Dodaj do ulubionych

PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU !

01.01.03, 10:47
Jeszcze ostatnie zyczenia Noworoczne dla wszystkich !

Ale niestety dawno tak się nie wkurzyłam, jak dziś rano po włączeniu
telewicji. Liczyłam jeszcze na to, ze Aster City jakos obejdzie najnowszą
ustawę, która pozbawiła teraz wszystkich abonentów tej firmy wielu
najciekawszych programów telewizyjnych. NIESTETY ! Z dniem 1 stycznia - taka
niespodzianka zgotowano nam za to, ze jeszcze nas stać na telewizję kablową.
Teraz juz nawet nie mozna ogladac tego co się chce - totalny zamordyzm i to
własnie w czsie Turnieju Czterech Skoczni, ktory byl najciekawiej komentowany
w RTL-u.

Oczywiscie najszybciej jak mozna (oplacanie abonamentu przez nastepne 2
miesiące !) wycofam sie z "Aster-City", ktore jeszcze wczoraj nie chciało
udzielać konkretnych informacji co zostanie, a czego nie zobaczymy juz w ich
ofercie (co pozwoliłoby abonentom na oszczędzenie jednego abonamentu przy
rezygnacji) ale w sumie to nie ich wina - sami stali się ofiarami tej
ABSOLUTNIE KRETYŃSKIEJ ustawy.

A Ci co zostana przy tej nieszczęsnej firmi będą sobie oglądać chińskie (!)
lub ruskie programy, albo inne, o których nawet nie chce mi się tu wsponinać.

Takiego początku roku jedank się nie spodziewałam.

Potwornie rozżalona Warszawianka.

Obserwuj wątek
    • Gość: lalleah Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.waw.pl 01.01.03, 11:28
      Kurcze a ja wycofac sie nie moge, bo podpisalam umowe razem z netem, a jak
      zrezygnuje to place 10 000. Problem jest taki, ze taka sytuacja jest we
      wszystkich sieciach kablowych. Jedyne rozwiazanie teraz to talez...a ja musze
      czekac do wrzesnia!!
      • Gość: galwanizator też mi skandal.............. IP: *.acn.pl 01.01.03, 12:06
        ludzie czy wy się nie macie czym przejmować na początku roku???? czytam
        temat "pierwszy skandal w nowym roku"...brzmi poważnie...wchodze z ciekawości
        żeby zobaczyc o co chodzi...a tu że jakiś tam programów nie ma..jezu..normalnie
        straszne...czy wy nie macie ciekawszych zmartwień??? cieszcie się...nowy rok
        jest...należy się cieszyć że kolejny rok udało sie jakoś przeżyć a nie
        załamywać się tym że jakiś programów nie ma...nawet mi się tyłka nie chce do
        drugiego pokoju podnosić żeby zobaczyć jakie to programy wycofano...sam mam
        astera...necik też przez kablówkę...jestem zadowolony...dobry przekaż,
        niewielkie ceny... a to że RTL wycofali...jest jescze parę innych...a szczerze
        mówiąc na RTL-u mają gówniany program...nawet te filmy (dla
        dorosłych).......jakieś takie niedorobione.....wolę inne programy... pozdrawiam
        z początkiem nowego roku...papery

----------------
        -------------------
        Z nowym krokiem w Nowy Rok,
        Z Nowym Rokiem w nowy krok. ;)
        -------------------
        ----------------
        • Gość: Niech Re: też mi skandal.............. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 12:10
          Pieprzcie tiwi. Ulepcie balwana albo napijcie sie szampana, co uchowal sie po
          sylwku. Malysz i tak bedzie ...nasty. Albo podrapcie sie po glowie. Instrukcja
          jest w tiwi. W RTL tez.
          • Gość: galwanizator Re: też mi skandal.............. IP: *.acn.pl 01.01.03, 12:12
            dobrze gada dać mu wódki....tv poczeka...a małysz i tak nie wyskoczy...to po
            ch** go oglądać??? a tak swoją drogą....bałwana nie ma już z czego lepić....
            pozdro
        • Gość: lalleah Re: też mi skandal.............. IP: *.acn.waw.pl 01.01.03, 12:49
          Problem polega na tym, ze prawie wszystkie kanaly zagraniczne wyszly...a
          abonament taki sam. No ale jak Krajowa Rada Radja i Telewizji każe zagranicznym
          stacjom płacić za to, że bedziemy nadawać ich kanały to się ktoś dziwi?? Teraz
          tak jest w każdej kablówce...
      • Gość: k`k Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 12:26
        Gość portalu: lalleah napisał(a):

> Kurcze a ja wycofac sie nie moge, bo podpisalam umowe razem z netem, a jak
        > zrezygnuje to place 10 000

Co ty pieprzysz??!!
        • Gość: lalleah Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.waw.pl 01.01.03, 12:51
          Ja mam w umowie zapisane, ze jak ją zerwe przed upłynięciem 12 miesięcy to bede
          musiala zaplacic 10 000, bo jest to oferta sprzężona, tzn. internet i tv razem
          w promocji za 2 zl i ja przez 12 miesiecy place dodatkowa kase za ta
          promocje... i nie moge zrezygnowac!!!
          • Gość: k`k Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 13:06
            Wiesz ja tez zaplacilem 2 zlote,dokladniej 2,29 i nic takiego w umowie nie mam
            W którym miejscu umowy to jest napisane?
            • Gość: Niech Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 14:25
              Pieprzcie tiwi i net! Zycie jest gdzie indziej!
              • Gość: k`k Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 16:27
                I kto to mówi 3

Żałosne,zaiste
                • diandra Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! 01.01.03, 17:38
                  A nie jest to skandal, ze likwidują Ci bez uprzedzenia 1/3 oferty, a każą
                  placić jak za całość, a jesli chcesz sie z tefgo wycofac natychmiast to nie
                  masz takiej mozliwosci, bo obowiazuje Cię 30 dniowy termin wypowiedzenia
                  liczony od pierwszego dnia miesiaca nastepującego po miesiacu w ktorym złożyłeś
                  rezygnację. I nie jest wazne kto co sobie oglada, bo za to PŁACI ! A tu nagle
                  płaci i nie ogląda, bo po prostu znikło !

O to mi chodziło, kiedy zakładałam ten watek.

Diandra
                  • Gość: Andulka Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.chello.pl 01.01.03, 17:59
                    Własnie . Abonament to już prawie 50 zl a oferta obcięta o 1/3. A RTL dawał
                    bezpośrednie trasmisje z Formuły 1. I gdzie ja to teraz będę oglądała? Czy ktoś
                    wie, czy UPC zostawiło RTL, to się do nich przeniosę?
                    • okruszek_1 Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! 01.01.03, 18:40
                      W UPC jest...jeszcze dwa tygodnie max. Powtarzam, ze to nie jest wina Aster
                      City, UPC za kazdy dodatkowy dzien nadawania tych kanalow placi kare...ktora
                      raczej beda sciagac podnoszac rachunki. Za ta aytuacje nalezy naskakiwac na
                      Krajowa Rade Radiofoni i Telewizji. To oni dali 1 miesiac na podpisanie nowych
                      umow o nadawaniu tych kanalow...a zreszta jaki zagraniczny kanal bedzie placil
                      za to, ze go nadaja w jakims Pcimiu pt. Polska...badzmy realistami... Ponoc
                      Aster City juz prowadzi rozmowy o powrocie tych kanalow, przeciez oni wiedza,
                      ze w ten sposob starca klientow...im tez to nie reke. Wlasie wyciagnelam umowe
                      z asterem z wrzesnia i jest taki punkt, o tej karze za zerwanie umowy przed
                      uplywem 12 miesiecy...
                      • Gość: k`k Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 19:07
                        ja mam umowe z sierpnia,o zadnych karach w umowie nie ma
                  • miltonia Re: PIERWSZY SKANDAL W NOWYM ROKU ! 01.01.03, 18:32
                    Co do 30-dniowego wypowiedzenia to też trzeba przygotować się na dalsze
                    atrakcje. Ponad 2 lata temu zrezygnowałam z usług Aster City. Rachunki
                    przychodziły jeszcze kilka miesięcy, mimo że kabel został dawno odcięty. Próba
                    telefonicznego wyjaśnienia tej sytuacji nic nie dała, więc rachunki wyrzucałam.
                    Teraz nasłali na mnie jakichś dzielnych rekietierów z Bydgoszczy, którzy
                    zrobili interes życia kupując moje rzekome długi wobec AS. Przysyłali mi
                    wezwania do zapłaty (za każdym razem wyższe), dzwonili, ostatnio grożą sądem;
                    mimo że wysłałam im faksem firmowy blankiet AS z moją rezygnacją, gdzie czarno
                    na białym stoi od kiedy nie będzie dostarczana usługa.
                    Mój znajomy miał jeszcze inną przygodę z tą telewizją kablową. Sprzedawał swoje
                    mieszkanie, zgłosił telefonicznie rezygnację, która została przyjęta. Za jakiś
                    czas też ta sama bydgoska firma zażądała od niego zapłacenia abonamentu za
                    kilka miesięcy, mimo że już tam nie mieszkał, a nowi lokatorzy płacili, tyle że
                    na swoje nazwisko. Ten sam adres i dwa abonamenty. Wyjaśnienia też do nich nie
                    docierały, kolega nie miał rezygnacji na piśmie. Zapłacił dla świętego spokoju,
                    ja natomiast nie zapłacę i poczekam co będzie dalej.
                    Oprócz w/w opisanej "rozrywki" miałam swego czasu dużo lepszą, dostarczaną
                    wespół zespół przez Aster City i Telekomunikację, moją drugą ulubioną firmę.
                    Zadowoleni inaczej klienci AC, dzięki sprawnym inaczej łączą TP dzwonili do
                    mnie a nie do biura obsługi kablówki. Praktycznie nie odchodziłam od telefonu.
                    Czasem nie zdążyłam powiedzieć, że to pomyłka a już mięsko leciało. A jakie
                    poematy nagrywali wkurzeni klienci na sekretarkę automatyczną, to szkoda gadac.
                    • Gość: skoczek Bierzcie z niej przykład analfabeci IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 18:41
                      Miltonia napisała bardzo długi list i nie popełniła żadnego błędu. Może kiedyś
                      osiągniecie cień takiej perfekcji:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=51&w=4110864&a=4110864&v=2

Brawo Miltonia - skoczek patrzy
                      • Gość: k`k Re: Bierzcie z niej przykład analfabeci IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.01.03, 19:13
                        Gość portalu: skoczek napisał(a):

> Miltonia napisała bardzo długi list i nie popełniła żadnego błędu. Może
                        kiedyś
                        > osiągniecie cień takiej perfekcji:
                        >
                        >
                        >
                        > Brawo Miltonia - skoczek patrzy
                        =========================
                        mam nadzieje "skoczek",ze ty kiedys poznasz na tyle tajniki jezyka polskiego,ze
                        bedziesz mial prawo do oceniania pisowni innych osob.Na razie podciagnij sie
                        troche w tym temacie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka