Dodaj do ulubionych

Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budynek "A

19.07.06, 15:08
Witam,
Codziennie znajduję po ok. 2 papierosy marki LM na moim tarasie klatka
pierwsza w budynku "A". Jak na razie wykluczam piętra z których raczej nie
wyrzucają, pozostały mi jeszcze 4.
Obserwuj wątek
    • azoorek Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 19.07.06, 21:53
      a ja ostatnio wsiadlam po palaczu do windy. Mozna latwo sie domyslic, co sie
      czuje w pomieszczeniu 1m x 1m pelnego dymu. Budynek B klatka 2- wstyd!!!!
      • kamilz12 Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 19.07.06, 23:56
        A ja postawiłem samochód pod blokiem a rano na karoserii zobaczyłem
        peta.Dobrze,że żar nie uszkodził lakieru.
    • ronner Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 21.07.06, 14:06
      zapewniam, ze papierosy nie pochodza z 9 pietra - pale przy oknie, ale znam pojecie popielniczki...
      z naszego mieszkania nigdy nic nie spadlo - zostały Ci jeszcze trzy piętra :)
      • gberezowski Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 24.07.06, 19:39
        palenie zabija. także więzi społeczne ;-)
      • xpert Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 13:20
        mam prosbe. Czy moze sasiad palic przy oknach o strony innej niz wschodnia?
        Czesto czujemy w sypialni te papierosy a ze oboje z zona nie palimy....

Z gory dziekuje

Sasiad z 10tego
        • katekni Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 23:35
          Przepraszam, że sie wtrącę, ale uważam, że takie uwagi to już PRZESADA... Może
          jeszcze zabronicie wychylać się przez okna, bo to zasłania widoki... To jest
          wspólnota i raczej trzeba się przyzwyczaić do zwyczajów sąsiadów, a nie
          decydować np o miejscu stania we własnym domu, czy umieszczania jakichkolwiek
          urządzeń czy rzeczy na balkonie. To nie domek jednorodziny... Pozdrawiam
          • katekni Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 23:38
            btw. nie palę
          • xpert Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 00:14
            katekni napisała:

> Przepraszam, że sie wtrącę, ale uważam, że takie uwagi to już PRZESADA... Może
            > jeszcze zabronicie wychylać się przez okna, bo to zasłania widoki... To jest
            > wspólnota i raczej trzeba się przyzwyczaić do zwyczajów sąsiadów,

Ze co pardonsik wszystkich Panstwa? Ze mam sie przyzwyczaic do dymu
            papierosowego sasiada jarajacego szlugi na balkonie z dolu mojej sypialni? Czy
            to chciala Pani powiedziec? A jak rozpali grilla to co tez mam sie
            przyzwyczaic? Skoro pali w mieszkaniu to dlaczego nie moglby zapalic w innej
            czesci mieszkania gdzie nie przeszkadza innym? skoro jest kulturalnym
            czlowiekiem z wiecej niz jednym oknem w mieszkaniu?

a nie
            > decydować np o miejscu stania we własnym domu, czy umieszczania jakichkolwiek
            > urządzeń czy rzeczy na balkonie.

Jak widac meritum dyskusji o klimatyzatorach buczacych sasiadom pod oknem
            umknelo uwadze sasiadki...
            • mpbc Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 08:09
              Tutaj się zgadzam z xpertem, warto żyć wspólnie i próbować nie przeszkadzać.
              Mając mieszkanie z dużym tarasem ma IV piętrze mógłbym co sobotę palić grilla :)
              Oczywiście tego nie będę robił bo wiem iż dym poszedłby do mieszkań sąsiadów
              mieszkających powyżej.
              • azoorek Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 13:19
                grilla to widzialam na balkonie w budynka A- ciekawe czy odpalaja.
              • michmys Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 15:22
                mpbc napisał:
                Wystarczy zadzwonic do strazy pozarnej: przyjada i wlepia mandat, gdyz palenie
                grila w bloku jest zabronione (pomijajac, ze przeszkadza sasiadom).
                > Tutaj się zgadzam z xpertem, warto żyć wspólnie i próbować nie przeszkadzać.
                > Mając mieszkanie z dużym tarasem ma IV piętrze mógłbym co sobotę palić
                grilla :
                > )
                > Oczywiście tego nie będę robił bo wiem iż dym poszedłby do mieszkań sąsiadów
                > mieszkających powyżej.
                • mpbc Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 15:44
                  :)

A jest jakiś przepis że nie mogę palić grilla na swoim własnym balkonie?

A jeżeli grill byłby elektryczny tylko mięso całe w tłuszczu i przez to robiące
                  duuużżooo dymu?

Przypominam iż jest to pytanie czysto teoretyczne gdyż nigdy nie zamierzałem i
                  nie zamierzam robić grilla na tarasie.
                  • michmys Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 28.07.06, 19:20
                    mpbc napisał:

> :)
                    >
                    > A jest jakiś przepis że nie mogę palić grilla na swoim własnym balkonie?

Jest, ale nie pamietam gdzie i nie mam czasu szukać...
    • mpbc Re: Palacz papierosów Marlboro I klatka budynek 76 06.01.07, 21:08
      Palacz zmienił markę, teraz systematycznie znajduje na tarasie papierosy a
      dokładniej niedopałki papierosów firmy Marlboro (białe z dwoma złotymi paskami).

Chodziłem po piętrach i odwiedzałem sąsiadów z wyższych pięter, robiłem
      ogłoszenia, prośby.... ktoś ma pomysł jak wpłynąć na palacza by nie wyrzucał
      niedopałków przez okno lub z balkonu?

• zdziwionatrojka Re: Palacz papierosów Marlboro I klatka budynek 7 09.01.07, 00:11
        > Palacz zmienił markę, teraz systematycznie znajduje na tarasie papierosy a
        > dokładniej niedopałki papierosów firmy Marlboro (białe z dwoma złotymi paskami)

Albo zmienil sie lokator - wynajmujacy. Jest to prawdziwa plaga na naszym
        osiedlu. Czy ktos sie orientuje jaki procent lokali jest przeznaczony na wynajem?
        Na forum sa glownie wlasciciele, ale moze ktos sie przyzna ze wynajmuje? W koncu
        to nie przestepstwo ...
        • kamilz12 Cudzes 09.01.07, 12:25
          mpbc - A przejdź się po piętrach i poproś aby Cię poczęstowali fajką .
          Powiedz,że się mocno zdenerwowałeś a nie masz co zapalić . Jak zobaczysz
          malborasa z dwoma paskami ....... to wiadomo :-)
          • ronner Re: Cudzes 10.01.07, 21:11
            to w ryja :)
            • radiomis Re: Cudzes 12.01.07, 19:58
              dym od sasiada przez okno wpada do sypialni?
              trzeba bylo nie przyjezdzac do miasta....
              • rdebiec Re: Cudzes 14.01.07, 01:17
                To kto cie tu wpuscil???
                Przeczytaj cały wątek zanim sie wygłupisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka