virtual884 13.11.06, 14:22 Parkuje sobie w poprzek, niedługo wyrysuje sobie tam własne miejsce parkingowe. Skąd się biorą takie taborety??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sara06 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 13.11.06, 14:37 niestety wiem, który to Pan i mam wrazenie że uważa się on za własciciela tej cząstki przy swoim garażu. Był przeciwko stworzeniu miejsc postojowych dla gości, bo właśnie on niemógłby parkować w poprzek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pablowskixxx Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 13.11.06, 14:51 A propos. Czy uchwała w sprawie miejsc dla gości na osiedlu przeszła? pozdr ps. pod blokiem 2b jest mistrz świata, który przed swoim garażem na podjeździe parkuje dwa samochody, bo w garażu ma... siłownię. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 13.11.06, 15:12 Radzę go omijać z daleka. Myślę, ze skłonny jest użyć mięśni które tak cwiczy w garażu. Bo słownie to juz nie jeden raz obraził mieszkańców osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 13.11.06, 22:25 Rzeczony Pan z niebieskiego kombi jak również osiłek od dwóch samochodów to własnie przykłady osób niereformowalnych i nieszanujących innych ludzi a przede wszystkim ich praw. M.in. prawa do nieoglądania dachów ich samochodów z własnego balkonu i niewąchania ich spalin. Ale są ludzie i... taborety... Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 19.11.06, 22:02 do mk 2006 :droga pani z tego co się orientuje mieszka pani w bloku 2a i nie ogląga pani z balkonu tych nieszczęsnych samochodów więc po co ta nadgorliwość oraz przypomiam iż forum nie jest do obrażania innych ludzi, pewnie pani nawet ich nie zna a to co pani pisze świadczy o braku wychowania i zachowaniu jak typowy prostak. Niech pani przemyśli to. POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 20.11.06, 11:09 Żle się Pan/Pani orientuje, a zresztą nie Pani interes. A samochody oglądam tak jak inni i tak jak większość uważam, że cwaniaków należy tępić. Co do podania nazwisk to inteligencją się Pani nie wykazała, bo Ci którym zależy na przyjemnym mieszkaniu podpisali się pod listem do Ankry. A Pan/Pani zapewne nie. Słowo "taboret" powtórzyłam po innym forumowiczu, bo też tak uważama. Musze niestety dodać, że Pan/Pani się nich zalicza. I do tchórzy też. Odpowiedz Link Zgłoś
tytusromekiatomek2 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 14.11.06, 07:15 Niech tylko kogoś ruszy. Nie zamierzam z nim się bić. Uważam, że na „Takich” jest Policja. W dobie Krwawego Ludwiga (Dorn), oraz akcji Giertycha Policja szuka spektakularnych sukcesów. A więc telefon i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rabor1 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 18.11.06, 14:31 trochę inny temat: może orientuje się ktoś czy wszystkie garaże w naszych blokach zostały już sprzedane przez Gazomontaż? Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 18.11.06, 21:38 czy forum jest do obrażania innych ludzi gdzie wasze wychowanie np. mk pani magdalena kasperczak taka inteligentna a jakie słownictwo (taborety) wstyd mi za panią jak ze slamsów a pani gusia zdaje się pani agnieszka gmurowska następna no i pan mocniak i inni z tej listy szkoda gadać! zdaje się że problemem jest to że nie macie garaży - czysta zazdrość Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 18.11.06, 22:53 hihi sara971 nazwała sprawy po imieniu (i nazwisku) - mysle ze nasz admin powinien usunac ten post - forum ma i powinno byc anonimowe - inna sprawa ze i tak wiekszosc z nas jest juz w stanie po samych wypowiedziach z bardzo dużym prawdopodobieństwem wskazac autora. Tym niemniej jesli autor używa jakiegos pseudo to ma do tego pełne prawo (tu uwaga do sary971 - Saro tak sie nie robi). Inna sprawa to parkowanie samochodow przez osoby, ktore nie powinny parkowac na osiedlu bo nie zapewnily sobie takiego "przywileju" nie kupując miejsca "pod chmurką"/miejsca w garażowcu/garażu - myśle że ten problem został rozwiązany po podjęciu uchały o zasadach ruchu na naszym osiedlu - teraz pozostaje nam tylko czekać czy agencja ochrony wywiąże sie ze swoich zobowiązań. Czy ktoś wie jak wygląda realizacją zobowiązań firmy ochroniarskiej?? Czy ktoś juz dostał na szybę nalepkę?? Może były juz pierwsze blokady?? Mysle ze tylko takie metody są w stanie skłonić wszystkich "parkujących inaczej" do zmiany swoich przyzwyczajeń. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablowskixxx Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 19.11.06, 09:36 O widzę, że przeczytałaś Saro post z podpisami pod pismem do Ankry... No cóż metoda ujawnienia skuteczna. Skoro my nie jesteśmy już anonimowi, to może Ty także podpiszesz się w poście swoim nazwiskiem? Wtedy dyskusja będzie uczciwsza. pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
michal.zabki Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 20.11.06, 07:55 Tak ja nie ujawniłem kto był pod pseudonimem muma i wawa, choć moja pewność to było 99,9% ale mogłem się pomylić, tak Pani nie ma pewności pisząc kto jest Gusią a kto MK!! Widzi Pani ludzie, którzy robią coś dla osiedla nie są lubiani, bo zawsze komuś się narażą, mieszka Nas na osiedlu ponad 300 osób i jeszcze taki się nie urodził aby dogodzić każdemu. Są różne pomysły co do parkowania, cieszę się, że w końcu pierwsza z blokowaniem i wywożeniem jest powoli wdrażana w życie, nie jest to proste ale coś drgnęło w końcu. Ludzie w Radzie poświęcają swój prywatny wolny czas, a czesto bywa że zebrania przeciągają się, niestety my jako mieszkańcy możemy sobie tylko rozmawiać, bo i tak co zostanie wdrożone zależy tylko od Ankry. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 20.11.06, 08:56 Jakbyś mnie znał to wiedziałbyś, że w moim słowniku pojęć i w zachowaniu nie stosuje czegoś takiego jak zazdrość. Jest mi to obce zupełnie. Nigdy nikomu i niczego nie zazdrościłam. A tak się składa, ze jako jedna z pierwszych kupowałam mieszkanie i kupilam m.p. bo tego właśnie chciałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kicak100 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 20.11.06, 15:05 Ja proponuje zarządzanie osiedlem zostawić Ankarze. Wasze pomysły naprawdę szokują. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 20.11.06, 15:33 Ja też zgadzam się z kicak100 wasze pomysły nieraz są jak z kosmosu! Wydaje mi się że takie osoby jak mk2006 czy gusia nigdy nie mieszkały na osiedlu między ludzmi.Po co zaglądać komuś do jego garażu i potem to opisywać- to jego garaż i jego sprawa albo jak stawia samochód przed własnym garażem i ile ma samochodów. Ludzie nie macie własnch spraw i problemów tylko spiskowanie i obmawianie innych. A wy jacy jesteście - lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 [...] 20.11.06, 15:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 08:33 Od zawsze mieszkam w blokach, z tym że przedtem w Warszawie. I nie mogę zrozumieć Waszych wypowiedzi, bo jeśli o mnie chodzi to najpierw piszecie że chce zająć stołek Wandy, a teraz że nie mam o niczym pojęcia. Każdy z Was wie że to mój zawód więc takimi wypowiedziami robicie się śmieszni. Osobiście uważam, że Ankra może zostać, ale jak zmieni swoje działanie. I pod warunkiem, że powstanie Zarząd. Odrazu napiszę, że nie mam zamiaru ubiegać się o stołek w Zarządzie. /pisze dla tych co od razu z góry to założą/. Jeśli chodzi o Ankrę, to kicak i sara czy zdajecie sobie sprawę, że za ich zaniedbania każdy z Nas dostanie po kieszeni? Zaniedbali najważniejsze sprawy: usterki. Niestety Gazomontaż teraz ich juz raczej nie naprawi, a to oznacza, że będziemy musieli sięgnąć do Naszych kieszeni po kaskę na naprawy rynien, kostki brukowej, itp. Może jak rzeczywiście tak się stanie to przejrzycie na oczy i zmądrzejecie. Życzę Wam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 18:35 zastanawiam sie jak to sie ma do tematu dyskusji tj. "Niebieski Focus pod garazami bloku 2A" Co to wnosi do dyskusji nt. parkowania na osiedlu?? żałosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.zabki Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 08:27 Dla mnie to jest szokująca odpowiedź, zostawić Ankrze zarzadzanie?? Jak była awaria w bloku pierwszym pieca gazowego w kotłowni w zimę w nocy przy -28C, to nikt nie był pod telefonem z Ankry. Jak woda była zanieczyszczona to Pani Administrator dopiero po pisemnym wniosku złożyła pismo do Sanepidu w Wołominie o zbadanie wody i o dziwo jeszcze tego samego popołudnia Gazomontaż wymienił filtry (a trwało to ponad dwa tygodnie). Uchwały z kwietnia 2005r zostały zebrane w lutym 2006r!! O takim zarządzaniu rozmawiamy?? Mogę wymienić mnóstwo przykładów, tylko po co. Zostawić zarzadzanie Ankrze - rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 [...] 21.11.06, 15:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 17:04 zastanawiam sie jak to sie ma do tematu dyskusji tj. "Niebieski Focus pod garazami bloku 2A" Co to wnosi do dyskusji nt. parkowania na osiedlu?? żałosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 [...] 21.11.06, 19:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 19:51 Kodi4 zgadzam się z Tobą. Gadanie nie znających mnie ludzi o mnie wkurza mnei nie miłosiernie. Naprawdę z chęcią bym usłyszała od nich jakies prawne bądź praktyczne rozwiązanie parkowania i np: kwestii załatwienia usterek bądź ich wyegzekwowania od Gazomontażu, remontu klatek schodowych, rekultywacji trawników, itp. A tu nic, tylko psychicznie podbudowują się wyładowując na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tytusromekiatomek2 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 21.11.06, 21:33 Słyszałem, ze będzie nieźle wiało. A na niektórych balkonach są jeszcze doniczki. Oby nie pospadały. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 01:03 Proszę nie używać obraźliwych słów dla innych, te posty nic nie wnoszą do tematu, a powodują tylko wzajemne niechęci. W przeciwnym razie nicki: sara971, mk2006 i gusia18 zostaną zablokowane i te osoby nie będą mogły pisać pod tymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 16:03 Mam pytanie do admina: dlaczego nie wykasowano wypowiedzi autora postu czyli virtual884, który jako pierwszy nazwał po imieniu niereformowalnych mieszkańców naszego osiedla TABORETAMI??? Chyba trochę to nie fair wobec innych, których się na forum szkaluje... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.zabki Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 23.11.06, 08:13 Drogie Panie, (dot. gusi, mk i sary) Jedna osoba powie taboret inna powie stołek, ktoś rzuci jeszcze stołeczek, a ktoś powie fotel (jedno słowo będzie obraźliwe a inne nie). Rozmawiajmy jak dorośli ludzie, forum daje ogromną anonimowość, kilka osób ujawniło się już dawno gdyż chcieli coś zrobić dla osiedla, teraz są non-stop albo szkalowani albo pomawiani. Aby cokolwiek zrobić we współpracy z Ankrą trzeba być niesamowicie stanowczym i konsekwentnym. Czy wiecie już Państwo kto będzie zarządzał nowym osiedlem przy Piłsudskiego?? Bo jesli okaże się, że Ankra to wyjdzie dlaczego przez 3 lata nie mogliśmy doprosić się wyegzekwowania umowy gwarancyjnej od Gazomontazu. Czy warto coś robić dla osiedla? Po liczbie ataków na osoby z rady okazuje się, że nie warto. Najlepiej być neutralnym i sie nie odzywać lub każdemu przytakiwać, i z każdym dobrze żyć, tylko wtedy jest się nieszczerym w stosunku do kogoś bądź do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 14:14 Czytając te wszystkie dyskusje na forum pragnę zauważyć, że najwięcej obrażliwych słów stosuje mk2006 i gusia - to chyba u nich rodzinne. Trzeba zablokować im wejście na forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
kicak100 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 14:50 Sara971 zgadzam się z Tobą w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 15:35 Poprostu prawda w oczy kole niektórych... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: Niebieski Focus pod garazami bloku 2A 22.11.06, 19:25 Zgadzam się z tym pod warunkiem że nikt nie będzie mnie obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś