Gość: Hamster IP: 195.117.18.* 24.10.01, 18:35 Dlaczego w Warszawie jest takie drogie piwo np 9 PLN? za zwyklego Heweliusza np w pubie Ksiazecym przy domach towarowych centrum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vinc Re: Drogie piwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 19:47 ceny są różne a w centrum jest najdrożej więc czemu sie dziwisz skoro podajesz przykład z centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Drogie piwo IP: 192.168.14.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 25.10.01, 10:26 9 zeta jak na Warszawskie warunki to żaden rekord. Co chcesz - stolica ;-))). Sie zarabia - sie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Drogie piwo 25.10.01, 11:39 Cena zależy od lokalu. Fakt, że teraz 5 PLN za 0,5 l.czegokolwiek chmielowego to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Drogie piwo IP: *.dnvr.uswest.net 28.10.01, 11:26 kto zarabia ten zarabia. knajpy na calym swiecie sa miejscem dla wszystkich, miejscem gdzie sie idzie zeby sie spotkac ze znajomymi, niezaleznie od wieku i pozycji spolecznej. a nie tylko dla 'bogatych' bucow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Drogie piwo IP: 192.168.14.* / 192.168.14.* / *.121.135.226.host.de.colt.net 29.10.01, 01:26 > knajpy na calym swiecie sa miejscem dla wszystkich, miejscem gdzie sie idzie > zeby sie spotkac ze znajomymi, niezaleznie od wieku i pozycji spolecznej. a nie > tylko dla 'bogatych' bucow. Książęcy to nie jest normalny lokal dla normalnych ludzi - to jest wystrojona knajpa w samiuśkim centrum miasta w której regularnie przesiaduje mafia i inne "złote łańcuchy". Także 9 zł za piwo to i tak tanio jak na ten lokal. A poza tym jak jest drogie piwo to do lokalu nie złazi się żuleria i się człowiek nie boi tam pójść. Wolę już wydac więcej a mieć większą pewność że nie dostanę po ryju bo komuś spodoba się mój portfel bądź nie spodoba moja facjata. Pozdrawiam XXX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zderzaq Re: Drogie piwo IP: *.siemens.pl 21.01.02, 16:00 To ja sie chyba to tej zulerii zaliczam bo do lokalu z browarem za 9 zeta nie pojde ... Bez przesady - zule chodza na piwo za max 2-3 zlote, wiec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekG Re: Drogie piwo IP: *.acn.waw.pl 26.10.01, 09:24 bo ludzie placa...dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante_wa Re: Drogie piwo IP: 195.205.48.* 23.11.01, 00:25 Gość portalu: Hamster napisał(a): > Dlaczego w Warszawie jest takie drogie piwo np 9 PLN? za zwyklego Heweliusza np > > w pubie Ksiazecym przy domach towarowych centrum Książecy za moich Licealnych czasów słynął z tego ze nigdy nie wydawano reszty (ciekawa praktyka co?) ale to było 5 lat temu ale nawet teraz tam nie pójdę co to za klimat z obskurnym pasażem za oknem i obsiuśkaną "Ścianą Wschodnią" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: Drogie piwo IP: *.*.*.* 21.01.02, 22:09 9 zł a piwo to gruba przesada. Ja chodzę w Warszawie do potrządnych pubów za max 6 zł za piwo i nie obawiam się, że dostanę po ryju. Duże ceny za 0,5 l piwa chyba przechodzą do przeszłości, jest coraz mniej chętnych do napicia się za taką cenę a i konkurencja rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Drogie piwo 01.02.02, 14:52 Gdzie są te porządne puby z piwem po 6 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Drogie piwo albo nie IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 04.02.02, 20:32 co Freta i Nowego Miasta to jest Helicon - chyba, ze tu kolega mial na mysli Jazz Cafe. Piwo chyba 6 - 7 PLN i muzyka bardzo ok. Ostatecznie jak komus drogo, to zawsze mozna w papierowa torbe wziac piwko i na trawke - na wiosne oczywiscie. A wiosna tuz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobilny Re: Drogie piwo IP: *.chello.pl 03.02.02, 11:02 Ja lubię dwie kanajpy na końcu Freta Jazz Cafe i Poliester Polecam szczególnia tą drugą - piwo 7zł/0,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolba Re: Drogie piwo IP: *.natned.com.pl 06.02.02, 14:48 Ech, a "Pod Rurę" nikt już z koleżeństwa nie chodzi? Za żula się nie uważam, fakt, miejsce ma swój specyficzny klimat ciut żulerski, ale dodaje mu to uroku, a nie odbiera poczucia bezpieczeństwa. Na pewno jest tam spokojniej, niż w letnich ogródkach nadwiślańskich. A browarek chyba 4 PLN (Króleszczak). Pozdrawiam i polecam, Tolba Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: Drogie piwo 17.02.02, 20:57 Proponuje "Dolce Vita" na rogu Hożej i Marszałkowskiej, piwo 5 PLN, albo wycieczkę poza centrum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Drogie piwo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 10:51 polecam Piknik na fortach bema (teren legii) w poblizu bemowa, tanie piwko, dobre i tanie zarcie, urzadzone w starych fortach, wystroj: polaczenie kiczu z badziewiem ale ma swoj urok. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Drogie piwo IP: *.botar.com.pl 06.03.02, 18:53 A ja kupuje sobie w hurtowni krate Pislnera (mam wlasna krate i butelki na wymiane) tj. 20 egz. po 2,60 zl i zapominam o warszawskich lokalach. A jak chce wypic piwo w knajpie jade do Krakowa - tam kosztuje tyle ile w warszawskim sklepie. A jak sie strasznie w...ie cenami w W-wie jade do Czech - piwo po 1,5 zl, solidne obiady po 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Drogie piwo IP: PROXY* / 145.4.198.* 05.06.02, 08:15 ta lura jest warta gora zlotowke Odpowiedz Link Zgłoś