Dodaj do ulubionych

Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej ?

IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 14:19
Czy ktoś wie ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Pndzelek Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:24
      A co to ma do rzeczy? I do jakiej rzeczy?
    • Gość: Wścibska Do Pndzelka IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 14:35
      Pytam bo w najnowszej Gali ukazał się bardzo duży artykuł na temat
      Rapaczyńskiej. Jest dokładnie opisana jej rodzina, brat , siostra, mąż, córka,
      wymienieni są z imienia i nazwiska jej szkolni przyjaciele, jest opisane jak w
      1968 uciekła z Polski, do Szwecji, potem USA, jak tam robiła kariere, jak się
      rozwiodła. Ba jest nawet podane czym zajmuje się jej mąż, a nawet co studiował.
      Jest tam zawarte bardzo wiele dokładnych detali z jej życia (epizody ze studiów
      na UW), zwłaszcza z młodości. Więc ja uważam, że jak się kogoś dokładnie
      opisuje, informując, że uciekła z Polski w 1968 r., to co szkodzi żeby podać
      jej żydowskie nazwisko ? Taka zwykła ciekawość. No bo skoro jest opisane w kim
      się kochała Rapaczyńśka w LO, a kto w niej, to do cholery jej zydowskie
      nazwisko ma stanowić jakieś tajemnicze tabu ???
      • Gość: Pndzelek Re: Do Pndzelka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:46
        Gość portalu: Wścibska napisał(a):
        > Taka zwykła ciekawość. No bo skoro jest opisane w kim
        > się kochała Rapaczyńśka w LO, a kto w niej, to do cholery jej zydowskie
        > nazwisko ma stanowić jakieś tajemnicze tabu ???

TAK, MA STANOWIĆ... wystarczy ci to?
      • d.z Re: moja rada... 04.03.03, 14:55
        Jeśli tyle ciekawych i interesujących faktów znalazłaś w Gali i masz jeszcze
        niedosyt to się redakcji tej Gali zapytaj o resztę...
        To chyba bardziej logiczne, tak mi się wydaje...

• Gość: Basiek Re: Do Pndzelka IP: *.radiozet.com.pl 06.03.03, 20:24
        wiadomo, kto uciekal z Polski do Szwecji pod koniec lat 60tych. brat Adama
        Michnika (alias Aarona szechtera) tez tam uciekl. wszystko jasne. tylko nie
        kazdy czytelnik Gali musi to skojarzyc :))))
        • Gość: Niech Re: Do Pndzelka IP: 217.197.165.* 06.03.03, 20:35
          Szkoda ze ty kiedys nie zwiales, mielibysmy swiezsze powietrze.
    • Gość: Piort Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.man.polbox.pl 04.03.03, 14:44
      A jakie jest Twoje - Wścibska - nazwisko panieńskie? Taka dociekliwosć nie
      wyglada mi na cechę aryjską.
      • Gość: Niech Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 14:53
        Sadze ze wlasnie Wscibska jest panienskie. Gdzie ona przy takim nawale
        czynnosci sledczych znalazlaby czas na zamazpojscie...
        • Gość: Wścibska Tfu żydowskie forum !!! IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 15:06
          Michnik się przyznał, że jest jest synem żydowskiego komunistycznego działacza
          Ozjasza Szechtera, że jego brat Stefan (który uciekl do Szwecji) wydawał wyroki
          kary śmierci w latach 40/50 i o,key. A Rapaczyńska czego się wstydzi.Róznica
          między mną a Rapaczyńską jest taka, że ja pod przymusem należący do OFE kreuje
          wartość akcji AGORY, a poprzze to majątku Rapaczyńskiej, a nie na odwrót.
          Panimajet ???
          Po za tym jest ona prezesem spółki publicznej - to zobowiązuje. Ja ma swoją
          prywatną i tu wara wścibskim.
          • Gość: Niech Pani Wscibska potwierdzila... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 15:10
            Nie zostala jeszcze obdarowana drugim nazwiskiem. Czy znajda sie chetni?
            PS. Sugestie o spolkach prosze umieszczac na forum erotica (exotica?).
          • Gość: Pndzelek Re: do WśCIPSKA... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 15:11
            WśCIPSKO spieprzaj i przestań leczyć tu swoje kompleksy! Poniała?
            • Gość: Grzegorz Re: do WśCIPSKA... IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 15:19
              Nie wiem po co ci ta wiadomość, ale informuję

prawdziwe imię i nazwisko Wandy Rapaczyńskiej to - to Anda Bulmsztein.

Jej rodzice mieszkają w Szwecji, siostra wyjechała do USA,a brat do Izraela.
              Więcej dokładnych informacji POLITYKA nr 12 z 2001.

Nie przejmuj się dowcipnisiami. Oni są tzw. political corretion.

Jako ciekawostkę mogę podać, że jej szkolny kolega Marek Borowski, też
              przyznaje się, iż jest z pochodzenia żydem, ale nie wiedzieć czemu, w
              przeciwieństwie do Rapaczyńskiej, nie uciekł z Polski w 1968.
              • Gość: Niech Wscibski Grzegorzu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 15:39
                Nie wiem czym jest "political corretion" reprezentowane ponoc przeze mnie. Ale
                wiem ze w tym tekscie w Polityce nie ma informacji o pochodzeniu rodzinnym pani
                R.
                polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1005679
                Czyzbym musial uznac, ze jestes lgarzem?
                • Gość: Grzegorz do niecha IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 15:58
                  Powtarzam Polityka nr 12 z 2001 s.54-55. Ty podałeś inny nr. Ja mam przed sobą
                  ten artykuł.
                  To pojęcie, którego nie zrozumiałeś oznacza polityczną poprawność. Taka nowo -
                  mowa z USA. oznacza pewien styl zachowania w relacja społecznych. W naszym
                  przypadku nie tykać tego co żydowskie. Hołubić żydów bo był holocaust,
                  zapominając jak oni mordują np. Arabów. żydy z Gazety Wyborczej są obecnie
                  rozdarci (Dawid warszawski) zawsze wierno odda ńczy Francj i Niemcom, teraz w
                  olbliczu wojny z Irakiem nie wiedzą jak określić swoje stanowisko (wszak Izrael
                  popiera wojnę).
                  Wracając na nasze podwórko.
                  Wścibska zadała pytanie jakie jest nazwisko panieńskie Rapaczyńskiej. Gdyby coś
                  takiego zdarzyło się w Hiszpani, Włoszech, czy wilekij Brytanii po prostu by
                  odpowiedziano. U nas Nie , bo odrazu taką osobę zarzuca się obelgami z
                  podtekstem antysemityzmu ?
                  • Gość: Niech Do G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 16:19
                    Bylbym wdzieczny za podanie dokladniejszych informacji: autor, tytul, dzial. Ja
                    Polityke mam tylko w wersji sieciowej, nie mozna tam obejrzec dokladnego spisu
                    tresci archiwalnych numerow, a wyszukiwarka dala taki wynik jaki dala.
                    • elpooho Re: Do G. 04.03.03, 17:35
                      Niestety w wersji sieciowe tej Polityki nie ma ani slowa o Rapaczynskiej. A
                      political correction to, jak rozumiem, jakies poprawianie polityczne? Czy moze
                      correctness? Bo to nie to samo...
                      • Gość: Niech Re: Do G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 17:58
                        Prawdopodobnie wersja sieciowa zostala ocenzurowana. Ujawnienie w obecnej
                        sytuacji, ze Wanda R. Jest mutantem stworzonym z niejakiej Andy R. i Seweryna
                        B. (ten zreszta wpierw dokonal czeskiego zabiegu na wlasnym nazwisku) mogloby
                        skierowac sledztwo na tory niechetnie widziane przez wiadome sily. Dla
                        uscislenia: sily te wystepuja pod tajemnicza nazwa "corretion".
                        • Gość: kolo Re: Do G. IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.03.03, 18:10
                          Tak, Wscibska, w Wyborczej pracuja tylko wywrotowcy, geje i osoby pochodzenia
                          semickiego, jest tez paru masonow, ale nie wiem ktorzy to, bo ukrywaja swoja
                          dzialalnosc, po reszte informacji zajrzyj do Naszego Dziennika lub sluchaj
                          Radia Maryja. HH!
                          • Gość: aniela Re: Do G. IP: *.acn.waw.pl 04.03.03, 18:24
                            i cyklisci (staszewskiego widziano na rowerze nie raz)
                            • Gość: Bywalec Skąd Ci filosemici? IP: *.acn.pl 04.03.03, 18:44
                              Strasznie tu dużo filosemitów. To że Wyborczą kierują Żydzi jest faktem
                              powszechnie znanym na tyle, że nie wywołuje większych emocji. Po co więc iść w
                              zaparte?
                              • niech Re: Skąd Ci filosemici? 04.03.03, 18:46
                                A czy ktos tu idzie w zaparte? Ja nie. Brzydze sie antysemityzmem.
                                • Gość: Ciekawa Bulmstein, nie Blumstein ? Jak w końcu ?!! IP: *.chello.pl 04.03.03, 19:31
                                  • Gość: Niech Re: Bulmstein, nie Blumstein ? Jak w końcu ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 19:36
                                    W koncu? W koncu to Rapaczynska.
                                    • niezlomny.prawicowiec Re: Bulmstein, nie Blumstein ? Jak w końcu ?!! 04.03.03, 19:46
                                      Gość portalu: Niech napisał(a):

> W koncu? W koncu to Rapaczynska.

Nie. Nawet gdyby nazwała się Radziwiłł.
                                      • Gość: Niech Re: Bulmstein, nie Blumstein ? Jak w końcu ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 19:47
                                        Jakby sie nazwala Radziwill, to w koncu bylaby Radziwill. Taka jest konstrukcja
                                        tego swiata.
                                • Gość: Semita Rapaczyńska wstydzi się swojego pochodzenia ? IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.03.03, 19:50
                                  w końcu bycie żydem to nie wyrok skazujący, a może Rapaczyńska ma coś na
                                  sumieniu ?
                                  My w Polsce mamy złe skojarzenia o żydach, bo większość żydów jaka została w
                                  Polsce po 45 r. czynnie budowała komunizm, mordując przy tym wielu porządnych
                                  ludzi. Ale to nie znaczy, że wszyscy żydzi w Polsce mają bandyckie korzenie.
                                  Ciekawe, czy Rapaczynska uciekłą z Polski, bo miała ją w dupie, i liczyła się
                                  tylko kasa, czy może byłą prześladowana. A może jej rodzina uciekłą bo miałą
                                  niejsedno na sumieniu. Niech powie jak się nazywa, czemu po rozwodzie
                                  niechciała wrócić do rodowego nazwiska, wstydzi się, ukrywa coś ?????
                                  • Gość: Niech Re: Rapaczyńska wstydzi się swojego pochodzenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 19:54
                                    Niewracanie do rodowego nazwiska po rozwodzie jest raczej norma niz wyjatkiem.
                                    • blackout.9491 Anda Blumsztein czy Anda Bulmsztein - co za ... 04.03.03, 20:56
                                      ... różnica ?
                      • Gość: ji Re: Do G. IP: *.presscd.pl / 192.168.0.* 05.03.03, 11:14
                        chyba chodzi o political correctness a nie correction :))
                        a cala dyskusja jest zenujaca, wscibska, co tam jeszcze w najnowszej Gali?
          • gale Re: Tfu żydowskie forum !!! 05.03.03, 09:11
            > Michnik się przyznał

Co to za pierdoły wypisujesz? Nie pij tyle, z alkoholizmu JEST wyjście, trzeba
            tylko chcieć...

> A Rapaczyńska czego się wstydzi.

Czy pani Rapaczyńska powiedziała publicznie, że czegoś się wstydzi? Nie wydaje
            mi się.

> Po za tym jest ona prezesem spółki publicznej

Czego, przepraszam? O ile wiem, Agora S.A. - jak sama nazwa wskazuje - jest
            prywatnym przedsiębiorstwem, SPÓŁKĄ AKCYJNĄ, gamoniu.
            • Gość: przedszkolak Re: Tfu żydowskie forum !!! IP: 1.5.* / 192.168.2.* 05.03.03, 09:22

> Czego, przepraszam? O ile wiem, Agora S.A. - jak sama nazwa wskazuje - jest
              > prywatnym przedsiębiorstwem, SPÓŁKĄ AKCYJNĄ, gamoniu.

Zanim się synku będziesz wypowiadał to uświadom sobie,że niektóre spółki
              akcyjne z chwilą sprzedaży akcji na Giełdzie otrzymują statut tzw. spółki
              publicznej. Z tego tytułu z jednej strony łatwiej pozyskiwać im kapitał na
              rozwój, z drugiej prawo nakłada na nie rozmaite obowiązki, raporty publiczne,
              przejrzystość finansowa firmy itp.
          • Gość: kataryna Re: Tfu żydowskie forum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.03, 20:53

> Michnik się przyznał, że jest jest synem żydowskiego komunistycznego
            działacza
            > Ozjasza Szechtera, że jego brat Stefan (który uciekl do Szwecji) wydawał
            wyroki
            >
            > kary śmierci w latach 40/50 i o,key. A Rapaczyńska czego się wstydzi.

A powiedziała tam czy ma psa? Mówiła co lubi jeść? Jakim samochodem jeździ?
            Może tego też się wstydzi? A nie przyszło Ci do głowy, że dziennikarza jej
            pochodzenie najzwyczajniej w świecie nie interesowało?

Róznica
            > między mną a Rapaczyńską jest taka, że ja pod przymusem należący do OFE
            kreuje
            > wartość akcji AGORY, a poprzze to majątku Rapaczyńskiej, a nie na odwrót.

Myślę, że różnic między Tobą a Rapaczyńską jest bardzo, bardzo wiele, ta akurat
            jest najmniej istotna.

> Panimajet ???

Po za tym jest ona prezesem spółki publicznej - to zobowiązuje.

O ile wiem przepisy giełdowe nie wymagaja upubliczniania informacji o nazwisku
            panieńskim.

Ja ma swoją
            > prywatną i tu wara wścibskim.
    • asztet Salcie Rozencwajg. A jak! 04.03.03, 20:59
      • Gość: Niech Brawo, elyto forum, brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.03, 21:02
        I dowcip, i erudycja, brawo, brawo!!!
        PS. Ale jak na specow od nazwisk to sie slabo postaraliscie. Pudlo.
      • blackout.9491 Re: Salcie Rozencwajg. A jak! 04.03.03, 21:03
        To nie Anda Blumsztein (Bulmsztein) ?
        No i co z tego ?
        • asztet Re: Salcie Rozencwajg. A jak! 05.03.03, 19:27
          A może Estera Aszenburg ? No nie wiem, patrz pani sąsoadko jak to one się
          maskuja. Może prof Bender się wypowie?
    • aankaa Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej 04.03.03, 21:14
      Gość: Semita 04-03-2003 19:50
      > Niech powie jak się nazywa, czemu po rozwodzie nie chciała wrócić do rodowego
      nazwiska, wstydzi się, ukrywa coś ?????

Gość: Niech 04-03-2003
      19:54
      > Niewracanie do rodowego nazwiska po rozwodzie jest raczej norma niz wyjatkiem.

niewiele pań (zwłaszcza dzieciatych) wraca do rodowego nazwiska. Ot, wygoda :)
      • d.z Każdy ma problemy na jakie zasługuje. 05.03.03, 10:39
        Ja na świecie tym żyję od ładnych paru lat i do szczęścia nigdy nie była mi
        potrzebna informacja o czyimś panieńskim nazwisku. Mało tego taka informacja
        nie jest mi potrzebna teraz i nie sądzę aby do czegokolwiek była potrzebna w
        przyszłości.
        Dziwi mnie również to, że wścibska, która całą tą wrzawę rozpoczęła tak bez
        oporów przyznaje się do tego, iż z przymusu zajmuje się podnoszeniem wartości
        akcji Agory i bardzo cierpi z tego powodu.
        Moim zdaniem dla służb finansowych Agory to sygnał aby z usług wścibskiej
        natychmiast zrezygnować - bo kto wie jakie jeszcze ona poufne informacje może w
        swojej złości upublicznić.
        Prawda bowiem jest taka (i jeśli ktoś tego nie rozumie to czas by się nauczył),
        że można być antysemitą, żydożercą czy czymś jeszcze innym ale rączki, która
        daje jeść się nie gryzie...
        W przeciwnym przypadku będzie się miało problemy na jakie się zasługuje.
        Ot i tyle.
        • omar1 Re: Każdy ma problemy na jakie zasługuje. 05.03.03, 19:48
          d.z napisał:

> Ja na świecie tym żyję od ładnych paru lat i do szczęścia nigdy nie była mi
          > potrzebna informacja o czyimś panieńskim nazwisku. Mało tego taka informacja
          > nie jest mi potrzebna teraz i nie sądzę aby do czegokolwiek była potrzebna w
          > przyszłości.
          > Dziwi mnie również to, że wścibska, która całą tą wrzawę rozpoczęła tak bez
          > oporów przyznaje się do tego, iż z przymusu zajmuje się podnoszeniem wartości
          > akcji Agory i bardzo cierpi z tego powodu.
          > Moim zdaniem dla służb finansowych Agory to sygnał aby z usług wścibskiej
          > natychmiast zrezygnować - bo kto wie jakie jeszcze ona poufne informacje może
          w
          >
          > swojej złości upublicznić.
          > Prawda bowiem jest taka (i jeśli ktoś tego nie rozumie to czas by się
          nauczył),
          >
          > że można być antysemitą, żydożercą czy czymś jeszcze innym ale rączki, która
          > daje jeść się nie gryzie...
          > W przeciwnym przypadku będzie się miało problemy na jakie się zasługuje.
          > Ot i tyle.

A ja dodam tylko tyle .Nikt z was nie zauważył że:
          * Wścipska
          * Grzegorz
          * Semita
          * przedszkolak
          to jedna i ta sama chora osoba.Prosze zwrócic uwage na IP tego psycha.
          Juz przedtem załozyłem wątek o nim.Wówczas chłoptas miał nicka "Warszawiak"

Do Wscipskiej i pozostałych klonów:
          Kochasz sie w tej Rapaczyńskiej czy masz chęc na jej kasę? Odpowiedz szczerze.
      • Gość: grasdgadr Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.igf.fuw.edu.pl 06.03.03, 14:33
        Ona się pewnie nazywała Dupenkranz albo Rapaport i dlatego się wstydzi. Gdyby
        nazywała się np Rotschild albo Spielberg, to co innego.
    • Gość: mouchi Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: 195.136.95.* 06.03.03, 14:39

> Czy ktoś wie ??

a co cie to obchodzi?
      • atak.spawacza Informacja dla filosemitów !!! 06.03.03, 14:54
        Wandeczki Rapaczyńskiej panieńskie nazwisko to Branicka. (Matka Helena
        Izabella z D. Radziwiłł.)
        • atak.spawacza Informacja dla antysemitów !!! 06.03.03, 14:56
          Wandeczki Rapaczyńskiej panieńskie nazwisko to Ossolińska. (Matka Eufemia
          Zenobia z d. Olisadebe)
      • Gość: erhyy Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.igf.fuw.edu.pl 06.03.03, 17:18
        Stary, ludzie chcą mieć jasność co do najważniejszej obecnie afery w kraju.
        Mają prawo znać wiele szczegółów. A znajomość nazwiska panieńskiego może np.
        pozwolić zauważyć niektóre nieformalne kontakty -i nieczego nie sugeruję.
        • Gość: rowny gosc Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: 212.141.155.* 06.03.03, 18:37
          Gość portalu: erhyy napisał(a):

> Stary, ludzie chcą mieć jasność co do najważniejszej obecnie afery w kraju.
          > Mają prawo znać wiele szczegółów. A znajomość nazwiska panieńskiego może np.
          > pozwolić zauważyć niektóre nieformalne kontakty -i nieczego nie sugeruję.

Tu nie musi chodzic o to ze nazwisko jest zydowskie. Zauwazcie, ze moglaby sie
          nazywac np.:
          Gomolkowna
          Ochabowna
          Jedrychowska
          Cyrankiewiczowna
          Bermanowna
          Bierutowna
          itp.

• Gość: vinz Re: Jakie jest panieńskie nazwisko Rapaczyńskiej IP: *.dialup.warszawa.pl 06.03.03, 18:25
      Nie rozumiem ludziopodobnych, ktorzy pytaja o takie rzeczy, jak nasrane mozna
      miec tak we lbie? Nie liczy sie to co ktos soba reprezentuje, najwazniejsze
      jest pochodzenie, otoz Wsipska- wszyscy pochodzimy od malpy i przybylismy z
      Afryki, rdzennie europejski byl neandertalczyk, coz chyba jestes nim
      • Gość: Basiek Wścibska trzymaj sie !!!! IP: *.radiozet.com.pl 06.03.03, 20:27
        ci, ktorzy pytaja to ludzie myslacy.
        bo tylko ci, ktorzy myslec nie potrafia, nie zadaja pytan, tylko kupuja
        wszystko co im pseudo-madre glowy do lba wcisna.
        Niech zyje myslenie
        • Gość: Pndzelek Re: Wścibska trzymaj sie !!!! IP: 202.30.243.* 06.03.03, 20:34
          Basiek dupsko cię swędzi? Nie masz co robić w tym swoim głupim radyjku?
          • Gość: goldi Re: Wścibska trzymaj sie !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.03.03, 01:20
            Nie wiem czy zauwazyliscie ale wscibska i parole to ta sama osoba ma ten sam
            numer IP!!!!
            • Gość: Pndzelek Re: Wścibska trzymaj sie !!!! IP: 202.30.243.* 07.03.03, 01:27
              Poza tym to także Baeta, Babcia, Darek... zastanawiające, e nicki męskie i
              żeńskie pozostają jakoś w równowadze ilościowej... Kłopot z samookreśleniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka