fufek 06.11.01, 07:54 Dokładnie 50 lat temu zjechał z taśmy montażowej pierwszy egzemplarz "limuzyny" Warszawa. Czy pamiętacie jeszcze ten samochód. Czy ktoś z Was miał okazję kiedyś nim jechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.z. Re: Warszawa ma 50 lat! 06.11.01, 08:08 W latach 70-tych sporo takich Warszaw jeździło jeszcze na taksówkach. Z tym, iż nie były to "garbuski". Jeśli natomiast takową chcecie spotkać, to zapraszam na Pl. Starynkiewicza, tam często biała (bardziej kremowa) garbuska parkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Warszawa ma 50 lat! 06.11.01, 08:09 No pewnie, ze pamiętamy. Fufek, nie wszyscy w tym czasie byli dopiero w projekcie :-)). Pamiętam warszawę garbatą, a potem tą przerobioną. Mój kuzym miał z 10 lat temu garbusa kupionego gdzieś za grosze. Fajnie się jechało, duzo w środku miejsca. Ale niestety ukradli mu ją i rozbili Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Z ostatniej chwili !!! 06.11.01, 08:22 Niestety wspomniana przez mnie "garbuska" z Pl. Starynkiewicza właśnie dziś o 8.20 "odpaliła" i pojechała sobie gdzieś ul. Żelazną ale jak sądzę wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
fufek Re: Z ostatniej chwili !!! 06.11.01, 09:10 O ile wiem, w przodzie nie było dwóch foteli, jak we współczesnych samochodach, ale jedna, szeroka kanapa. A biegi zmieniało się lewarkiem umieszczonym przy kierownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z ostatniej chwili !!! 06.11.01, 09:36 d.z. napisał(a): > Niestety wspomniana przez mnie "garbuska" z Pl. Starynkiewicza właśnie dziś o > 8.20 "odpaliła" i pojechała sobie gdzieś ul. Żelazną ale jak sądzę wróci. Jesteś w punkcie widokowym? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
d.z. Re: Z ostatniej chwili !!! 06.11.01, 13:25 Jesteś w punkcie widokowym? :-)) Tak! I właśnie mogę powiedzieć, iż już "garbuska" wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś