Dodaj do ulubionych

Nawierzchnia boiska

08.09.06, 10:20
Wpadlem wczoraj zobaczyc nasze "bosiko wielofuncyjne" i moje wątpliwości
wzbudziła zastosowana nawierzchnia. Czy nie jest ona zbyt miękka do gry w
tenisa? Ja zwykle gram na podłożu z mączki ceglanej i wydaje mi się, że na
naszym podłożu piłeczka odbijać będzie raczej niechętnie... Podejrzewam, że
zastosowano u nas po prostu jakąś najtańszą sztuczną trawę dedykowaną do
innych celów niż tenis :(
Obserwuj wątek
    • haniula1 Re: Nawierzchnia boiska 08.09.06, 11:34
      Są linie do siatkówki, bramki do piłki nożnej i/lub ręcznej. Do tenisa to tam
      chyba nie ma nic :-(
      • kubiaka Re: Nawierzchnia boiska 08.09.06, 11:56
        I chwała Bogu już wczoraj było walenie piłki cały dzień
        • kubiaka Re: Nawierzchnia boiska 08.09.06, 12:04
          i dodam, że naprawdę współczuję mieszkańcom tego bloku, bo mają boisko pod oknami i jestem ciekawa ile osób od nas pisałoby petycje wszędzie gdzie to możliwe, gdyby tuz pod oknem, ale na "obcym" terenie ktoś zrobił boisko.
          moim zdaniem brak wyobraźni z taką lokalizacją boiska i poszanowania innych ludzi.
          • bombels Re: Nawierzchnia boiska 28.10.06, 13:13
            boisko jest dla dzieci ... nikt nie kaze ci tam grac .

jesli wolisz zeby twoje dzieci graly na ulicy albo kradly radia z samochodow z
            braku zajec to masz problem.

uwazam ze plac zabaw ... boisko ... i caly ten teren rozrywkowy w naszym osiedlu
            jest super ... nie trzeba chodzic do zadnych parkow itp...

• akashha Re: Nawierzchnia boiska 28.10.06, 15:32
            Ja codziennie slysze grajace dzieciaki (2 pietro, blok A, widok na "park").
            Poczatkowo sie obawialam halasu, ale przyzwyczailam sie do gry. I jest ok :]
            Nikt sie nie drze w nieboglosy, po prostu dobrze sie bawia i tyle :]

Moim zdaniem, dobrze ze jest takie boisko. Po pierwsze, lepiej grac niz sie
            szlajac gdzies po okolicach. Po drugie, ruch to zdrowie :]
            • remi77 Re: Nawierzchnia boiska 30.10.06, 15:44
              Ja też słyszę te stada troglodytów przebywających na boisku i wyrzucających z
              siebie burze nie artykułowanych dźwięków. Co prawda nie przyzwyczaiłem się do
              tego zjawiska, ale próbuję spojrzeć na nie z punktu widzenia biologa
              przyglądającego się przedziwnym mikrobom i innym stworom w laboratorium.
              • bombels Re: Nawierzchnia boiska 05.11.06, 21:10
                remi77 napisał:

> Ja też słyszę te stada troglodytów przebywających na boisku i wyrzucających z
                > siebie burze nie artykułowanych dźwięków. Co prawda nie przyzwyczaiłem się do
                > tego zjawiska, ale próbuję spojrzeć na nie z punktu widzenia biologa
                > przyglądającego się przedziwnym mikrobom i innym stworom w laboratorium.

buhahaha :-)
                nic nie komentuje ale podobaja mi sie Twoje stwierdzenia ...
                troglodyci ... stwory ... burze itp ...
                po prostu poezja

pozdrawiam

bombels
          • xpert No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 28.10.06, 16:51
            w pilke niz siedzialy przed kompem ale teraz konserwatywne poglady nie sa w
            modzie niestety. Zabronic dzieciom grac w pilke to tak jak pozwolic gejom
            adoptowac dzieci. Ten sam punkt widzenia niestety.....
            • azoorek Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 28.10.06, 17:06
              dla mnie pomysl z boiskiem jest rewelacyjny. Sama bylam ostatnio swiadkiem jak
              2 walesajacych sie dzieciakow bylo przeganianych spod blokow i straszonych
              policja. A sztuczna trawa doskonale wycisza uderzenia pilki. Kazdy kto ma
              meskiego potomka chyba to docenia :).
              • ahonia Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 29.10.06, 01:11

Witam,
                Ja nie mam "męskiego potomka" tylko dwie panienki ale rozumiem, że boisko jest
                potrzebne dzieciom (okna również mam na boisko). Tylko, że grają tam raczej
                duzi chłopcy i co chwila piłka ląduje poza boiskiem. Ostatnio byłam na placu
                zabaw z maluchami i kilka razy dostałybyśmy piłką. Niestety jest za niskie
                ogrodzenie ochronne. Wykonawca powinien wziąć wzór z boiska do siatkówki
                plazowej w parku szczęśliwickim a nie takie siateczki zamontował.
                A tak swoja droga to mi żal tego kortu. Z tego boiska to osobiście żadnego
                pożytku nie mam. Mogliby dostawić kosze do koszykówki...
                Pozdrawiam sąsiadów.
                • mroofcia85 Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 07.01.07, 14:07
                  "Mogliby dostawić kosze do koszykówki..."

Popieram pomysł, bo gra w piłkę nożną jest atrakcją bardziej dla chłopców, niż
                  dziewczynek. Siatka jest też dobrym pomysłem, ale z tego co wiem boisko jest
                  chyba przystosowane do gry w siatkówkę, wystarczy chyba... zamontować sobie
                  siatkę??? :)
            • gberezowski Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 29.10.06, 17:38
              xpert napisał:

> w pilke niz siedzialy przed kompem ale teraz konserwatywne poglady nie sa w
              > modzie niestety. Zabronic dzieciom grac w pilke to tak jak pozwolic gejom
              > adoptowac dzieci. Ten sam punkt widzenia niestety.....

mozesz wyjasnic o co Ci chodzi, bo chyba nie zrozumialem tego porownania z
              dziecmi i gejami. a i Twojego stanowiska w sprawie jednego i drugiego nie znam,
              bo jakby nie caly post sie pojawil...
              • akashha Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 29.10.06, 19:14
                Tez nie rozumiem tego porownania :>
                Do dzieci grajacych na boisku - mimo poczatkowych obaw - nic nie mam.
                Do gejow tez nie...
                Wiec cos nie wychodzi to rownanie.
            • marcinkiewicz Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 30.10.06, 09:41
              >Zabronic dzieciom grac w pilke to tak jak pozwolic gejom
              >adoptowac dzieci.

Chyba coś sąsiadowi się pomyliło z takim prównaniem. Po pierwsze nie jest na
              miejscu, a po drugie opinie nie dotyczące spraw osiedla zostawmy dla siebie...
              Czy to może sąsiad Dami podszywa się pod Ciebie:)
            • remi77 Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 30.10.06, 15:51
              xpert napisał:
              Zabronic dzieciom grac w pilke to tak jak pozwolic gejom
              > adoptowac dzieci. Ten sam punkt widzenia niestety.....
              Rozumiem, że preferujesz wychowanie i rozwój dzieci, które są pozbawione
              własnych, kochających rodziców, w domach dziecka aniżeli przez dwójkę
              kochających się mężczyzn czy kobiet. Jakiś to pogląd jest, tylko kiedy czasem w
              TV widzę warunki panujące w polskich domach dziecka i słyszę o prawdziwej
              krzywdzie, która dotyka te dzieci, to smutno mi się robi na myśl, że takich
              właśnie poglądów nie brakuje u nas.
              • mwk2 Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 31.10.06, 06:27
                Moze zakonczmy lepiej w tym miejscu bo i tak nikt nikogo nie przekona a po co
                niepotrzbne swary
                • kamilz12 Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 31.10.06, 07:32
                  W kraju w którym nie ma stadionów,infrastruktury w szkole nie można pograc po
                  lekcjach bo Pani myśli,że piłka zginie współczuć ,że boisko dla dzieci jest pod
                  oknem ???

Przecież takie dzieci do max o 21.00 idą do domu. Jak o mnie chodzi to niech
                  grają i wrzeszczą do bólu.Lepsze to niż po cichutku picie piwka w klatce,
              • rdebiec Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 31.10.06, 14:33
                > Rozumiem, że preferujesz wychowanie i rozwój dzieci, które są pozbawione
                > własnych, kochających rodziców, w domach dziecka aniżeli przez dwójkę
                > kochających się mężczyzn czy kobiet.

Chcesz powiedzieć że adopcje dla homo są lekarstwem na polski system domów
                dziecka???
                Idealistyczne podejście do życia. Może xpert jest realistą. Nie wiesz co w
                dzisiejszych czasach spotyka dziecko, które jest biedniejsze od rówieśników
                albo ma choćby piegi? To wyobraź sobie co by było z "dzieckiem pedałów" ???
                Jeszcze nam dużo brakuje do takiego poziomu tolerancji, żeby taka adopcja miała
                więcej plusów niż minusów.
                • henrietta_bonk Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 31.10.06, 17:37
                  Ja mowilam, ze tak bedzie. Najpierw integracje w pabach, sporty i brak kaplicy,
                  a potem prosze. Ci gejowianie rozpoczeli atak na Narodowe wartosci takze na
                  naszym Osiedlu. Chca adoptowac nasze Polskie dzieci. Nie pozwolmy im na to.
                  Strach myslec co bedzie jak sie im pozwoli tak zuchwale zachowywac dalej.
                  • gberezowski Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 02.11.06, 00:11
                    o henrietta, faworyta Ojca O. i Romana G. znow sie pojawila :)
                    • mimi.25 Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 02.11.06, 19:59
                      drodzy sąsiedzi przestańcie szerzyc homofobię na forum,
                      tym bardziej za statystycznie prawdopodobne jest ze ktos z sąsiadów jest gejem i
                      nie ma sensu komus robic przykrosci takimi uwagami
                      • henrietta_bonk Re: No coz ja tam wolalbym zeby moje dzieci graly 02.11.06, 20:51
                        Widze dziecko ze nie dostrzegasz niebezpieczenstw tego spisku gejowian.
                        Zapraszam na pogawedki po rozancu do kosciola pw. Matki Boskiej Anielskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka