeSTki po ulicach kręciło się 13 linii,
          teraz jest ich 16 i jedna nocna. Oczywiście nie byłbym sobą, jeśli nie
          zauważyłbym potknięć. Takowym był zakup w 1995 roku tramwajów niskopodłogowych
          w Czechach. Miasto miało tak wielkie problemy z nimi, że chodziły plotki o
          wycofaniu ich z ruchu. Teraz tych problemów jest znacznie mniej i wagony prawie
          nie sprawiają kłopotów.
          Niestety ludzi dobrze poznać jeszcze nie zdążyłem, wydaje mi się, że jest to za
          krótki okres na ocenę mieszkańców.
          Chociaż jestem warszawskim patriotą i zawsze będę się kłócił o to, że Warszawa
          jest najlepsza, to po cichu myślę, że jednak Poznań stolicę trochę wyprzedza.
          Pozdrowionka
          Jeśli chcesz częściej rozmawiać o to mój e-mail:
          maciej.babel@wp.pl
          • Gość: Andulka Re: maciej.babel IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 07.01.03, 10:00
            maciej.babel napisał:

> Jeśli chcesz częściej rozmawiać o to mój e-mail:
            > maciej.babel@wp.pl

Ciężko będzie. Czasu mało. Ale e-mail zapamiętam i dziękuję za zaproszenie :)))
            • maciej.babel Re: maciej.babel 07.01.03, 11:40
              Czasu mało :-(
              A tak poza tym to jestem gotów na rozmowę o wszystkim, co jest związane z
              komunikacją i miastem stołecznym :-)
              Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka