10.05.06, 09:51
Witam,
Zgodnie z naszymi postalatami, wg. informacji uzyskanych ze społdzielni,
trwaja obecnie prace i uzgodnienia majace na celu ograniczenie ilości kluczy
wejściowych do klatek, garaży, furtek itp., którymi kazdy z nas dysponuje.
Chodzi o to aby każdy z nas jednym kluczem mógł otwierać te drzwi do których
ma uprawnienia. Osoby, które obecnie zamierzają dorabiać klucze proszone sa o
wtrzymanie się z tym zamiarem na jakieś 2-tygodnie. Szczegóły całej operacji
zna nasz administrator i do niego odsyłam po szczegółowe informacje w tej
sprawie.
Pzdr,
Obserwuj wątek
    • nikowinka Re: Klucze 10.05.06, 10:58
      A co z tymi, którzy juz mieszkaja i mają podorabiane klucze,co jak sam wiesz
      nie było tanie?
      A przy okazji, czy wiadomo cos o udostepnieniu śmietnikow bo odkad zrobiło sie
      gorąco z kontenerów zaczął wydobywac sie fetorek. I co z kluczami od II furtki
      dla wszystkich?
      • kajduk Re: Klucze 10.05.06, 14:29
        Podobno część tych kluczy ma pasować i nie trzeba będzie ich zmieniać.
        Co do śmietników to nic nie wiem, natomiast kontener na gruz itp, ma byc do
        końca czerwca.
        Pzdr,
    • compiter Re: Klucze 11.05.06, 23:28
      To na pierwszy ogień - klucze do drzwi do garażu. Podwójne drzwi w dolnym
      parkingu, wspólnego dla budynku, wynikają z przepisów ppoż. Ale czy muszą one
      być pozbawione klamek od klatki?
      Wydaje mi się że wynika to z troski o dobytek pozostawiony w garażu. Jeśli tak,
      to czy oba skrzydła muszą być pozbawione klamek? Jeszcze nie zamieszkałem na
      BW, ale ilekroć schodzę do auta, drażni mnie podwójne majstrowanie przy
      zamkach. Czy nie mogą mieć przynajmniej jedne drzwi najzwyklejszych klamek?
      Pozdrawiam,
      Piotr
      • kajduk Re: Klucze 12.05.06, 09:48
        Było to zglaszane na spotkaniu w kwietniu. SBM obiecało że będą tylko jedne
        drzwi na klucz.
        Pzdr,
        • kkoziol Re: Klucze 12.05.06, 20:32
          O to świetnie. Ciekawe jakos mi to umknelo.
      • elzbieta.ziolek Re: Klucze 15.05.06, 10:59
        mnie takze to nieco drazni. Jednak jeszcze bardziej drazni mnie to, ze
        niektorzy wspolmieszkancy zostawiaja drzwi od garazu otwarte -tzn. blokuja
        zamek i w ten sposob kazdy ma dostep do naszej klatki II. Futryny sa oczywiscie
        dzieki temu zniszczone, bo drzwi sa ciezkie i jesli sie je pusci zamek obija
        futryne. Zapewne takze sie psuje.
        Mysle, ze nasze wspolne pieniadze moglibysmy wydac na lepsze cele niz na
        naprawe drzwi i zamkow do garazu.
        • nowakaga5 Re: Klucze 15.05.06, 18:34
          No właśnie, mnie też to drażni, dlatego proponuję zlikwidowanie tych zamków.
          Zupełnie nie rozumiem ich przeznaczenia. Są one chyba tylko po to, żeby ktoś,
          kto już przeszedł przez ochronę, domofon przy drzwiach wejściowych i zamykane
          drzwi do garażu od strony swojej klatki nie mógł się dostać do innej klatki...
          ale po cholerę ktoś z mieszkańców miałby wchodzić do innej klatki???????????
          Może zrobimy jeszcze zamek do windy???
          • compiter Re: Klucze 16.05.06, 07:55
            Te zamki mają uniemożliwiać wejście osobom obcym do garażu. Jak pokazuje życie
            na strzeżonych osiedlach radio z auta też może zniknąć.
            Ale konieczność sięgania do kluczy drażni mnie niesłychanie...
            • czekiera Re: Klucze 16.05.06, 12:33
              Ja w dalszym ciagu podtrzymuje swoj glos w sprawie uzywania kart zblizeniowych
              do otwierania drzwi - bo nie tyle drazniace jest to, ze one sa zamkniete, tylko
              sama procedura ich otwierania.
            • shmoo Re: Klucze 18.05.06, 23:38
              compiter napisał:

> Jak pokazuje życie
              > na strzeżonych osiedlach radio z auta też może zniknąć.

Ale kto mialby te radia krasc? Jakos nie wyobrazam sobie, zeby zlodziej
              ryzykowal spotkania ochroniarza, przedostal sie do budynku, potem do klatki by
              potem do garazu schodzic i wymontowywac radio! Wydaje mi sie, ze podwojne drzwi
              zamykane do garazu to gruuuba przesada.
              • compiter Re: Klucze 19.05.06, 18:25
                > Ale kto mialby te radia krasc? Jakos nie wyobrazam sobie, zeby zlodziej
                > ryzykowal spotkania ochroniarza, przedostal sie do budynku, potem do klatki by
                > potem do garazu schodzic i wymontowywac radio! Wydaje mi sie, ze podwojne
                drzwi
                > zamykane do garazu to gruuuba przesada.
                Te drzwi to przede wszystkim ppoż.
                A kradzieże niestety się zdarzają. Nie wiem, czy zamknięte na klucz drzwi są
                przeszkodą, czy nie. Pewnie jakąs tam są. Mnie otwieranie nawet pojedynczych
                drzwi straszliwie drażni. Wyobrażam sobie np. noszenie zakupów do windy...
                • bramborek11 Re: Klucze 19.05.06, 19:31
                  przeczytaj mój wątek-podwójne drzwi -o tym jaką są "rozkoszą" na codzien
                  • compiter Re: Klucze 20.05.06, 22:36
                    Rozumiem, ze nie chodzi Ci tylko o uciazliwosc otwierania drzwi kluczem, ale o
                    sam fakt istnienia podwojnych drzwi? AFAIK to niestety wymogi ppoz.

Ja wciaz nie zamieszkalem przy Boh Wrzesnia (z winy usterek, szczesliwie dzis
                    zakonczono prace :-) ). Ale wnoszenie czegokolwiek z garażu jest rzeczywiscie
                    trudne. Nie wiem, jakie sa rozwiazania - domyslam sie, ze samozamykacz
                    dzialajacy z opoznieniem (elektromagnes trzymajacy drzwi otwarte przez kilka
                    chwil?), moze automat otwierajacy? Na pewno nie sa to tanie rzeczy.

Zapytajmy sasiadow - jak sie to rozwiazuje gdzie indziej?
                    • bramborek11 Re: Klucze 22.05.06, 10:56
                      Witaj,
                      rozwiązanie jest bardzo proste i tanie- to nóżka podtrzymujaca drzwi. Jest
                      nieoceniona w przypadku wózków dziecięcych.
                      Fakt istnienia takich nózek był dla mnie oczywisty na dwóch poprzednich
                      osiedlach, ale tutaj jest to problem.Mam nadzieję, że po najbliższej radzie się
                      pojawi coś takiego lub też wprowadzą inne rozwiązanie.
                      • arysiek Re: Klucze 23.05.06, 12:58
                        Witam,

a ja mam pytanko. Czy ktos z Panstwa dorabial juz klucze do garazu /klucze
                        FAB/. Bylem w dwoch miejscach /duze punkty/ i zostalem odprawiony z kwitkiem.
                        Podobno nie dorobie. Poproszono mnie o kontakt z administratorem budynku, co
                        czynie od wczoraj bezskutecznie.
                        • kajduk Re: Klucze 23.05.06, 22:46
                          Ja dorabiałem i nie dorobiłem. Jedynie firma Cesar ma (miała) odpowiedni
                          materiał, zeby je dorobić. Problem polega na tym, że klucze dorabiali mi cztery
                          razy i ani razu im sie nie udało, a za jeden klucz płaciłem 37zł. Zgłosiłem ten
                          problem administratorowi, w efekcie czego uzyskałem informację, ze sprawa
                          kluczy nie jest jeszcze do końca rozwiazana i mozliwe ze kto inny będzie nam
                          dorabiał klucze. Sprawa ma się wyjaśnić w najblizszych dniach.
                          Pzdr,
                        • nikowinka Re: Klucze 24.05.06, 07:32
                          Klucze mozna dorobic w Carrefurze w punkcie Cezar. Ponoć to jedyny punkt, który
                          ma umowe z producentem kluczy na ich dorabianie, dlatego trzeba przy odbiorze, w
                          celach ewidencyjnych, wpisac sie do zeszytu. Niestety podobnie jak Krzysiek,
                          poprawiałam klucze kilka razy ale w końcy sie udało.Na szczęscie nie jest daleko
                          i robią od ręki.
    • elzbieta.ziolek Klucze 27.05.06, 09:57
      a propos kluczy, od wczoraj mozna odebrac u ochrony klucze do glownej furtki
      wejsciowej. Maja one w przyszlosci pasowac rowniez do furtki od strony Blue
      City.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka