mpbc 19.07.06, 15:08 Witam, Codziennie znajduję po ok. 2 papierosy marki LM na moim tarasie klatka pierwsza w budynku "A". Jak na razie wykluczam piętra z których raczej nie wyrzucają, pozostały mi jeszcze 4. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azoorek Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 19.07.06, 21:53 a ja ostatnio wsiadlam po palaczu do windy. Mozna latwo sie domyslic, co sie czuje w pomieszczeniu 1m x 1m pelnego dymu. Budynek B klatka 2- wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilz12 Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 19.07.06, 23:56 A ja postawiłem samochód pod blokiem a rano na karoserii zobaczyłem peta.Dobrze,że żar nie uszkodził lakieru. Odpowiedz Link Zgłoś
ronner Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 21.07.06, 14:06 zapewniam, ze papierosy nie pochodza z 9 pietra - pale przy oknie, ale znam pojecie popielniczki... z naszego mieszkania nigdy nic nie spadlo - zostały Ci jeszcze trzy piętra :) Odpowiedz Link Zgłoś
gberezowski Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 24.07.06, 19:39 palenie zabija. także więzi społeczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 13:20 mam prosbe. Czy moze sasiad palic przy oknach o strony innej niz wschodnia? Czesto czujemy w sypialni te papierosy a ze oboje z zona nie palimy.... Z gory dziekuje Sasiad z 10tego Odpowiedz Link Zgłoś
katekni Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 23:35 Przepraszam, że sie wtrącę, ale uważam, że takie uwagi to już PRZESADA... Może jeszcze zabronicie wychylać się przez okna, bo to zasłania widoki... To jest wspólnota i raczej trzeba się przyzwyczaić do zwyczajów sąsiadów, a nie decydować np o miejscu stania we własnym domu, czy umieszczania jakichkolwiek urządzeń czy rzeczy na balkonie. To nie domek jednorodziny... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katekni Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 26.07.06, 23:38 btw. nie palę Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 00:14 katekni napisała: > Przepraszam, że sie wtrącę, ale uważam, że takie uwagi to już PRZESADA... Może > jeszcze zabronicie wychylać się przez okna, bo to zasłania widoki... To jest > wspólnota i raczej trzeba się przyzwyczaić do zwyczajów sąsiadów, Ze co pardonsik wszystkich Panstwa? Ze mam sie przyzwyczaic do dymu papierosowego sasiada jarajacego szlugi na balkonie z dolu mojej sypialni? Czy to chciala Pani powiedziec? A jak rozpali grilla to co tez mam sie przyzwyczaic? Skoro pali w mieszkaniu to dlaczego nie moglby zapalic w innej czesci mieszkania gdzie nie przeszkadza innym? skoro jest kulturalnym czlowiekiem z wiecej niz jednym oknem w mieszkaniu? a nie > decydować np o miejscu stania we własnym domu, czy umieszczania jakichkolwiek > urządzeń czy rzeczy na balkonie. Jak widac meritum dyskusji o klimatyzatorach buczacych sasiadom pod oknem umknelo uwadze sasiadki... Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 08:09 Tutaj się zgadzam z xpertem, warto żyć wspólnie i próbować nie przeszkadzać. Mając mieszkanie z dużym tarasem ma IV piętrze mógłbym co sobotę palić grilla :) Oczywiście tego nie będę robił bo wiem iż dym poszedłby do mieszkań sąsiadów mieszkających powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
azoorek Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 13:19 grilla to widzialam na balkonie w budynka A- ciekawe czy odpalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
michmys Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 15:22 mpbc napisał: Wystarczy zadzwonic do strazy pozarnej: przyjada i wlepia mandat, gdyz palenie grila w bloku jest zabronione (pomijajac, ze przeszkadza sasiadom). > Tutaj się zgadzam z xpertem, warto żyć wspólnie i próbować nie przeszkadzać. > Mając mieszkanie z dużym tarasem ma IV piętrze mógłbym co sobotę palić grilla : > ) > Oczywiście tego nie będę robił bo wiem iż dym poszedłby do mieszkań sąsiadów > mieszkających powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 27.07.06, 15:44 :) A jest jakiś przepis że nie mogę palić grilla na swoim własnym balkonie? A jeżeli grill byłby elektryczny tylko mięso całe w tłuszczu i przez to robiące duuużżooo dymu? Przypominam iż jest to pytanie czysto teoretyczne gdyż nigdy nie zamierzałem i nie zamierzam robić grilla na tarasie. Odpowiedz Link Zgłoś
michmys Re: Palacz papierosów LM w pierwszej klatce budyn 28.07.06, 19:20 mpbc napisał: > :) > > A jest jakiś przepis że nie mogę palić grilla na swoim własnym balkonie? Jest, ale nie pamietam gdzie i nie mam czasu szukać... Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Palacz papierosów Marlboro I klatka budynek 76 06.01.07, 21:08 Palacz zmienił markę, teraz systematycznie znajduje na tarasie papierosy a dokładniej niedopałki papierosów firmy Marlboro (białe z dwoma złotymi paskami). Chodziłem po piętrach i odwiedzałem sąsiadów z wyższych pięter, robiłem ogłoszenia, prośby.... ktoś ma pomysł jak wpłynąć na palacza by nie wyrzucał niedopałków przez okno lub z balkonu? Odpowiedz Link Zgłoś
zdziwionatrojka Re: Palacz papierosów Marlboro I klatka budynek 7 09.01.07, 00:11 > Palacz zmienił markę, teraz systematycznie znajduje na tarasie papierosy a > dokładniej niedopałki papierosów firmy Marlboro (białe z dwoma złotymi paskami) Albo zmienil sie lokator - wynajmujacy. Jest to prawdziwa plaga na naszym osiedlu. Czy ktos sie orientuje jaki procent lokali jest przeznaczony na wynajem? Na forum sa glownie wlasciciele, ale moze ktos sie przyzna ze wynajmuje? W koncu to nie przestepstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilz12 Cudzes 09.01.07, 12:25 mpbc - A przejdź się po piętrach i poproś aby Cię poczęstowali fajką . Powiedz,że się mocno zdenerwowałeś a nie masz co zapalić . Jak zobaczysz malborasa z dwoma paskami ....... to wiadomo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: Cudzes 12.01.07, 19:58 dym od sasiada przez okno wpada do sypialni? trzeba bylo nie przyjezdzac do miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
rdebiec Re: Cudzes 14.01.07, 01:17 To kto cie tu wpuscil??? Przeczytaj cały wątek zanim sie wygłupisz. Odpowiedz Link Zgłoś