Gość: fryzjer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:52 maja sie golic siersciuchy albo wypad z roboty.... nie ma zlituj - POPIERAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były krawaciarz Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:58 W firmach konsultingowych brody też są zakazane i nikt nie protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 17.08.06, 23:13 mycie sie ogranicza wasza wolnosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w kółko golony Ogolony UPS IP: *.spray.net.pl 18.08.06, 00:42 Widzę, że (ogolony) dział PR firmy UPS działa aktywnie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sv Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: 199.67.203.* 24.08.06, 13:21 Jeśłi widzisz związek między posiadaniem brody a nie myciem się to gratuluję inteligencji. Może jesteś posłusznym szczurem, który na życzenie pracodawcy ogoli sie na łyso. Jednak większość ludzi chce mieć prawo do swojej indywidualności. Jeden strój, jeden wygląd, jedna ideologia - to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? 27.08.06, 19:09 Ja tam mogę się ogolić, jeśl pracodawca zobowiąże się do pokrycia kosztów wymiany dokumentów: dowodu osobistego, prawa jazdy, paszportu. W nich mam zdjęcia "brodate", a zgodnie z przepisami muszą być "aktualne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: moze chcecie tez prawo do smrodu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 00:56 Gość portalu: tre napisał(a): > mycie sie ogranicza wasza wolnosc?? Zauwazylem, ze ci ktorzy najglosniej krzycza o myciu sie zazwyczaj sami cuchna na kilometr... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatnej IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 17.08.06, 23:16 firmy. Nie mamy wyborow jednomandatowych wiec panowie nie pierdzielcie glupot ze ktos was wybral bo widzial wasza gebe.brodata czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatne IP: *.server.ntli.net 18.08.06, 18:09 Nie lubie zarosnietych mezczyzn.Nie zatrudnilabym nigdy.Moze jestem przyzwyczajona do mezczyzny ogolonego i jest mi tak dobrze po czasach komuny.Broda zawzse kojarzu mi sie z Zydami.A przeciez chodzi o Polakow,ktorzy sa urodziwi jako narod.Niedobrze mi sie robi gdy na przyjeciu osobnik z broda upaprze sie jedzeniem i potem mozoli sie aby to wylizac.Ale zdarza sie ,ze takowy nie dba o wasy i w podczas rozmowy przycina ja sobie zebami.Fuuuuu Prawo jest jakie jest ale w Anglii z wielu takich powodow nie przyjmuje sie do pracy,niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Pracownicy firmy UPS na forum, hehe IP: *.master.pl 18.08.06, 20:53 wszyscy piszący na jedno kopyto; jednomyślność niewidziana tutaj od dawien dawna... Heh, na szczęście jest prawo pracy i firma pewnie za to odpowie. Przecież równie dobrze mogliby nakaż ludziom zapuszczać brody, bo męskie, a kobietom farbować włosy na blond, bo "mężczyźni wolą blondynki". A świat koroporacyjny, hehe, to świat Dilberta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: wkurza mnie wpieprzanie sie w sprawy prywatne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 00:58 Gość portalu: warszawianka napisał(a): > Nie lubie zarosnietych mezczyzn.Nie zatrudnilabym nigdy.Moze jestem > przyzwyczajona do mezczyzny ogolonego i jest mi tak dobrze po czasach > komuny.Broda zawzse kojarzu mi sie z Zydami. Prosze bardzo. Zaczynam widziec powody uprzedzenia do brodatych... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd może modelki powinni zatrudniać też i grube? IP: *.toya.net.pl 18.08.06, 00:40 bo długonogie, szczupłe lale to tez dyskryminacja jest. sam mam "kozią bródkę" ale tez jestem prywatnym przedsiębiorcą - mają takie widzimisie - ich sprawa - nikt tam nie karze pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmol Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 18.08.06, 01:05 Ja brodatych nie cierpie i kiedy przyjmuje pracownikow to zarosnietych odrzucam bez rozmowy. I co mi zrobisz, mądry panie od prawa pracy? Oskarzysz o segregacje? A prawo pracy mamy takie, ze nieźle mnie kosztowalo zwolnienie sekretarki, od ktorej - na dobra sprawe - to ja powinienem dostac odszkodowanie (miala dysgrafie - poki miala slownik w Wordzie jakos to ukrywala, ale przyszedl dzien, kiedy trzeba bylo napisac cos recznie i wyslac faxem kontrahentowi - gosc pomyslal ze sobie jaja z niego robie i bylo po zawodach). I od tamtej pory robie kilka instytucji w balona bo nawet do zupelnie durnej roboty nie zatrudniam nikogo na etacie, chyba ze musze. Tak jest taniej, i - jak sie okazuje - takze bezpieczniej pod pewnymi wzgledami. UPC tez moga skoczyc, bo to nie sa etatowi pracownicy - po prostu jak sie nie ogolą to nie dostana kolejnego zlecenia. Wiec po co tu wyjezdzac z prawem pracy, skoro absolutnie nic z tego nie wyniknie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 07:44 Ten artykuł był o firmie UPS (firma kurierska), a nie o UPC (telewizja kablowa/telekomunikacja)... Sam masz jak widac problemy z czytaniem i kompleks na tym, a byc moze i innych punktach. To dlatego dyskryminujesz ludzi - typowy objaw walki z wlasnymi kompleksami, ale nie tedy droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmol Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:04 I to wszystko wydedukowales na podstawie jednej literowki, zrobionej o pierwszej nad ranem przez czlowieka ktory z UPC korzysta na co dzien (co powinienes zauwazyc po adresie, skoro jestes takim uwaznym czytelnikiem) a z UPS prawie nigdy? Sadzisz, ze nie zdziwilbym sie i nie zastanowil, gdybym przez choć przez chwile pomyślał, ze UPC zatrudnia dużą grupę kurierow (bo przeciez doskonale wiem, jaki jest ich przedmiot dzialanosci)? Znacznie bardziej prawdopodobne jest, ze chciales koniecznie odpowiedziec ale argumentow zabraklo wiec czepnales sie czegokolwiek. Uwazasz mnie za dyskryminatora? To nie ma nic wspolnego z dyskryminacją - prawdziwa dyskryminacja dotyczylaby sytuacji, kiedy stawialbym kryteria dotyczace sfer niemozliwych do zmiany (wiek czy plec, jesli praca nie wymaga duzego wysilku fizycznego) badz spraw pozazawodowych, ktore nie powinny mnie obchodzic (religia czy orientacja seksualna). Jesli widze brodatego to od razu wiem o pewnych faktach. To, ze gosc gustuje w estetyce innej niz moja wlasna to pryszcz, wazniejsze jest to, ze od razu moge okreslic roznice zapatrywan na pewne sprawy, co przeklada sie na prace zawodowa - ja preferuje praktycznosc i uzytecznosc przed wizualną atrakcyjnoscia (takze hipotetyczną). Mam tez wiecej niejawnych metod badania kandydatow - m.in. kaze im pisac CV recznie, bo charakter pisma tez mnie o pewnych sprawach informuje (chociaz w tym przypadku idzie raczej o selekcje pozytywną a nie negatywną). Jak pogadasz z psychologami od łowców głow, ktorzy stosują duzo bardziej wyuzdane metody testowania kandydata (np. slynna prosba o otwarcie okna, ktore otworzyc sie nie daje) to tez im powiesz, ze mają kompleksy? Odbylbys bardzo zabawna (dla mnie) dyskusje. A tobie gratuluje poczucia wszechwiedzy. Niestety, "wiedzy" intuicyjnej, a intuicja tym razem bardzo cie zawiodla. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 do gmola: to napisales to belkot ogolonego buraka 18.08.06, 16:18 nie mylic z kartoflem...jaka firme belkocie prowadzisz bo >wyglada> mi to na kiosk ruchu na dworcu zadupie srednicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Do: gmol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:47 Dla mnie jesteś... Nie napiszę rzeczownika, bo administrator by tego nie puścił. Świetne kryteria stosujesz. Gardzę takimi jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony a ja ogolic się pozwole..nosze ten zarost... 18.08.06, 01:18 a tak poważnie, socjalistyczno-lewicowa propaganda sprawiła że większość z nas oburza się że firma prywatna ma jakieś wymagania względem swoich pracowników. Jeśli szef będzie miał kaprys to ma prawo kazać swoim pracownikom ogolic głowy na łyso i pomalować paznokcie, a jeśli ktoś nie chce niech się zwolni.. mam znajomego restauratora, ktory już nie może się doczekać ustawowego zakazu palenia w pubach, kawarniach itp. Pytam więc: Jeśli jakiś urzednik ingeruje w takie sprawy, to czy twoja restauracja ,jest faktycznie jeszcze twoja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0815 Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.merinet.pl 18.08.06, 06:40 niewolnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Zdankiewicz Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: 195.94.193.* 18.08.06, 09:01 Dla mnie mało wiarygodny jest dorosły facet w krótkich spodenkach wyglądający jak skaut.O tym nie pomyśleliście specjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eskimos Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.centertel.pl 18.08.06, 09:40 A piegowaci to plotkarze. A kazden rudy jest falszywy! Odpowiedz Link Zgłoś
shelmahh Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 18.08.06, 09:43 niech lepiej znajda sobie jakiegos dobrego projektanta do tych swoich wiejskich brazowych uniformow..dla mnie to mega obciach,ze ktos musi w tym chodzic..a broda? ze ktos jest mniej wiarygodny z broda? hehehe ciezko uwierzyc,ze ktos tak mysli naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy 18.08.06, 10:19 Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy - kurierzy w tych ubrankach sa brzydcy jak kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dothis Re: Niewiarygodne to sa te ich brazowe uniformy IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:52 niektorych to tutaj chyba konkretnie przygrzało na słoncu... co ma broda do wiarygodności, smrodu co po niektorzy pier...ą takie głupoty ze aż żal dupsko ściska, istna dyskryminacja bo on ma brode to ja go nie zatrudnie bo mi sie nie podoba no chyba jeden z autorow powinien sie głęboko zastanowić... to co jak facet ma wlosy upiete w kucyk to mam go uwazac za pedala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:52 Kilkakrotnie próbowałem zapuścić brodę - niestety presja otoczenia bywa tak silna, ze jak dotąd nie wytrzymałem dłużej niż trzy tygodnie. A przecież zadbany zarost niejednokrotnie wręcz poprawia wygląd. Równie dobrze można by zakazać kobietom hodowania długich paznokci. To takie niehigieniczne... Polecam stronę www.beardcommunity.com ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: 157.25.31.* 18.08.06, 13:08 W tym momencie wypada przytoczyć mi fragment z "Misia". - Przebrać w porcięta i ogolić mi to całe towarzystwo! - Podpisałem umowę na gajowego i ogolić się nie pozwolę! - A ja noszę zarost od przed wojny! - Obwiązać szmatami. Obwiązać twarze szmatami, że niby dzieci zęby bolą. Wtedy dzieci nie miały opieki dentystycznej. I tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 18.08.06, 15:17 Zenada,jaki poziom prezentuje tutaj ta firma.Myślę,że powinno sie zrezygnowac z jej usług i podobnie myślących.Ja lubie ludzi z charakterem a nie lalusiów sklonowanych pod jeden wzór.Hitller jugend kurde mol czy co. W Niemczech czy Francji podoba mi sie to że czy to stacja benzynowa czy supermarket itd to na kasie zobaczenie człowieka z kolczykiem w brwi nikogo nie oburza a u nas broda hehe.Moze dlatego ,że Jezus nosił brode czy jak... Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 kurierzy z broda powinni przejsc na islam- wtedy 18.08.06, 16:07 przelozeni moga im naskoczyc- kazde polecenie zgolenia to atak na religie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eusebio Re: kurierzy z broda powinni przejsc na islam- wt IP: *.chello.pl 18.08.06, 19:47 Lepiej nie, bo będą się musieli obrzezać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:39 To jeszcze jeden element "politycznej poprawności". Ludzie, którzy oceniają innych w ten sposób to imbecyle. Jedna strona bezdennej głupoty to Talibowie ( w Afganistanie mężczyźni bez brody dostawali iles tam razów kijem na gołą d..., druga to "właściciele" pracowników, "białe kołnierzyki" i inne ludzkie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angielka Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.server.ntli.net 18.08.06, 18:18 Myli sie ten kto mysli,ze wizerunek firmy sie nie liczy.Wszedzie na swiecie jest to praktykowane.Nie podoba sie to mozna zamiatac ulice.Tam wymagan nie ma co do wygladu.Bardzo kocham Anglikow za to,ze widze ich wychodzacych z biur ubranych przyzwoicie:garnitur i kolor koszuli zasugerowany przez pracodawce.To samo z uczniami.Ida ze szkoly i wiadomo z ktorej.Kazda szkola ma swoj mundurek.Zle zachowanie i od razu wiadomo kto i co.Wolnosc jest na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.acn.waw.pl 19.08.06, 04:38 To Twoje kryteria, że ogolony to schludny. Ja takich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Debilizm właścicieli firm kurierskich. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.08.06, 01:00 Gość portalu: angielka napisał(a): > Myli sie ten kto mysli,ze wizerunek firmy sie nie liczy.Wszedzie na swiecie > jest to praktykowane. Dziecko, z Twoich postow leci zasciankiem... Tak wiec watpie czy wiesz cokolwiek o tym "swiecie" o ktorym probujesz pisac. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat i Mat ups stolica IP: *.lot.pl 18.08.06, 18:45 dobra teraz ja cos powiem , jak byly wspolpracownik tej firmy moge powiedziec ze pani z pr sie myli ups moze kuriera skoczyc bo panowie co smigaja w brazowych ubrankach nie sa zatrudniani na umowe o prace oni swiadcza uslugi dla firmy ups . wszyscy z nich maja swoje dzialalnosci gospodarcze wiec nikt nikomu nic nie wymowi , bo znalezienie nowych pracownikw jest bardzi trudne trzeba ich wyszkolic zapoznac z rodzajem pracy i co gorsza trzeba miec na poczatek jakies 10000zl zeby startowac z praca w ups bo pnowie z ups nie sa w stanie zaplacic za 1 miesiac pracy tylko placa z opuznieniem wiec przez 3 miesiace sponsorujesz firme z wlasnej kasy , to gdzie oni znajda nowych frajrow na miejsce zwolnionych kurierow nigdzie brodacze trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.aster.pl 18.08.06, 20:36 Popieram właścicieli firmy. Facet nie może w pracy mieć zarostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis rotfl IP: *.master.pl 18.08.06, 20:58 Ale po pracy może go sobie dokleić, tak? Broda to nie tipsy, Madziu. O czym może nie _pomyslałaś_... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: rotfl IP: *.aster.pl 18.08.06, 21:21 Po prostu uważam, że zarost jest nieestetyczny i nie ma nic dziwnego, że pracodawca go nie chce u swoich pracowników. Tak samo, jak ma np. prawo wymagać odpowiedniego stroju... U mnie w biurze też mamy określone, co powinno się nosić itd. I też jest określone, że trzeba być schludnie ogolonym... Jak ktoś chce w danym miejscu pracować, to musi się przystosować. Jakbym nie mogła przełknąć, że muszę przychodzić do pracy w kostiumie (a muszę), to bym tam po prostu nie pracowała. Też np. nie mogę zapuścić sobie dredów (nie, zebym chciała), bo wiem, że regulamin na takie fryzury nie pozwala. Jakby mi tak na dredach zależało, to odeszłabym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: rotfl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:26 A kobieta w pracy nie powinna mieć biustu. To rozprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Re: rotfl IP: *.master.pl 18.08.06, 22:28 Ba. W ogóle kobieta w pracy rozprasza. Nie powinno zatrudniać się kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 20.08.06, 05:42 Mężczyzna bez zarostu, to jak kobieta z biustem wystającym w stronę pleców :) A panie, które chcą gładkich chłopców, może lepiej, jak zmienią orientację seksualną? Kobiety mają to do siebie, że najczęściej nie mają zarostu na twarzy :) Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plus Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 01:57 fryzjer, ty sie zastanów co piszesz. twoje poglądy wyglądają mi na ultraprawicowe. zalamać się można czytając takie prymitywizmy... Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę 19.08.06, 01:57 Sam osobiście często noszę bródkę i wąsy. I moja Luba woli zarost, i ja czasami odmianę, zwłaszcza, że po wielokrotnym goleniu moja japa (mimo fachowego używania niezłej golarki i takowegoż żelu) wygląda fatalnie ze względu na delikatną cerę. Mój ojciec od prawie 30 lat nosi gęstą brodę, z którą, w przeciwieństwie do facjaty ogolonej, wyjątkowo jest mu do twarzy. I masa facetów wygląda lepiej z brodą, niż bez - zwłaszcza profesjonalniej wygląda ZADBANY zarost, niż blizny, pryszcze, zacięcia itp., które są nie do uniknięcia w wielu przypadkach. Zresztą... Wyobraźcie sobie bez zarostu Piłsudskiego (wąsy!), Geremka, śp. Małachowskiego czy ks. Zaleskiego. Rozumiem, że w UPS większe szanse miałby gładko ogolony Goering, Himmler, Breżniew czy Chruszczow, niż np. Jezus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.centertel.pl 20.08.06, 07:06 sam jestem kurierem< nie w UPS> i z doswiadczenia wiem ze noszenie brody w niczym nie p[rzeszkadza a UPS kieruje sie jakimis srdniowiecznymi zasadami....coz....ciesze sie ze moja firma nie ma takij dziwnych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 20.08.06, 17:06 jeżeli kurierzy pracują na podstawie umowów cywilnoprawnych to to żadanie jest bezzasade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodaty brodaty IP: *.welnowiec.net / *.kat.3s.pl 20.08.06, 21:43 Czytam niektóre komentarze i nie wierzę własnym oczom. Mam "krótką" brodę od 10 lat i myślę sobie, że nieźle musiało pogiąć kogoś kto sądzi, że w ogóle można tak daleko "zarządzać" wyglądem. Owszem - schludność, rozumiana jaka czystość i zadbany wygląd. Ale od kiedy broda jest synonimem niechlujstwa ? Takie nakazy mogły obowiązywać w młodzieżowych organizacjach działających w latach trzydziestych ubiegłego wieku w Niemczech ale nie w kraju takim jak Polska. Owszem, zapędy władzy są widoczne ale to nie przejdzie,to już gruba przesada. BRODA NIE MUSI OZNACZAĆ ZANIEDBANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodaty brodaty IP: *.welnowiec.net / *.kat.3s.pl 20.08.06, 23:28 Zbawiony napisał o socjalistyczno-lewicowej propagandzie (???)i goleniu głów. Liberalna wolnorynkowa gospodarka nie ma nic wspólnego z Twoimi feudalnymi poglądami Przyjacielu. Pracowałem w Polsce, pracowałem w USA. Wszędzie wymagano ode mnie czystości ale nikt nie wspomniał o brodzie. No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoza Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.zabrze.net.pl 20.08.06, 23:36 No tak ...Korporacja rządzi tylko się zastanawiam jaki to sens - Pani od marketingu opira sie sie na wynikach badań ...hahaha a czy UPS ma przedstawicieli w krajach islamskich , nie no jaja uchachałem sie jak by pracodawca zwrócił się żebym zgolił swój zarost to sąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Dobrze,że jaj nie każą golić IP: *.chello.pl 21.08.06, 01:25 bo tu równiez mozna dac podobne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dobrze,że jaj nie każą golić IP: *.acn.waw.pl 21.08.06, 17:55 "nie dość, że niewygodne, w dodatku deformują spodnie..." (Kury) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 21.08.06, 01:29 To kretyński,amerykański,korporacyjny wymysł. Bedąc przed laty USA na programie Work & Travel pracując w takiej korporacji tez kazali mi zgolic brodę, bo mozna było tylko nosić wąsy labo baczki do wysokości uszu. Co za deblizm, czy facet z zielskiem pod nosem a'la poseł Zawisza wygląda dobrze ? To chyba lepiej mieć zadbana i przystrzyżona brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybcia Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 21.08.06, 08:20 Nie jest to nowość ,w innych firmach kurierskich np. DHL stosuje sie podobne zasady.Nowością może być również to ,że firma może ich karać finansowo za zarost na twarzy gdyż nie dotrzymują standardów firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kurier Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.06, 23:08 Podobno UPS dba o wizerunek, jako wieloletni kurier a teraz klient zwracam uwagę że: - o wizerunek szanownej firmy UPS dbają rozpadające się samochode w dodatku oklejone logo UPS, zawsze się zastanawiam jak takie padło może jeździć i stanowić wizerunek firmy i jak dojeżdża na koniec dnia do bazy - kurier tyrający jak wół za marne grosze w połowie dnia śmierdzi latem i nie tylko z 20 metrów, i z brodą i bez - pracuje za takie grosze że jak mu powiedzą że ma się ogolić to odpowie żeby się ogolili gdzie indziej (niżej!) - firma po połączeniu ze Stolicą przejeła widać jej najgorsze cechy czyli wymyślanie idiotyzmów, znam to doskonale po pracy w MS Stolicy - pani Monika Biedrzycka widać zbyt długo się uczyła i jej mózg odbiegł od normy, bo opowida bzdury - firma chyba zapomniała o wolności jednostki, w końcu kurier to najgorszy robol z dniówką 30-50zł i jak mu każą to bedzie pracował całą dobę za 10zł, a jak nie to mają setki nowych na jego miejsce Wniosek, drodzy ludzie trzymajcie się z daleka od UPS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesniczy Chcesz być kurierem - zgol brodę IP: *.chello.pl 22.08.06, 07:19 to jest chore co ma broda do roznoszenia paczek np;klientka zobaczy ogolonego kuriera i co da mu wiecej paczek poco to i tak terazz nas kasuja na stopy a nie nailosc zebranych paczek. Zaniedługo wymysla ze czema bedzie miec taki sam rozmaiar kuski.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś