Dodaj do ulubionych

Botel-hostel na wodzie,polecacie?

21.06.06, 12:39
Wyszukalam w necie taki oto hostel.Na lodkach,na Wisle,romantycznie i
tanio,tyle,ze podejrzanie tanio.Czy ktos widzial go na wlasne oczy i czy
mozecie go polecic.Kusi bo tanio i oryginalnie ale jesli mam rano wstac
zmarznieta i z choroba morska to chyba nie warto.
Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • veeto1 Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? 21.06.06, 19:03
      Jeżdżę nad Wisła często rowerem i wiem o co chodzi. W środku nie byłam i nie
      chciałabym być. Odradzam. Wiem, że jest tani hostel gdzieś na Smolnej, w którym
      zatrzymują się czasem cudzoziemy (studenci) nie zza wschodniej granicy. Spróbuj
      tam.
    • Gość: bietka Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:30
      To chyba ten, który znany jest jako hotel na godziny :)
    • Gość: pigwa Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:57
      Polecam. Fantastycznie położony - dwa kroki od centrum. Nocowałem w nim
      ("Anita") i jestem b. zadowolony.
      Mała kajuta, wąski korytarz, toaleta z widokiem na Wisłę przez bulaj.
      Śniadanie na pokładzie. Mała kuchenka z możliwością gotowania. Lodówka.
      Czysto. Jedyny mankament, to hałas z mostu kolejowego. Ale poranek - wspaniały.
      Słowiki. Czapla na mieliźnie pod mostem Łazienkowskim. Wioślarze. Spacerujące
      po cumie jaskółki.
      Polecam dla miłośników minionych czasów.
      W czasie mojego pobytu, goścmi hostelu-botelu byli Niemcy, Włosi, Japończycy.
      Nie zauważyłem, by mieli jakieś uwagi. Odwrotnie - traktowali nocleg na statku
      jak atrakcję turystyczną.
    • Gość: raz.putin gratuluję czujności IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.06, 10:49
      gratuluję czujności
    • 1bo Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? 23.06.06, 16:06
      Dzieki za odpowiedzi.No i mam teraz sprzeczne uczucia :),glownie przez to ze
      ten hotel to niby na godziny :)
      Pozdrawiam
      • warzaw_bike_killerz Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? 23.06.06, 16:25
        Jesli myslisz, ze "hotel na godziny" spelnia jakies standardy to sie mylisz.
        Jesli wydaje Ci sie, ze u nasz w Warszawie jak w Holandii hotele na kanalach
        ciesza sie renoma i sa w miare tanim i milym miejscem to sie mylisz.
        Nie znam Twojego celu przyjazdu - jesli chcesz handlowac na Stadionie, to moze
        byc to dobre miejsce. Jesli celem jest survivalowa extrema wycieczkowa - na
        pewno znajdziesz wiele wrazen. Jesli chcesz turystycznie w miare komfortowo, to
        zdecydowanie odradzam to miejsce.
        Romantyczne to nie jest. Nie wiem jak teraz to wyglada, ale ta barka miala okna
        kolejowe i firanki - III kl pociag osobowy.
    • 1bo Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? 23.06.06, 23:33
      Nie bede handlowac na stadionie,co za pomysl :)
      W Warszawie bede przejazdem z mezem i dzieckiem i wyszukany Botel wydal mi sie
      baaardzo atrakcyjny cenowo no i atrakcja dla dziecka,ze na wodzie.Ale chyba sie
      zdecyduje na standart w jakims naziemnym hostelu.
      Chyba boje sie eksperymentowac.Raz skusilam sie na hotelik 17-wieczny i rano
      obudzilam sie z bolem w krzyzu,bo i lozka byly jakby nie z tej epoki :)
      • Gość: pigwa Botel-hostel nie dla każdego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:08
        Skoro masz wątpliwości, czy coś tam spełni twoje standarty, czy nie rozboli cię krzyż od spania w nieznanym łóżku, czy spotkasz odpowiednie towarzystwo, itp. to hostele raczej nie są dla ciebie. Szukaj noclegu w hotelu conajmiej 3-gwiazdkowym.
        Z moich podróży po świecie najbardziej pamiętam spanie w znalezionych w ostatniej chwili nietypowych miejscach, jak choćby nocleg w Taszkiencie w małym domku pełniącym funkcję hotelu dla tych, dla których zabrakło miejsca w Inturiscie. Prowadziła go babcia, która wpuściwszy nas do pokoju (wyglądał jak biała izba na wsi) wręczyła nam ręczniki i przypilnowała, byśmy przy niej umyli sobie nogi. Sytuacja była absurdalna. Kolega nie chciał myć się przy babci, ale ta zdecydowanie zagroziła, że inaczej fora ze dwora. Rano okazało się, że dom składa się z mnóstwa maleńkich przybudówek, z których wychodzą ubrani w czarne garnitury mężczyźni. Było ich kilkunastu - sprawiali wrażenie spóźnionych.
        Nie gwarantuję podobnych przygód w botelu w Warszawie. Nikt nie pilnował, czy umyję nogi.
        Okna rzeczywiście przypominają te spotykane w pociągach. Wielkość kajuty - jak to bywa na wszystkich statkach - jest lilipucia. Wysoki człowiek nie zmieści się w łóżku, itd.
        Ale czy o to chodzi?
        Nawet jeśli nocują tam handlowcy ze stadionu, jesteś pewna, że nie spotkasz ich gdzie indziej?

• 1bo Re: Botel-hostel na wodzie,polecacie? 26.06.06, 17:46
      No tak,tak to jest jak czlowiek chcialby miec luksusy za 2 grosze.
      A cudow panie ni ma :)
      Generalnie wole wydac jakis grosz na dobra kolacyjke.Mam czas do
      wrzesnia,pomysle :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka