Dodaj do ulubionych

Chcesz być kurierem - zgol brodę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:52
maja sie golic siersciuchy albo wypad z roboty.... nie ma zlituj - POPIERAM!
Obserwuj wątek
    • Gość: były krawaciarz Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:58
      W firmach konsultingowych brody też są zakazane i nikt nie protestuje.
      • Gość: tre moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 17.08.06, 23:13
        mycie sie ogranicza wasza wolnosc??
        • Gość: w kółko golony Ogolony UPS IP: *.spray.net.pl 18.08.06, 00:42
          Widzę, że (ogolony) dział PR firmy UPS działa aktywnie na forum.
        • Gość: Sv Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: 199.67.203.* 24.08.06, 13:21
          Jeśłi widzisz związek między posiadaniem brody a nie myciem się to gratuluję
          inteligencji. Może jesteś posłusznym szczurem, który na życzenie pracodawcy
          ogoli sie na łyso. Jednak większość ludzi chce mieć prawo do swojej
          indywidualności. Jeden strój, jeden wygląd, jedna ideologia - to już było.
          • dorsai68 Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? 27.08.06, 19:09
            Ja tam mogę się ogolić, jeśl pracodawca zobowiąże się do pokrycia kosztów wymiany dokumentów: dowodu osobistego, prawa jazdy, paszportu. W nich mam zdjęcia "brodate", a zgodnie z przepisami muszą być "aktualne".
        • Gość: eurofanatik Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 00:56
          Gość portalu: tre napisał(a):

> mycie sie ogranicza wasza wolnosc??

Zauwazylem, ze ci ktorzy najglosniej krzycza o myciu sie zazwyczaj sami cuchna
          na kilometr... :)
    • Gość: yyy wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatnej IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 17.08.06, 23:16
      firmy. Nie mamy wyborow jednomandatowych wiec panowie nie pierdzielcie glupot ze
      ktos was wybral bo widzial wasza gebe.brodata czy nie
      • Gość: warszawianka Re: wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatne IP: *.server.ntli.net 18.08.06, 18:09
        Nie lubie zarosnietych mezczyzn.Nie zatrudnilabym nigdy.Moze jestem
        przyzwyczajona do mezczyzny ogolonego i jest mi tak dobrze po czasach
        komuny.Broda zawzse kojarzu mi sie z Zydami.A przeciez chodzi o Polakow,ktorzy
        sa urodziwi jako narod.Niedobrze mi sie robi gdy na przyjeciu osobnik z broda
        upaprze sie jedzeniem i potem mozoli sie aby to wylizac.Ale zdarza sie ,ze
        takowy nie dba o wasy i w podczas rozmowy przycina ja sobie zebami.Fuuuuu
        Prawo jest jakie jest ale w Anglii z wielu takich powodow nie przyjmuje sie do
        pracy,niestety...
        • Gość: aegis Pracownicy firmy UPS na forum, hehe IP: *.master.pl 18.08.06, 20:53
          wszyscy piszący na jedno kopyto; jednomyślność niewidziana tutaj od dawien dawna...

Heh, na szczęście jest prawo pracy i firma pewnie za to odpowie. Przecież równie
          dobrze mogliby nakaż ludziom zapuszczać brody, bo męskie, a kobietom farbować
          włosy na blond, bo "mężczyźni wolą blondynki".

A świat koroporacyjny, hehe, to świat Dilberta.
        • Gość: eurofanatik Re: wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 00:58
          Gość portalu: warszawianka napisał(a):

> Nie lubie zarosnietych mezczyzn.Nie zatrudnilabym nigdy.Moze jestem
          > przyzwyczajona do mezczyzny ogolonego i jest mi tak dobrze po czasach
          > komuny.Broda zawzse kojarzu mi sie z Zydami.

Prosze bardzo. Zaczynam widziec powody uprzedzenia do brodatych... :)))
    • Gość: nerd może modelki powinni zatrudniać też i grube? IP: *.toya.net.pl 18.08.06, 00:40
      bo długonogie, szczupłe lale to tez dyskryminacja jest.
      sam mam "kozią bródkę" ale tez jestem prywatnym przedsiębiorcą - mają takie
      widzimisie - ich sprawa - nikt tam nie karze pracować.
    • Gość: gmol Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 18.08.06, 01:05
      Ja brodatych nie cierpie i kiedy przyjmuje pracownikow to zarosnietych odrzucam
      bez rozmowy. I co mi zrobisz, mądry panie od prawa pracy? Oskarzysz o
      segregacje? A prawo pracy mamy takie, ze nieźle mnie kosztowalo zwolnienie
      sekretarki, od ktorej - na dobra sprawe - to ja powinienem dostac odszkodowanie
      (miala dysgrafie - poki miala slownik w Wordzie jakos to ukrywala, ale przyszedl
      dzien, kiedy trzeba bylo napisac cos recznie i wyslac faxem kontrahentowi - gosc
      pomyslal ze sobie jaja z niego robie i bylo po zawodach). I od tamtej pory robie
      kilka instytucji w balona bo nawet do zupelnie durnej roboty nie zatrudniam
      nikogo na etacie, chyba ze musze. Tak jest taniej, i - jak sie okazuje - takze
      bezpieczniej pod pewnymi wzgledami. UPC tez moga skoczyc, bo to nie sa etatowi
      pracownicy - po prostu jak sie nie ogolą to nie dostana kolejnego zlecenia. Wiec
      po co tu wyjezdzac z prawem pracy, skoro absolutnie nic z tego nie wyniknie?
      • Gość: quosoo Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 07:44
        Ten artykuł był o firmie UPS (firma kurierska), a nie o UPC (telewizja
        kablowa/telekomunikacja)... Sam masz jak widac problemy z czytaniem i kompleks
        na tym, a byc moze i innych punktach. To dlatego dyskryminujesz ludzi - typowy
        objaw walki z wlasnymi kompleksami, ale nie tedy droga...
        • Gość: gmol Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:04
          I to wszystko wydedukowales na podstawie jednej literowki, zrobionej o pierwszej
          nad ranem przez czlowieka ktory z UPC korzysta na co dzien (co powinienes
          zauwazyc po adresie, skoro jestes takim uwaznym czytelnikiem) a z UPS prawie
          nigdy? Sadzisz, ze nie zdziwilbym sie i nie zastanowil, gdybym przez choć przez
          chwile pomyślał, ze UPC zatrudnia dużą grupę kurierow (bo przeciez doskonale
          wiem, jaki jest ich przedmiot dzialanosci)? Znacznie bardziej prawdopodobne
          jest, ze chciales koniecznie odpowiedziec ale argumentow zabraklo wiec czepnales
          sie czegokolwiek.

Uwazasz mnie za dyskryminatora? To nie ma nic wspolnego z dyskryminacją -
          prawdziwa dyskryminacja dotyczylaby sytuacji, kiedy stawialbym kryteria
          dotyczace sfer niemozliwych do zmiany (wiek czy plec, jesli praca nie wymaga
          duzego wysilku fizycznego) badz spraw pozazawodowych, ktore nie powinny mnie
          obchodzic (religia czy orientacja seksualna). Jesli widze brodatego to od razu
          wiem o pewnych faktach. To, ze gosc gustuje w estetyce innej niz moja wlasna to
          pryszcz, wazniejsze jest to, ze od razu moge okreslic roznice zapatrywan na
          pewne sprawy, co przeklada sie na prace zawodowa - ja preferuje praktycznosc i
          uzytecznosc przed wizualną atrakcyjnoscia (takze hipotetyczną). Mam tez wiecej
          niejawnych metod badania kandydatow - m.in. kaze im pisac CV recznie, bo
          charakter pisma tez mnie o pewnych sprawach informuje (chociaz w tym przypadku
          idzie raczej o selekcje pozytywną a nie negatywną). Jak pogadasz z psychologami
          od łowców głow, ktorzy stosują duzo bardziej wyuzdane metody testowania
          kandydata (np. slynna prosba o otwarcie okna, ktore otworzyc sie nie daje) to
          tez im powiesz, ze mają kompleksy? Odbylbys bardzo zabawna (dla mnie) dyskusje.

A tobie gratuluje poczucia wszechwiedzy. Niestety, "wiedzy" intuicyjnej, a
          intuicja tym razem bardzo cie zawiodla.
          • arahat1 do gmola: to napisales to belkot ogolonego buraka 18.08.06, 16:18
            nie mylic z kartoflem...jaka firme belkocie prowadzisz bo >wyglada> mi to na
            kiosk ruchu na dworcu zadupie srednicowe...

• Gość: Wiesiek Do: gmol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:47
        Dla mnie jesteś... Nie napiszę rzeczownika, bo administrator by tego nie puścił.
        Świetne kryteria stosujesz. Gardzę takimi jak Ty.
    • zbawiony a ja ogolic się pozwole..nosze ten zarost... 18.08.06, 01:18
      a tak poważnie, socjalistyczno-lewicowa propaganda sprawiła że większość z nas
      oburza się że firma prywatna ma jakieś wymagania względem swoich pracowników.
      Jeśli szef będzie miał kaprys to ma prawo kazać swoim pracownikom ogolic głowy
      na łyso i pomalować paznokcie, a jeśli ktoś nie chce niech się zwolni.. mam
      znajomego restauratora, ktory już nie może się doczekać ustawowego zakazu
      palenia w pubach, kawarniach itp. Pytam więc: Jeśli jakiś urzednik ingeruje w
      takie sprawy, to czy twoja restauracja ,jest faktycznie jeszcze twoja?
    • Gość: 0815 Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.merinet.pl 18.08.06, 06:40
      niewolnicy
      • Gość: Felek Zdankiewicz Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: 195.94.193.* 18.08.06, 09:01
        Dla mnie mało wiarygodny jest dorosły facet w krótkich spodenkach wyglądający
        jak skaut.O tym nie pomyśleliście specjaliści.
        • Gość: Eskimos Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.centertel.pl 18.08.06, 09:40
          A piegowaci to plotkarze.
          A kazden rudy jest falszywy!
        • shelmahh Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 18.08.06, 09:43
          niech lepiej znajda sobie jakiegos dobrego projektanta do tych swoich wiejskich
          brazowych uniformow..dla mnie to mega obciach,ze ktos musi w tym chodzic..a
          broda? ze ktos jest mniej wiarygodny z broda? hehehe ciezko uwierzyc,ze ktos
          tak mysli naprawde
    • red.a.michnik Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy 18.08.06, 10:19
      Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy - kurierzy w tych ubrankach sa brzydcy jak kupa.
      • Gość: dothis Re: Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:52
        niektorych to tutaj chyba konkretnie przygrzało na słoncu... co ma broda do
        wiarygodności, smrodu co po niektorzy pier...ą takie głupoty ze aż żal dupsko
        ściska, istna dyskryminacja bo on ma brode to ja go nie zatrudnie bo mi sie nie
        podoba no chyba jeden z autorow powinien sie głęboko zastanowić... to co jak
        facet ma wlosy upiete w kucyk to mam go uwazac za pedala ?
    • Gość: Michał Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:52
      Kilkakrotnie próbowałem zapuścić brodę - niestety presja otoczenia bywa tak
      silna, ze jak dotąd nie wytrzymałem dłużej niż trzy tygodnie. A przecież
      zadbany zarost niejednokrotnie wręcz poprawia wygląd. Równie dobrze można by
      zakazać kobietom hodowania długich paznokci. To takie niehigieniczne...
      Polecam stronę www.beardcommunity.com !
      • Gość: Miś Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: 157.25.31.* 18.08.06, 13:08
        W tym momencie wypada przytoczyć mi fragment z "Misia".

- Przebrać w porcięta i ogolić mi to całe towarzystwo!
        - Podpisałem umowę na gajowego i ogolić się nie pozwolę!
        - A ja noszę zarost od przed wojny!
        - Obwiązać szmatami. Obwiązać twarze szmatami, że niby dzieci zęby bolą. Wtedy
        dzieci nie miały opieki dentystycznej.

I tyle w tym temacie...
        • bullowy Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 18.08.06, 15:17
          Zenada,jaki poziom prezentuje tutaj ta firma.Myślę,że powinno sie zrezygnowac z
          jej usług i podobnie myślących.Ja lubie ludzi z charakterem a nie lalusiów
          sklonowanych pod jeden wzór.Hitller jugend kurde mol czy co.
          W Niemczech czy Francji podoba mi sie to że czy to stacja benzynowa czy
          supermarket itd to na kasie zobaczenie człowieka z kolczykiem w brwi nikogo nie
          oburza a u nas broda hehe.Moze dlatego ,że Jezus nosił brode czy jak...
    • arahat1 kurierzy z broda powinni przejsc na islam- wtedy 18.08.06, 16:07
      przelozeni moga im naskoczyc- kazde polecenie zgolenia to atak na religie....
      • Gość: eusebio Re: kurierzy z broda powinni przejsc na islam- wt IP: *.chello.pl 18.08.06, 19:47
        Lepiej nie, bo będą się musieli obrzezać.
    • Gość: Wiesiek Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:39
      To jeszcze jeden element "politycznej poprawności". Ludzie, którzy oceniają
      innych w ten sposób to imbecyle. Jedna strona bezdennej głupoty to Talibowie ( w
      Afganistanie mężczyźni bez brody dostawali iles tam razów kijem na gołą d...,
      druga to "właściciele" pracowników, "białe kołnierzyki" i inne ludzkie badziewie.
      • Gość: angielka Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.server.ntli.net 18.08.06, 18:18
        Myli sie ten kto mysli,ze wizerunek firmy sie nie liczy.Wszedzie na swiecie
        jest to praktykowane.Nie podoba sie to mozna zamiatac ulice.Tam wymagan nie ma
        co do wygladu.Bardzo kocham Anglikow za to,ze widze ich wychodzacych z biur
        ubranych przyzwoicie:garnitur i kolor koszuli zasugerowany przez pracodawce.To
        samo z uczniami.Ida ze szkoly i wiadomo z ktorej.Kazda szkola ma swoj
        mundurek.Zle zachowanie i od razu wiadomo kto i co.Wolnosc jest na urlopie.
        • Gość: Wiesiek Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.acn.waw.pl 19.08.06, 04:38
          To Twoje kryteria, że ogolony to schludny. Ja takich nie mam.
        • Gość: eurofanatik Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 01:00
          Gość portalu: angielka napisał(a):

> Myli sie ten kto mysli,ze wizerunek firmy sie nie liczy.Wszedzie na swiecie
          > jest to praktykowane.

Dziecko, z Twoich postow leci zasciankiem... Tak wiec watpie czy wiesz cokolwiek
          o tym "swiecie" o ktorym probujesz pisac. :)
    • Gość: Pat i Mat ups stolica IP: *.lot.pl 18.08.06, 18:45
      dobra teraz ja cos powiem , jak byly wspolpracownik tej firmy moge powiedziec
      ze pani z pr sie myli ups moze kuriera skoczyc bo panowie co smigaja w
      brazowych ubrankach nie sa zatrudniani na umowe o prace oni swiadcza uslugi dla
      firmy ups . wszyscy z nich maja swoje dzialalnosci gospodarcze wiec nikt nikomu
      nic nie wymowi , bo znalezienie nowych pracownikw jest bardzi trudne trzeba ich
      wyszkolic zapoznac z rodzajem pracy i co gorsza trzeba miec na poczatek jakies
      10000zl zeby startowac z praca w ups bo pnowie z ups nie sa w stanie zaplacic
      za 1 miesiac pracy tylko placa z opuznieniem wiec przez 3 miesiace sponsorujesz
      firme z wlasnej kasy , to gdzie oni znajda nowych frajrow na miejsce
      zwolnionych kurierow nigdzie
      brodacze trzymajcie sie
    • Gość: Magda Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.aster.pl 18.08.06, 20:36
      Popieram właścicieli firmy. Facet nie może w pracy mieć zarostu.
      • Gość: aegis rotfl IP: *.master.pl 18.08.06, 20:58
        Ale po pracy może go sobie dokleić, tak?

Broda to nie tipsy, Madziu. O czym może nie _pomyslałaś_...
        • Gość: Magda Re: rotfl IP: *.aster.pl 18.08.06, 21:21
          Po prostu uważam, że zarost jest nieestetyczny i nie ma nic dziwnego, że
          pracodawca go nie chce u swoich pracowników. Tak samo, jak ma np. prawo wymagać
          odpowiedniego stroju...

U mnie w biurze też mamy określone, co powinno się nosić itd. I też jest
          określone, że trzeba być schludnie ogolonym... Jak ktoś chce w danym miejscu
          pracować, to musi się przystosować. Jakbym nie mogła przełknąć, że muszę
          przychodzić do pracy w kostiumie (a muszę), to bym tam po prostu nie pracowała.
          Też np. nie mogę zapuścić sobie dredów (nie, zebym chciała), bo wiem, że
          regulamin na takie fryzury nie pozwala. Jakby mi tak na dredach zależało, to
          odeszłabym...
          • Gość: Michał Re: rotfl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:26
            A kobieta w pracy nie powinna mieć biustu. To rozprasza.
            • Gość: aegis Re: rotfl IP: *.master.pl 18.08.06, 22:28
              Ba.

W ogóle kobieta w pracy rozprasza. Nie powinno zatrudniać się kobiet.
              • umfana Re: rotfl 19.08.06, 05:11
                Kobiety nie powinny głosować!
      • shp80 Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 20.08.06, 05:42
        Mężczyzna bez zarostu, to jak kobieta z biustem wystającym w stronę pleców :)
        A panie, które chcą gładkich chłopców, może lepiej, jak zmienią orientację seksualną? Kobiety mają to do siebie, że najczęściej nie mają zarostu na twarzy :)

Pozdro
        Tomek
    • Gość: Plus Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 01:57
      fryzjer, ty sie zastanów co piszesz. twoje poglądy wyglądają mi na
      ultraprawicowe. zalamać się można czytając takie prymitywizmy...
    • nauma Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 19.08.06, 01:57
      Sam osobiście często noszę bródkę i wąsy. I moja Luba woli zarost, i ja czasami
      odmianę, zwłaszcza, że po wielokrotnym goleniu moja japa (mimo fachowego
      używania niezłej golarki i takowegoż żelu) wygląda fatalnie ze względu na
      delikatną cerę. Mój ojciec od prawie 30 lat nosi gęstą brodę, z którą, w
      przeciwieństwie do facjaty ogolonej, wyjątkowo jest mu do twarzy. I masa
      facetów wygląda lepiej z brodą, niż bez - zwłaszcza profesjonalniej wygląda
      ZADBANY zarost, niż blizny, pryszcze, zacięcia itp., które są nie do uniknięcia
      w wielu przypadkach. Zresztą... Wyobraźcie sobie bez zarostu Piłsudskiego
      (wąsy!), Geremka, śp. Małachowskiego czy ks. Zaleskiego. Rozumiem, że w UPS
      większe szanse miałby gładko ogolony Goering, Himmler, Breżniew czy Chruszczow,
      niż np. Jezus...
    • Gość: arnie Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.centertel.pl 20.08.06, 07:06
      sam jestem kurierem< nie w UPS> i z doswiadczenia wiem ze noszenie brody w
      niczym nie p[rzeszkadza a UPS kieruje sie jakimis srdniowiecznymi
      zasadami....coz....ciesze sie ze moja firma nie ma takij dziwnych zasad
    • Gość: Roy Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 20.08.06, 17:06
      jeżeli kurierzy pracują na podstawie umowów cywilnoprawnych to to żadanie jest
      bezzasade
    • Gość: brodaty brodaty IP: *.welnowiec.net / *.kat.3s.pl 20.08.06, 21:43
      Czytam niektóre komentarze i nie wierzę własnym oczom. Mam "krótką" brodę od 10
      lat i myślę sobie, że nieźle musiało pogiąć kogoś kto sądzi, że w ogóle można
      tak daleko "zarządzać" wyglądem. Owszem - schludność, rozumiana jaka czystość i
      zadbany wygląd. Ale od kiedy broda jest synonimem niechlujstwa ? Takie nakazy
      mogły obowiązywać w młodzieżowych organizacjach działających w latach
      trzydziestych ubiegłego wieku w Niemczech ale nie w kraju takim jak Polska.
      Owszem, zapędy władzy są widoczne ale to nie przejdzie,to już gruba przesada.
      BRODA NIE MUSI OZNACZAĆ ZANIEDBANIA!!!
    • Gość: brodaty brodaty IP: *.welnowiec.net / *.kat.3s.pl 20.08.06, 23:28
      Zbawiony napisał o socjalistyczno-lewicowej propagandzie (???)i goleniu głów.
      Liberalna wolnorynkowa gospodarka nie ma nic wspólnego z Twoimi feudalnymi
      poglądami Przyjacielu. Pracowałem w Polsce, pracowałem w USA. Wszędzie wymagano
      ode mnie czystości ale nikt nie wspomniał o brodzie. No comments.
    • Gość: Brzoza Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.zabrze.net.pl 20.08.06, 23:36
      No tak ...Korporacja rządzi tylko się zastanawiam jaki to sens - Pani od
      marketingu opira sie sie na wynikach badań ...hahaha a czy UPS ma
      przedstawicieli w krajach islamskich , nie no jaja uchachałem sie jak by
      pracodawca zwrócił się żebym zgolił swój zarost to sąd...
    • Gość: qwerty Dobrze,że jaj nie każą golić IP: *.chello.pl 21.08.06, 01:25
      bo tu równiez mozna dac podobne uzasadnienie.
      • Gość: gość Re: Dobrze,że jaj nie każą golić IP: *.acn.waw.pl 21.08.06, 17:55
        "nie dość, że niewygodne, w dodatku deformują spodnie..." (Kury)
    • Gość: qwerty Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 21.08.06, 01:29
      To kretyński,amerykański,korporacyjny wymysł. Bedąc przed laty USA na programie
      Work & Travel pracując w takiej korporacji tez kazali mi zgolic brodę, bo mozna
      było tylko nosić wąsy labo baczki do wysokości uszu. Co za deblizm, czy facet z
      zielskiem pod nosem a'la poseł Zawisza wygląda dobrze ? To chyba lepiej mieć
      zadbana i przystrzyżona brodę.
    • Gość: rybcia Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 21.08.06, 08:20
      Nie jest to nowość ,w innych firmach kurierskich np. DHL stosuje sie podobne
      zasady.Nowością może być również to ,że firma może ich karać finansowo za
      zarost na twarzy gdyż nie dotrzymują standardów firmy.
    • Gość: Były kurier Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.06, 23:08
      Podobno UPS dba o wizerunek, jako wieloletni kurier a teraz klient zwracam uwagę że:
      - o wizerunek szanownej firmy UPS dbają rozpadające się samochode w dodatku
      oklejone logo UPS, zawsze się zastanawiam jak takie padło może jeździć i
      stanowić wizerunek firmy i jak dojeżdża na koniec dnia do bazy
      - kurier tyrający jak wół za marne grosze w połowie dnia śmierdzi latem i nie
      tylko z 20 metrów, i z brodą i bez
      - pracuje za takie grosze że jak mu powiedzą że ma się ogolić to odpowie żeby
      się ogolili gdzie indziej (niżej!)
      - firma po połączeniu ze Stolicą przejeła widać jej najgorsze cechy czyli
      wymyślanie idiotyzmów, znam to doskonale po pracy w MS Stolicy
      - pani Monika Biedrzycka widać zbyt długo się uczyła i jej mózg odbiegł od
      normy, bo opowida bzdury
      - firma chyba zapomniała o wolności jednostki, w końcu kurier to najgorszy robol
      z dniówką 30-50zł i jak mu każą to bedzie pracował całą dobę za 10zł, a jak nie
      to mają setki nowych na jego miejsce

Wniosek, drodzy ludzie trzymajcie się z daleka od UPS!!!
    • Gość: lesniczy Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 22.08.06, 07:19
      to jest chore co ma broda do roznoszenia paczek np;klientka zobaczy ogolonego
      kuriera i co da mu wiecej paczek poco to i tak terazz nas kasuja na stopy a nie
      nailosc zebranych paczek. Zaniedługo wymysla ze czema bedzie miec taki sam
      rozmaiar kuski.!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka