Gość: Krzysztof IP: *.sokolniki.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 20:41 Nowy budynek na Placu Piłsudskiego to wyjątkowy potworek. Zupełnie nie pasuje do pięknego budynku Opery i do Ogrodu Saskiego. Za co biorą pieniądze architekci miejscy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc1 Re: Wykład 1.: IP: *.proxy.aol.com 20.04.03, 00:54 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Nowy budynek na Placu Piłsudskiego to wyjątkowy potworek. > Zupełnie nie pasuje do pięknego budynku Opery i do Ogrodu > Saskiego. Za co biorą pieniądze architekci miejscy? To nie byle jaki architekt zaprojektowal budynek Metropolitan tylko Sir Norman Foster. Z jednych najslawniejszych architektow na swiecie. On byl nawet w kompetycji na projekt nowego World Trade Center w Nowym Jorku! Takie cos jak Metropolitan to nie wiecej jego styl. Moze i nie pasuje do pl. Pilsudskiego, ale Hotel Victoria tam tez nie pasuje i wyglada o wiele gorzej. Mysle ze warszawiacy przezwyczaja sie do Metropolitan i nawet go polubia. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Wykład 1.: 'Zmiany w panoramie miasta w okres 20.04.03, 01:54 Gusta, jak wiadomo, rzecz subiektywna, ale mnie się ten budynek nawet podoba. Rzecza obiektywną jest zaś, że skalą i łukami pasuje do otoczenia, do Domu Bez Kantów choćby. Nie da się ukryć, że są w tym mieście gnioty, są też budynki ni w pięc ni w dziewięc wstawione. Ten do taki nie należy. Czekam niecierpliwie na otwarcie - w środku ma być okrągłe patio, które bardzo bym chciał zobaczyć. A przy okazji Sir Fostera - czy to prawda, że on zaprojektował też budynek za Saski Point? Bo ktoś mi się ostatnio upierał przy tym. Mnie się zdaje, że może to i pracownia Fostera ale nie on sam chyba? A skoro już na rogu Marszałkowskiej jesteśmy, to gniotem jest budynek WBK po przeciwnej stronie, szczególnie wysokości tu do niczego nie pasujący. To, że się ku dołowi rozjeżdża ta już znów gustu kwestia - mnie to drażni. Roody ___________ "Oddychasz warszawskim powietrzem To zupelnie tak jak ja" Partia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Wykład 1.: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 10:42 BRAK W PANORAMIE WARSZAWY NAJWYŻSZEGO W EUROPIE NIEBOSKROBA (WOLKENKRAETZERA+SKYCRAPERA):PORTES DU SOLEIL/VOROTA SOŁNCA/SONNENTOR/SUNGATE- WYSOKOŚĆ 750 METRÓW,POD JEGO KORPUSEM PODWISZONE NA GUBYCH STALOWYCH LINACH WIADUKTY WYPROWADZAJĄCE RUCH Z AL.JERUSALEM,GRÓJECKIEJ,FILTROWEJ(OKĘCIE),TOWAROWEJ PLUS OKOPOWEJ.DO BOJU ARCHITEKCI I W LADZE PA NSTWA ORAZ PREZYDENT WARSZAWY.TEN GMACH JAKO SYMBOL ZWYCIĘSTWA WARSZAWY NAD JEJ METAFIZYCZNYMI WROGAMI MUSI BYĆ KIEDYŚ W KOŃCU WYBUDOWANY,JAKO IŻ MIASTO NASZE JEST STOLICĄ PRZYSZŁEJ ZJEDNOCZONEJ EUROPY OD LIZBONY PO JEKATIERINBURG. Odpowiedz Link Zgłoś