Gość: anula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:23 Witam. Czy możecie mi polecić restaurację, w której można by zjeść firmową kolację wigilijną? Jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miska Re: Wigilia w restauracji IP: *.centertel.pl 05.10.06, 19:48 mam nadzieje ze nie w dzien wigilijny.Owszem,znajdziesz napewno cos ciekawego,ale -pamietaj,ze w 99% dostaniesz tandete,jesli bedziesz chciala w ten dzien,a nie np wczesniej.Ludzie w kuchni to tez osoby,ktore chca miec swieta.Jesli wlasciciel zmusi ich do pracy w ten dzien-zrobia wszystko j/w. -Twoi goscie czyli pracownicy-tez nie beda sie cieszyc atmosfera,bedzie im spieszno do domu.Moze tez masz przyjezdnych w tym gronie? Pozdrawiam,starszy kucharz :))miska Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gajowniczek Re: Wigilia w restauracji 08.10.06, 21:43 kolacja ma byc w wigilie? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Wigilia w restauracji 09.10.06, 10:12 A słyszłeś kiedyś żeby jakaś firma zmuszała swoich pracowników do przyjścia na firmową kolację 24 grudnia ? Pisząc "wigilia" autorka zapewne miała na myśli przedświąteczną imprezę firmową w restauracji, taka teraz niestety od kilku lat tradycja. Nazywanie jej wigilia jest lekkim nieporozumieniem, ale zwyczajowo tak się już przyjęło. Z miejsc które mogę polecić na taką imprezę - Gościniec Kołomyja w Konstancinie, Dom Polski, Belvedere, Kompania Piwna. Niestety też mam ten sam problem na karku i na ten rok muszę wymyśleć kolejne miejsce.. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Wigilia w restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:45 Oczywiście, że nikt nas nie zmusza do spędzania 24 grudnia w gronie współpracowników:) Ja to nazywam wigilią tylko dlatego, że dania mają byc zbliżone do potraw wigilijnych, więc kuchnia musi być polska czy staroplska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wigilia w restauracji IP: *.eranet.pl 28.10.06, 20:44 co roku nasza firma robi kolację w rest corazzi - jest przesympatycznie tylko ciężko z terminami w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Wigilia w restauracji IP: *.eranet.pl 29.10.06, 00:53 Polecam Lotos na Belwederskiej róg z Chełmską. Trochę PRLu ale miło i ceny rozsądne, a śledzik pierwsza klasa... Odpowiedz Link Zgłoś