Gość: Roman G. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:27 Klub tylko dla żydów???? Czy są też "tylko dla Polaków"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Jasne że są. Zapytaj ilu Żydów jest w LPR lub RM.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.06, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy 20.06.06, 23:01 Skoro klub jest przy gminie żydowskiej, to w sumie logiczne, że jest dla Żydów. A co do "tylko dla Polaków" to gdyby chwile poszukać, to pewnie kilka by sie znalazło. Ale raczej nie takich ogłaszających się w książkach telefonicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.maast1.lb.home.nl 21.06.06, 01:57 przeciwieństwem klubu "tylko dla żydów" jest np. klub "tylko dla katolików", bo końcu żyd może być także Polakiem (czy Żyd także, to już dłuższa historia). a co do słuszności "tylko dla" to chyba nikt by się nie spodziewał czlonkoswa żydów w kółku różańcowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: 193.109.212.* 21.06.06, 10:09 mysle ze nikt nie mialby nic przeciwko temu. Zreszta bycie Zydem to tak jak byc Polakiem, Czechem, Francuzem i in. Dlaczego Zyd nie moglby byc katolikiem??? To pytanie retoryczne bo oczywiscie sa Zydzi ktorzy sa katolikami, a to ze nie sa akceptowani czesto przez ziomkow to juz inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: 80.54.108.* 22.06.06, 07:18 bycie Żydem w Izraelu to tak jak bycie Polakiem w Polsce, Czechem w Czechach, a bycie Żydem w Polsce to bycie Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.lot.pl 21.06.06, 08:45 Podobno to samo pytanie zadają w Platformie Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaer Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy 21.06.06, 10:24 Czy to ma być coś takiego jak: nur für... To się bardzo źle kojarzy i źle kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjk Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:34 artykul Pani Wojtowicz jest przeciwienstwem tzw.rzetelnosci dziennikarskiej.Co do strony etyczno-moralnej pozostawie ten artykul bez komentarza,choc wystarczylo zadac sobie niewiele trudu(jeden telefon)aby sprawe dokladnie wyjasnic.Od marca jestem sluchaczem UTW i zarowno przy zapisie na UTW jak i w czasie trwania zajec nikt mnie nie "przesluchiwal"na okolicznosc moich przekonan-religijnych tez.Przejawy antysemityzmu obserwuje sie raczej na zewnatrz pomieszczen w ktorych odbywaja sie wyklady,choc rowniez nie w tzw. sasiedztwie bezposrednim.A takich sluchaczy jakich ma UTW Fundacji Shalom moze pozazdroscic kazda uczelnia.Wystarczylo byc na zakonczeniu semestru w dniu 19/6 i zobaczyc to na wlasne oczy.Zapraszam Pania Wojtowicz na rozpoczecie II semestru w pazdzierniku.Mysle ze nie zabraknie rzetelnego materialu na rzetelny artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Romańska Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:38 Jestem ogromnie zbulwersowana sposobem, w jaki informacja o niewątpliwie przykrym incydencie została podana przez dziennikarkę. Jest to moim zdaniem przykład niekompetencji i próby manipulowania faktami, aby efekt był większy. Nagłowek sugeruje wielką aferę, a po lekturze całego tekstu okazuje się coś zupełnie innego. Mam propozycję dla Pani Katarzyny Wójtowicz: wycofać się z pracy w dziennikarstwie albo poważnie się zastanowić, na czym właściwie ta praca polega. Czy chodzi jedynie o tani rozgłos, czy o rzetelną informację. Z poważaniem. Małgorzata Romańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Marucha Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 21.06.06, 11:27 Ta wypowiedź pachnie mi wyjatkowo złośliwym i jadowitym semityzmem, ludzie o takich poglądach odmawiają prawa do życia, nauki i rozwoju palestyńczykom. Ochyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Pitu, pitu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:43 Gmina i Fundacja mają inne adresy. I inne telefony. A w UTW oczywiście pomylono i nazwy i adresy i telefony. Pierdu, pierdu... A pan jak myślał że w Fundacji Shalom nauczą go angielskiego to raczej szans na dalszą edukację nie ma. A tak w ogóle to ten Shalom-UTW to jakiś lewy UTW jest: www.utw.pl/linki_utw.php A, i żeby nie było że ze mnie jakiś antysemit jest - ja nie mam nic przeciwko temu żeby Żydzi mieli otwarte tylko dla Żydów uniwersytety - chociażby trzeciego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Pitu, pitu... IP: *.chello.pl 21.06.06, 20:57 no i kolejna niestety niesprawdzona wiadomosc.Prawdziwe to tylko pitu-pitu.A na UTWFS jest wlasnie prowadzona nauka jez.angielskiego(2 poziomy zaawansowania)sa zajecia komputerowe,wyklady z psychologii,historii i kuturoznawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 01:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Pitu, pitu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:11 No to jeszcze raz. Moje wiadomości pochodzą WYŁACZNIE ze stron internetowych FS, gminy warszawskiej i UTW. Możliwe że przeoczyłem informację o nauce języka angielskiego - proszę o link. To samo dotyczy wykładów z historii i kulturoznawstwa. Przy czym brak takich linków oczywiście nie zdyskwalifikuje idei (chyba bezprawnie używanej nazwy) UTW fundacji Shalom. Jak dla mnie starzy Żydzi mogą się uczyć latania na paralotniach czy plucia na odległość. Bo żaden ze mnie antysemit. Ani kłamca - czego przedpiścą życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo A u was Murzynów biją! 23.06.06, 13:13 Gość portalu: gajowy Marucha napisał(a): > Ta wypowiedź pachnie mi wyjatkowo złośliwym i jadowitym semityzmem, ludzie o > takich poglądach odmawiają prawa do życia, nauki i rozwoju palestyńczykom. > Ochyda! A ta wypowiedź sugeruje niemal całkowitą atrofię mózgu autora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redchili Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.chello.pl 22.06.06, 10:11 Mam propozycję dla Pani Katarzyny Wójtowicz: wycofać się z > pracy w dziennikarstwie albo poważnie się zastanowić, na czym właściwie ta > praca polega. Czy chodzi jedynie o tani rozgłos, czy o rzetelną informację. Zgadzam się całkowicie. Co artykuł to gorzej. Niesprawdzone informacje, przekłamania, dorabianie gęby. Dopiero co było o dzieciach-niewolnikach w Carrefourze, teraz to... Rośnie nam gwiazda dziennikarskiej manipulacji i oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slalom O Boze Zyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:27 O Boze Zyd! i co teraz bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.chello.pl 21.06.06, 17:19 heheheh zupełnie jak na rozmowie kwalifikacyjnej do "Wyborczej"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.chello.pl 21.06.06, 18:23 a jak to jest w stacji krwiodastwa? powinny być osobne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy jest pan Żydem? Aantypolonizm IP: *.chello.pl 21.06.06, 19:12 wiadomo dobra praca, dobra płaca, dobra szkoła itd. tylko dla ludzi tej religii wyznania , my Polacy chyba się nigdzie nie liczymy . Dla nas są tylko odpady i krzyk że jestesmy antysemitami , a niestety w Polsce panuje antypolonizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: 80.54.108.* 22.06.06, 07:13 i jak nie pokazać Żydom gdzie ich miejsce skoro tak traktują Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in te uniwersytty są dofinansowywane z podatkówPolakó IP: 80.54.108.* 22.06.06, 07:20 te uniwersytety są dofinansowywane z podatków Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: te uniwersytty są dofinansowywane z podatkówP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:31 No i tu pani Katarzyna Wójtowicz poruszając bardzo delikatna relacje "prawdziwy Polak - Żyd", wywołała niepolityczny ferment. Nieudolny, nierzetelny i niewiadomo czemu służacy artykuł, może wywołać następne ataki na społeczność żydowską, których zaczątki już widać w postach powyżej. Pierwszy kamień który padnie na siedzibę UTW powinien być odrzucony w okno pani Kasi (reszta też), która nie zastanawia się nad konsekwencjami swoich quasi artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: te uniwersytty są dofinansowywane z podatkówP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:15 A teraz wyobraź sobie tekst o tym jak jakiś Żyd chciał się zapisać do UTW przy ATK i zapytano go czy jest katolikiem. A potem tłumaczono się że przypadkiem zadzwonił do sąsiedniej parafii a tam pani pomyliła UTW z klubem Radia Maryja. Wyobrażasz sobie? Pewnie łatwo ci będzie. A ja wtedy napiszę: "No i tu pani Katarzyna Wójtowicz poruszając bardzo delikatna relacje "prawdziwy Polak - Żyd", wywołała niepolityczny ferment. Nieudolny, nierzetelny i niewiadomo czemu służacy artykuł, może wywołać następne ataki na społeczność polską, których zaczątki już widać w postach powyżej. Pierwszy kamień który padnie na siedzibę UTW powinien być odrzucony w okno pani Kasi (reszta też), która nie zastanawia się nad konsekwencjami swoich quasi artykułów". Nie martw się - nie napiszę tego. Musiałbym zniżyć się do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: te uniwersytty są dofinansowywane z podatkówP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:56 Widzę gizmo że potrafisz kopiować tekst, to całkiem spore osiągnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAP Re: Czy jest pan Żydem? Nie? To dziękujemy IP: *.aster.pl 24.06.06, 12:28 To największy skandal w Polsce!!! Żydzi pomylili Izrael z Polską i Tel Awiw z Warszawą. To bardzo niedobrze, że czują się u nas jak w Izraelu a nawet lepiej bo tam od czasu do czasu wylatują w powietrze. Tworzą wlasne kluby niedługo banki, dzielnice i własne księstwa. To ostatnia chwila żeby ukrócić w Polsce panoszenie się Żydów nie mogą byc lepiej traktowani od Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś