Dodaj do ulubionych

Liceum im. Władysława IV

09.03.03, 14:30
Co myślicie o Liceum im. Władysława IV. Bardzo proszę o opinię osoby głównie
w wieku 14-18 lat, najlepiej jeśliby to byli jej aktualni uczniowie. Mam
zamiar zdawać do tego liceum, więc każda ciekawa informacja na jej temat
bardzo mi się przyda.

Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: azan Re: Liceum im. Władysława IV IP: *.104.popsite.net 11.03.03, 01:49
      Wladyslaw IV to kwintesencja historii, tradycji, splendoru i wielu wspomnien.
      Osobiscie "chodzilem" do Mickiewicza. Tak jakos podzielila sie nasza klasa. I
      wowczas byly "mody". Jednak sporo moich kolegow i nawet chlopcow z rodziny
      pobieralo nauki u Wladka. Zawsze sobie chwalili te czasy. Bylo to jedno z
      przednich gimnazjum i liceum. Dobrzy i swiatli pedagodzy ktorzy starali sie
      pomoc nawet tym najtrudniejszym. Czasy byly ciezkie - powojenne, element - po
      roznych przejsciach czasu wojny. Niektorzy zanadto rozbisurmanieni. Ale i tych
      chciano zrozumiec i zmienic bieg ich zycia na lepsze.
      Mam nadzieje ze obecna szkola kontynuuje te tradycje i napewno dostaniesz sie w
      dobre rece. Zrobia z Cibie czlowieka, a moze nawet Czlowieka. Good luck!
      No i ten budynek ! Gdyby mury mogly mowic...
      • Gość: Niech Re: Liceum im. Władysława IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 01:54
        Ooo, kochany. Jestem rozczarowany. Delikwent prosil o relacje uczniow a ty
        wywaliles sie z historia. A ja znalem dyrektora Wladka, swietnego faceta
        (niestety umarl), znalem smaczki z historii tej szkoly (wieczorowka dla
        milicjantow) itd. Ale nic nie pisalem zeby nie zrazic nastolatka. A ty walisz z
        takiej rury. A o Mickiewiczu tez moglbym napisac (choc sam z Zamoja jestem).
        Howgh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka