07.06.06, 12:38
Chce kupic mieszkanie w tym rejonie, ale sprawdzilem przebieg trasy NS i (co
najwazniejsze) planowanego łącznika, który jest widoczny na zdjęciu. Czy
macie infomacje czy ten łącznik jest ciągle aktualny ?

img.photobucket.com/albums/v302/yasioo7/TrasaNS1.jpg
Obserwuj wątek
    • kajduk Re: Trasa NS 07.06.06, 13:51
      Nie wiem z jakiego okresu jest ta propozycja. Ale jeżeli miałaby dojść do
      skutku to musieliby zburzyć nasz budynek oraz ten który zostanie wybudowany
      między nami a Drawską. Poza tym Blue City też chce wybudować apartamentowiec
      przy Al.Bohaterów Września, więc raczej można zapomnieć o „łączniku”.

• rasten2 Re: Trasa NS 07.06.06, 14:10
        szczegoly dot. trasy NS w linku ponizej

www.siskom.waw.pl/trasa-ns.htm
        Pozdrawiam
        • kajduk Re: Trasa NS 07.06.06, 15:19
          Sama trasa NS nam nie szkodzi, natomiast ze względów wcześniej opisanych
          łącznika wg. mnie raczej nie będzie, bo po prostu nie ma którędy go puścić.
          Al.Bohaterów Września została zawężona na odcinku Drawska – Opaczewska do 5-6
          metrów. A resztę terenów obok ma Ming Hong, i pewnie też coś tam będzie
          budować. Natomiast wybudowanie dwupasmówki Al.Bohaterów Wrzesnia między
          Opaczewska a Rondem Zesłańców jet raczej bez sensu.
          • sloggi Re: Trasa NS 08.06.06, 21:54
            Dlaczego bez sensu?
            Po połaczeniu z Prymasa 1000-lecia i Racławicką będzie arterią jak się patrzy.
            Czego Wam współczuję.
            • kkoziol Re: Trasa NS 08.06.06, 22:41
              Jakis czas temu teren przeznaczony na ten lacznik a lezacy przy parku, zostal
              oficjalnie wlaczony do tego parku i zrezygnowano z budowy tego lacznika.
              Takze nie ma co sie martwic. Przytoczony plan jest stary i nie aktualny,
              nie wiem dlaczego zamiszczono go na tej stronie?
              • jaonna Re: Trasa NS 22.08.06, 13:15
                nad tym zdjecie wyraznie jest napisane:
                "Kolorem czerwonym natomiast zaznaczona jest rezerwa terenowa pod kiedyś
                planowane połączenie Trasy NS z przedłużeniem Al. Prymasa Tysiąclecia."

A propos halasow: czy ktos wie moze gdzie ma stanac apartamentowiec Blue City?
                Mam nadzieje, ze wygluszylby troche teren, bo jak na razie od strony ulicy i
                tak jest dosc glosno i echo niesie halas od strony ronda i torow kolejowych.
                Czy ktos ma podobne wrazenia?

Pozdrawiam
                Asia

• kajduk Re: Trasa NS 23.08.06, 10:29
                  Witam,
                  Apartamentowiec jeżeli stanie to na terenie parterowego domku przy
                  Boh.Wrzesnia. Kiedy to się stanie dokładnie nie wiadomo, ponieważ podobno Blue
                  City nie może dokończyć jakiś spraw formalnych związanych z kupnem ziemi.
                  Co do hałasów, to mam bardzo podobne odczucia. Z powodu braku drzew od strony
                  Opaczewskiej każdy dźwięk odbija się od budynków i ma się wrażenie jakby coś
                  działo się tuz za oknem. Mam nadzieję ze uda nam się odpowiednio zazielenić
                  cały obszar i może będzie lepiej. Natomiast nie wiem, czy można wystąpić o
                  ekrany dźwiękochłonne na wiadukt nad Rondem Zesłańców. Wieczorem, faktycznie
                  odgłos samochodów jest raczej wyrazisty i dobrze słyszalny szczególnie na
                  wyższych piętrach.
                  Pzdr,
                  • elzbieta.ziolek Re: Trasa NS 23.08.06, 16:04
                    widzialam juz jednak pare posadzonych drzewek. Co prawda mlodych, ale mam
                    nadzieje, ze beda szybko rosly. Oby ...
                    A po zbudowaniu naszej nowej drogi - czy przewidywane jest ladne zazielenienie
                    powstalego trawniczka? Slyszalam, ze sa takie plany.

Ja na szczescie dosc mocno sypiam, ale wieczorami/ nocami dzwieki moga byc
                    slyszalne na wieksza odleglosc. A z ekranami moze byc jednak trudno. Masz racje.
                    • jarekd5 Re: Trasa NS 23.08.06, 16:51
                      Czytałem w prasie o zamierzeniach Blue City i wynikało z niego, że napewno
                      budynki staną także w mc. parkingu nadziemnego. Osiedle ma nie mieć charakteru
                      ekskluzywnego - średni standard.
                      Szkoda, że będą gorsi od Nas (:

J.D.
                      • jaonna Re: Trasa NS 23.08.06, 18:45
                        Ciesze sie, ze to nie tylko moja nadwrazliwosc na halas i ze wiecej osob tez
                        zauwazylo dosc ta szczegolna akustyke. Jesli bede miala troche wiecej czasu to
                        moze poszperam jakie sa warunki stawiania ekranow dzwiekochlonnych, czy tez
                        jakby one sie nie nazywaly fachowo. Ciekawa jestem czy sa np. jakies normy
                        Ministerstwa Srodowiska w tym zakresie.
                        Pozdrawiam, Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka